Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama. |
|
| Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara | |
| |
Autor | Poruka |
---|
Unforgettable Master
Poruka : 8537
Godina : 37
Učlanjen : 12.09.2017
Raspoloženje : Do neba.
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Sre 25 Apr - 10:45 | |
| Mnogo je među nama ostalo nedorečenog. Neka, to je dobro, to je lepo. Ništa tako ne boli kao dorečenost. Ja, evo, i sada bezglasno razgovaram s tobom. Pola bih života dala da se u ovom času pojaviš, bar kao lahor, dašak, zvuk, kao tajna, samo da te prepoznam, osetim..."
|
| | | Unforgettable Master
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Pon 30 Apr - 22:38 | |
| Ptica što pjeva u mojoj glavi I ponavlja mi da te ljubim I ponavlja mi da me ljubiš Ptica što jedno isto ruje Sutra ujutro ubit ću je. |
| | | Kaca1111 Elita
Poruka : 3344
Učlanjen : 28.04.2018
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Pon 30 Apr - 22:42 | |
| Ja nisam sa ovoga sveta, ja pripadam rasi sanjara, Na kozi osecam toplinu leta, u dusi miris sna, Setam kroz noc, bezim od jutra, zivim za neko sutra, Zagrlim sebicno zelje svoje, nahranim misli, da se roje.. |
| | | Lutajuće Srce Master
Poruka : 8629
Godina : 49
Učlanjen : 04.01.2014
Raspoloženje : Do kraja.
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Pon 30 Apr - 23:30 | |
| |
| | | Poly Master
Poruka : 15520
Učlanjen : 04.03.2017
Raspoloženje : hm...
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Sre 2 Maj - 19:49 | |
| Da bi čovek imao dušu mora se s njom roditi |
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Čet 3 Maj - 11:07 | |
| .Moja tajna ljubav je tu, pored mene. On diše samnom, On se smeje samnom On brine o meni .
Piše i prekoreva , Smeje se i strepi. On je najbolji, jer je Moja tajna ljubav.
Za njega znamo samo moj Jastuk satkan od snova I jorgan od čežnje. I niko više jer, On mora ostati moja tajna ljubav.
Nebo me po nekad prevari i uđe u moje misli. Smeju mi se oblaci što sam zaljubljena, A to tako vešto krijem.
Tužili su me suncu da ne spavam, I da s nestrpljenjem očekujem Bat njegovih koraka, I reči izgovorene najlepšim glasom.
On ne zna da sam ja tu. Da me jedan od krovova sakriva I da samo ako želi, može me jasno videti.
Jer ja se vešto krijem, Ja se pretvaram još veštije I govorim „Ma ništa mi nije“ Kad iznenada pocrvenim.
On ima oči boje greha, On ima kosu koja zove moje ruke On ima usne .. kakve ja okusiti neću .
Jer on je moja tajna ljubav I on to ne zna. Tako mora biti.
Jer ako sazna onda više nije moja tajna ljubav. |
| | | Kaca1111 Elita
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Pon 7 Maj - 14:30 | |
| |
| | | Lutajuće Srce Master
Poruka : 8629
Godina : 49
Učlanjen : 04.01.2014
Raspoloženje : Do kraja.
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Uto 8 Maj - 0:26 | |
| |
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Čet 10 Maj - 1:06 | |
| Priđi bliže moji drhtaji traže utočište u galebovima tvojih sljepoočnica možeš me izmisliti i ja ću izmisliti tebe i možda ćemo jednom biti stvoreni jer praznine su nam uvijek bile dovoljne priđi bliže obećajem neću te sanjati i možda ćemo jednom zavoljeti lutanja |
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Sub 12 Maj - 21:29 | |
| SAN PRED SAN
Umesto mene maziš rame dok nameštaš bretelu, nakriviš glavu, prisloniš obraz na nadlanicu, zadrhtiš i zastaneš, jer strepiš kako ćeš bez mene podneti ono što sledi ako nastaviš. Umiriš prste i misli, miruješ, al’ djavo ne miruje, uđe u prste, tera ih da traže žilu kucavicu na tvom vratu, pa ih ponovo zavuče ispod bretele i spusti do srca da ga umesto mene preko grudi dodirnu. Trgneš se, naglo se okreneš. Zar je moguće da sam ipak tu? Uplaši te moje prisustvo bez mene, odustaneš od mojih dodira i žustro sa sebe svučeš odeću i mene, verujući da će kapljice vode ispod tuša sprati moj miris s tvoje kože, ali te njihovo golicanje još više podseti na mene, pa zabaciš glavu i dopustiš da radim šta hoću, a ja, znaš me, hoću sve što želiš. Klizim niz tebe, topim se, topiš se, dok te hladna voda ne opomene da nisam tu. Umotaš se u peškir, to nije peškir, već moj zagrljaj, pa ti bude toplo oko srca. Ljutiš se što ti dosađujem, pokušavaš da me obrišeš sa sebe, ali me još jače utrljavaš u kožu, pa me sa sobom odneseš u postelju da ti snove smišljam, da nas sanjaš, da nam bude k’o na javi, da nam bude k’o u snu. |
