Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Filozofija novca

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

Abu Dabi

Muški
Poruka : 130824

Učlanjen : 07.04.2011


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Uto 11 Dec - 13:08

Filozofija novca

20 slavnih misli o novcu: Slažete li se s njima?


Donosimo vam 20 zanimljivih citata i mišljenja o novcu s kojima se možda nećete složiti no možda će vas ponukati na razmišljanjeFilozofija novca 20-slavnih-misli-o-novcu-slazete-li-se-s-njima-504x335-20121147-20121119093257-49eac1563c8cb30f23490e5f8e6aa45a

Novac, bilo da ga shvaćamo kao vrijednost ili kao samo sredstvo kojim dolazimo do drugih stvari - prisutan je u svačijem životu. Bilo da ga imamo napretek ili nam uvijek nedostaje, bilo da razmišljamo o njemu stalno, ili uopće ne razmišljamo - svatko o njemu ima određeno mišljenje. Donosimo vam 20 zanimljivih citata i mišljenja o novcu s kojima se možda nećete složiti no, priznati će, ponukati će na razmišljanje.

1. "Rani odlazak u krevet i rano ustajanje iz kreveta čini te zdravim, imućnim i mudrim“ - Benjamin Franklin

2. "Ne marim previše za novac jer novac ne može kupiti ljubav" - The Beatles

3. "Ušteđeni novčić je zarađeni novčić" - Benjamin Franklin

4. "Pravi siromah nije onaj koji ima premalo, već onaj koji uvijek žudi za više" - Seneka

5. "Novac, ako ti ne donosi sreću barem će ti pomoći da budeš bezbrižno jadan“ - Helen Gurley Brown

6. "Ne isplaćujem dobre plaće zato što imam puno novca. Imam puno novca zato što isplaćujem dobre plaće" - Robert Bosch

7. "Ako želiš znati vrijednost novca, probaj ga posuditi nekome“ – Benjamin Franklin

8. "Plaće ne isplaćuje poslodavac. Poslodavac samo upravlja novcem, a mušterija isplaćuje plaće" - Henry Ford

9. "Nedostatak novca je uzrok svih zala“ - George Bernard Shaw

10. "Zarada je slatka - iako dolazila i od prevare“ – Coco Chanel

11. "Najlakši način da svoju djecu naučite vrijednosti novca jest da ga nemate“ - Katharine Whitehorn

12. "Treba znati ne kako zaraditi novac već kako ga zadržati“ – Narodna poslovica

13. "Novac mi nije nikada bio bitan, osim kao sredstvo preko kojeg pratim rezultat. Pravo uzbuđenje dolazi od igranja igre“ – Donald Trump

14. "Tajna umijeća ugodnog života s novcem je u stavljanju svojih potreba i želja ispod razine svojih prihoda“ - Sir Henry Taylor

15. "Novac je samo alat. Odvesti će te gdje god poželiš , ali neće zamijeniti tebe kao vozača“ - Ayn Rand

16. "Mudar čovjek trebao bi imati novac u svojoj glavi, ali ne u svojem srcu“ - Jonathan Swift

17. "Banka je mjesto gdje ti pozajmljuju novac ako dokažeš kako ti nije potreban“ - Bob Hope

18. "Iskrenost je najbolja politika - kada se njome može zaraditi nešto novca“ - Mark Twain

19. "Novcem možeš kupiti najboljeg psa, ali jedino ljubav ga može natjerati da maše repom“ - Richard Friedman

20. "Mnogo ljudi ne brine oko svojeg novca sve dok ga ne nestane, a drugi isto to rade - sa svojim vremenom“ - Johann Wolfgang von Goethe

(24sata.hr)


love
Nazad na vrh Ići dole
LJUBAVNIK LEDI ČETERLI

  

avatar

Muški
Poruka : 3780

Učlanjen : 22.08.2011


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Ned 6 Jan - 13:14

Pre dosta godina u ruke mi je došla jedna interesantna knjiga: "Money is my friend" - Phil Laut... evo jednog citata iz te knjige: "Sviđa mi se ono što je Alan Watts rekao o novcu. On je pitao svog oca kako to da je došlo do velike ekonomske krize tridesetih godina u SAD. Odgovor je bio: Dogodilo se to zato jer je novca ponestalo. To mu se učinilo jednako smiješnim kao i kad bi jednog dana stolar prestao raditi zato jer mu je ponestalo metara i kilograma"

