Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 Hitskin_logo Hitskin.com

Ovo je previzualizacija teme sa Hitskin.com
Instalirati temuVratiti se na listu teme

Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.

PrijemPrijem  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  Himna Haoss ForumaHimna Haoss Foruma  FacebookFacebook  

Delite | 

Odlomci iz vama najlepsih dela

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
AutorPoruka
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski
Poruka : 380891

Učlanjen : 29.03.2018

Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 Empty
PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptySre 6 Nov - 23:07

"Volim da budem s tobom zato što se nikada ne dosađujem, čak i kada ne razgovaramo, kada se ne dodirujemo, kada nismo u istoj prostoriji, ja se ne dosađujem.
Nikad mi nije dosadno.
Mislim da je to zato što imam povjerenja u tebe, imam povjerenja u ono o
čemu razmišljaš. Razumiješ? Volim sve ono o čemu razmišljaš? Razumiješ?
Volim sve ono što vidim kod tebe, i sve ono što ne vidim. Ipak, znam
tvoje mane. Ali mislim da se tvoje mane dobro slažu sa mojim vrlinama.
Ne plašimo se istih stvari. Čak se i aveti koje nas proganjaju lijepo
slažu međusobno!
Ti vrijediš više nego što izgledaš, više od onoga što pokazuješ. Sa mnom
je obrnuto. Meni je potreban tvoj pogled, jer mi daje dubinu. Ja sam
kao dječiji zmajevi na vjetru.
Ako me neko ne drži na uzici… Hoooop, odletim…
A često pomislim na tebe da si dovoljno jak da me držiš na uzici i dovoljno pametan da me odmotaš, pustiš da letim…
Zar nije neverovatno sresti nekoga i pomisliti: sa ovom osobom se osjećam dobro."

(Ana Gavalda - "Volio sam je")
Nazad na vrh Ići dole
Lilith

Master
Master

Lilith

Ženski
Poruka : 8935

Učlanjen : 12.07.2017

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyČet 7 Nov - 0:35

"Svako od nas svoju misao vodi pred sobom u šetnju kao majmuna na uzici.
Kad čitaš, imaš uvek dva takva majmuna: jednog svojeg i jednog tuđeg.
Ili, što je još gore, majmuna i hijenu.
Pa gledaj šta ćeš kome dati da jede.
Jer, hijena ne jede isto što i majmun."

Pavić
"Hazarski rečnik"
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyPet 8 Nov - 0:13

"Dragi moji, naći nekoga nije problem, čini mi se da to svatko može. Ali naći onoga s kim ćete biti istinski zadovoljni, čiju ćete iskru u očima probuditi samom svojom pojavom, s kim ćete živjeti ljubav u svim njezinim maštovitim oblicima, naći osobu koja vas ne voli više od sebe, a svejedno vas voli beskrajno, naći osobu koja vas istinski prihvaća, a ne samo tolerira… takvu osobu, dragi moji, nećete pronaći ako smanjite kriterije."

Bruno Šimleša - "Ljubavologija"
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyPet 15 Nov - 0:03

"Ratnik zna da je, iz bitaka koje je vodio u prošlosti uvijek izvukao neku pouku. No, zbog mnogih tih pouka patio je više no što je trebalo. Jednom je suludo potrošio svoje vrijeme, boreći se za nešto lažno. I patio zbog ljudi koji nisu bili vrijedni njegove ljubavi. Pobjednici ne ponavljaju istu pogrešku. Zbog toga Ratnik izlaže svoje srce samo kad je nešto toga vrijedno..."

Paulo Coelho - '' Priručnik za ratnika svijetlosti ''
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyNed 14 Jun - 15:25

..Ja
znam tvoje nevolje, tvoje patnje, i borbe tvoje i slabosti tvoga života.
Ja znam tvoj kukavičluk, grehe tvoje i uprkos tome kažem ti: Daj mi tvoje srce i ljubi me takav kakav jesi. U svakom trenutku i u svakoj situaciji u kojoj se nalaziš, u oduševljenju ili potištenosti, u vernosti ili nevernosti, ljubi me takav kakav jesi.

