Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM?

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Empty
PočaljiNaslov: KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM?   KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Sat610Sre 7 Jun - 10:12

KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM?


[You must be registered and logged in to see this image.] Ako bi ste znali da će vaše dete za nekoliko godina (možda deset ili dvadeset) dobiti tumor na mozgu zbog korišćenja mobilnog telefona (celularnog ili kućnog bežičnog) šta bi ste uradili?
     Uzeti detetu spravicu koju sva druga deca danas imaju nije ni malo lako. Mobilni telefon se poslednjih godina uvukao u naše živote kao nešto što nam je neophodno. Baš kao i televizor i automobil. Ne, to nije luksuz, reći će vam svi - to je potreba savremenog čoveka.
  Da, baš tako su generacije nakon Drugog svetskog rata i naučene da razmišljaju – da žive danas i da se povinuju svojim potrebama i zadovoljstvima. Stvaranje potrošačke ideologije je upravo zadatak masovnih medija koji deluju sa Zapada i deluju globalno. O mogućim tragičnim posledicama ovako napravljenog društva u budućnosti - niko još ne razmišlja.
   Ali, bežične komunikacije nisu prva veoma riskantna i opasna sprava koju su ljudi iz potrošačkog i manipulisanog društva nekritički prihvatili. Tu su i rendgen aparati, kao i ultrazvuk, sprave  bez kojih je savremena medicinska dijagnostika postala “nemoguća”. Tu su i mnogi lekovi kao i brojne lekovite i korisne supstance , sastavni deo mnogih proizvoda koje svakodnevno koristimo.
     Ipak, najveći je problem kada su neki od ovih nekritički prihvaćenih tehnoloških izuma opasni po život i zdravlje čitavih generacija, a državne instutucije i nadležni o tome ćute ili prikrivaju informacije kojima raspolažu. Šta reći o lekarima koji danas vide da su kancerozna oboljenja dobila epidemiološke razmere, ali su i ubeđeni da se uzrok ove bolesti i dalje ne zna. Naravno, oni čekaju da im neki naučni ili medicinski autoritet to saopšti. Ali, postoje interesi koji vrede više i od milijardu ljudskih života.
    Možda će ovaj tekst pomoći onima, koji imaju strpljenja da ga pročitaju do kraja, da počnu da razmišljaju bez tuđe pameti.


 MOBILNI TELEFON NIJE ISTO ŠTO I DUVAN


     Da je mobilni telefon štetan za zdravlje ljudi, posebno dece, moglo se već diskretno pročitati u nekim lokalnim medijima poslednjih godina. Sama reč «štetan», međutim, asocira na upozorenje slično onom koje se nalazi na svakoj paklici cigareta.
     Mnogi će zato reći – “znam, mnogo toga je štetno, ali...” ljudi, ipak, ne ostavljaju duvan tako lako. Ista priča će verovatno biti i sa mobilnim telefonima na koje su se već mnogi navukli i ne mogu više bez njih.
     Na žalost, štetno dejstvo bežičnih komunikacija i štetno dejstvo cigareta (dima) dve su potpuno različite stvari. Razlikuju se kao nebo i zemlja.
     Duvan je biljka, deo je prirode i njegovo sagorevanje ne razara genetski sadržaj ćelije u organizmu. Na protiv. Kada udišemo dim, organizam zna kako da se brani od onog što mu ne prija i on tera pluća na kašljanje odnosno izbacivanje štetnog dima. Ova znanje (know-how) nalaze se na ćelijskom nivou.
     Zamislte da ove informacije i reakcije nema. Naravno, čovek bi se brzo ugušio.
    Naravno, kvalitetan duvan se samo miriše i on ne izaziva kašalj. Na protiv, organizam u njemu zna kako (know -how) da uživa i opušta se.


 Ali, za razliku od dima mnogi radio talasi ultravisoke i ultra niske frekvencije kojima je čovek neprestano izložen u elektromagnetnom polju sasvim slobodno prolaze kroz organizam i ćelije na njih uopšte ne reaguju. Ili možda reaguju, ali mi to ne primećujemo. Bar ne odmah. Na žalost, ova duga neprimetljivost jeste najveće zlo.
     Bilo kakva promena u elektromagnetnom polje u čovekovom okruženju očituju se najpre na ćelijskom novou. Jer čitav svemir, i sve na Zemlji i svaka čestica u ljudskom organizmu - vibrira. I sve vibracije su na neki način usklađene i vibriraju zajedno u određenom ritmu kao jedan veliki dobro uvežban orkestar sa udarljkama. Tako funkcioniše čitav Univerzum. Čovek je samo šićušni deo Univerzuma.
     Da li je nešto energija, meterija informacija, voda, vazduh, kamen, plazma… mi razlikujemo samo na osnovu učestalosti vibracija.
     Poznato je da neki operski pevači jačinom svoga glasa mogu da razore staklenu čašu. To se dogodi kada se frekvencija određenog glasa poklopi sa frekvencijom na kojoj vibrira staklo i čaša jednostavno pukne jer se molekuli još jače protresu.
     Na primer, mozak čoveka vibrira u frekventnom opsegu od 0.5 do 500 Hz, a najčešće je to do 50 Hz. Svaki uređaj koji radi na tom frekventnom opsegu može uticati na funkcionisanje mozga.