Zaista briljantno zapažanje o apstraktnosti novca
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

Abu Dabi

Muški
Poruka : 130824

Učlanjen : 07.04.2011


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Pon 7 Jan - 11:30

Novac trebam.
Novac mi je važan samo u svrhu zadovoljavanja nekih, recimo, prosječnih egzistencijalnih potreba.
Višak novca mi ne izaziva i povećanje trošenja.
Sav svoj novac sam sam zaradio.
Kada si mogu dopustiti, štedim. Bolje rečeno, štedio sam.

Laughing


love
Nazad na vrh Ići dole
Mina

  

Mina

Ženski
Poruka : 7923

Učlanjen : 15.11.2011


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Ned 13 Jan - 21:27

Šta je danas važnije - imati ili biti?


Biti uspešan za mnoge danas znači samo imati para, a siromaštvo je nepoželjno jer se izjednačava sa nesposobnošću pojedinca da pobeđuje u društvenoj utakmici

Filozofija novca 24-vel_620x0

DANAS se abortus nudi preko interneta, i to sa popustom, a žene u trci za karijerom odlažu materinstvo. Sve kasnije stupamo u brak, populacija nam je najstarija u Evropi, a prosečna porodica tročlana.

Popularnost umetnika meri se "zvezdomerom" turbo-folka, a pamet nam "prodaju" starlete iz raznih rijaliti programa. Idoli devojčica su pevačice, a dečaci sanjaju da postanu fudbaleri.

Muškarci su opterećeni željom da zarade što više dok su žene rastrzane između posla i porodice. I jedni i drugi propuštaju odrastanje sopstvene dece. A deca sve više "vaspitavaju" i roditelje i nastavnike.

Teza da je rad stvorio čoveka mnogima zvuči kao dobra šala, jer kod mladih dominiraju hedonizam i želja da, preko noći, bez mnogo muke dođu do uspeha. I, dok se jedni trude da žive poštujući vrednosti porodice, braka, dece, prijateljstva, "fer-pleja", drugi u jurnjavi za materijalnim vrednostima zaboravljaju one životne. Sve se to preslikava i na opštu filozofiju i kodekse življenja. O tome šta sve utiče na formiranje sistema vrednosti kod mladih i da li je i kako moguće usmeriti ih prema istinskim životnim vrednostima, za "Život plus" govori prim. dr Zoran Đurić, neuropsihijatar i psihoterapeut.

- Mlade formira porodica. Kao što se na praznom listu hartije ispisuju reči, tako porodica svojim vaspitnim uticajem „ispisuje“ vrednosti, stavove i uputstva za život u netaknutim dušama svoje dece. Usvajajući šta treba i kako treba, deca nesvesno prihvataju vrednosti svoje porodice i šire sredine u kojoj odrastaju. Ako deca ne odrastaju u porodici, njihov sistem vrednosti se onda formira pod nesistematičnim, najčešće stihijskim uticajima dobronamernih i nedobronamernih, rođaka, komšija, vaspitača, medija, "ulice"... Izostaje ono što porodica daje, stalnost prisustva roditelja, odnosno drugih važnih osoba sa kojima se identifikuju. Da bi se deca razvijala u zdrave ličnosti, važno je da odrastaju uz roditelje ili uz dobronamere i uravnotežene vaspitače koji im mogu pomoći da usvoje vrednosti kuluture u kojoj žive.


Da li su poštenje kao etička kategorija i razumevanje za siromašne potpuno nestali iz našeg društva, ili su mediji to zamaskirali drugim “glamuroznijim” temama?

