Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Lilit

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97443

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Lilit Empty
PočaljiNaslov: Lilit   Lilit Sat610Ned 29 Maj - 16:17

ŠTA VAM LILIT DONOSI U LJUBAVI?

Za asteroid Lilit neki astronomi kažu da je drugi Zemljin satelit, ali kako je retko vidljiv, dobio je ime Crni Mesec. Mnogi astrolozi smatraju da Lilit predstavlja erotiku, ali i moć izraženu preko astrološkog znaka i kuće u kojoj se nalazi u ličnom horoskopu, tako da donosi iskušenja, ljubav i novac.
Lilit, takođe, simbolizuje žensku intuiciju i moć zavođenja, pa ako je u ličnom horoskopu blizu Meseca, Venere i Neptuna, ženama daje lepotu, izazovnost i tajanstvenost, a muškarce čini podložnim ženskim uticajima.


OVAN - ARIES

OVAN – Ponos i seksipil naglašeni su kod vašeg znaka koji su rođeni 1958, '67, '75, '85. i 1994. u prvoj i drugoj dekadi znaka, jer imate Lilit u Ovnu. Ukoliko ste žena, ćesto potiskujete snažne emocije ili raskidate vezu u afektu, tako da muškarci o vama maštaju, ali vas se i pribojavaju. Muškarac Ovan je samouveren i velikodušan, međutim teško pokazuje osećanja i pronalazi pravu partnerku.

B I K - TAURUS

BIK – Emotivnost i erotičnost čine vas omiljenim kod suprotnog pola koji osvajate seksi glasom, ljubaznošću i galantnošću, ako ste rođeni 1950, '59, '68, '77, '94 i 1995. godine, jer imate Lilit u Biku. Žudite za sigurnošću, brakom i velikom porodicom do koje dolazite zahvaljujući svojim glavnim adutima - maznom glasu, lepoj kosi i ubedljivosti (ako ste žena) i osećajnosti (ako ste muškarac).


BLIZANCI - GEMINI

BLIZANCI – Ako ste rođeni 1951, '60, '68, '77, '86. i 1995. godine, imate Lilit u Blizancima, pa u vezi dominirate na mentalnom i intelektualnom nivou. Svesni ste sebe i svoje erotičnosti, mada vam voljenu osobu lako može osvojiti koleginica kada postajete veoma osvetoljubivi i možete uplašiti partnera. Muškarac Blizanac što je ćutljiviji to je privlačniji, a rečitost, pronicljivost i lukavost mogu vam pomoći na poslu.

R A K - CANCER

RAK – Ukoliko ste rođeni u julu 1951, ili u junu '96, kao i ako ste Rak rođen 1960, '69, '78. i 1987. godine, tada imate Lilit u svom znaku Raka, pa težite stabilnoj emotivnoj vezi, braku i velikoj porodici, međutim mnogo ćete lutati pre nego što nađete idealnog partnera. Žena Rak je ženstvena, lepa i tajanstvena, dok muškarac Rak traži tip žene-majke i u ljubavi je pasivniji nego što deluje.

L A V - LEO

LAV – Naglašena emotivnost, samoljubivost, umetnički talenat i sklonost ka teatralnom ponašanju su vaše osobine, ako pripadate generacijama sa Lilitom u Lavu rođenim 1943, '52, '61, '70. i 1996. godine. Ukoliko ste Lavica, muškarce bacate u očajanje zato što očekujete da vam stalno dokazuju svoju ljubav, a ukoliko ste Lav, onda ste večiti dečak kome je divljenje okoline važnije od partnerkine ljubavi.

DEVICA - VIRGO

DEVICA – Ako ste rođeni 1944, '53, '79, '88. i 1997. i u septembru 1970. godine, imate Lilit u vašem znaku Device, pa ste rastrzani između karijere i ljubavi. Privlače vas tajanstvene i lepe osobe, ali zaboravljate na emocije koje se po vama podrazumevaju. Ukoliko ste žena, budućeg partnera upoznajete preko posla, a ukoliko ste muškarac, naglašavate koliko vam se partnerka dopada, ali i da ste intelektualno nadmoćniji od nje.

