|
| |
Autor | Poruka |
---|
Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
| Naslov: Re: Poezija Čet 10 Jan - 20:10 | |
| Od svega što se u glavi krije, od svih čuda što se tu množe,
poljubac je najdivnije čudo što ti se desiti može.
Kad se, kružeći ovim svemirom bezbrojnih srca, putanjom dugom,
dva srca ozare istim nemirom i oglednu se jedno u drugom,
tada i glave malo zastanu s krunicama od rosnog klasja,
a usnice se sretnu i planu plamičkom poljupca što svet obasja.
I tako kroz dva tela poteče svetlost što stvara novu planetu,
jer, poljubac je, kao što reče pesnik, najlepši susret na svetu! ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Sub 2 Feb - 16:55 | |
| ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Sub 2 Feb - 16:57 | |
| Hoću da znam jednu stvar.
Znaš kako je to, ako gledam kristalni mesec, crvenu granu spore jeseni u mom prozoru, ako dotaknem uz vatru neopipljiv pepeo ili izborano telo klade, sve me odvodi tebi kao da je sve što postoji, mirisi, svetlost, metali poput malih barki što plove ka ostrvima tvojim koja me čekaju.
E, pa dobro, ako malo-pomalo prestaneš da me voliš i ja ću prestati tebe da volim malo-pomalo.
Ako me odjednom zaboraviš ne traži me jer bih te ja već zaboravio.
Ako smatraš dugim i ludim vetar zastava što prolazi kroz moj život i odlučiš da me ostaviš na obali ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Sub 2 Feb - 16:57 | |
| Drugi će dani doći, postaće čujno ćutanje biljaka i planeta, i koliko će čednih stvari proći! Na mesečinu će mirisati violine!
Možda će hleb da bude ko ti što si: imaće glas tvoj, poreklo tvoje zrna i druge će stvari zboriti tvojim glasom: izgubljeni dorati zlatne jeseni.
Iako neće biti kao što je suđeno, ljubav će ogromnu burad ispuniti, umesto meda pastirskog, starog,
i ti, u prahu moga srca (gde će biti veliki dućani) hodaćeš tamo-amo među lubenicama. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Sub 2 Feb - 16:58 | |
| Izgubili smo još i ovo veče. Niko nas ne vide s rukama sjedinjenim dok je plava noć padala na svet.
S moga prozora videh praznik zalaska u brdima.
Ponekad, kao novčić, palio mi se delić sunca u rukama.
Sećao sam te se duše stegnute tugom koju dobro poznaješ.
I onda, gde se nalaziš ? Međ' kakvim svetom ? Međ' kakvim rečima ? Zašto mi sva ljubav odjednom dođe kad se osetim tužan i setim se da si daleko ?
Pala je knjiga koja se uvek s večeri čita i kao pas ranjeni srozao mi se ogrtač pod noge.
Uvek, uvek se udaljavaš s večeri tamo gde sumrak žuri brišući statue. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Ljubavi, od zrna do zrna, od planete do planete, mreža vjetra sa svojim sjenovitim mjestima, rat sa svojim cokulama krvavim, ili dan i noć klasa.
Kuda prođosmo, otoci, mostovi ili zastave, violine prolazne jeseni izbodene, radost je ponavljala usne kaleža, bol nas je zaustavljala svojom lekcijom plača.
U svim republikama razvijao je vjetar svoju neporočnu zastavu, svoju ledenu kosu i zatim se vratio cvijet svome cvjetanju.
Ali jesen u nama nikada nije ovapnjela. U našoj domovini stalnoj nicala je i rasla ljubav sa svim zakonima rose. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Gladan sam tvojih usta, tvog glasa, tvoje kose i ulicama hodam, bez hrane i bez reči, hleb me ne održava, zora me s nogu baca, tražim u danu tečni zvuk stopala tvojih.
Gladan sam tvoga smeha neuhvatljivog, tvojih ruku boje pomamne žitnice, gladan sam tvojih noktiju belog kama, hoću da ti zagrizem kožu kao nedirnut lešnik.
Hoću da pojedem munju opečenu tvojom lepotom, tvoj ponosni nos sa odlučnoga lica i varljivu senku tvojih trepavica.
