Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Crkva protiv sujeverja

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:17

Против сујеверја

Нека се не нађе у тебе... ни врачар, ни који гата no звијездама, ни који гата no птицама,... Ни бајач, ни који се договара са злијем духовима,... ни који пита мртве. Јер је гријех пред Господом ко год тако чини. (Књига Поновљених закона гл. 18, стих 10—13).

Crkva protiv sujeverja Petak+13

Астрологија и остале окултне науке су се намножиле и преплавиле свет више него икада до сада. Питамо се зашто је то тако? Откуда, та сатанска поплава која заробљава непрестано на хиљаде и милионе душа? Зашто толики неморал, болести, нервни сломови, самоубиства, лудила?

Историја нас учи да кад год су се људи масовно одрицали Бога и удаљавали се од Његове Речи, нису више били под Његовом заштитом и долазило је до духовне и моралне декаденције. Одричући се Бога, људи га морају заменити нечим. А управо иза тих замена, које изгледају наивне, привлачне и забавне налази се у заседи Сатана који чека своју жртву.

Зато Апостол Павле поручује Тимотеју, а и нама данас: ,,А Дух изричито каже да ће у последња времена неки одступити од вере, обратиће пажњу па варљиве духове и демонске науке." (I Тим. 4 : 1). To исто и Господ Христос потврђује: „И појавиће се многи лажни пророци и завешће многе; и због многог безакоња охладнеће љубав многих." (Мат. 24 : 11—12).

Талас окултизма у данашње време је велики напад на духовно здравље и морал; није ли то истовремено и знак последњих дана: „А ово знај да ће у последње дане настати времена тешка. Људи ће, наиме, бити саможиви, среброљубиви, хвалисави, охоли, хулници, непокорни родитељима, неблагодарни, безбожни, непомирљиви, опадачи, неуздржљиви, сурови, без љубави према добру, издајници, напрасити, надувени, који више воле сласти него Бога, који имају обличје побожности, али су се њене силе одрекли; и ових се клони." (II Тим. 3 : 1—5). Ова порука апостола Павла односи се и на нас, схватамо је озбиљно!

Сви који нису с Богом, немају плодове Духа (Гал. 5 : 22—23), већ су обузети страхом, зебњом, мором, смртним мукама, и разним невољама, које зли дух кроз гатаре и хороскоп користи, нудећи им излаз из ћорсокака. А утопљеник се хвата за сламку, али ова коју нуди ђаво вуче га на дно мора. Једна радио станица понудила је бесплатан одговор астролога свима који имају извесне своје проблеме. Били су преплављени са око 20.000 телефонских позива за само једну емисију. Ова чињеница само потврђује горњу Апостолову реч, a нас наводи да се дубоко замислимо.Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:20

ШТА ДА СЕ РАДИ?

Crkva protiv sujeverja Narodno-sujeverje-vezano-za-Svete-Tajne-Crkve

Драги читаоче, можда си и ти зажелео да се пробудиш, да се освестиш, и присетиш се, да ли си бар једном у своме животу, макар и случајно, читао хороскоп? Или си због нечега био код гатаре, видовњака или врачаре? Или су ти гледали у длан, или у карте? Или си можда разговарао са мртвима? Можда си некога водио или га пратио до врачара. Можда си гледао у шољу из забаве, разоноде, из досаде. Нема ваљда човека који није бар једанпут у своме животу нешто од овога чинио, наравно не знајући да је то од Бога забрањено, и на тај се начин упрљао, и у грех упао.