VAGA - LIBRA

VAGA – Vaša slaba tačka su bračni i emotivni odnosi, ako ste rođeni 1953, '62, '71, '80. i 1989. godine, jer imate Lilit u Vagi. Ako ste žena, posesivni ste i sujetni, a partner vam mora imponovati ugledom i atraktivnim izgledom, a svoju reputaciju često stičete preko braka. Ukoliko ste muškarac, šarmantni ste i smatraju vas neodoljivim zavodnikom, iako ste najčešće egocentrični, neverni i volite da flertujete.

ŠKORPIJA - SCORPIO

ŠKORPIJA – Ukoliko ste rođeni 1936, '45, '54, '63, '72, 1981. i u novembru 1989. godine, imate Lilit u Škorpiji, pa ste erotični, svojeglavi i uporni. Žene Škorpije vešto manipulišu muškarcima od kojih mogu da imaju lične koristi, a ukoliko ste muškarac, sva vrata vam se otvaraju, mada imate tešku narav, žene za vama ipak uzdišu, a od svoje partnerke očekujete da vas prati u životu, čak i kad je uspešnija od vas.

STRELAC - SAGITARIUS

STRELAC – Ako ste rođeni 1946, '55, '72, '81. i 1990. godine, imate Lilit u Strelcu, pa ste avanturista, ali u duši niste neverni nego ne možete da odolite iskušenjima, pogotovo na putovanjima. Često postižete veći uspeh u mestima koja su daleko od mesta vašeg rođenja, jer imate brojne talente koji moraju doći do izražaja. Vaša uzdržanost je vaš odbrambeni mehanizam, jer se bojite da bi partner mogao da vas zloupotrebi.

JARAC - CAPRICORNUS

JARAC – Lilit je najjači u vašem znaku koji imaju generacije rođene 1955, '56, '64, '73, '74, '82, '83, '84. i 1992. godine, zato što zazirete od prejakih osećanja i neprijatnih iznenađenja, pa ukoliko ste žena, delujete kao da ste dovoljni sami sebi. Najčešće se dopadate uticajnim i uglednim muškarcima što vama lično godi, a ako ste muškarac, žene najčešće upravljaju vašim životom, bez obzira što vi želite da dominirate u vezi.

VODOLIJA - AQUARIUS

VODOLIJA – Generacije 1948, '57, '66, '92. i Vodolije rođene do 5.februara 1975. godine imaju Lilit u Vodoliji, zbog čega imate vrlo buran emotivni život, uglavnom vi birate i ne dozvoljavate da vas biraju. Vaše raspoloženje često varira od prilično ćudljivog do krajnje srdačnog. Ukoliko ste žena, volite da putujete i može vas privući stariji partner, a ako ste muškarac, smatraju vas ekscentrikom, sve dok se ne oženite.

RIBE - PISCES

RIBE – Nesporazumi, mnogo nedorečenog pri raskidu i mnogo intriga, tajnih i podmuklih neprijatelja karakterišu vaše veze, ako ste rođeni '49, '75, '84. i 1993. godine, jer imate Lilit u Ribama. Iako se trudite da kontrolišete svoja osećanja, vama se sve vidi na licu. Ukoliko ste žena, velika ste zavodnica i umete da manipulišete muškarcima, dok su muškarci nestalni, nedokučivi i često su uzrok raskida ljubavnih veza.


conopljanews.net


Lilit Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Lilit Empty
PočaljiNaslov: Re: Lilit   Lilit Sat610Pon 19 Jan - 11:27

LILIT - demonsko lice žene


"I reče Gospod Bog:
nije dobro da je čovek sam,
da mu načinim druga po njemu."
Postanje 2, 18

"I stvori Bog čoveka po obličju svojemu,
po obličju Božijem stvori ga;
muško i žensko stvori ih. "
Postanje 1, 27

"I Gospod Bog stvori ženu od rebra,
koje uze Adamu,
i dovede je k Adamu"
Postanje 2, 22
Lilit Lilith
Lilith (1892) by John Collier in Southport Atkinson Art Gallery


Čitajući ove citate iz samog početka Biblije, većina čitalaca će svoje asocijacije po inerciji projektovati na Adama i Evu. Međutim, ukoliko čitalac nastavi da pažljivije prati nastavak kazivanja iz 1. glave starozavetne knjige Postanje (Genesis), doći će u situaciju da prepozna dve verzije o čoveku samom i stvaranju druga po njemu, koje koje sučeljene jedna drugoj mogu u prvi mah da deluju zbunjujuće.

