Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Neverovatna priča o ženi

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
neno

MODERATOR
MODERATOR

neno

Muški
Poruka : 35953

Učlanjen : 09.02.2014

Raspoloženje : ~~~


Neverovatna priča o ženi Empty
PočaljiNaslov: Neverovatna priča o ženi   Neverovatna priča o ženi Sat610Pet 23 Dec - 17:50

[You must be registered and logged in to see this image.]

Žena je postala od muškog rebra

Ne od noge, da bi bila ponižavana
Ne od glave, da bi nadmašivala
Već ispod ruke da bi bila zaštićena
I sa strane srca da bi bila voljena.

Anđeo je prišao ženi i dotakao je.
– Bože, ali ona je toliko nežna.
– Da, ona je nežna – složio se Tvorac. – Ali, stvorio sam je i jakom. Ne možeš ni da zamisliš koliko svega ona može da izdrži, i koliko toga da uradi.
– A ume li ona da razmišlja?
– Ona, ne samo da je sposobna da razmišlja, već i da iznosi argumente i da dokazuje.
Tada je Anđeo nešto primetio, ispružio ruku i dotakao obraz žene.
– O, ovaj model izgleda propušta vodu. Rekao sam ti da ne pokušavaš previše u nju smestiti.
– Ne propušta, – odgovorio je Tvorac. – To je suza.
– A šta će njoj suza? – iznenadio se Anđeo.
Gospod je objasnio:
– Kroz suze ona može izražavati svoju radost, tugu, emocije, bol, razočarenje, usamljenost i ponos.
Anđeo ie bio impresioniran.
– Bože, pa ti si genije! Definitivno si mislio na sve, jer je žena zaista neverovatna!

Citat :
Žene svojom snagom iznenađuju muškarce.
One podižu decu, nose se sa svima poteškoćama, ali u isto vreme, blistaju od sreće, ljubavi i radosti.
One se smeju kada žele da vrište. Pevaju kada žele da plaču.
One plaču, kada su srećne, i smeju se kada su tužne.
Ne prihvataju „ne“ kao odgovor, kada znaju da postoji bolje rešenje.
Bore se za ono u šta veruju, i hrabro se suprotstavljaju nepravdi.
Izvor: uspesnazena.com
Nazad na vrh Ići dole
gagasasa

  

gagasasa

Ženski
Poruka : 9685

Godina : 43

Lokacija : Jug

Učlanjen : 02.04.2011

Raspoloženje : Pozitivno


Neverovatna priča o ženi Empty
PočaljiNaslov: Re: Neverovatna priča o ženi   Neverovatna priča o ženi Sat610Pet 23 Dec - 23:08

To je zena, jaci pol...
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Neverovatna priča o ženi Empty
PočaljiNaslov: Re: Neverovatna priča o ženi   Neverovatna priča o ženi Sat610Sub 24 Dec - 4:33

U čemu su žene jači pol?04. jun 2012. 
Žene intenzivnije osećaju mirise, jasnije vide boje i više uživaju u dodirima zahvaljujući
 estrogenu, što je najizraženije tokom ovulacije i u trudnoći.

Mnoge razlike između muškaraca i žena vrlo su očigledne, čest su predmet rasprava, ali i omiljena tema psihologa, naučnika, filozofa, umetnika.
Naučno je dokazano, na primer, da se žene bolje nose sa stresom, da imaju izraženiju intuiciju, da su fizički otpornije, manje agresivne, ali i da imaju slabiju sposobnost orijentacije u prostoru u odnosu na muškarce. 
Da su muškarci sa Marsa, a žene sa Venere, odavno je dokazano i u praksi i u naučnim istraživanjima, ali da li znate zbog čega je to tako? Zašto je ženama lakše da kažu šta osećaju, zašto lakše zaplaču ili primećuju detalje muškom oku nevidljive? 
Zašto je kod dama sve komplikovanije, čulnije i intenzivnije, svet obojen mnoštvom nijansi, dok je kod muškaraca uglavnom sve crno ili belo? 
Ovim pitanjem bavi se i grana psihologije koja proučava individualne razlike, a psiholozi tvrde da, kada su u pitanju psihološke osobine, istraživanja pokazuju da su individualne razlike unutar grupa muškaraca i žena daleko veće nego između istopolnih grupa. Jednostavnije rečeno, razlike između muškaraca i žena izražene su i vrlo jasno definisane. Međutim, tvrde i da ova "pravila" ne treba uzimati kao konačna, jer iako je, na primer, poznato da su žene sklonije depresiji, postoji mnogo muškaraca koji su depresivniji od mnogih žena. 