Ja hoću ljubav tvoga siromašnog srca. A ako čekaš da budeš savršen onda me nikada nećeš ljubiti. Ako čekaš da postaneš anđeo da bi se predao ljubavi, tada me nikada nećeš ljubiti.
Ako si slab u ispunjavanju svojih dužnosti i u vežbanju svojih vrlina, ako često padaš u one grehe koje ne želiš više da činiš, Ja ti dopuštam da me voliš. 
LJubi me takav kakav jesi.

Ja jedino želim pesmu tvog srca, a ne želim tvoju mudrost i talente. Kad bih ti Ja njih dao, ti bi, tako slab, njima hranio svoje samoljublje! Samo je jedno za mene važno: da vidim kako radiš sa ljubavlju. 

I ono što bi me zabolelo, jeste upravo to, kada bih video da sumnjaš i gubiš poverenje u Mene.
Ja želim takođe da misliš na Mene svakog sata, i danju i noću. I želim takođe da i beznačajne poslove obavljaš iz ljubavi prema meni. Računam na tebe da mi daruješ radost. I ne brini zbog toga što ne poseduješ takve vrline. Ja ću ti darovati moje. Ako budeš patio, Ja ću ti dati snagu. A ako mi daruješ ljubav, tada ću ja tebi dati toliko mnogo da ćeš moći ljubiti daleko više nego što i možeš sanjati.

Misli na to da me ljubiš takav kakav jesi. I neka dođe šta hoće. Ne čekaj da budeš svet da bi me mogao ljubiti.

Jeroshimonah Serafim Viricki    
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyNed 14 Jun - 15:38

"Ali sreća je, u odnosu na radost, kao sijalica u odnosu na Sunce. Sreća uvijek ima objekt: sretni smo zbog nečega. To osjećanje uslovljeno je spolja. Radost nema predmet. Obuzme te bez nekog vidljivog razloga. U suštini, ona je slična Suncu: grijući nas, sagorijeva sopstveno srce. Ali, da bismo bili jaki, moramo najprije voljeti sebe, a to znači da moramo saznati sve o sebi, uključujući i ono najskrivenije, ono što nam je najteže da prihvatimo...To polazi za rukom samo izuzetnima." 

Susanna Tamaro - "Idi kud te srce vodi"
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyNed 14 Jun - 15:48

"Sto sam bivao stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi je zivot pruzao i sve jasnije sam shvatao gde treba traziti prave izvore radosti i smisla.

Naucio sam da biti voljen ne znaci nista, a da je voleti sve, da je sposobnost da osecamo, ono sto daje vrednost i i lepotu nasem postojanju. Gde god bi se na zemlji pojavilo ono sto se moze nazvati srecom, bilo je satkano od emocija.

Novac nije nista, moc nije nista. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesrecni. Lepota nije nista, video sam lepe muskarce i lepe zene koji su bili nesrecni uprkos svojoj lepoti. Ni zdravlje nije sve; svako je zdrav ko se tako oseca; bilo je bolesnika punih volje za zivotom koji su je negovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su venuli muceni strahom od patnje.

Ali sreca je uvek bila tamo gde je neko umeo da voli i ziveo za svoja osecanja; ako ih je negovao, ako ih nije gazio i potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Lepota ne pruza radost onome ko je poseduje, vec onome ko ume da je voli i da joj se divi".

Herman Hesse "Srecan je ko ume da voli"
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyNed 14 Jun - 15:58

"Dragi moji, naći nekoga nije problem, čini mi se da to svatko može. Ali naći onoga s kim ćete biti istinski zadovoljni, čiju ćete iskru u očima probuditi samom svojom pojavom, s kim ćete živjeti ljubav u svim njezinim maštovitim oblicima, naći osobu koja vas ne voli više od sebe, a svejedno vas voli beskrajno, naći osobu koja vas istinski prihvaća, a ne samo tolerira… takvu osobu, dragi moji, nećete pronaći ako smanjite kriterije."