Gladan dolazim, njuškajući sumrak, tržeći te, tražeći tvoje srce toplo, kao neka puma u samoći Kitratue. ....My heart beats only for you.... |
| | | Lilith Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
| Naslov: Re: Poezija Pon 18 Feb - 21:19 | |
| "Ako zbog nje patiš od nesanice i u ponoć hodaš budan po bašti, ako te lomi neutoljena želja luda, sećanja na nju nikad se nećes spasti. Onih s kojima se igramo oko vatre, a bojimo se da je dodirnemo,..." ~ D.Maksimović |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Sre 6 Mar - 21:37 | |
| Vidjeli se, upoznali nismo i zato ti dragi pišem pismo. Umorna sam al’ mi se ne spava, pusta želja pa me boli glava. U sjećanju pogled tvoj još živi, što zavoljeh, ti sebe ne krivi. Krivo vrijeme, kriv je život cijeli što se nismo mi ranije sreli. Ne brini se, život svoj ti živi, proće moji ovi dani sivi. Prošlo već je noći i noći da ne mogah zaklopiti oči. Doće račun za moj život cijeli, platit ću ga; htjeli il’ ne htjeli. Kad pročitaš, odgovor ne piši baci papir iz misli me briši. Nigdje traga na me ne ostavljaj, zaboravi, više se ne javljaj. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Sre 6 Mar - 21:37 | |
| U očima krijem tugu srce tužno poigrava, ti sad imaš neku drugu nisam više ona prava. Nemam više tvoje pažnje, niti više povjerenja, niti riječi, što su važne, sve to vidim da se mijenja. Ne trebaš me kao prije i ne čitaš moju tugu, kako mi je, važno nije jer kraj sebe imaš drugu. Vjeruj samo da ti želim, da te silit nikad neću, da si sretan bićem cijelim od srca ti želim sreću ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Sre 6 Mar - 21:38 | |
| Susrećem te još ponekad, iz daleka samo gledam, ustreptala, željna, tužna al suzama krenut nedam. Vidim da si sretan sada na licu ti sreću čitam, zašto tako samnom nije svaki puta se zapitam. Nikad sretna nisam bila nit ću ikad više biti, al mi drago da si sretan to pred nikim neću kriti. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Sre 6 Mar - 21:39 | |
| ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Sre 6 Mar - 21:40 | |
| U dubini srca slutim, rastanka da čas je došao al' se nadam pa još šutim da ti ipak ne bi o'š'o.
Zavele me oči tvoje, nježne, slatke, mile riječi maštalo je srce moje nikad neće doć' kraj sreći.
Zavoljeh te, ne znam kada samo znam da neće proći ostala mi samo nada da ćeš ipak jednom doći.
Čekam, šutim, tiho patim i proklinjem sudbu svoju, dal ću ikad da te vratim da zatomiš čežnju moju! ....My heart beats only for you.... |
| | | lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Poezija1 Sub 9 Mar - 19:15 | |
| Nadam se
Nadam se da nisi kao ja- da ti ne treba piće da bi mogla i da hodom čuvaš ulice od pada, čak i sa visokim potpeticama, dok ženstvenost postaje smiješna.
Nadam se da nisi kao ja- da voliš svoje pjesme, da ih pišeš i kad je sunčano i da se ne osvrćeš u strahu da će biti otete i ubijene.
Nadam se da si kao ja- da slušaš bendove koji te umrtvljuju već godinama i da oživljavaš pod magličastim, kišnim noćima i japanskim crvenim borovima.
Nadam se da nisi kao ja - da praznina nije tvoj eho i da oči otvoriš kad se probudiš.
Nadam se nisi kao ja - da jesi i da ti dlanovi ne zadrhte na svaki pokušaj da dodirneš svijet.
Jasna Karamehmedović |
| | | Salome Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
| Naslov: Re: Poezija Pon 11 Mar - 5:28 | |
| METAFIZIKA SUMRAKA
Prekasno je da ičemu učim srce. Naizust znam azbuku patnje. Proveravam uživo. Vreme je stalo. Kakvo blaženstvo je u proticanju?! Stvarnost podseća na umoljčan džemper - Ovo su stihovi. Život ipak šepa, poput kakve uboge devojke Koja bi da se dobro uda Iako u srcu nosi ožiljke uspomena - Životopis vatre i vode. To su te zaludne i bolne zalihe Sa kojima se polazi na dug i neizvestan put Koji je naša lična otadžbina, Na koju svačija noga stupa kao čizma. Od Kaina starija je svaka patnja, Pa i ova koja je kao rođaka iz daleka Došla na tri dana, a ostala, Raskomotila se, zauzela svaki kutak. O odlasku ni da bekne! Vreme čuda je za nama. Vreme građenja kula, Rajskih i ovozemaljskih vrtova Iz čitanki i stihova. Tzv. grčka sreća čeka nas Tamo gde nikada nećemo stići. Zato napoj cveće i srce Iz istog krčaga, ako ikako možeš. Vreme ne presahnjuje, Niti ubrzava korak, kako vele. Vreme guta sopstvene slike kao sopstvenu decu.