- Poštenje kao vrednost i odnos prema drugome u tranzicionom kapitalizmu je ugroženo. Vrednost koju kapitalizam ističe je sposobnost sticanja i pobeđivanja u tržišnoj utakmici. U takvim okolnostima poštenje smeta u brzom ostvarenju cilja, a to je zarađivanje, profit i istiskivanje takmaca. Štaviše, da bi se postigao uspeh, nije loše lažno prikazati sebe, obećati više nego što se može, ili saplesti konkurenciju i tako prvi stići na cilj. Ovakav vrednosni stav je u suprotnosti sa tradicionalnim porodičnim vaspitanjem i vrednostima naše kulture. Zbog toga su danas kod nas i porodica i tradicionalna kultura veoma ugrožene. Vrednosti koje one ističu su u suprotnosti sa borbom i težnjom ka uspehu koju zahteva savremeni kapitalizam. Poštenje ili davanje prilike drugom da iskaže svoje vrednosti i tako nas možda nadmaši, ne odgovara duhu vremena i zato gubi svoje mesto na lestvici poželjnih vrednosti. Danas je poželjno biti uspešan, a to znači imati para i materijalnih dobara, a siromaštvo je nepoželjno jer se izjednačava sa nesposobnošću pojedinca da pobeđuje u društvenoj utakmici. Stav prema siromašnima je obezvređujući, jer zaslepljenost materijalnim postignućima čini ljude površnim. Oni ne žele da razmišljaju zašto je neko siromašan – zbog ekonomske krize ili što nije krenuo sa jednako dobrog polazišta, što je bolestan ili na neki način drugačiji i zato neprihvatljiv za većinu. Reč je o klasnim, rasnim, nacionalnim, kulturnim, seksualnim i drugim predrasudama koje onemogućavaju i sposobne ljude da rade, zarade i dostojanstveno žive.

Filozofija novca 24-mala-2

Društvo i mediji sve više nameću imperativ srećne dece kojoj stalno moramo da pokazujemo ljubav, pa roditelji u strahu da slučajno nekom kaznom ne traumatizuju svoje mališane, "zaboravljaju" na važnost discipline. Da li je i tu reč o poremećenim vrednostima?

- Imperativ zvani „srećna deca“ takođe ukazuje na poremećaj vrednosnog sistema i shvatanja u društvu. Dobro vaspitati dete znači optimalno ga frustrirati. Postavljanje granica, šta se može a šta ne najvažnije je u razvojnom životnom dobu. Znanje, poštenje i sposobnost kritičkog mišljenja su vrednosti kojima treba da teže. A to im treba pokazati primerom. Potpuno je pogrešno neograničeno ih nagrađivati jer će im to poremetiti sistem vrednosti. Decu treba vaspitavati u slobodnom duhu, treba razgovarati sa njima, davati im putokaze i objašnjenja. Treba ih i razumeti kada nešto ne uspevaju da postignu. U krajnjem slučaju, treba ih kažnjavati kada ono što su prihvatila da urade ili ostvare ne postignu iz obesti, nemara ili nepoštovanja autoriteta roditelja. Tada kazna nije štetna već korisna, jer ukazuje na to koje ponašanje se podstiče i pozdravlja, a koje se sankcioniše. Decu ne treba lišavati nečega što će im omogućiti da se dobro razvijaju. Treba da se igraju, rade na računaru, gledaju filmove, čitaju i druže se. Ako ih nečega treba lišavati, to su skupe stvari koje postaju same sebi svrha. Znanje i veštine treba da budu stvari prestiža, a ne skupi predmeti.

Pojam "imati" u potrošačkom društvu uglavnom se odnosi na materijalne vrednosti. Ko više utiče na formiranje svesti o sistemu vrednosti, atmosfera u porodici, odnosno vaspitanje ili društvo, mediji, škola?

- Imati ili biti, to je pitanje koje najbolji odgovor može naći u porodici. Zato je zdrava porodica nezamenljiva u podizanju i vaspitavanju dece. Mediji koji ističu vrednosti potrošačkog društva smetnja su dobrom vaspitanju. Naravno, nisu svi mediji „loši“ niti je škola loša. Dobra škola lako nadgradi temelj koji postavi zdrava porodica. Zato odrasli u porodici moraju deci da objasne šta je vrednost života, življenje u slobodnom izražavanju osećanja i mišljenja.