Bruno Šimleša - "Ljubavologija"

Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyNed 14 Jun - 16:06

"Nema ljudi koji ne poznaju ljubav .. postoje samo oni koji ne mogu osjetiti moć ljubavi. Budući da je nevidljiva i stalno prisutna, ljubav je više od emocije ili osjećanja.. više je od uživanja, pa čak i od ekstaze. Čarobnjaci smatraju da je ona zrak koji udišemo, da kruži svakom našom ćelijom. Iz svog univerzalnog izvora, ljubav prožima sve. Ona je konačna moć, jer bez prisile privlači sve i svakog. Čak i u prisutvu patnje, ljubav nastavlja svoj posao daleko od pogleda ega i uma. U poređenju s ljubavlju sve su druge sile slabašne…"

Deepak Chopra - "Put čarobnjaka"
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyNed 14 Jun - 16:08

"Ima različitih osjećanja, ali to je samo privid, u suštini, ona su sva jedno. I volja je, na primjer, jedno od njih. Ali, za mene je i to ljubav. Sreća je ljubav, samo ljubav. Sretan je ko umije da voli. Ljubav pokreće našu dušu, u njoj pronalazi svoje biće i svoj život. Sretan je, dakle, samo onaj ko umije da voli..."

Hermann Hesse - "Male radosti"
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyNed 14 Jun - 17:21

"Toliko je lijepo pripadati nekoj ženi, sav joj se predati! Nemoj mi se smijati ako ono što ću reći zazvuči budalasto. Ali pazi: voljeti neku ženu, predati joj se, sasvim obujmiti sobom i osjećati da si obujmljen njome, to nije istovjetno sa onim što ti nazivaš zaljubljenošću i čemu se pomalo rugaš.To nije za ruganje.
To je za mene put ka životu i put ka smislu života."

Hermann Hesse - "Narcis i zlatousti"
Nazad na vrh Ići dole
Badem

Član
Član

Badem

Ženski
Poruka : 80

Godina : 35

Učlanjen : 15.04.2021

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyNed 30 Maj - 12:12

" 'Dionis i Had su jedno isto', rekao je najdublji mislilac drevnog sveta. Dionis, mladi i cvatući bog telesnog života, u punom naponu njegovih snaga, bog probuđene i plodotvorne prirode - isto je što i Had, bledi vladalac mračnog i nemog carstva senki. Bog života i bog smrti - jedan su isti bog. To je istina koja važi u svetu prirodnih organizama. Punoća životnih sila koja kipti u individualnom biću, ne čini njegov vlastiti život, to je tuđ život, život ravnodušne i po njega bespoštedne vrste, život koji je za njega smrt. U nižim klasama životinjskog carstva to je potpuno očigledno; tu jedinke postoje samo da bi proizvele potomstvo, a zatim nestale; kod mnogih vrsta one ne preživljavaju čin razmnožavanja, već umiru istog časa, kod drugih žive još neko vreme.
...
Tako, zakon identiteta Dionisa i Hada - života vrste i individualne smrti - ili, što je isto, zakon suprotnosti i borbe između vrste i jedinke, najjače deluje na najnižim stupnjevima organskog sveta, a sa razvojem viših oblika sve više i više slabi; a ako je tako, onda s pojavom bezuslovno najvišeg organskog oblika, koji izražava samosvesno i samodelatno individualno biće koje sebe odvaja od prirode i prema njoj se odnosi kao prema objektu - koje je , dakle, sposobno da se iznutra, u sebi, oslobodi diktata vrste - nije li s pojavom ovog bića došao kraj tiraniji vrste nad jedinkom? Ako priroda u biološkom procesu teži da sve više i više ograničava zakon smrti, nije li onda čovek dužan da u istorijskom procesu u potpunosti ukine taj zakon?

Samo po sebi je jasno da čovek, sve dok se razmnožava kao životinja, i umire kao životinja. Ali je isto tako jasno, s druge strane, da samo uzdržavanje od polnog akta ni u kom slučaju ne spasava od smrti: osobe koje su sačuvale nevinost umiru, umiru i uškopljenici; ni jedni ni drugi nemaju neki naročito dug život. To je i razumljivo. Smrt je, uopšte, dezintegracija bića, raspadanje sastavnih činilaca. Ali, podela na polove - koja se ne ukida njihovim spoljašnjim i prolaznim sjedinjenjem u polnom aktu - podela između muškog i ženskog elementa ljudskog bića je već sama po sebi stanje dezintegrisanosti i početak smrti. Prebivati u polnoj podvojenosti znači prebivati na putu smrti, a ko ne želi ili ne može da siđe s tog puta, po prirodnoj nužnosti mora da ga prođe do kraja. Ko podržava koren smrti, taj će neminovno okusiti i njen plod. Besmrtan može da bude samo celovit čovek i ako fiziološko sjedinjenje ne može istinski da vaspostavi celovitost ljudskog bića, onda to znači da to lažno sjedinjavanje mora biti zamenjeno istinskim sjedinjavanjem, a nikako ne uzdržavanjem od svakog sjedinjavanja, tj. težnjom da se očuva in statu quo podeljena, razbijena, pa, prema tome, smrtna čovečija priroda."