И ја сам био један од тих. Гледали су ми у шољу, а и сам сам то радио стотинама пута. И у карте сам гледао и себи и другима. Читао сам хороскопе н читао окултне књиге, проучавао хиромантију, графологију, астрологију, хипнозу, софрологију. Зашто да не - сматрао сам - сви то раде, то је ушло у моду. Сви су то радили, па и ја. И нико се није нашао да ми каже да то није у реду. Бога нисам познавао, ни Његову реч, те нисам имао чега да се плашим. Све ми је било дозвољено. Деци сам куповао ланчиће са хороскопима. Мода! Сви то раде. На вратима сам држао закуцану коњску потковицу. Често сам у пољу тражио детелину са четири листа, јер она ,.доноси срећу". Ha путовањима сам куповао себи и другима поклоне са коњском потковицом, или детелином са четири листа и све oнe дрангулије које тобоже „доносе срећу". Каква илузија! Каква обмана! Каква препредена и вешто смишљена ђавоља подвала и превара!

Али, нека је вечна хвала и слава Оцу Небеском, Господу Богу, који је и за мене послао Свога Сина Исуса Христа, да узме на себе и моје грехове, да ме спасе, да ми да вечни живот, да ме ослободи од свих веза којима сам био везан, да ми да Свога Светога Духа. Сад је Свети Дух мој учитељ, Утешитељ, Он ми осветљава пут, саветује ме, бодри, снажи, води путем који је Господ припремио, а у сусрет мога Спаситеља и Избавитеља Исуса Христа који ће ускоро доћи да узме с в о ј е. Ево дванаеста је година како сам упознао Господа, и од тада редовно читам Његову Реч. Сваки дан са Њим говорим у молитви. Свако јутро, пре одласка на посао имам са Њим молитвени састанак. Како је то дивно, кад могу све да Му кажем, поверим, тражим савет, помоћ, да Му се помолим, и да знам да ће Он учинити све оно што је за Моје добро, и много боље него што бих ја могао и замислити. Бити у Његовом присуству, не само за време јутарње молитве, већ стално, на послу, па путу, у сну; од тога нема веће среће на овој земљи! А то је управо вечни живот који је Бог Својој деци дао да осете још овде на земљи.

Због чега вам ово говорим? Из братске љубави према свима вама који ово читате. Ово је моја јавна исповест са жељом и молитвом Господу да сваки читалац нађе прави и једини пут, и излаз из ситуације, мука и невоља у којима се налази сада. А тај пут, истина и живот је сам Исус Христос, који и тебе зове да Му приђеш, да Му се повериш и Он ће ти помоћи: „Дођите мени сви који сте уморни и оптерећени и ја ћу вас одморити". (Мат. 11 : 28).
Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:21

Кад је мене, великог грешника спасао, ослободио, излечио, наш Спаситељ и Избавитељ Господ Исус Христос, који је исти јуче, данас и сутра, спреман је да и теби то учини, ако Му се само обратиш. И тебе чека. Али како почети и одакле? Шта учинити кад изгледа да више нема никаквог излаза? Ево којим путем:

1. ПОКАЈАЊЕ

Само онима који се кају Господ опрашта. Треба да се искрено покајеш за све што си учинио јавно или тајно, у знању или незнању, да набројиш пред духовником све чега се сећаш и да тражиш од Господа Исуса Христа опроштај грехова. Божија Реч нам каже: „Смрт је плата за грех, а Благодатни дар Божији је — ВЕЧНИ ЖИВОТ у Христу Исусу Господу нашем". (Рим. 6 : 23). Без покајања нема опроштења грехова, нема вечног живота, нема излечења, нема ослобођења од ропства злим духовима.

2. ОБРАЋЕЊЕ

Пошто смо се покајали, захвалимо Господу Исусу Христу на опроштењу грехова, на ослобођењу од свега што нас је мучило и узверујмо да је Он наш Спаситељ, и да је њему све могуће да учини ако Му само верујемо. Предати Му тело, душу и дух; прошлост, садашњост и будућност, и замолити Га да Он одсада води твој живот, не како ти желиш, већ како Он жели. Он најбоље зна шта је добро за тебе. Од тог момента треба веровати само у Њега и ставити се под Његову заштиту. Више немаш чега да се бојиш, сад je Он на бранику испред тебе и каже: ,,И нико их не може отети из моје руке." (Јов. 10 : 28—29). To нам потврђује и апостол Павле: „Јер знам јамачно, да ни смрт, ни живот, ни анђели, ни поглаварства, ни силе, ни садашње, ни будуће; ни висина ни дубина, ни друга каква ствар не може нас раздвојити од љ у б а в и Б о ж и ј е, која је у Христу Исусу Господу нашему." (Посл. Римљ. 8 : 37—39).

