Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Joaquin Phoenix

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Ivkic

  

Ivkic

Muški
Poruka : 16425

Godina : 38

Lokacija : Negde u Srbiji

Učlanjen : 05.09.2012


Joaquin Phoenix Empty
PočaljiNaslov: Joaquin Phoenix   Joaquin Phoenix Sat610Sub 27 Okt - 22:24

Joaquin Phoenix (Joaq) (San Huan, Portoriko, 28. oktobra 1974.), američki glumac.

Počeo je glumiti još kao dete. Pokazao je sposobnost portretisanja međusobno vrlo različitih likova. Godine 1986., s dvanaest godina, dobio je ulogu u filmu 'Spacecamp', a 1987. je glumio u Russkies uz svoju sestru Summer i Carole King. U filmu Rona Howarda "Roditelji" iz 1989. godine dobio je ulogu adolescenta, sina Dianne West.

Joaquin Phoenix 6039_Joaquin%20Phoenix

Godine 1995. nakon dužeg prekida u snimanju, Phoenix je dobio pohvale za svoju glumu u filmu Gusa Van Santa 'Žena za koju se umire' uz Nicole Kidman. Dve godine kasnije glumio je uz Liv Tyler, Billya Crudupa i Jennifer Connelly u filmu 'Kako smo izmislili Abbotove'. Iste godine glumio je uz Claire Danes, Seanna Penna i Jennifer Lopez u filmu Olivera Stonea 'Pogrešno skretanje'. Radeći bez prestanka, 1998. glumio je u dva filma - Povratak u raj, gde su mu partneri bili Anne Heche i Vince Vaughn i u 'Glinenim golubovima', gde je ponovno udružio snage s Vaughnom. Sledeće godine glumio je uz Nicolasa Cagea u filmu Joela Schumachera '8 milimetara'.

Godina 2000. bila je ključna za Joaquina, jer je tokom nje glumio u tri međusobno vrlo različita filma. Tumačio je ulogu Komoda u 'Gladijatoru' Ridleya Scotta uz Russela Crowea, a dobio je nagrade National Board of Review, The Broadcast Films Critics Award i Blockbuster Award. Takođe je bio nominiran za nagradu Oscar, kao i za Zlatni globus. Iste godine glumio je uz Marka Wahlberga, Jamesa Caana, Faye Dunaway, Ellen Burstyn i Charlize Theron u filmu 'U ime pravde'. Zatim se pojavio u 'Otrovnom peru markiza de Sadea' uz Kate Winslet i Geoffreya Rusha, filmu koji je snimljen prema nagrađenoj drami Douglasa Wrighta o markizu de Sadeu. Godine 2002. dobio je ulogu u 'Misterioznim znakovima' M. Night Shymalana - partner mu je bio Mel Gibson - a sledeće godine sinhronizirao je glas "Kenaia" u animiranome filmu 'Legenda o medvedu'.

Godine 2003. M. Night Shymalan ga je ponovno angažovao u trileru 'Zaselak'. Usledio je film 'Sirena za uzbunu', a 2005. glumio je u filmu 'Hod po ivici' za u kome je glumio legendarnog Johnnyja Casha. Za taj film osvojio je Zlatni globus i nominaciju za prestižnu nagradu Oscar.

Uskoro ćemo imati prilike da ga gledamo u filmu 'The Master'.

Filmografija:

2013 As I Lay Dying
2013 Untitled James Gray Project
2013 Untitled Spike Jonze Project
1993 Dark Blood
2012 The Master
2008 Two Lovers
2007 Reservation Road
2007 We Own the Night
2005 Walk the Line
2004 Ladder 49
2004 Hotel Rwanda
2004 The Village
2003 Brother Bear
2003 It's All About Love
2002 Signs
2001 Buffalo Soldiers
2000 Quills
2000 Gladiator
1999 8MM
1999 The Yards
1998 Clay Pigeons
1998 Return to Paradise
1997 U Turn
1997 Inventing the Abbotts
1995 To Die For
1991 Walking the Dog
1989 Parenthood
1989 The Adventures of Superboy
1989 The New Leave It to Beaver
1988 Secret Witness
1987 Russkies
1986 SpaceCamp
1986 Morningstar/Eveningstar
1986 Alfred Hitchcock Presents
1985 Anything for Love
1985 Kids Don't Tell
1984 Murder, She Wrote
1984 Hill Street Blues
1984 The Fall Guy
1984 ABC Afterschool Specials
1983 Mr. Smith
1983 Six Pack
1982 Seven Brides for Seven Brothers

Joaquin Phoenix Images?q=tbn:ANd9GcT1iVAGcFeWMRXEBK45VFv2W5B11gMxhmYrR65x63eOMGjr_9o40w

Joaquin Phoenix Images?q=tbn:ANd9GcTn9toJVXrLrANg4Ir6CX3Jx9LyKBrrX_FGenwFDRaQEIfjh6KI










Joaquin Phoenix I6xz8Jk
Joaquin Phoenix Uy0JXu8
Joaquin Phoenix Moderator
Nazad na vrh Ići dole
 
Joaquin Phoenix
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-