Zablude, uglavnom, proizilaze iz mešanja termina pol i rod, tvrde psiholozi. Jedna od najvećih predrasuda proistekla iz ove činjenice je, na primer, da su žene emotivnije. Psiholozi tvrde da to nije tačno i da senzibilnost nije uslovljena rodom, već načinom na koji doživljavamo i prihvatamo emocije. 
Ipak, šta god da mislite o muško-ženksim razlikama, nemoguće ih je osporiti i postavlja se pitanje da li je tu različitost uslovila anatomija, hormoni, način na koji naš mozak funkcioniše ili je sve, možda, stvar tradicije i kulture, predrasuda, uverenja, načina na koji smo vaspitavani...? 
Naučnici tvrde da svega ima pomalo. Istraživanja su, međutim, pokazala da se inteligencija ispoljava kombinovanim delovanjem dve moždane hemisfere - leve i desne. U levoj su smeštene logičke, verbalne i analitičke sposobnosti, dok su u desnoj vizuelne, perceptivne i sintetičke. Zahvaljujući tome, na primer, prepoznajemo oblike u prostoru i muzičke melodije. 

Prednost žena u nekim veštinama uslovljena je uglavnom aktivnošću ovih hemisfera. Tako, na primer, žene, dokazano, imaju bolji instinkt i izraženiju intuiciju samo zbog toga što kod njih dominacija između dve moždane hemisfere nije strogo određena, kao što je to slučaj kod muškaraca. Zbog toga su one sposobnije da skladnije i "uigranije" koriste različite sposobnosti mozga. Bolje "predosećaju" jer više i bolje koriste perceptivne mogućnosti mozga i otvorenije su za uzbuđenja i osećaje. To žene čini i sposobnijim da se suoče sa realnošću svakodnevice iz različitih uglova, dok muškarci uglavnom logički posmatraju svaki problem. Zbog toga su njihova rešenja jednostavnija i logičnija, ali vrlo često i manje efikasna, tvrde naučnici. 
Američki stručnjaci sproveli su istraživanje na stotinak žena i muškaraca, pokazali im nekoliko fotografija i tražili da opišu osećnja koje slike u njima bude. Rezultati su pokazali da su žene duplo bolje procenjivale situacije i osećanja koje su fotografije izražavale. To je još jedna potvrda intuitivnih sposobnosti žena zbog čega su sposobne da već pri prvom susretu "osete" nečiji karakter. To ne znači da muškarci ne umeju da procene ljude, ali im je potrebno više vremena i bar desetak susreta, tvrde naučnici. 
Još jedna prednost lepšeg pola je verbalna superiornost i brže razmišljanje. Naučno je dokazano da je ženski mozak lakši od muškog, zbog čega se dugo verovalo da su muškarci inteligentniji. 
Međutim, naučnici tvrde da to nije tačno i da žene podjednako uspešno stiču nova znanja i veštine i razvijaju svoj koeficijent inteligencije. Žene lepše i živopisnije govore, imaju bogatiji rečnik, a istraživanja pokazuju da su mucanje i govorne teškoće tri puta češće kod muškaraca. 

To je ponovo posledica koordinacije leve i desne hemisfere koja je kod žena izraženija. Iz istog razloga devojčice ranije progovore od dečaka, imaju bolje rezultate u jezičkim veštinama, bolje uče književnost ili ostale društvene nauke. Žene, dokazano, i brže rešavaju anagrame i lakše savladavaju strane jezike... 
Zanimanje prevodioca, i kod nas i u svetu, mnogo češće je ženski posao. I to nije slučajno, jer istraživanja pokazuju da žene u proseku izgovore od 6.000 do 8.000 reči dnevno, a muškarci najviše 4.000. Žene žele uvek da pričaju zato što razgovor podstiče aktivnost dela mozga zaduženog za užitak. 
Međutim, zanimljiva je činjenica da žene, uprkos jačim verbalnim sposobnostima, ređe govore direktno, već je potrebno čitati "između redova". Muškarci su mnogo konkretniji i kod njih nema uvijenih misli, što stručnjaci navode i kao glavni razlog nesporazuma i nerazumevanja između polova. 
Muški mozak u stanju mirovanja smanjuje broj moždanih talasa za 70%, ženski za samo 10%, što znači da žene neprekidno analiziraju informacije kojima raspolažu. Bolje "baratanje" informacijama žene čini sposobnijim da prepoznaju laž, "čitaju" neverbalne signale i lakše rade više stvari istovremeno. Muškarci mnogo bolje funkcionišu kada su fokusirani samo na jedan zadatak. [You must be registered and logged in to see this image.]Dalje, sposobnost improvizacije i kreativnost češće su osobine žena nego muškaraca, a naučnici tvrde da su žene maštovitije, češće se smeše i bolje pamte, jer muškarci, zbog konstrukcije mozga, probleme rešavaju linerano i ponavljanjem. 