b]Radmila Lazic[/b]
|
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Uto 12 Mar - 14:24 | |
| Prijatelju moj, prijatelju moj, Bolestan sam mnogo, mnogo! Sam ne znam otkuda dođe ovaj bol. Valljda što vetar pišti nad pustim poljima,
Vetar iznemogo, Il što ko on šumu u septembru, Pustoši i mozak – alkohol.
Glava moja maše ušima, ko krilima ptica bleda. Na vratu su joj noge Što gube sve više moć. Crni čovek Crni, crni, Crni čovek Na krevet mi seda, Crni čovek mi ne da – Da zaspim svu noć. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Uto 12 Mar - 14:24 | |
| Haljina BelaHaljina bela, purpurna traka, latice kidam dozrelog maka. Slavlje u selu poput oluje, u kolu njena pesma se čuje.
Sećam se, minu uz podsmeh blagi: „Lep si, al’ nisi mog srca dragi. Plam tvoje kose nek vetar gasi, a moje drugi miluje vlasi.“
Znam da joj nisam blizak i mio: Malo sam plesao, premalo pio. Bio sam tužan, uvek u seni, dok pesma ječi i vino peni.
Srećnik, jer on je bestidnik mali, njegova brada prsi joj pali. I dok u plesu vatra je greje, ona se meni u lice smeje. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Uto 12 Mar - 14:25 | |
| Tužne i duboke, misli tajnovite, misli teške, gorke, misli kao pelin, misli, što od sreće vječite bežite, suputnice moga života nevesele!
Misli, roditeljske patnje i mučenja, i misli ledene, misli očajnice, misli, što ste izvor suza, ogorčenja, i misli slobodne, misli kao ptice.
Zašto mi umorne razdirete grudi, kad hoću da svojim putem idem mirno? Zašto vaš zov snagu slomljenu mi budi i vodi u borbu s tamom neprozirnom?
Raspaliti nećeš dogorjeli oganj, i posljednja iskra u pepelu trne. Lek nećete naći bolu srca moga, vi bolesne misli, beživotne, crne! ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Uto 12 Mar - 14:25 | |
| O, glupo srce, ne tuci! Sve nas je varala sreća, tek prosjak se kobi sjeća… O, glupo srce, ne tuci!
Meseca žute šare krošnjama kestena teku. Lali skrivam u šalvare glavu pod koprenu meku. O, glupo srce, ne tuci!
Nekad smo prava deca, i plač i smeh odjednom: dok neki večito jeca, radost je suđena jednom. O, glupo srce, ne tuci!
Života varka ne uspi. Nove se napijmo snage. Srce bar sada usni, ovde, u krilu drage. Života varka ne uspi.
Možda će i nas otkriti usuda lavinska struja, na našu ljubav odvratiti ....My heart beats only for you.... |
| | | Unforgettable Master
Poruka : 8537
Godina : 37
Učlanjen : 12.09.2017
Raspoloženje : Do neba.
| Naslov: Re: Poezija Sub 23 Mar - 19:07 | |
| Volio sam je kao travu i kao jasenje, ko trstiku i kanarinca, ko uspavanku i majčino budjenje. Zaljubio sam se u nju, u malu djevojku, u njezine prste nemoćne u struk kostelje moje zelene.
Volio sam je, vodu divljeg jezera, dijete u povoju, vitku i brzu jegulju. Nju u čijim se kosama migoljila magla, nju, čiji je vrat skladni snop žita, čiji je hod šetnja paprati.
Nazivao sam je vidrom i lasicom, rijekom i pašnjakom, srnom i janjetom.
Jer se svlačila kao zora, jer se podavala kao svijeća i otimala kao živica.
Volio sam je kao ženu, ko dijete, ko brata, volio sam je kao mir i kao povratak Nju, vodu divljeg jezera, dijete u povoju, vitku i brzu jegulju.