Prema prvoj verziji, Prvi čovek i Prva žena stvoreni su istovremeno ("I stvori Bog čoveka po obličju svojemu, po obličju Božijem stvoriga; muško i žensko stvori ih" 1. glava Postanja, 27), pa prema tome, imamo u samom aktu stvaranja čoveka istovremeno pojavu dva raznolika bića, stvorena nezavisno jedno od drugog " ni iz čega" (Creatio ex nihilo) ili "praha zemaljskog", koji je zapravo sam po sebi ništa, sve dok ga Božija promisao ne dotakne. "A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskoga, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa", 2. glava Postanja, 7. Dakle "ni iz čega" treba shvatiti samo uslovno, jer se logički podrazumeva da stvaranju čoveka nije prethodilo nikakvo čovekoliko biće, iz koga bi on nastao, postojaše samo biljke i životinje, i neživa priroda. On je nastao iz prvobitne neosmišljene pramaterije (prah zemaljski), iz koje je tek Božijom promišlju nastalo sve živo i neživo na zemlji, dobivši svoj oblik i smisao postojanja, pogotovu čovek, koga je Bog stvorio po " svojem obličju".

Prvobitni ljudski par, da parafraziramo Sveto Jevanđelje po Jovanu, behu oni " Koji se ne rodiše od krvi, no od volje telesne, ni od volje muževljeve, nego od Boga". Čovek je, prema tome, delo Božije, duboko osmišljeno i logično,, koje imanentno u sebi nosi Božiju poruku u svoju ulogu na Zemlji. međutim, Kjniga Postanje dalje više ništa ne govori o tom paru, niti ih imenuje. Nihova dalje sudbina ostaje zagonetna i ostavlja prostor za nagađanja.

Prema drugom kazivanju, stvaranje žene je prethodilo stvaranje muškarca, koji je u trenutku nastajanja, očigledno bio androgino biće, dakle, dvopolni biće, slično svome Tvorcu, mada to Biblija
eksplicitno nigde ne kaže, ali se takav zaključak nameće kao logičan u slobodnijm promišljanu ili naslućuje. U početku je postojalo dvopolno Jedinstvo. Tek kasnije je prvobitno dvopolno biće razdvojio Bog na dva različita pola, sudbinski im predodredivši da se traže celog života, kako bi se jednom ponovo spojili i opet postali celoviti Jedno. " Za to će ostaviti čovek oca svojega i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće jedno telo" 2. glava Postanje,, 24. Biblija ta dva bića poznaje kao Adama i Evu.

Pravovereni Jevreji i hrišćani prihvatili su tu drugu verziju kao zvaničan stav vere. Činjenica je da hrišćanske crkve, podučavajući vernike o stvaranju prve žene (Eve), posebno itiču drugo kazivanje, gde se najpre stvara Adam ( u jevrejskom imenica Adam se često koristi kao generički naziv za sva ljudska bića, bez obzira na rasu i pol) iz ptaha zenlje, a tek potom, u toku njegovog sna, Eva iz Adamovog rebra, dakle iz materije drugog porekla. Podatak o stvaranju čoveka od strane Boga, prema liku svome, i njegovoj pojavi u muškom i ženksom vidu, u poglavlju pre stvaranja Eve (Postanje 1, 27), mogao je inspirisati izvesne spekulacije u vezi sa pojavom Lilit, i navesti na sumnju da se u stihovima Potanja 2,21 i 22, opisuje drugi pokušaj Boga da stvori Adamu đženu, kojoj Adam daje ime "čovečica" jer je Bogom stvorena od Čoveka. Prva pak Adamova žena bila je ona iz stiha 27 prve glave Postanja, čije se ime u ovom tekstu ne pominje, stvorena Božijom promislšlju takođe iz "praha zemaljskoga", kao i muž joj Adam. Ova žena bi mogla biti Lilit.