3. СВЕТИ ЖИВОТ

He чинити више што смо до сада чинили. Одбацити све, и окренути леђа лошим навикама. He читати више хороскопе. Спалити све књиге из окултизма, спиритизма, магије, хиромантије, хипнозе, графологије. Све то учинити уз молитву Исусу Христу који је CBEMOЋAH и пред ким се све силе клањају. Свето писмо нам ово потврђује: „И многи од онијех који чараху, сабравши књиге своје спаљиваху их пред свима" . . . (Дела апост. 19 : 19). Више нема чега да се бојимо кад смо под Христовом заштитом. Али то сада треба да верујемо и да више никада у Господа не сумњамо. Господ ће ти сада сваки дан давати нову снагу вере, љубави, мира и радости.

4. ЧИТАТИ СВАКИ ДАН СВЕТО ПИСМО

Кроз Свето писмо Бог нас снажи и духовно наоружава да не бисмо поново постали жртве непријатеља. Господ Исус Христос је рекао: ,,А када нечисти дух изиђе из човека, иде кроз безводна места тражећи покоја, и не налази. Тада каже: вратићу се у своју кућу, откуда сам изашао; и дошавши налази је празну, почишћену и украшену. Тада одлази и узима са собом других седам духова, горих од себе, па уђу и станују овде; и последње стање онога човека бива горе од првога." (Maт. 12 : 43—45). Бог нас је створио да би Он у нама живео. Пошто нисмо били са Њим, Свети Дух није био у нама, јер Он не може да станује заједно са злим духовима. Сада када смо се покајали, Христу обратили, одбацили све зло, јавно се одрекли свега тога, Бог нас је Својом моћи спасао, ослободио, разрешио и очистио. Наше срце је чисто, али празно. Свети Дух чека наш позив да се у њега усели. Зато треба да замолимо Господа да нас испуни Духом Светим. Од нас зависи да ли ће Он остати стално у нама. Зато треба сваки дан да читамо Свето Писмо, и да молимо Господа да нам кроз њега говори. Свети Дух ће нам помоћи да разумемо Божију поруку, и из дана у дан ће нас јачати. А ако непријатељ и наиђе, чим осети да је Свети Дух у нашем срцу, он мора устукнути. Јер кад је Свети Дух у нашем срцу, оно више није празно, и тај ће нас Дух сада водити из победе у победу. Апостол Павле нам поручује: „Него велим: живите у Духу, па нећете вршити жеље плоти." (Галат. 5 : 16).

5. СВЕДОЧИТИ ДРУГИМА.

Зашто? Зато, што тако славимо Господа, говорећи другима шта је Исус Христос за нас учинио, не по нашој заслузи, већ по Његовој неизмерној Љубави и Милости. Наше сведочанство је Богу мило, а од велике користи нашим милим н драгим који још не познају нашега Спаситеља Исуса Христа, који је и за њих дао свој живот на Крсту на Голготи н жели да сви буду спасени, излечени и ослобођени од свих опсесија и веза. „Зато се јавио Син Божији - да разори дела ђаволова" (I Јов. 3 : 8—9).

Др Славољуб Тадић
стоматолог
преузетo из листа ПРАВОСЛАВНИ МИСИ0НАР бр.2, св,132 од 1980


Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:43

Грчка пословица каже "ђаво има много ногу." Он може да хода више стаза, неки од њих су веома окрутни. Тако да је он савршено способан да вас зароби у било које време.

Гатарство, окултизам, астрологија и др, су стазе које је ђаво поплочао. Колико и зашто, сад ћемо погледати.