.................


ivonazivkovic.net
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Empty
PočaljiNaslov: Re: KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM?   KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Sat610Sre 7 Jun - 10:14

............

LJUDSKI ORGANIZAM JE PERFEKTNO UVEŽBAN ORKESTAR MILIJARDI BUBNJARA


     Iako je jedna ćelija u ljudskom organizmu tako majušna da je vidljiva samo na jakom mikroskopu,  ona po svojoj funkcionalnosti i složenosti nadmašuje i najsloženiji personalni računar do danas napravljen.
     U svakoj ćeliji odvija se izuzetno kompleksan jedva primetan proces elektromagnetnog vibriranja  koje se odvija u svakom hiljaditom delu sekunde, kada se stvaraju svi  biohemijski molekuli i proteini na kojima počiva život.
     Samo jedna ćelija u ljudskom organizmu može izvesti 50 000 različitih biohemijskih reakcija. Ona nosi u DNK molekulu milijarde bita podataka sa znanjem (know - how) kako da preživi. Jedan DNK molekul sadrži oko 100 000 gena od kojih su 5 000  aktivni i proizvode oko 5 000 različitih proteina. Protein je esens života. Samo je Priroda u stanju da napravi protein. Kada neka vrsta životinje ili biljke prestane da se razmnožava,  ona se više ne može ponovo stvoriti. To je kraj te vrste jer više ne postoji informacija (know-how) za njeno pravljenje. Pod određenim promenama u elektromagnetnom polju Zemlje koje se događaju periodično, manje ili više, vrste nestaju i nastaju nove. Tako će biti i sa ljudskom vrstom jednog dana.
     Ćelija je tako izuzetna elektromagnetska spravica. Od milijardi takvih spravica sastavljen je naš organizam u svakom svom delu u svakom tkivu u svakoj kosti i nervu. Znanje (know how) kako da preživi i reaguje,  u svakoj ćeliji
povezano je na nivou čitavog organizma i čini jedan sistem koji nazivamo - imuni sistem.
     Frekvencija kojom nešto u prirodi vibrira zavisi od veličine komponenti sklopljenih u neku celinu. Postoje fizičke i električne vibracije. Evidentno je stoga da ćelija kao celina vibrira na nižoj frekvenciji nego pojedini atomi i molekuli u njoj.
     Molekul DNK je izuzetno dug niz kodiranog materijala, on se obnavlja tako što se deli sam na dve identične kopije. DNK molekul je savijen u majušnu loptu, ali kada se deli on mora da se odmota i okrene pri brzini od 10 000 do 20 000 obrtaja u minuti (200 do 300 Hz). Oko 50 000 različitih biohemijskih reakccija i stvaranje 5000 različitih proteina je jedna kontinuirana  bio-elektro-hemijska igra sa električnim vibracijama na čitavom prostoru ćelije. Svaka pojedina biohemijska reakcija je jedan elektronski proces za sebe. Te reakcije su stvar procesa redukcije i oksidacije. Redukcija uklanja elektrone, a oksidacija ih dodaje. To je suština hemije.
     Električna frekvenca ovih procesa će varirati od  veličine molekula. Tako život u okviru jedne ćelije  nalikuje “igri elektrona” pri čemu se koristi ogroman opseg elektromagnetnih frekvencija.  Tu je suština života. Možete da zamislite kako je to dobar orkestar i sa kakvim preciznim ritmom on “svira” i “igra”.

...................
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Empty
PočaljiNaslov: Re: KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM?   KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Sat610Sre 7 Jun - 10:16

..............

STIŽU NOVE FREKVENCIJE
     U poslednjih 100 godina stvoren je veliki broj novih veštačkih hemikalija i one su došle u dodir sa ćelijama u ljudskom organizmu, ali i mnogim drugim materijama u prirodi. Ove nove hemikalije imaju svoje frekvence na kojima vibriraju, ali u ritam prirodnog “orkestra” one se ne mogu uklopiti. Na protiv, one mogu samo da kvare ritam milijardi “bubnjara” koje je stvorila priroda. Zato ćelije iz ljudskog organizma pokušavaju takve hemikalije na svaki način da neutrališu i izbace iz organizma kako ne bi remetili “svirku”. Svako ovo izbacivanje, naravno, iziskuje rad čitavog imunog sistema i on se troši.
   Možete samo zamisiliti kakav je to žestok napad “raštimovanosti” kada u ljudsku krv ubrizgate ono što ovoj vrsti ne pripada – [url=http://www.ivonazivkovic.net/istina o vakcinama.htm]vakcinu[/url] sa  majmunskom ili kravljom limfom zaraženu virusima.


