Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Nela Mihailović

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Ivkic

  

Ivkic

Muški
Poruka : 16425

Godina : 38

Lokacija : Negde u Srbiji

Učlanjen : 05.09.2012


Nela Mihailović Empty
PočaljiNaslov: Nela Mihailović   Nela Mihailović Sat610Čet 20 Nov - 21:11

Nela Mihailović 9302_Nela%20Mihailovic

Danijela „Nela“ Mihailović (Valjevo, 16. oktobar 1969) je srpska glumica.

Danijela je rođena u Valjevu gde je i završila osnovnu i Srednju medicinsku školu. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića 1994. godine. Prvu ulogu je ostvarila u Narodnom pozorištu u Beogradu u predstavi „Katarina u Šekspirovoj Ukroćenoj goropadi“ koja je izvedena više od 100 puta, kao stipedista je igrala od 1993. a stalni član je postala 1994. godine. Igra i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i Ateljeu 212. Zapažene uloge je ostvarla u televizijskim serijama Stižu dolari i Selo gori a baba se češlja.

Udata je za kompozitora Vladimira Petrovića.

Filmografija:

1990.-te
1993. Nameštena soba
1998. Svirač Petrija
1998. Golubovića apoteka

2000.-te
2002. Klasa 2002
2002. Majstor
2003. Ilka
2003. Mali svet
2003. Crni Gruja
2003. Kazneni prostor 2
2004. Šarene kaže
2004. Skela
2004. Stižu dolari
2004. Crni Gruja 2
2004. Diši duboko
2005. Stvar srca
2005. Ljubav, navika, panika
2005-2006. Stižu dolari 2
2007. Crni Gruja i kamen mudrosti
2007. Ono naše što nekad bejaše
2008. Ranjeni orao
2007-2011. Selo gori, a baba se češlja (TV serija)
2009. Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi

2010.-te
2011. Cvat lipe na Balkanu (TV serija)
2011. Nepobedivo srce (TV serija)
2012. Led
2013. Na putu za Montevideo
2014. Tražim pomilovanje ili velika tajna

Godine 2006. sa Milenkom Zablaćanskim za uloge u televizijskoj seriji Stižu dolari dobila je nagradu za glumački par godine na filmskom festivalu u Nišu.

Nela Mihailović 2696_nela-mihajlovic-01-foto-zoran-loncarevic_af










Nela Mihailović I6xz8Jk
Nela Mihailović Uy0JXu8
Nela Mihailović Moderator
Nazad na vrh Ići dole
 
Nela Mihailović
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-