Autor teksta: Stevan R. Petrović i Nataša Petrović - Stefanović
Mitološka Lilit

Prvi put se pojavljuje u sumerskom mitu i od tada ne prestaje da fascinira. U keltskom, ona budi svoje tamne strasti i žudnje i buntovnički se okreće protiv svog kreatora. Pominje se i u hindu mitu, kao i u hebrejskom, po kome je najpoznatija kao prva adamova žena. Imena joj se samo menjaju: Laylah, Lili,Ka-Li, Lila, Lamaštu, Lammea, Lilitu - što je vavilonsko-asirska reč i doslovce znači demon noći. adam se, po Zoharu (Kabala), pominje najpre kao androgin – i muško i žensko. ali, kada je ,video kako se nagoni u životinjama bude i manifestuju u tome da svako ima svog para, postao je svestan koliko je usamljen. Dok je bio u dobokom snu, Bog ga je prepolovio, odvojivši žensko od adama. to žensko, bila je Lilit, prva adamova žena kao nagonski, zemaljski vid ženske energije i živo otelotvorenje adamovih potajnih žudnji potpuno jednaka njemu. takođe, Ben Sira, u drevnom zapisu Alfabet, piše da je bog i adama i Lilit, njegovu prvu ženu, stvorio zasebno, ali je za nju upotrebio nečiste taloge umesto praha. Zbog toga nisu imali mira, a ona je odbijala poslušnost da u polnom opštenju legne pod svog muškarca smatrajući i to potčinjenošću. Zbog divlje prirode bila je proterana iz raja u pećine na obalama Crvenog mora gde je dalje opštila sa zlodusima i odakle je odlazila u svoje noćne demonske pohode na ljude.
Lilit Lilit-tentando-eva
Kao demonu, svuda joj se izričito pripisuju tri radnje: zavođenje i seksualno iscrpljivanje muškaraca (pogotovo oženjenih,) ubijanje dece, njeno prikazivanje ljudima kao sukube, Nemaha (demoni, vampiri, veštice) Kako god, Lilit je već hiljadama godina asocijacija za demonsko, nadmoćno, seksualno-magijsko. Ljudi je se boje, inkvizicija je spaljuje jer previše zna i ume, zbog bluda i otvorene seksualnosti je giljotiniraju u srednjem veku, jer veruju da je u telo žene ušao duh Lilit. naši preci smišljaju bajalice i pesmice kako bi je oterali sa praga. Žene naročito vode računa o njoj, da im ne bi zavodila muškarce noću i ubijala decu. Postoji više autora koji tvrde da je engleska reč za uspavanku lullaby zapravo pogrešno spelovano lillu-by što znači Lilit, odlazi! - u smislu pesama koje su majke pevušile deci pred spavanje i na taj način terale Lilit od njih. Dakle, mnogo pre nego što je Sepharial (astrolog) umetnuo Lilit u natalne horoskope, ona je intuitivno postojala, imala ime, bila očigledna u svakodnevnom životu u vidu razvrata, bludnih radnji, žudnje za osvetom i volje da se žena seksualno i svakako postavi jednako uz muškarca.

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Lilit Empty
PočaljiNaslov: Re: Lilit   Lilit Sat610Pon 19 Jan - 11:31