| | | Kaca1111 Elita
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Ned 13 Maj - 18:23 | |
| |
| | | srna Elita
Poruka : 2583
Učlanjen : 18.10.2017
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Pet 1 Jun - 17:29 | |
| |
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Čet 7 Jun - 8:39 | |
| Kad god primetim tvoje odsustvo To znači da si prisutan. To znači da si došao da si tu, iza mene. Ili ispred. Okačen na zid pored slike one dve žene koje poziraju za uspomenu iz Biarica a tužni su im pogledi i lica. Ili si na sofi, nalakćen, kao onda kad si pričao kako izgleda anakonda koju si video u prašumi Amazona i pravio se da ne čuješ zvono muzike sa tvog telefona. Ili si među flašama vodke, orahovače i viskija dole , ispod stočića sa malim Budom od žada igraš se zanesen kao onda kad je sledeća nedelja ili godina bila bliskija od svega što je bilo tada. Ili si u knjizi koju čitam treptaj na kraju poglavlja: olovno nebo iznad grada pred kišu i druga slavlja Ispod drveta nezrelih mandarina umesto kišobrana U luci, između dva krana veliki beli brod isplovljava i sasvim jasno se čuje zaglušujuća rika sirene a ti strpljivo spasavaš peščanu kulu od morske pene Ponekad si u pesmi sa radija u omiljenom refrenu. Ponekad si u satima ponekad, samo u trenu Čim primetim da te nema slike se same dese: Tu si Iza odškrinute zavese, Ili dole, na travi među maslačcima izgledaš kao da tražiš hlad. Ponekad zuriš kroz zgradu zamišljen i tih kao kad si bio mlad. Kad god primetim da te nema Tu si. Kakav paradoks odsutnosti! Dolaziš Kao nezvani gosti Ti si misao o tebi Dokaz da kvantna fizika radi Ti si glad, i misao o gladi. Kad god primetim da te nema Tu si. U prozoru automobila mali kadar: Na primer, kod Univerzitetske biblioteke zamičeš iza drvoreda u gužvi Bulevara između truba, buke i jeke neko se dere A ti izranjaš ponovo na pešačkom, preko puta Madere. Ili, na nekoj večeri u restoranu nečiji poluprofil il ’ ukus poznatog vina oblačić nečijeg parfema i odmah primetim da te nema. Ponekad te nema iz čistog mira U lepoti običnog dana Među percima mladog luka Među krpama za sudove, u šarama jastuka ničim izazvano to nemanje dok pred dolazak prijatelja pravim veliko spremanje. Kad god primetim tvoje odsustvo znači da si prisutan Tu si. I, pošto su sve stvari povezane pod kapom nebeskom kao drveće i grane kao talas sa peskom kao oseka i plima I, pošto ne može da te nema kada te ima i pošto smo nas dvoje od iste vrste ubeđena sam da si i ti u ovo umešao prste. Kad god primetim tvoje odsustvo znači da baš u tom trenutku gde god da si, šta god radio mislio, govorio, maštao, gradio ma s kim da sediš u sobi, restoranu, avionu na sastanku Ili se opuštaš ispod nekog trema I ti primećuješ da mene nema. I to je ta jedina, Teorema. |
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Uto 26 Jun - 12:06 | |
| Ja ne "posjedujem" ljubav, ne "posjedujem" nikog i zato je imam u izobilju. Dotakne me iza ugla kad se i ne nadam. I zato, ne gledajte me čudno kad izgaram u Strasti, kad su mi noći pune uzdaha, kad sanjam nasmješena, kad iz mene izviru poeme. Puštam svoju Ljubav da raste, da pleše, da se smije, da plače, da leti i sanja, da se ljubi, da vodi Ljubav u najžeščim vrtlozima strasti, na svim razinama, od Duha pa sve do Materije, u svim svojim izražajima i nijansama, u raznim vrstama Stvarnosti. I tko mi uopće može i smije reći da se nešto "ne smije", da je nešto "grijeh", da je nešto ... bilo što? Hajde, tko će prvi baciti kamen? |
| | | EROTIC MAN MODERATOR
Poruka : 48591
Učlanjen : 17.03.2015
Raspoloženje : kako ja hoću
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Uto 26 Jun - 13:45 | |
| JA JESAM SA OVOGA SVETA i pripadam rasi sanjara. sanjam samo o ovom svetu koji me je iznedrio, drugi me svetovi ne zanimaju, neka o njima sanjaju oni koji su sa tih svetova. sanjam da ovaj svet postane bolji, da svakog sreća obiđe a ne samo neke. ne mora prečesto i ne mora previše, čovek je takav, proklet u dubini duše i postane zao i nezasitan od previše dobrog i sreće. ali da bar ponekad i zadnjeg čoveka na planeti sreća obiđe, da ga malo pomazi, pomiluje, pokaže mu da strpljenje vredi i nahrani mu nadu, da ne bi sirota prešla u beznađe.
sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Uto 3 Jul - 13:21 | |
| Volim da budem sa tobom zato što se nikad ne dosadjujem, cak i kada ne razgovaramo, kada se ne dodirujemo, kada nismo u istoj prostoriji, ja se ne dosadjujem. Nikad mi nije dosadno. Mislim da je to stoga što imam poverenja u tebe, imam poverenja u ono o cemu razmišljaš. Razumeš? Volim sve ono o cemu razmišljaš? Razumeš? Volim sve ono što vidim kod tebe, i sve ono što ne vidim. Ipak, znam tvoje mane. Ali mislim da se tvoje mane dobro slažu sa mojim vrlinama. Ne plašimo se istih stvari. Cak se i zveri koji nas proganjaju lepo slažu medjusobno! Ti vrediš više nego što izgledaš, više od onoga što pokazuješ. Sa mnom je obrnuto. Meni je potreban tvoj pogled, jer mi daje dubinu. Ja sam kao deciji zmajevi na vetru. Ako me neko ne drži na uzicu... hoooop, odletim... A cesto pomislim na tebe da si dovoljno jak da me držiš na uzici i dovoljno pametan da me odmotaš, pustiš da letim... Zar nije neverovatno sresti nekoga i pomisliti: sa ovom osobom se osecam dobro." |
| | | Kaca1111 Elita
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Uto 3 Jul - 15:50 | |
| "Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.. " Miroslav Mika Antić |
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Sre 4 Jul - 10:53 | |
| Još jedan proživljen i završen dan, sa sitnim radostima i sitnim tugama. Jedan običan dan, tako nebitan, osim trenutaka kada sam mislila o tebi. Znam da svatko živi svoj udio života, i svakim danom nešto se uvijek mijenja. Molim te izaberi uspomenu iz svog udjela, neka to budem ja, nemoj me zaboraviti.. |
| | | tamoneki Master
Poruka : 5128
Učlanjen : 07.02.2014
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Ned 29 Jul - 8:39 | |
| Udahni me, i videces kako zemlja poprima boju tvojih ociju; Zagrli me, i znaces kako moj svet zavisi od topline tvog mira; Oslusni me, i cuces kako moje misli zvuce tvojim glasom; Dodirni me, i osetices kako letnje kise poprimaju ukus tvoga daha; Poljubi me, i shvatices zasto se sunce rađa u krvavim bojama, neprestano |
| | | Enesa Master
Poruka : 11758
Učlanjen : 01.08.2018
Raspoloženje : Osrednje
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Sre 1 Avg - 21:53 | |
| Kojim mastilom?...Kojim mastilom sada da ti pišem ? Kojim pismom da uzdahe ti brišem ? Pismom draga ljubav se ne šalje, Pismom draga sa tobom se ne sastajem. Ali draga, kad’ do tebe stanem, Kada srce trepti i ludo mi ne staje, Tada draga, ti ljubav osetićeš moju, Tada draga, sreću videćeš ti moju. |
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Uto 7 Avg - 10:26 | |
| Kad god primetim tvoje odsustvo To znači da si prisutan. To znači da si došao da si tu, iza mene. Ili ispred. Okačen na zid pored slike one dve žene koje poziraju za uspomenu iz Biarica a tužni su im pogledi i lica. Ili si na sofi, nalakćen, kao onda kad si pričao kako izgleda anakonda koju si video u prašumi Amazona i pravio se da ne čuješ zvono muzike sa tvog telefona. Ili si među flašama vodke, orahovače i viskija dole , ispod stočića sa malim Budom od žada igraš se zanesen kao onda kad je sledeća nedelja ili godina bila bliskija od svega što je bilo tada. Ili si u knjizi koju čitam treptaj na kraju poglavlja: olovno nebo iznad grada pred kišu i druga slavlja Ispod drveta nezrelih mandarina umesto kišobrana U luci, između dva krana veliki beli brod isplovljava i sasvim jasno se čuje zaglušujuća rika sirene a ti strpljivo spasavaš peščanu kulu od morske pene Ponekad si u pesmi sa radija u omiljenom refrenu. Ponekad si u satima ponekad, samo u trenu Čim primetim da te nema slike se same dese: Tu si Iza odškrinute zavese, Ili dole, na travi među maslačcima izgledaš kao da tražiš hlad. Ponekad zuriš kroz zgradu zamišljen i tih kao kad si bio mlad. Kad god primetim da te nema Tu si. Kakav paradoks odsutnosti! Dolaziš Kao nezvani gosti Ti si misao o tebi Dokaz da kvantna