Oženjen sam ali nemam ženu. Moja žena je moj život.
lana
MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
Naslov: Re: Čarls Bukovski Sre 24 Jul - 10:19
Obično sam loš, ali kada sam dobar, đavolski sam dobar.
Salome
Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
Naslov: Re: Čarls Bukovski Uto 24 Sep - 12:35
Salome
Master
Naslov: Re: Čarls Bukovski Uto 24 Sep - 12:36
Salome
Master
Naslov: Re: Čarls Bukovski Uto 24 Sep - 12:36
Salome
Master
Naslov: Re: Čarls Bukovski Uto 24 Sep - 12:44
Salome
Master
Naslov: Re: Čarls Bukovski Uto 24 Sep - 12:46
Salome
Master
Naslov: Re: Čarls Bukovski Uto 24 Sep - 12:48
"Ako hoćete nešto da uradite – idite do kraja. U suprotnom ni ne počinjite." -
Salome
Master
Naslov: Re: Čarls Bukovski Uto 24 Sep - 19:30
.............
Роман „Упитај прах” Џона Фантеа за Буковског је било право откриће. Главни јунак романа, двадесетогодишњак у жељи да пише о свакодневном животу и љубави, али без искуства и у једном и у другом, одлази да живи у изнајмљеним хотелским собама где упознаје девојку у коју се заљубљује. Буковски време после средње школе проводи по баровима, опијајући се док машта да је део Фантеовог романа. „Фанте је био мој Бог. Тај роман је доживотно утицао на моје писање.”
Уз помоћ стипендије, 1939. године уписао се на Градски колеџ Лос Анђелеса. Студирао је новинарство, енглески, економију и политичке науке. У почетку се водио мишљу да ће бити новинар, али је увек имао просечне или слабе оцене. После годину дана био је власник „укора пред искључење”. Већ у јуну 1941. године исписао се са колеџа. За време студирања и даље је живео са родитељима. Када је његов отац открио да на писаћој машини пише приче, уместо студентске радове, избацио му је све ствари на травњак испред куће. Тада почиње његово лутање. Покушао је неколико месеци да ради у фабрикама и магацинима да би преживео. Желео је да истражи Америку како би могао да пише о стварном животу и љубави, као што га је и „учио” лик из Фантеовог романа.
..............
Ceo tekst - "Politikin Zabavnik"
Salome
Master
Naslov: Re: Čarls Bukovski Uto 24 Sep - 19:31
Lilith
Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
Naslov: Re: Čarls Bukovski Uto 25 Feb - 21:03
Iznutra, ispod kože, bila je u haosu. Slomljena, kao od stakla, poderana kao papir, nemoćna kao bolesnik. I šta? Ništa, izdržala je. Žene imaju tu moć da prođu kroz najgore, kroz pakao. A onda te pobede.
Salome
Master
Naslov: Re: Čarls Bukovski Uto 24 Mar - 9:53
Ima jos nastavaka ....
OliVera
Član
Poruka : 121
Učlanjen : 14.03.2020
Naslov: Re: Čarls Bukovski Pon 30 Mar - 18:00
lana
MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
Naslov: Re: Čarls Bukovski Pon 30 Mar - 18:33
16-Bitni Intel 8088 Čip
Apple Macintosh računar ne može da pušta programe kompanije RadioShack direktno sa diska. Niti Commodore 64 može da pristupa podacima napravljenim na IBM personalnom računaru. Kaypro i Osborne računari koriste CP/M operativne sisteme, ali ne mogu međusobno da menjaju datoteke zato što formatiraju (upisuju podatke) disk na različite načine. Tandy 2000 koristi MS-DOS ali ne može da koristi većinu programa proizvedenih za IBM računare u koliko se ne izvrši promena određenih bitova i bajtova na njemu.
A vetar i dalje duva Savanom, a u proleće ćurkoliki lešinar šepuri se i paradira pred svojim ženkama.