Astrološka Lilit

Za razliku od planeta koje realno postoje, Lilit je fiktivna tačka na nebu. Putanja po kojoj Mesec kruži oko Zemlje elipsoidna je i kao i svaka elipsa ima dva centra. Jedan je Zemlja, a drugi je prazna mračna tačka i pripada Lilit. Možda je važno spomenuti da postoji i asteroid Lilit koji je dobio ime po francuskom kompozitoru Liliju Boulangeru, i asteroid ne treba mešati sa primarnom Lilit koja baš kao i ova fiktivna na nebu, živi u kolektivnom nesvesnom čovečanstva od samog početka. Kao i svemu, i Lilit treba vreme da bi se potpuno društveno otelotvorila i bila prihvaćena. U početku, običan narod je prepoznaje kao ludilo i opsednutost zlim duhom jer je narod tada na mnogo nižem nivou svesti i pod strogim zakonom koji je za divljanje, neposlušnost i svaku buntovnu aktivnost kažnjavao smrću (vešanjem, giljotiniranjem, spaljivanjem). Žena koja pušta svoje strasne demone na slobodu bila je grešna, a ako je uz to posedovala kakvo umeće i znanje – proglašavali su je vešticom. Bez mogućnosti izbora, ljudi su snagu Lilit dugo potiskivali sputavajući svoje slobode, proganjajući je na taj način duboko u pećine Crvenog mora našeg nesvesnog.
Lilit Michelangelo_lilith
Jedino je potisnuta Lilit opasna jer priziva situacije koje će je osloboditi tamničenja. Priziva prevare, izdaje, odbacivanja, poniženja, zavist, razvrat i bludničenja - čega je baš u ovom istorijskom periodu bilo na pretek. apsurdno je da, dok Lilit običan narod potiskuje, što zbog stida, što zbog straha, na dvorovima njen razvratni duh caruje. Čuvena kineska carica Wu Zetian zbog vlasti ubija rođene sinove i ćerku u pelenama, Maria Theresia pod svoju kontrolu stavlja proganjanje i spaljivanje veštica i konačno ga ukida, grofica Elizabeth Bathory se u to vreme kupa u krvi nevinih devojaka. Renesansna umetnost kroz ključaonicu pušta Lilit dalje među ljude, da bi zapravo u 20. veku njeno prisustvo postajalo sve intenzivnije, a od hipi pokreta, feminizma, seksualnih sloboda gotovo sveprisutno. Kolektivno nesvesno polako je razotkriva, pa se već 1919. godine prvi put pojavljujena filmskom platnu. Louise Brooks i sijaset holivudskih diva još u onim godinama pre II svetskog rata otvaraju odaje večitog mraka suočavajući se sa demonom koji je zapravo samo duboko potisnuti deo ličnosti. Njeno otelotvorenje seksualnih sloboda i fatalne žene zavodnice nalazimo u likovima kao što su Isadora Duncan, Anaïs Nin, Mata Hari.
Freud u svojoj podeli navodi Id, kao „prvobitnu instancu ličnosti koja zbog svoje nagonske prirode ne poznaje zakone vremena, logike i morala.” Zbog toga je id anarhičan, jezgro nagonskih sila koje jedino žele da su potpuno zadovoljene, daleko od svesti, nerazuman, haotičan i glavni je uzrok neurotičnih neurotičnih poremećaja baš kao Lilit! I kako smo postali, možda baš zahvaljujući Freudu, svesni da je taj zloduh u nama a ne ,mimo nas, krenuli smo da ga tražimo. Žene najviše. Žene, vekovima sputavane, željne osvete zbog mučenja i trpljenja koje su proživele. Ako ste gledali najnoviji film Larsa von Triera „antihrist” - verujte da je