- Žene bolje koriste čula! Intenzivnije osećaju mirise, jasnije vide boje, više uživaju u dodirima, osetljivije su na sve čulne nadražaje. Objašnjenje je u većoj proizvodnji estrogena, ženskog hormona, koji pojačava osetljivost i senzibilnost, što je najizraženije u toku ovulacije i trudnoće. Upravo zbog toga ženski orgazam traje duže nego muški, a osetljivost ženskih erogenih zona tokom polnog odnosa povećava se deset puta više nego kod muškaraca. Dame bolje procenjuju potencijalnog partnera, jer intenzivnije osećaju feromone i mirisima lakše prepoznaju kompatibilnog partnera. Dokazano je da zagrljaj od samo 15-ak sekundi stimuliše žensko telo da luči oksitocin, čije dejstvo se manifestuje osećajem poverenja u osobu sa kojom se grli. .......................

Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Neverovatna priča o ženi Empty
PočaljiNaslov: Re: Neverovatna priča o ženi   Neverovatna priča o ženi Sat610Sub 24 Dec - 4:36

[You must be registered and logged in to see this image.]

-Žene su sposobnije da osete ukus, bolje primećuju detalje i nijanse boja i lakše čitaju govor tela. Zbog toga bolje prepoznaju izraze lica, promene boje glasa, značajne poglede... Baš zbog tih razlika žene su uspešnije u poslovima koji zahtevaju sposobnost komunikacije i osećaj za estetiku, tvrde psiholozi. Zbog toga su one, na primer, bolji pi-arovi, uspešnije su u marketingu, kao i u odabiru zaposlenih, odnosno radu u "ejč-ar" sektoru. 
-Žene su bolje organizovane i lakše se koncentrišu. Istraživanja pokazuju da je broj obaveza koje prosečna žena ispuni tokom dana impresivan, i da su muškarci sposobni da uspešno ispune tek 70-ak posto istih obaveza. One bolje vide, što je posledica genetike povezane sa iks hromozomom, kojeg muškarci imaju samo jedan. Naučnici tvrde da čak 1 od 10 muškaraca ne prepoznaje nijanse boja, pa im je crvena sve od ružičaste do trule višnje. 
Lepši pol i lakše podnosi bol, a neka istraživanja pokazuju da čak 24% muškaraca ne bi moglo da izdrži porođaj. Žene su otpornije na bol zbog veće proizvodnje endorfina, koji je prirodan analgetik. Neka istraživanja pokazuju da žene prosečno boluju sedam dana godišnje, muškarci dvanaest, da žene uzimaju manje tableta protiv bolova, kao i da manje ostaju u bolnici u poređenju sa muškarcima sa istim zdravstvenim problemima. 
-Žene bolje podnose stres i nervnu napetost, generalno su smirenije i uravnoteženije, bolje "raspodeljuju" energiju i psihičku i emotivnu snagu. To uspevaju zahvaljujući najklasičnijem ženskom ventilu - plaču. Suze oslobađaju hormone koji umiruju i opuštaju, a kako one češće plaču, mnogo lakše se oslobađaju napetosti.
-Žene postaju i sve lepše! Istraživanja pokazuju da žene kroz evoluciju izgledaju sve lepše, dok se muškarci ne menjaju previše! 
I na kraju, jedna loša vest za dame! Koliko god vežbale, mučile se i trudile, nikada ne mogu imati savršeno izvajane mišiće, kao muškarci, zbog manjka testosterona, hormona koji čini temelj mišićne mase i snage.

novosti.rs

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Neverovatna priča o ženi Empty
PočaljiNaslov: Re: Neverovatna priča o ženi   Neverovatna priča o ženi Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Neverovatna priča o ženi
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Ljubav,Sex,Romantika :: Muško ženski kutak :: Ženski kutak-