fizika radi Ti si glad, i misao o gladi. Kad god primetim da te nema Tu si. U prozoru automobila mali kadar: Na primer, kod Univerzitetske biblioteke zamičeš iza drvoreda u gužvi Bulevara između truba, buke i jeke neko se dere A ti izranjaš ponovo na pešačkom, preko puta Madere. Ili, na nekoj večeri u restoranu nečiji poluprofil il ’ ukus poznatog vina oblačić nečijeg parfema i odmah primetim da te nema. Ponekad te nema iz čistog mira U lepoti običnog dana Među percima mladog luka Među krpama za sudove, u šarama jastuka ničim izazvano to nemanje dok pred dolazak prijatelja pravim veliko spremanje. Kad god primetim tvoje odsustvo znači da si prisutan Tu si. I, pošto su sve stvari povezane pod kapom nebeskom kao drveće i grane kao talas sa peskom kao oseka i plima I, pošto ne može da te nema kada te ima i pošto smo nas dvoje od iste vrste ubeđena sam da si i ti u ovo umešao prste. Kad god primetim tvoje odsustvo znači da baš u tom trenutku gde god da si, šta god radio mislio, govorio, maštao, gradio ma s kim da sediš u sobi, restoranu, avionu na sastanku Ili se opuštaš ispod nekog trema I ti primećuješ da mene nema. I to je ta jedina, Teorema.
|
| | | Lilith Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Uto 29 Jan - 20:00 | |
| Bila jednom jedna bajka... Koja je tvrdila da će kraj biti srećan.
Bio jednom jedan običan Život, koji je voleo bajku... I zbog nje postao čudesan.
|
| Naslov: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara1 Uto 19 Feb - 13:42 | |
| Ispunjena želja Pokušavaš pogledom u mom pogledu da pročitaš dokle smo spremni da odemo i da li ćemo želeti i moći da se vratimo. Oboje znamo da moja šaka zaglavljena među tvojim stisnutim kolenima samo glumi da ne može preći granicu. Tako me dobro gledaš, dok se tako dobro uzdržavam da ne odgrizem mesta koja ljubim… Ne gledaj me tako, poješću te! Brineš da ćeš izgubiti kontrolu nad mojim dodirima ako ne gledaš? Dobro, gledaj kako gubimo kontrolu… Reci šta ne smem, da bih znao šta moram. Još uvek mirišeš na sebe, dok diskretno ostavljam svoj miris na omiljenim delovima tvoje kože… Glumim da ne primećujem da popuštaš i da si spremna na sve na šta sam spreman… Želim da želiš baš sve što želim… Želim da budem siguran da ispunjavam želje koje noćas prvi put želiš. Kako samo umeš bezobrazno da uzdahneš, tako da ostanem bez daha, pa moram prstima da šapnem da imam nešto važno da ti kažem… Pogledom govoriš mom pogledu da postaje neizdrživo… Pogledom govorim tvom pogledu da postaje neizdrživo… Srećom, ne sanjamo. Da sanjamo, ovo bi bio trenutak kad bismo se probudili. |
| | | lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Sre 13 Mar - 23:57 | |
| ~ JA NISAM OD OVOGA SVIJETA ~Tanja Spasovecić
Oprosti ako nekad mislima odlutam
I ako ti se čini da nisam tu.
Ja nisam od ovoga svijeta.
Pripadam rasi sanjara.
Uhvatiti korak sa mnom
Veoma je teško.
Danju jurim vjetar,
Penjem se na oblake
I prkosno u Sunce zurim,
A noću duge i mučne razgovore
sa Mjesecom vodim,
dok me zvijezde zadirkuju
I za kosu vuku. |
| | | Lilith Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara Pet 15 Mar - 18:57 | |
| "Jutros sam ti rekla da te volim. Onako, preko svih mora, reka i planina.... Preko svih dubina i tišina koje nas dele... I... znam da si čuo." |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ja nisam s ovoga sveta,pripadam rasi sanjara | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 3 od 7 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
Ko je trenutno na forumuImamo 431 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 431 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38 Dvorana slavnih
Naj Avatar Haossa !
Kreja
Poslanici naj aktivniji nedelje |
|
Danas u 14:19 od putnik
» Rec koja u sebi sadrzi 3 ista slova
Danas u 14:13 od putnik
» Najlepši glumci i glumice svih vremena
Danas u 14:11 od putnik
» Indija
Danas u 14:04 od putnik
» Čudesna matematika