Crkva protiv sujeverja Snovi-narodna-vjerovanja

Снови

Треба да верујемо у снове? Ако имате сан који сугерише да ће вам се десити нешто лоше, дали је потребно озбиљно обраћати пажњу на њега или не? Постоје снови; људски, ђаволски и Богом-послати. Само оне који су од Бога послати су важећи .

Људски снови

"Сиромах сања мрвице", каже грчки пословица. Шта сад то значи? Па, то значи да је оно што сиромах има на уму је(храна, у овом случају) што он види у сновима. Другим речима, шта год ми имамо на нашим умовима, шта год да нас мучи у нашој подсвести, може да изађе као сан. Међународни познати психијатар Карен Хорни, каже у својој књизи Самоанализа, "снови су глас наше тежње".

Демонски снови

Ђаво сеје свакакву врсту мисли у наш мозак. Нечастиви себе не ограничава на овај задатак само када смо будни, него и даље док спавамо. Тако да је савршено могуће за нас да видимо ствари у нашим сновима које долазе од нашег непријатеља.

И наравно, кроз наше снове, наш непријатељ ће покушати да нам нанесе зло, да нас уплаши, угрожава итд. То је разлог зашто у вечерњој молитви од Господа сваке вечери тражимо да "нас сачува од сваке демонске фантазије."

Божански снови

Бог, такође, може говорити људима кроз снове. Има доста примера у Св.Писму, као што су фараона снови које је тумачио Јосиф (Пост. 41).

Како да их раздвојимо..

Свети Јован Лествичник саветује и подстиче нас: "веруј само оним сновима који имају везе са паклом и судом, али ако те баца у очајање онда је и он, такође, од ђавола."

Дакле: демонски снови нас застрашују и бацају у очај. Божански снови (само они које важе) нам показују пакао и пресуду а када се будимо- позитивно утиче на питање о спасењу наших душа. Људски снова нити нас плаше, нити изазивају у нама очајање, нити нас наводе на покајање и спасење душа наших.

Сујеверје

У стара времена сујеверје је било распрострањено, нарочито по регијама. Сада када се живот уопште много променио, многа сујеверја полако изумиру. Нека су још увек присутна, међутим, и са њима ћемо се позабавити сада.


Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:45

Нова Година

Crkva protiv sujeverja Nova-godina

Сви се надају да ће нова година изађу на добар почетак и наставити се у истом тону. Заиста, молимо се за ово. Неки људи, међутим, имају сујеверни поглед и прибегавају "враџбинама".

Оне долазе од новогодишњег јела, пића и доброг провода. Они мисле да је лоша срећа не прослављати нову годину са слављем и теревенком. Били би забринути да ће им цела година бити баксузна.

Играње карти или коцкање има исти разлог: ако си срећан на нову годину, целе година ће бити срећна. Одлазе у цркву на дан Нове године за срећу (не због побожности). Они се чак и причешћују за срећу (а не "за опроштење грехова и живот вечни").
Међутим, нова година долази у наш живот свакодневно. Свакога минут ми живимо у новој години. Дакле, шта се дешава за Нову годину, такође се дешава сваког минута у току дана. Сваки тренутак је новогодишњи дан.

Ако желите да вам за нову годину добро иде, онда на основу те континуиране новогодишње свакодневневице чините добро "овде и сада."


Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:46

Несрећни сусрети

Crkva protiv sujeverja Slepac

Ако путујете на посао и прву особу на коју ујутро наиђете богаљ, слепац - или, у Грчкој, свештеник! - ви то прихватите као лош знак.

У ствари, "лош знак" није сусрет уопште. То је веровање и сујеверност. То је сигуран знак да је та особа дубоко обманута.

Свети Јован Златоусти каже да начин на који дан иде не зависи од онога кога смо упознали ујутро. Дан иде лоше кад живимо у греху. Дакле, када напустите кућу, чувајте се сусрета са грехом.


Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:49

На свадбама

Crkva protiv sujeverja Svadba

Када се сујеверни спремају да се венчају, прва ствар је да се увере да венчање не пада на "несрећен" дан, као што је петак 13.. То је, према Светом Јовану Златоустом, не само глупо размишљање, то је заправо демонско. Срећа за њих зависи од датума а не од њихове личне борбе. Грчка пословица каже: "Сваки дан је Божији", и ово је начин гледања на то. Неки људи питају: "Је ли у реду за брата и сестру да исти дан венчају?"

Оно што је битно овде је шта Црква каже, а Црква не забрањује. " У реду је", а они питају, "дали иста породица може да одржи помен(неком од родбине) и венчање у истом месецу (или шест месеци)?" Поново: Црква не забрањује.


Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:50

После порођаја

Crkva protiv sujeverja Majka-i-beba

Постоје разне врсте сујеверја у погледу жена после порођаја. На пример:

а)нове мајке не треба да путују пре четрдесетог дана,

б) не треба да излази ноћу, итд.

Једино правило које је Црквa поставила јесте да жени није дозвољено да уђе у цркву, нити, наравно, да је узме св.причешће до четрдесетог дана.


Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:52

На сахранама

Crkva protiv sujeverja Sahrana_1363877571_670x0

Неки од сујеверја у вези са сахранама су:

а) Неки људи мисли да је лош знак осврнути се на умрло лице кад се изнесе из куће,

б) Неки ће сломити нешто, често тањир, да би отерати лошу срећу (као да застрашиш смрт чудном ломљавином тањира!)

ц) Други неће долазити у Цркву годину дана! - Опет, као да ће искључењем себе из цркве на годину дана отклонити зло.

И тако се зло чини, у ствари "долази". Зло доноси зло. Св. Никодим Светогорац каже: "Шта то радиш, непромишљени човече? Зар не знате да тим неодласком у Цркву, правиш непријатељем Бога и Његових светих. Ти си у сукобу са њима, јер један од ваше фамилије је умро? И ко си ти да ратујеш против Бога, Који чини све што је за наше добро, како у нашем животу и у нашој смрти? "


Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:54

Урокљиве (љубоморне) Очи: демонско дело

Crkva protiv sujeverja 3D-Halloween-vjestica-download-besplatne-animacije-za-mobitele-240-x-320

Када завидан човек види нешто добро о другом, он или она ће патити. Исто важи и за лукавост ђавола. Ђаво и завидљиви су љубоморни на друге људе који чине добро. Та особина им је заједничка и ђаво користи ово. Он ово користи да напакости људима. Другим речима, завидан (љубоморан) поглед постаје проводник кроз који се износи ђавољи отров. "Зло око", каже Свети Василије Велики, "је ђавоље дело које су починили завиди људи" ... "отклони свако ђавоље дело, сваки сатански напад."

То значи да урок "није", нпр, обична главобоља, вртоглавица, чини или било шта друго. Дефинитивно је нешто изузетно, нешто страшно, нешто неподношљиво, нешто сатанско. Очевици наводе да је сељак имао коња. Неки завидан човек гледајући је рекао: "Како добар коњ", и животиња је пала мртва на лицу места. То је очигледно дејство ђавола.


Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:55

Који људи имају "око"?

Прича изнад открива да урока припада онима који имају зло у себи: "Разбиј сваки отров охолих и завидних људи." (Из молитве против злих очију). У старим временима, било је уобичајено да људи пљују ако се диве, на пример, лепо дете. На овај начин, они симболично ће се отарасити "отрова", тј. било каквог трага зависти која би могла да нашкоди детету.

На кога "око" утиче?

Очигледно, јер урокљиво око је дело ђавола, може да утиче на свакога ко није опремљен оружјем за борбу против ђавола и његових махинација, од којих су молитва, пост, исповест и Свето Причешће. То је разлог; а) зашто на Светитеље није деловало, б) на свештенике не утиче такође (због свештенства), в) Нити су погођени који учествују у светотајинском животу Цркве.

