Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Mila Jovović

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Mila Jovović Empty
PočaljiNaslov: Mila Jovović   Mila Jovović Sat610Pon 9 Maj - 13:31

Mila Jovović

Mila Jovović Millajovovich3

Mila Jovović je rođena kao Milica Jovović u Kijevu, Ukrajina (u to vreme deo Sovjetskog Saveza). Otac joj je bio srpski doktor Bogić Jovović a majka ukrajinska glumica Galina Loginova Jovović. Porodica se preselila u London, a 1981. u Sakramento, Kalifornija kada je Milica imala pet godina. Sedam meseci kasnije nastanili su se u Los Anđelesu.

Mila Jovović, najuspešnija holivudska glumica srpskog porekla, rođena je 1976. godine. Svoje prve uloge imala je sa samo 11 godina u filmovima "Two Moon Junction" i "The Night Train to Kathmandu". Iste godine je kao perspektivna mlada glumica učestvovala u nekoliko šou-emisija na američkoj televiziji.

Prvu uspešniju ulogu ostvarila je sa samo 15 godina u filmu "Povratak u plavu lagunu". Iako veoma mlada, već sledeće godine je dobila zapaženu ulogu u filmu "Kuffs", sa Kristijanom Slejterom. Posle ovog filma, napravila je kraću pauzu u filmskoj industriji. Paralelno sa glumačkom karijerom, Mila je gradila i karijeru modela. Sve do svoje dvadesete godine, imala je veoma uspešne modne revije, a pojavljivala se i na naslovnim stranicama najvećih svetskih modnih časopisa.

Veliki povratak na bioskopska platna ostvarila je 1997. godine ulogom u filmu bivšeg supruga Luka Besona, "Peti element", gde je imala glavnu žensku ulogu i gde joj je partner bio Brus Vilis. Mila se venčala sa Besonom decembra 1997. godine. Veliki uspeh postigla je i ulogom u filmu "Jovanka Orleanka", gde je, takođe, igrala glavnu žensku ulogu. Nekoliko meseci posle snimanja ovog filma, krajem 1999. godine, razvodi se od Luka Besona.

U toku naredne tri godine, Mila je bila veoma aktivna i imala je nekoliko zapaženih uloga, od kojih se posebno izdvojila uloga u filmu "Resident Evil". Trenutno učestvuje u snimanju još dva filma: "Crvena Amerika" i "Američki
heroji".

Filmografija

Mila Jovović u prvom filmu „Resident Evil“ (2002)
Godina Film Uloga Napomene
2007 Resident Evil 4 Alice (announced)
2006 Resident Evil: Afterlife Alice (pre-production)
2006 Welcome To America Veronica (filming)
2006 .45 Unknown (post-production)
2006 Ultraviolet Violet
2004 Resident Evil: Apocalypse Alice
2002 You Stupid Man Nadine
2002 No Good Deed Erin
2002 Resident Evil Alice
2002 Dummy Fangora 'Fanny' Gurkel
2001 Zoolander Katinka Ingabogovinanana
2000 The Claim Lucia
2000 The Million Dollar Hotel Eloise
1999 The Messenger: The Story of Joan of Arc Joan of Arc
1998 He Got Game Dakota Burns
1997 The Fifth Element Leeloo
1993 Dazed and Confused Michelle Burroughs
1992 Kuffs Maya Carlton
1992 Chaplin Mildred Harris
1991 Return to the Blue Lagoon Lilli Hargrave
1988 The Night Train to Kathmandu Lily McLeod (TV)
1988 Two Moon Junction Samantha Delongpre


Mila Jovović Millajovovichvisagewallpaper-730x547-e1338983293345
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97440

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Mila Jovović Empty
PočaljiNaslov: Re: Mila Jovović   Mila Jovović Sat610Čet 5 Jul - 23:27

Resident Evil:Afterlife











Mila Jovović Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97440

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Mila Jovović Empty
PočaljiNaslov: Re: Mila Jovović   Mila Jovović Sat610Čet 5 Jul - 23:28

Fifth Element











Mila Jovović Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97440

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Mila Jovović Empty
PočaljiNaslov: Re: Mila Jovović   Mila Jovović Sat610Čet 5 Jul - 23:31



Mila Jovović Jovovic










Mila Jovović Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
Doktor Zo

Master
Master

Doktor Zo

Muški
Poruka : 60522

Učlanjen : 03.06.2011

Raspoloženje : etsi kai etsi


Mila Jovović Empty
PočaljiNaslov: Re: Mila Jovović   Mila Jovović Sat610Pon 11 Okt - 16:07

Mila Jovović 17347
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




Mila Jovović Empty
PočaljiNaslov: Re: Mila Jovović   Mila Jovović Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Mila Jovović
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-