Filozofija novca 24-mala

Živimo u i socijalno i obrazovno siromašnom društvu, a, sa druge strane, tajkunska bogatstva nam bodu oči... Dok se jedni razmeću materijalnim “eksponatima”, drugi ne uspevaju da za svoje obrazovanje izbore ni vrednovanje ni nagrade.

- Nije mudro pretvarati se da je neko “prosjak” a “kraljević” je. Dobra je poruka da treba biti ono što čovek jeste. Kraljević treba da bude kraljević i to samo po sebi nije razmetanje. Isticati vrednosti jednog kraljevića da bi se unizili drugi i među drugima i prosjaci, ružno je ponašanje. Pretvarati se da je čovek manji nego što jeste manipulativno je i nepošteno. Kraljević duha i sposobnosti treba to da pokaže jer će tako podstaći i druge da teže da ga dostignu. To je zdrav primer.

Treba podražati kao dobar primer čoveka aktivnog, spremnog da se suoči sa pitanjima života, koji radi i sarađuje, spreman je da razume i pomaže drugima. Uspešan je onaj ko je sposoban da živi u uzajamnosti, da radi za druge, a ne samo za sebe i da prihvata rad i vrednosti drugih. Onaj ko beži u ulogu prosjaka, taj je begunac od odgovornosti i nespreman da se suoči sa životnim izazovima. Kakav god bio, čovek treba da nađe način da bude aktivan. Ako mu je društvo svojim razvojem namenilo u nekom trenutku ulogu prosjaka, dužan je da to osvesti i da se na društveno prihvatljiv način bori za to da postane ličnost spremna da se uključi u društveni život i rešava probleme koje on donosi.

Koje životne vrednosti treba da nas vode putem do uspeha?

- Sopstveni integritet i odgovornost za sebe i druge. Biti dobar prema drugima i dobar u svojoj profesiji, svestan svoje vrednosti, držati se svojih stavova i boriti se časnim sredstvima za njih, voleti i raditi u granicama svojih moći - to je uspeh.


ATRAKTIVNE ŽENE ILI "VUČICE"

Neke žene umeju i nesvesno da "pobegnu" u neku drugu ulogu kako ne bi morale da ulažu napor u to da budu profesionalno uspešne?

- Muškarci vole privlačne žene, a da li je neka žena privlačna samo po svojim biološko-psihološkim svojstvima ili i po svom društvenom uspehu, to je pitanje sistema vrednosti i položaja žene u društvu. Ovaj društveni trenutak nije baš "osmomartovski". Žene su danas, u medijima i popularnoj kulturi, atraktivne kao simboli seksualnosti ili kao "muške žene", vučice koje se afirmišu u svetu muškaraca, u biznisu, u vlasti, u politici. Današnji sistem vrednosti gura ženu-majku, koja neguje vrline porodičnog života i vaspitavanja dece, u ulogu onih žena koje niti su lepotice sa naslovnih strana niti su moćne kao političarke. Tako dolazimo do paradoksa da su najmanje cenjene one koje život društva održavaju rađanjem i njegove vrednosti šire i utvrđuju svojom važnom ulogom u vaspitanju dece.

Da li je žena poželjnija ako je manje uspešna i ako nije konkurencija muškarcu po društvenom statusu, uspehu i materijalnoj samostalnosti?

- Ličnost koja živi u skladu sa svojim vrednostima i stremljenjima, ostvarena u svom polnom identitetu, spremna da se prihvati svakog zadatka da poboljša svoj život, kao i život svojih najbližih, konstruktivna u saradnji sa drugima – takva je poželjna za druge. Deliti ljude po polnim razlikama skriva jednu vrstu seksizma, jednog ideologizovanog pogleda na ljude. Što bi smo ženu gledali kao na slatku glupaču? Kom je muškarcu takva žena poželjna? Tako se žene gledaju samo u onom muškom društvu koje ističe jake muškarce i njihove priveske, lepe žene koje im se dive i nemaju sposobnost da misle i stvaraju izvan kuhinje i kreveta. Takva uloga ne odgovara emancipovanoj ženi.

novosti
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

Abu Dabi

Muški
Poruka : 130824

Učlanjen : 07.04.2011


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Ned 13 Jan - 23:25

Važno je i imati i biti.