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poezija Sub 23 Mar - 20:07 | |
| Aslı Güngör i Ferhat Göçer - Kalp kalbe karşı derler
Uyandım birden seninle, gece üçü bulmamış Budim se iznenada pored tebe, još nije otkucalo tri. Bir bulut durdu gözümde, hasret bize uymamış Oblak je zastao na mom oku, čežnja nam ne pristaje.
Kalp kalbe karşı derler sende üzüldün mü? Kažu da se srca razumiju, da li i ti osjećaš tugu? Ay bile çeker gider geceyi düşündün mü? Čak i mjesec odlazi, je si li razmišljao o noći?
Yanlızlık bende saklı Usamljenost je skrivena u meni. Çıkmaz bir an dışarı Ni trenutka ne izlazi van. Elimde bir fotoğraf U mojoj ruci je jedna fotografija. O şimdi burda olmalı Oh da je on sada tu.
Kalp kalbe karşı derler sende üzüldün mü? Ay bile çeker gider beni hiç düşündün mü?
Sensizlik bende saklı Çıkmaz bir an dışarı Elimde bir fotoğraf O şimdi burda olmalı… |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Sub 23 Mar - 23:03 | |
| Na malom trgu - nikog, čak ni trga. Ni senku čak da baci sinagoga. Rupa mesto crkve: ni porte, ni boga. Nema kuće u vetru, zida, lupe vrga.
Gde je veliki dan i mi sred njega mali, ogromni toranj i sat koji nas prati dok bežimo na Tisu koju zlati ilovača sa suncem gde su vali?
Kud skliznu taj svet? Kao da ode Tisom odronjen, nogom, komad ilovače. Gledamo za njim dok voda ga rastače.
Gle - stoji još sve to al s tankim obrisom: tu je i porta i vrg i sinagoga i neki čudni osmeh mesto boga. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poezija Sub 23 Mar - 23:04 | |
| O Kako DugoOdavno nisam strigo-seko kose i nokte, bradu strugo. O, kako dugo, kako dugo, ni sa kim nisam ni reč reko.
Ogrnut, sav u starom ruvu, obrastao u dlaku golu: Mrmljao sam samo svome stolu i šaptao samo svome uvu.
I tek ponekad, u čas tmine, kad i poslednji korak mine- kreto sam ka svom trgu-getu:
I vrteo se svu noć dugu kao robijaš po svom krugu ili kuglica u ruletu. ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Suncu Kraj JeBili smo daleko, al najdalje - ne. Kvasili se u moru, peli na vrh, o svud. Jesmo li doneli nešto ili ostavili sve? Neko se vratio nasmešen, neko lud.
Zajedno smo, a bili smo razdvojeni svi. Da l smo bliži ili dalji nego pre? U oku nam još po malo zakasnelo zri zatajeni pramen leta - to je sve.
Suncu kraj je. Leta više nema tu: samo hude krpe, trošno meso, bedna kost. Ni senke više nema da crta po tlu.
Da l su svi tu, il još neko - ne? Ko će prvi ugasiti leto? Ko sme? Kuda vodi trulo lišće - taj bakarni most? ....My heart beats only for you.... |
| | | Malena40 VIP
| Ja hoću da radim ne gubeći vreme, da ne kukam posle kako nemam sreće, kako je za borbu slabo moje pleće i kako su ljudi stene gluhe, neme.
Ja hoću da radim, ja tražim života, ne plašim se borbe, u nju stupam smelo. Ja hoću da stvorim puno snage delo. Ne plaši me moja vlastita Golgota.
Kidajući sebe, ja hoću da stvaram, da čeličnim dletom čvrsti kamen param i da stvorim delo što vremenu preti.
Da salomim lenost ovog mlakog društva, punog ženskih ćudi i muškog mekuštva. Sada! Plač ne trpim: plač se grozno sveti. ....My heart beats only for you.... |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Poezija | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 2 od 6 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
Ko je trenutno na forumuImamo 243 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 242 Gosta :: 3 Provajderi Emelie Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38 Dvorana slavnih
Naj Avatar Haossa !
Kreja
Poslanici naj aktivniji nedelje |
Danas u 0:18 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?
Juče u 22:38 od Emelie
» Šta slušate dok kuckate na Haossu?
Juče u 22:35 od Emelie