(SOLOVJOV; Smisao ljubavi
Nazad na vrh Ići dole
Badem

Član
Član

Badem

Ženski
Poruka : 80

Godina : 35

Učlanjen : 15.04.2021

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyNed 30 Maj - 12:13

"I najveća knjiga, manja je od pretenzije i nadanja uloženih u nju.
A čak i najmanja ljubav, veća je od najsmelijih nadanja i svega što smo uopšte kadri uložiti u nju.
Zato su se knjige oduvek mogle porediti i - uvek će moći; kakva god bila, uvek će moći da se zamisli, pa i napiše - bolja. Knjiga je sektor stvarnosti koji ima svoj uzor, koji se, prema uzoru, i sazdaje i iz uzora nastaje.
A ljubav se, zbog toga, ne može gradirati i - nikada neće moći; kakva god bila, niti će biti moguće da se zamisli, ni da se doživi - veća i potpunija. Ljubav je ona stvarnost, koja nema nikakav uzor, stvarnost koja se odnosi samo prema sebi i sama sobom u potpunosti pokriva.
Ona je iz onog reda apsolutnih pojava, kakve su celinaništasmrt."

Ferid MuhićDva tunela (iz knjige "Štit od zlata")
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyPet 3 Dec - 14:50

"Često ljudi pokušavaju da prožive život naopačke: nastoje da imaju više stvari ili više novca, da bi mogli da čine više onoga što žele, a sve u nadi da će biti sretniji.
A stvari se stvarno odvijaju suprotno.
Prvo morate biti onaj koji stvarno jeste i činiti ono što morate da biste imali ono što želite."

Šakti Gavejn - "Kreativna vizualizacija"
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyPet 11 Feb - 12:14

- Ljubav nije vlasništvo koje treba štedjeti, ono je blistavo i miris koji se mora dijeliti, a što više dijeliš, toga više imaš; što manje daješ, manje i dobijaš. Što više dijeliš to više i dobijaš, više se rađa iz tvoje najdublje unutrašnjosti, to je beskonačno, više još više donosi. Pusti vodu sa izvora i još više će nabujati. Ne pustiš li tu vodu, zatisneš li izvor, brzo će postati jadan i neće još dugo vrelo djelovati. Malo po malo će izvor presahnuti, biti odsječen; a voda koja je u izvoru će nestati, biće ustajala, prljava. Voda koja teče je sveža...ljubav koja se daje je sveža.

- Ono što vi nazivate ljubavlju nije ljubav. To je samo odloženi seks. A šta je onda ljubav? Ljubav nije uopće povezana sa seksom. Seks može da se u to uključi ili ne, ali ona nije uopće povezana sa seksom. Ona je nešto potpuno drugo.

Osho
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyUto 3 Maj - 23:52

" Onda sam, prijatelju, shvatio sve iz nekog drugog ugla. Ona je bila uz mene kada to nisam ni znao, a ponekad ni osjetio. Nisam shvatao koliko je ljubavi posvetila i dala meni. Znaš, prisjetio sam se svega, i bilo mi je žao što sam je pustio da ode. Jednostavno je postala umorna od moga nemara, još samo jedna teška greška. Brinula se za mene, a ja to nisam shvatao. Kad mi je govorila da ću jednom pogledati nazad i vidjeti sve greške nisam joj vjerovao. Ali, znaš, tek sad shvatam da sam pustio najbolje što sam imao da ode. "

Djordje  Balašević
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyČet 30 Jun - 1:02