Novce treba imati. Ali treba i znati biti im gazda. A ne da novac gazduje tobom.

Novac ti treba pružiti uživanje, a ne osjećaj nadmoći ili dominacije. U krajnjem slučaju, novac ti omogućuje dio sreće. Ako znaš.

Koliko je ljudi sretno sa malo novca. I uživa u njemu.

A koliki bogati su nesretni. Jer novcem ipak ne mogu kupiti sve.

Trebaš biti "faca", imati duha. Pa i malo novca onda učiniš velikim.

U svojim očima. Cool


love
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Sub 11 Jan - 2:01

Filozofija novca 8907884454_0c59bd61bc

 happy 


Filozofija novca F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Sagacity

Master
Master

Sagacity

Ženski
Poruka : 5297

Učlanjen : 29.07.2011


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Ned 2 Feb - 23:01

Novac je bitan, ali nije presudan. No ipak.....bez njega se ne može, ma koliko bili produhovljeni. 

Nažalost, sve se vrti oko novca. Prosto, novac vlada ljudima. Sve je unovčeno. Data mu je veća važnost, nego što mu pripada. Ko je tome kriv? Ljudi, naravno....
Bez njega ne možeš biti zdrav, ne možeš biti obučen, sit itd. Prosto, potreba je, ali je besmisleno što se nekim materijalnim stvarima daje enormna novčana vrednost i što mnogi baš tome što je previše skupo i nedostižno teže.
Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Sre 27 Jun - 19:57

Vreme u kom zivimo ima potrebu za novcem jer smo potrosacko drustvo,Ne stekujem i trosim za ono sto mi je potrebno.
Nazad na vrh Ići dole
lana

MODERATOR
MODERATOR

lana

Ženski
Poruka : 122419

Učlanjen : 06.12.2012


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Sre 27 Jun - 21:50

Aristotel

Prema rečima ovog antičkog filozofa, vrlina je vrhovna vrednost u životu. Međutim, za razliku od drugih učenjaka njegovog doba, Aristotel je znao da ona nije dovoljna, već je treba obogatiti prijateljstvom, srećom i novcem. Kada je u pitanju novac, smatrao je da je potreban, ali tek toliko da vam pomogne u ostvarenju ciljeva i zamisli. To znači da je dobro zarađivati pristojnu sumu, ali ukoliko nešto pretekne, višak pokloniti humanitarnoj organizaciji. Dobročinstvo je znati deliti sa drugima. Ukoliko jurite za novcem i podižete lestvicu ciljeva, do kojih nikada ne dođete, onda je vaš život protraćen.


Filozofija novca IoITGbU
Nazad na vrh Ići dole
lana

MODERATOR
MODERATOR

lana

Ženski
Poruka : 122419

Učlanjen : 06.12.2012


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Sre 27 Jun - 21:51

Henri Dejvid Toro

Toro je filozof koji se opredelio za krajnje neobičan život. Naime, on se povukao u kolibu pored jezerceta Volden, gde je pisao knjige o jednostavnom životu u divljini. Iako nije živeo u potpunoj izolaciji, jer je koliba bila blizu grada, a majka mu je pripremala obroke i prala garderobu, njegove ideje svakako treba uzeti u obzir. Prevashodno, treba provoditi što više vremena u prirodi, da bismo shvatili suštinu života. Nije sve u materijalnom, naprotiv, ispunjen život možemo voditi i bez puno novca. Nekad je manje više.


Filozofija novca IoITGbU
Nazad na vrh Ići dole
lana

MODERATOR
MODERATOR

lana

Ženski
Poruka : 122419

Učlanjen : 06.12.2012


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Sre 27 Jun - 21:52

Niče

Ovaj istaknuti filozof muku je mučio sa novcem. Njegove knjige slabo su se prodavale, i jedva je sastavljao kraj s krajem, međutim nije imao ništa protiv novca. Šta više, kritikovao je one koji ga smatraju najvećim zlom. Tvorci jevanđelja nisu imali novac, ni moć, te su smatrali da je vrlina u nemaštini i poniznosti. Niče je smatrao da je takav odnos prema novcu nazadan i da ne priliči velikim ljudima. On napominje da cilj nije gomilanje novca, već pristojna zarada, te da ne možemo živeti bez njega.