Прогоњење "Ока" - МОЛИТВА

С обзиром да је урокљиво око ђавоље дело, посебна молитва је потребна да се истера. Православна Црква је усвојила посебну молитву против урока које се изгоне ђаволи. Ове молитве чита само свештеник.


Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:56

Грешни Покушаји Изгоњења

Crkva protiv sujeverja Demon_wide_206535S1

Претпоставимо да сте имали урока на вама, и уместо да идете код свештеника ви идете жени која је "специјализована" за такве случајеве. Ако ово урадите и ви и та жена сте починили грех.

Ви сте погрешили зато што сте презрели Божијег постављеног слугу (свештеника) и куцате на врата странца, а та "жена" јер узурпира положај свештеника.

Да будем прецизнији: Лаици, зато што нису рукоположени, немају право да чине знак крста над другим људима на светотајинској начин. Зашто само не начиниш знак крста над собом? Шта је то толико свето у рукама ових људи?

Пошто они нису свештеници, они очигледно не могу да обављају свете тајне, као што је, нпр, Св. Тајна Миропомазања. Ипак, ове жене се усуђују да раде управо то. Оне "освете" мало свога уља а затим чине знак крста са тим! Да ли сте се икада запитали зашто они не користе уља из кандила?

У своје ритуале, они мешају речи из Цркве и из других (тј. ђавољих). Да ли молитве Цркве стварно требају утврђивање од стране оних од ђавола? На крају, које речи ће бити ефикасне, црквене или оне од ђавола? Врло је вероватно дали ће Господ обратити пажњу не осрамоћене молитве?

И не каже: " чим ми је жена извршила егзорцизам поново сам добро" јер би то могло бити психолошки или је можда ђаво, који те је сад учинио добро.


Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610Uto 29 Jul - 14:57

Инструктиван догађај

2/3/1998, одређени господин из Патре, Грк, рекао ми је о нечему што му се десило око 15 година раније.

Укратко: Од 14 године, његова породица га је водила на егзорцизам чисто да буде "очишћен". Али ово је била само ручица коју је ђаво желео. Он сам је почео да има моћ урокљивог ока. Када би се неком нешто лоше десило он би се дивио. Он може, на пример, да погледа  жену на улици и одједном би се она саплела и повредила зглоб.

1983, он је присуствовао вечерњој Страсној служби  Великог четвртка у цркви Светог Спиридона, у Аигалу. Изненада, у најсветијем месту службе, он се осећао лоше. Његов ум је постао нејасан. Народ је почео да тетура пред његовим очима. У исто време, облио га је хладан зној. У немогућности да стоји, изашао је напоље. Једва стојећи на ногама дошла је жена коју је знао, која је често вршила "егзорцизам"на њему. Пришла му је и питала шта није у реду, те поче вршити "егзорцизам" поново, изрекавши неке чудне "молитве", који су били призивање демона. У том тренутку, овај човек је приметио нешто што га је дубоко шокирало. Лице жене се трансформисало. Постало је заиста страшно гледати. У исто време, њено лице је била чудна гримаса. Уста су јој изгледала више као њушка дивље звери. Повуче из набора њене хаљине рекавши "Узми ову  враџбину за- добру срећу". Носи га бићеш  добро, неће ти  никакво зло наудити".

И са њеним сатанским призивањима (тј. помоћу демона), он "оздравио ..."

Након овог незаборавно искуства, човек није губио време да оде право на исповест. Он је повратио своју душевни мир, и шта више, он је престао да баца урок на друге људе.

Из књиге Суочавање демона, Магија и Окулт , православне књиге центар, Атина 2003


Crkva protiv sujeverja F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Crkva protiv sujeverja Empty
PočaljiNaslov: Re: Crkva protiv sujeverja   Crkva protiv sujeverja Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Crkva protiv sujeverja
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Srpska Pravoslavna Crkva
» Novogodišnja sujeverja
» Crkva krije nešto? Povećava broj isterivača đavola...
» Anglikanska crkva
» BELA CRKVA
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Nauka :: Filozofija :: Religija-