to od početka do kraja film o Lilit. Ali nje ima i u svakom ostvarenju gde se divimo ženskoj snazi da se izbori za pobedu i prevlast u svetu muškaraca, gde strastima zavodi i ostavlja bez daha. one su samostalne, svoje, hrabre, neuništive, ultimativne femme fatale, psihički jake, nadasve pametne, verne sebi, namećući sliku femine kakva danas služi kao uzor ženama kakve da budu, pa čak i više - sliku žene kakva je danas poželjna i muškaracima. Otuda i nije čudno što je baš Lilit najčešće korišćen username na internetu. Danas, uprkos bremenu prošlosti koji je nametao smernost, strah i stid, žena je slobodna da bude žena sa ravnopravnim potrebama kao i muškarci.
Lilit LILIT+1
U astrologiji, Lilit je prijatelj ali samo onima koje joj ponude slobodu. U suprotnom, ona iz nesvesnog šalje svoje poslušnike demone da napadaju svest sumnjom, gorčinom, opsesijama, histerijom. Poredi se sa osećanjem odbačenosti, izdaje i potčinjenosti. ove tri najveće prepreke na putu do zdrave i ravnopravne zajednice muškarca i žene su u stvari strah od toga da se ne bude ponižen, odbačen i iskorišćen koji je duboko u ženskoj psihologiji. U takvim stanjima žena biva proganjana nekontrolisanim besom, očajnom potrebom da se sveti, krizama u kojima se smenjuju sebičnost i bespomoćnost. Lilit u horoskopu je uvek lik zavodnice, slobodne i seksualno potentne žene sa kojom muškarac vara svoju partnerku, ili lik žene kakvoj ona želi da sliči, ali će Lilit pokazati i ono mesto gde možemo biti najgrublje odbačeni, ranjeni, gde se nadaleko čuje krik bolne duše poput rike ranjene zveri. I baš kao da danas žena najpre mora da iskusi to razaranje, gubljenje poverenja, izdaju, ne bi li tek onda oljuštila sa sebe nasleđe indoktrinisanog ponašanja i usiljene dobrote kojoj često nije bilo mesto tamo gde ju je pokazivala samo da bi i dalje bila dobra, ljubazna, plemenita, fina. Pa tek kada ovaj proces doživi, tek kada dozvoli sebi da želi, da greši, da bude slobodna bez grča i straha, da ne ispunjava samo tuđe zahteve već se usprotivi kao Lilit samom tvorcu, a naročito kada uspe da se bez stida pokaže pred suprotnim polom – ona doživljava preobražaj. Tek tada postaje istinski očarana svojim telom, svesna svoje seksualnosti, volje, i to je istinski početak njenog samopoštovanja. Zbog toga žene svoj strastveni, zavodnički i moćan deo sebe otkrivaju uglavnom tek oko 40. godine, ali sigurno je da se sa novim generacijama ta granica pomerai i dalje ka mlađima. Upravo zbog te transformacije i puta koji je neophodno preći u momentu gubitka i odbačenosti, Dr Stevan Petrović misli da: „Lilit-žena, Lilit-majka, Lilit-zavodnica je u tolikoj meri prisutna u svakodnevnom životu i psihopatologiji, da je već u tolikoj meri postala realnost, pa zaslužuje da u stručnoj literaturi dobije posebnu dijagnostičku jedinicu, kakvu su recimo dobili, Edipov kompleks, kompleks Don Žuana, Kainov kompleks.”
Autor teksta: Sanja Perić - objavljeno u časopisu SENSA
Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Lilit Empty
PočaljiNaslov: Re: Lilit   Lilit Sat610Pon 19 Jan - 11:34