Filozofija novca IoITGbU
Nazad na vrh Ići dole
lana

MODERATOR
MODERATOR

lana

Ženski
Poruka : 122419

Učlanjen : 06.12.2012


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Sre 27 Jun - 21:52

Šopenhauer

Šopenhauera pamtimo kao velikog, ali pesimističnog filozofa, koji je smatrao da bi za ljude bilo bolje da se nisu rodili. Njihov život osuđen je na propast, te je savet za srećan život podjednako mračan. On je rešenje video u asketizmu, pri čemu novac treba izbegavati. Ono što je najtužnije, Šopenhauer je smatrao da će samo najjači opstati.Filozofija novca IoITGbU
Nazad na vrh Ići dole
lana

MODERATOR
MODERATOR

lana

Ženski
Poruka : 122419

Učlanjen : 06.12.2012


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Sre 27 Jun - 21:53

Buda

Tvorac istočnjačke religije, Buda, spoznao je život i u siromaštvu, kao i u bogatstvu. To ga je dovelo do zaključka da je najbolja zlatna sredina, te je to postala ideja vodilja budizma. Buda je verovao da ne treba juriti za novcem, niti živeti u besparici, jer nijedna krajnost nije dobra. Iako je mnogim budističkim monasima zabranjen pristup novcu, običnim ljudima je savetovao da žive pravedno i dostojanstveno zarađuju za svoju porodicu. Međutim, treba proceniti koliko nam je potrebno, jer je svaki višak nepotreban. Na novac ne treba gledati sa prezirom, jer život u bedi nije nimalo zabavan.Filozofija novca IoITGbU
Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Čet 28 Jun - 17:42

lana ::
Henri Dejvid Toro

Toro je filozof koji se opredelio za krajnje neobičan život. Naime, on se povukao u kolibu pored jezerceta Volden, gde je pisao knjige o jednostavnom životu u divljini. Iako nije živeo u potpunoj izolaciji, jer je koliba bila blizu grada, a majka mu je pripremala obroke i prala garderobu, njegove ideje svakako treba uzeti u obzir. Prevashodno, treba provoditi što više vremena u prirodi, da bismo shvatili suštinu života. Nije sve u materijalnom, naprotiv, ispunjen život možemo voditi i bez puno novca. Nekad je manje više.


Nekad je manje više Ovo mi se posebno svidja i istinito je,primenljivo na mnoge segmente zivot happy
Nazad na vrh Ići dole
EROTIC MAN

MODERATOR
MODERATOR

EROTIC MAN

Muški
Poruka : 48437

Učlanjen : 17.03.2015

Raspoloženje : kako ja hoću


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Pon 2 Jul - 14:11

pare nekim pomognu a neke pokvare.  Cool


sreća je kad je svuda sivilo
 a tebi u srcu duga
happy
Nazad na vrh Ići dole
Unforgettable

Master
Master

Unforgettable

Ženski
Poruka : 8537

Godina : 36

Lokacija : Na dlanu.

Učlanjen : 12.09.2017

Raspoloženje : Do neba.


Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610Sub 21 Jul - 18:06

“Ova planeta ima ili je imala problem: većina ljudi koji žive na njoj su bili nesretni većinu vremena. Mnoga rješenja su predložena za ovaj problem, ali većina njih je bila vezana za premještanje malih zelenih komada papira, što je čudno jer mali zeleni komadi papira nisi bili ti koji su nesretni.”
– Douglas Adams
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Filozofija novca Empty
PočaljiNaslov: Re: Filozofija novca   Filozofija novca Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Filozofija novca
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Magija Novca
» Vežbanje je važnije od novca!
» Filozofija
» Da li se Svet vrti oko novca?
» Žena živi bez novca 16 godina!
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Nauka :: Filozofija-