"Ako je duša bogata, nema razloga da se ne dijeli i ne daje. Ako nešto dijeliš, onda dijeliš nesebično, bez želje da ti drugi uzvrate: u samom činu davanja ti nalaziš zadovoljstvo, pa si već nagrađen i više nego što si mislio. Radosnim davanjem duša se pretvori u vrt pun proljeća i cvijeća. Nema veće sreće no kad u tebe dođe proljeće i kad tvoje biće rađa cvijeće. Nema ljepšeg prizora za ljudsko oko no kad se pupoljak otvara i rascvjetava. Ovo se ne može dokazati, ali može pokazati. Ne možeš razumom dokazati zašto živiš i zašto voliš: to se događa, kao što se cvijet razvije i miriše. Ljubav se ne može pojmovno odrediti... Ona je prevazilaženje vlastitih granica i ulivanje u druge: to je kao izvor u tebi koji se izliva i dijeli sa svima. U tvom srcu ima toliko pjesama da moraš pjevati, toliko snage da moraš igrati, toliko ljubavi da moraš voljeti..."

Đuro Šušnjić – "Dijalog i tolerancija"
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyNed 14 Avg - 18:53

"Ništa se na ovom planetu ne može usporediti sa ljubavlju žene - ona je ljubazna i suosjećajna, strpljiva i njegovana, velikodušna i slatka i bezuvjetna. Čista. Ako si njen muškarac, ona će i za tebe hodati po vodi i kroz planinu, bez obzira kako si postupio, bez obzira na to kakvu si ludu stvar učinio, bez obzira na vrijeme ili zahtjev. Ako si njen muškarac, razgovarat će s tobom sve dok više ne ostane riječi, ohrabriti te kada si na dnu i misliti da jednostavno nema izlaza, držati te u naručju kad si bolestan, i smijati se s tobom kad si budan. A ako si njen muškarac i ta žena te voli - mislim stvarno te voli? —ona će te obasjavati kada si prašnjav, ohrabrivati te kada si dole, braniti te čak i kada nije tako sigurna da si bio u pravu, i držati se svake tvoje riječi, čak i kada ne govoriš ništa vrijedno slušanja. I bez obzira što radiš, bez obzira koliko puta njeni prijatelji kažu da nisi dobar, bez obzira koliko puta zalupiš vratima veze, ona će ti dati najbolje od sebe i još malo, i nastaviti pokušavati osvojiti tvoje srce, čak i kada se ponašaš kao da sve što je učinila da te uvjeri da je ona prava jednostavno nije dovoljno dobro.To je ljubav žene - ona stoji test vremena, logike i svih okolnosti.Pa, ja sam tu da vam kažem da je očekivati takvu ljubav - to savršenstvo - od muškarca nerealno. Tako je, rekao sam - neće se dogoditi, nikako, nikako. Jer ljubav muškarca nije kao ljubav žene. "

~ Steve Harvey
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyNed 21 Avg - 1:22

''I zapamti, biću tamo.
Biću tamo, u vazduhu.
Onda, s vremena na vreme, ako želiš da razgovaraš sa mnom, ostavi se po strani, zatvori oči i traži me.
Razgovarat ćemo jedno s drugim.
Ali ne jezikom reči.
U tišini.''

~ Tiziano Terzani
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptySre 24 Avg - 0:43