[You must be registered and logged in to see this image.]Remećenje vibracije jedne ćelije podstiče organizam da tu ćeliju vrati u usaglašeni ritam rada čitavog organizma.  Zato svaka poremećena ćelija mora poraviti svoju vibraciju. Stalna popravka ćilija je proces koji se odigrava konstantno u organizmu, ali  problem je u tome što se pri svakoj popravci može pojaviti greška.
     Posebno je greška moguća ako je dugo prisutan neki destabilizujući faktor koji stalno remeti oscilacije karakterične za svaku ćeliju. Nije isto udenuti konac u iglu u automobilu koji vas trucka ili dok sedite na miru u kući. 
     Mikrotalasi iz  bežičnih aparata su upravo jedan takav remetilački faktor. Stalnim prolaskom elektromagnetnih talasa kroz mozak, čak i kada ne razgovaramo mobilnim telefonom, na svim živim bićima se stvara remećenje prirodnih oscilacija ćelija.
     Prosto rečeno – ljudski organizam nije kompjuter da bi ogromnu količinu informacija kopirao i replikovao bez greške. Greške su u živom organizmu moguće upravo zato što je to živ organizam i zato što je elektromagnetno polje Zemlje stalno aktivno.      


.............


"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Empty
PočaljiNaslov: Re: KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM?   KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Sat610Sre 7 Jun - 10:18

............

KAKO MOBILNI TELEFON OŠTEĆUJE LJUDSKE ĆELIJE[You must be registered and logged in to see this image.]


Na prvoj slici gore levo vidi se normalna ćelija koja ima svoj blistav energetski sjaj u čitavom svom delokrugu koji je zaštićen ćelijskom membranom. Unutar membrane nalazi se DNK i drugi genetički materijal. To je ćelija deteta koje nikada i ni na koji način nije bilo ozračeno rendgenskim zracima.
     Druga slika pokazuje kako izgleda ćelija nakon jonijzujuće radijacije jednake dozi zračenja od 1600 snimanja pluća X-zracima. Ćelija se skvrčila, izgubila svoj blistav energetski sjaj, a iza nje se pojavio rep kao kod komete i on predstavlja rasut genetski materijal koji čine fragmeni DNK nazvani mikronuklei. Oni su delimično ispali kroz oštećenu opnu ćelije. Ovo je tipična mutacija koja nastaje nakon prevelike doze X-zračenja kao i kod dejstva gama talasa nakon nuklearne eksplozije.
     Treća slika dole pokazuje kako izgleda  ćelija nakon 24 sata izlaganja talasima mobilnog telefona. Sličnost sa ćelijom ozračenom nakon 1600 snimanja pluća X-zracima je evidentna. Kroz oštećenu membranu iscurio je deo genetskog materijala.
     Frekvencija koju su naučnici koristili dok nije došlo do oštećenja opne u zoni “vruće tačke” i prosipanja miklronukleja iznosila je 1.8 gigaHerca (1800 megaHerca). Najnoviji modeli multimedijalnih telefona, kao i kućni bežični telefoni, emituju talase frekvencijom od 1.9 gigaHerca.
Snaga koja je korišćena za izazivanje curenja materijala iz ćelije imala efekat 1.3 W/kg Specifične Apsorbcione Brzine (Specific Absorption Rate -SAR). SAR je mera kojom se računa količina energije koji ljudski organizam (u kilogramima) absorbuje putem, mikrotalasa iz mobilnog telefona. Treba napomenuti da se ona temelji samo na pretpostavci(!) da mozak može uspešno podneti temperaturno povećanje od jednog Celzijusovog stepena na sat. Ali, te standarde i pretpostavku su odredili elektro-inženjeri, a ne medicinski stručnjaci. Tako je u SAD standard za SAR iznosi 1,6 W/kg, dok je u EU vrednost 2 W/kg.
     SAR od 1.3 Wata po kilogramu (u pomenutom slučaju primenjen) ispod je onog što mnogi modeli telefona, koju deca danas masovno koriste, emituju.
     To znači da 24 sata razgovora mobilnim telefonom izaziva isto oštećenje ćelijskog materijala kao i 1600 rendgenskih snimanja pluća! Jedno ovakvo rendgen zračenje ima jačinu od 6 milirema.
     Ako bi smo ovo grubo podelili sa 24 sata razgovora ispada da jedan minut razgovora ima isti efekat na ćeliju organizma kao 1,1 izlaganje X-zracima prilikom snimanja pluća.
     Za svaki sat u kome dete koristi bežični telefon ili bežični laptop za komunikaciju i video igrice i sl., njegov mozak koji je još u razvoju, oči i tkivo unutrašnjih organa mogu biti izloženi oštećenju ćelijskog materijala kao kod radijacije nakon  66.6 snimanje pluća X-zracima.