LILIT ŽENA - samostalna i harizmatična, majstor opsene i iluzije.

To nije uranjanje u egoisticno zadovoljenje sopstvenih hirova I ambicija, vec mnogo iskrenija potreba da se pobede sumnje I strahovi, da se kroz mudrost I pronicljivost dotakne iskra života koju svakodnevni život protkan patnjom, strahovima, bolom često skriva. Lilit se tradicionalno predstavlja kao negativna, demonksa sila. Medjutim, ovakva gledista moraju biti odbačena, najpre jer su proistekla iz judeo hrišćanske predstave koja u prvi plan stavlja ‘mušku superiornost’ I ego ideologiju. I jasno je već da tradicionalno predstavljanje Lilit kao zle, mračne I samo pohotne anime kojoj je jedini cilj osveta za nanetu nepravdu, za progon I odbacivanje, uveliko zamenjuje jedna druga Lilit, mudra, pametna, samosvesna – koja možda I čini greh time što zeli da bude ravnopravna ne samo sa muskarcem – vec I sa Bogom. Pa koliko bi Mesec pedstavljao lik majke Isusove, Marije, toliko je Lilit – starozavetni lik Kraljice od Sabe koja zagonetkama kuša Solomona, tražeći ravnopravnost sa najmudrijim od svih. Svaka žena u sebi nosi oba principa. Kada je Lilit odeljena od Eve u ženskoj psihi, žena je seksualno nezainteresovana. Često se udaje za muskarca koji pomaze da se taj rascep dalje produbi, tako što zapravo ima neki odnos samo sa njenom stranom Eve.
Lilit 00A
Na ljudskom nivou nalazimo osećanje nenadoknadivog gubitka, progona I izdaje duboko u ženskoj psihologiji. Te najveća prepreka svakoj ženi da razvije odnos sa svojom Lilit je osećanje unišenja I nepostojanje samopoštovanja. Žena doživljava beg Lilit u plamenom gnevu kada odbije da se preda moćnoj muškoj snazi, vec umesto toga bira pustoš divljine. Na žalost, Lilit je u toliko maloj meri integrisana kod današnjih žena, da mnoge prvo moraju da dožive neopisivu podjarmljenost I potčinjenost da bi odlučile da odu I pobegnu, pune gneva I gorčine, podsećajuci na ranjene zveri. Tada se ona preobražava I tek tada u sebi prepoznaje žensko sopstvo. Biva očarana sopstvenom zavodljivošću, svojim telom I njegovim skrivenim moćima. Lilit, kao zavodnički lik žene obično svesno doživljavaju tek negde oko 40-te godine. Posto je već stigla donekle I ima osećanje da je uspela, pošto je podigla decu ili radi, žena moze da se duboko preda I potpuno zaljubi na način koji je nedostižan mladjoj ženi koja nema tog iskustva. U njoj se radja preovladjujuće osećanje čudesnog povratka izgubljenog dela njene ličnosti. U samom seksualnom činu ona postaje svesno zavodljiva, predajući se fizičkim senzacijama dubokog, snažnog orgazma, a ako žena jos I nije emotivno vezana za svog ljubavnika, tada jos jasnije doživljava zaprepašćujuće prepoznavanje svoje životinjske prirode Lilit I nagonsku mudrost svoga tela. Žene sa izraženom Lilit u sebi imaju potrebu za ravnopravnošću sa muškim svetom, ne dozvoljavajuci nikakvo potčinjavanje I sputavanje.
Lilit 21590hendricks-opener100222_560
Ipak, rat izmedju Eve I Lilit besni na jos jednom planu. Eva može da zadovolji svoje potrebe u jednoj vezi, I sa jednim muskarcem, Lilit ne može! Ona mora da se odvoji I pobegne. Ona odbija da bude zavisna I potčinjena, ona je vid ženskog ega u procesu individuacije koji može da se razvija samo u divljini, bez ljubavi I brige, večno pateći od ljubomore prema Evi koja ostaje u muškarčevom zagrljaju. A Eva se sa svoje strane oseća prikovanom za porodicu, muža, decu, I u njoj se takodje odražava ljubomora prema Lilit. Eva se ipa ne odvaja od Adama, I psihološki daje sliku svih žena koje rade sve što se od njih očekuje zbog sopstvenog snažnog patrijarhalnog rasudjivanja, jer ‘žena nema druge časti, do časti u bračnoj vezi sa svojim mužem’. Slično ponašanje se vidi I kod žena koje imaju infantilnu potrebu za ljubavlju I odobravanjem od strane muža ili oca. Lilit medjutim, guši sve ove potrebe.Ona upoznaje svoje tajne, svoje strahove, hrabro krči put kroz prašumu bola tragajući za sopstvenim izvorom života, koji kada biva dotaknut postaje snaga kreatora. Pa koliko je Mesec carstvo snova, maste I romantike, toliko je Lilit kreativna sila stvaranja, radjanja (mitološka Lilit je imala mnoštvo dece sa demonima, koja su joj bila poubijana jer nije prihvatila pokajanje za svoj greh I priliku da se vrati u Raj, čime bi zapravo priklanjajući se Bogu odbacila sebe… I tu I jeste suština njenog uticaja, jer koliko god da je odbačena od drugih, sama sebe nikada nije odbacila, što Mesec zapravo jeste. Mesec sam sebi nije potreban, već sebe odbacuje zbog drugih, da bi drugima činio.)
Lilit 3212090281_44502eb27a
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Lilit Empty
PočaljiNaslov: Re: Lilit   Lilit Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Lilit
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Nauka :: Astronomija :: Astrologija-