Duki Dasa
Član
Poruka : 235
Godina : 60
Učlanjen : 28.02.2020
Raspoloženje : Uglavnom dobro
Naslov: Re: Čarls Bukovski Uto 31 Mar - 9:01
Pokušavam da povežem sve ovo @lana tj. Apple Macintosh,IBM I ćurkolikog lešinara ali ne ide i možda je baš u tome fora,to je Bukovski na IBM način izgleda
Lilith
Master
Naslov: Re: Čarls Bukovski Pon 8 Jun - 20:32
Tuga je prouzrokovana inteligencijom. Što više stvari shvatiš, više bi voleo da ih nikad nisi shvatio.
Lilith
Master
Naslov: Re: Čarls Bukovski Sub 28 Avg - 21:50
Osećam se užasno i odlično u isto vreme. Uvek je to bilo moje normalno emocionalno stanje.
Emelie
Master
Poruka : 380878
Učlanjen : 29.03.2018
Naslov: Re: Čarls Bukovski Sub 26 Mar - 0:35
Volim žene koje nisu živjele sa previše muškaraca. Ne očekujem nevinost, ali jednostavno više volim žene koje nisu do krvi nažuljane iskustvom.Postoji nešto vrijedno kod žena koje škrto biraju muškarce; to se vidi u njihovom hodu...njihovim očima u njihovom smijehu i njihovim nježnim srcima. Žene koje su imale previše muškaraca kao da sljedećeg biraju po diktatu osvete, a ne osjećanja. Kada sebično vodiš igru,sve radi protiv tebe:Ne možeš zahtjevati ljubav ni tražiti emociju. Na kraju si ostavljen sa bilo čim što si voljan da daš a to je često.. ništa... Neke žene su delikatna bića ,neke žene su dražesne i čudesne. Ako hoćeš da pišaš na Sunce samo izvoli, ali molim te ostavi dobru ženu na miru !
CHARLES BUKOWSKI
Salome
Master
Naslov: Re: Čarls Bukovski Sub 22 Okt - 18:36
Ne svraćajte, ali ako već svratite…
da, naravno, biću tu ako nisam napolju ne kucajte ako su svetla pogašena ili ako čujete glasove ili možda čitam Prusta ako neko proturi Prusta ispod mojih vrata ili neku od njegovih kostiju za moju čorbu i ne mogu da vam zajmim novac ni telefon ili ono što je ostalo od mojih kola mada možete dobiti novine od juče staru košulju ili sendvič sa salamom ili prespavati na kauču ako ne vrištite noću i možete da pričate o sebi to je tako normalno; teška vremena pritiskaju sve nas osim što se ja ne trudim da stvorim porodicu da pošaljem decu na Harvard ili kupim lovište, ne ciljam visoko samo pokušavam da ostanem živ još malo, i zato, ako ponekad kucate i ja se ne javim a unutra nema žene možda sam slomio vilicu i tražim neku žicu ili lovim leptire u mojim tapetima, mislim, ako se ne javim nisam se javio, a razlog je što još nisam spreman da vas ubijem ili vas zavolim, ili vas čak prihvatim to znači da ne želim da razgovaram zauzet sam, lud sam, milo mi je ili možda pletem omču; i zato, ako su svetla čak i upaljena i čujete zvuke kao disanja ili molitve ili pevanja radija ili kotrljanja kockica ili kucanja na mašini – odlazite, nije pravi dan, noć, čas; mislim, ako se ne javim nisam se javio, a razlog je što još nisam spreman da vas ubijem ili vas zavolim, ili vas čak prihvatim to znači da ne želim da razgovaram zauzet sam, lud sam, milo mi je ili možda pletem omču; i zato, ako su svetla čak i upaljena i čujete zvuke kao disanja ili molitve ili pevanja radija ili kotrljanja kockica ili kucanja na mašini – odlazite, nije pravi dan, noć, čas;
Danas u 1:04 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?
Juče u 22:38 od Emelie
» Šta slušate dok kuckate na Haossu?
Juče u 22:35 od Emelie
» Šta trenutno slušate?
Juče u 22:27 od Emelie
» Pozdrav Haossu