........................
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Empty
PočaljiNaslov: Re: KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM?   KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Sat610Sre 7 Jun - 10:23

ČITAV ORGANIZAM U MIKROTALSNOJ RERNI


Istraživači projekta REFLEX izjednačavaju posledice strujanja talasa visoke frekvencije iz Wi-slušalica (Wi-phones) sa posledicama  X- zračenja pa je zato je i stvoren nove termin “OZRAČENE GENERACIJE”.[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this image.]


Ovo je suština najnovijeg istraživanja koje je zaprepastilo naučnike koji su učestvovali u projektu “REFLEX” i na kome je radilo  dvanaest grupa istraživača iz sedam evropskih zemalja i koji su publikovali nevedene snimke oštećenih ćelija. Istraživanje je vršeno od 2000 do 2004. i finansirala ga je najviše EU. Ukupna cena projekta je bila preko 3 miliona evra.
      Cilj projekta REFLEX je bio da ispita efekte bežične radijacije na ljudsko zdravlje. Ovako obimno  istraživanje je počelo pre osam godina, iako je mobilna telefonija u SAD počela komercijalno da se koristi još 1980. Zanimljivo je da pre toga NIKAKVA medicinska istraživanja nisu ni vršena. U Srbiji korišćenje mobilnih telefona počinje od 1996. da bi 2000. postalo masovno.
     Preko 800 miliona ljudi u svetu, uključujući i decu, već više od deset godina koristi bežičnu telefoniju (tu spadaju i svi kućni bežični aparati). Danas je sve više ozbiljnih naučnih istraživanja koja otkrivaju već vidljive posledice korišćenja ove tehnologije.
     Jedna studija koja je završena u Indiji 2005. godine dala je zaista zastrašujuće rezultate o tome koji procenat oštećenja na ćelijskom novou može da nastene usled korišćenja mobilnih telefona. Objavljena je u “Indian Journal of Human Genetics”.
     Studija je istraživala genetska oštećenja ćelije u krvi i tkivu usne duplje kod ljudi koji su koristili mobilne telefone dnevno od jednog do petnaest sati.
     Kontrolna grupa u ovom eskperimentu nikada nije koristila mobilni telefon, pa su oštećenja njihovih ćelija iznosila oko 4 procenta.
     Kod korisnika mobilnih telefona prosečno oštečenje ćelija je iznosilo 39.75 posto. Krv jednog ispitanika starog 24 godine pokazala je oštećenje ćelija 63 posto. On je koristio mobilni 1 do 2 sata dnevno dve godine. To je danas norma miliona dece u SAD. Kako stvari stoje u Srbiji niko još nije istraživao.
     Pored mobilnih telefona na organizam nalazi veliki broj sati ili konstantno u sredini koja nalikuje mikrotalsnoj pećnici i kada mu je organizam sa svih strana pod uticajem raznih mikrotalasa (uključujući i prirodnu radijaciju koja u SAD godišnje iznosi oko 150 milirema), dolazi neizbežno  do velikih poremećaja u funkcionisanju  organizma na ćelijskom novou. Kao što sve ove vibracije mi svesno ne registrujemo, ne možemo registrovati ni poremećaje na ćelijskom novou sve dok se nepojavi manifestacija koja nam je vidljiva. To je najčešće tumor.
     Iako je obimna studija o štetnosti bežičnih komunikacija (gde spadaju sve  Wi-Fi, Wi-Max  RFID tehnologije) objavljena četrdestih godina prošlog veka, bežična tehnologija je ipak komercijalozovana i proširena neverovatnom brzinom.
     Baš kao što su prihvaćena veštačka đubriva, kojih se i sam izumitelj odrekao.
     Naravno, profit je bio odlučujući faktor, a korisnicima nije dato nikakvo upozorenje o njenoj štetnosti.
     Kao kada bi minijaturni rendgen aparati bili u slobodnoj prodaji.


....................
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Empty
PočaljiNaslov: Re: KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM?   KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM? Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
KAKO MOBILNI TELEFONI DELUJU NA LJUDSKI ORGANIZAM?
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Kako mobilni telefoni utiču na plodnost muskaraca
» Važnost gvožđa za ljudski organizam
» Šum talasa i miris soli deluju lekovito na naš organizam!
» Najskuplji mobilni telefoni
» Deca i mobilni telefoni
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Aktuelnosti :: I-Tech-