“Samo jednom u životu, iskreno vjerujem, nađete nekoga tko može potpuno preokrenuti vaš svijet. Govorite im stvari koje nikada niste podijelili s drugom dušom i oni upijaju sve što kažete i zapravo žele čuti više. Dijelite nade za budućnost, snove koji se nikada neće ostvariti, ciljeve koji nikada nisu postignuti i mnoga razočaranja koja vam je život donio. Kad se dogodi nešto prekrasno, jedva čekate da im to kažete, znajući da će i oni dijeliti vaše uzbuđenje. Nije im neugodno plakati s vama kada ste povrijeđeni ili se smijati s vama kada napravite budalu od sebe. Nikada ne povrijeđuju vaše osjećaje ili ne čine da se osjećate kao da niste dovoljno dobri, već vas izgrađuju i pokazuju vam stvari o vama koje vas čine posebnima, pa čak i lijepima. Nikada nema pritiska, ljubomore ili natjecanja, već samo tiha smirenost kada su u blizini. Možete biti ono što jeste i ne brinuti se što će misliti o vama jer vas vole onakvog kakav jeste. Stvari koje se većini ljudi čine beznačajnima, poput note, pjesme ili hoda, postaju neprocjenjivo blago koje se čuva u vašem srcu zauvijek. Sjećanja na djetinjstvo vraćaju se i tako su jasna i živa da je kao da ste ponovno mladi. Boje djeluju svjetlije i briljantnije. Čini se da je smijeh dio svakodnevnog života gdje je prije bio rijedak ili ga uopće nije bilo. Telefonski poziv ili dva tijekom dana pomažu vam da prođete kroz dugi radni dan i uvijek vam izmame osmijeh na lice. U njihovoj prisutnosti nema potrebe za neprekidnim razgovorom, ali smatrate da ste sasvim zadovoljni samo time što su u blizini. Stvari koje vas prije nisu zanimale postaju fascinantne jer znate da su važne osobi koja vam je tako posebna. Mislite na ovu osobu u svakoj prilici i u svemu što radite. Jednostavne stvari ih dovode u misli poput blijedoplavog neba, blagog vjetra ili čak olujnog oblaka na horizontu. Otvaraš svoje srce znajući da postoji šansa da će jednog dana biti slomljeno i otvarajući svoje srce, doživljavaš ljubav i radost za koje nisi ni sanjao da su mogući. Otkrivate da je ranjivost jedini način da dopustite svom srcu da osjeti istinsko zadovoljstvo koje je toliko stvarno da vas plaši. Pronalazite snagu u spoznaji da imate pravog prijatelja i možda srodnu dušu koja će vam ostati odana do kraja. Život se čini potpuno drugačijim, uzbudljivim i vrijednim. Vaša jedina nada i sigurnost je u spoznaji da su oni dio vašeg života.”

~ Bob Marley
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyČet 25 Avg - 0:55

''Volim te” znači da te prihvaćam takvu osobu kakva jesi, i da ne želim da te promijenim u nekog drugog. To znači da ću te voljeti i biti uz tebe čak i u najgorim trenucima. To znači voljeti te čak i kada si loše volje, ili previše umoran da bih radio stvari koje želim raditi. To znači voljeti te kad si potišten, ne samo kad je zabavno biti s tobom. "Volim te" znači da znam tvoje najdublje tajne i ne osuđujem te zbog njih, tražeći zauzvrat da ti mene ne osuđuješ zbog mojih. Znači da mi je dovoljno stalo da se borim za ono što imamo i da te volim dovoljno da te ne pustim. To znači misliti na tebe, sanjati te, stalno te željeti i trebati, i nadati se da i ti osjećaš isto za mene.''

~ Jonathan Safran Foer
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyUto 15 Nov - 0:43

''Dozvoli mi da te odvedem u moj svet, tamo ću voditi svaki tvoj korak, naučiću tvoja buđenja, izmisliću tvoje noći, ostaću blizu tebe. Izbrisaću sve zacrtane sudbine, zašiću sve rane. Vezaću ti ruke iza leđa da se ne povrediš, zalepiću svoja usta na tvoja da ugušim tvoj plač i ništa  više neće biti isto, a ako si sam bićemo sami nas dvoje.''

Sedam dana za večnost - Mark Levi
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

Emelie

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 EmptyPon 26 Dec - 2:08

"Ti si poziv, a ja sam odgovor,
  Ti si želja a ja ispunjenje,
  Ti si noć, a ja sam dan.
  Šta drugo - dovoljno je savršeno.
  Savršeno je kompletno,
  Ti i ja,
  Šta više... ?"

By D. H. Lawrence, Bei Hennef
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Odlomci iz vama najlepsih dela   Odlomci iz vama najlepsih dela - Page 6 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Odlomci iz vama najlepsih dela
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Kosa, naš ponos
» 10 najlepših plafona na svetu
» 10 Najlepsih Trgova na Svetu
» 10 najlepsih zena na svetu - 2014
»  Da vam stane dah:Panorame najlepših mesta na planeti
Strana 6 od 6Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu