Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Kako promeniti karmu

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Kako promeniti karmu Empty
PočaljiNaslov: Kako promeniti karmu   Kako promeniti karmu Sat610Pon 23 Jun - 23:58


Kako promeniti karmu Kako-promeniti-karmu


Karma je izvor svakog horoskopa i dešavanja u životu čoveka, kao i spoj sa većinom ljudi koji nas okružuju. Ona je specifična vrsta energije koja isporučuje posledice određenih delanja kroz prostor i vreme. U našoj narodnoj mitologiji i mudrosti, najbliža reč koja bi opisala karmu jeste - usud. Usud u sebi nosi sličnu dozu fatalizma koju budisti pripisuju karmi. Fatalizam je oblik preterivanja, odnosno disbalansa energija koje upravljaju čovekom, te bi se balansiranjem suptilnog unutrašnjeg bića, karma, usud ili kako god, mogao ublažiti.U budizmu, hinduizmu i ostalim tradicionalnim istočnim filozofskim i religijskim sistemima, ringišpil na kome se okreće sudbina nije nimalo prost, već komplikovano zahtevan po pitanju unutrašnjih i spoljnih odnosa, pravila i mogućnosti. Ispunjavanjem raznih simbolika koje nam horoskop saopštava šifrovanim jezikom planeta moguće je prepoznati događaje i mogućnost upravljanja istima, baš u skladu sa drevnom astrološkom poslovicom koja kaže:

“Pametan upravlja zvezdama, a glup im se podređuje“.

Upravljanje zvezdama, koliko god neverovatno zvučalo, jeste upravljanje životom, putem zamene energija planeta, odnosno bolje je reći putem preusmeravanja energije unutar zadate simbolike. Ovo je, u svakom slučaju, metoda poboljšanja postojećeg života, a nikako nije mogućnost da čovek sam napiše novi scenario i postane nešto što mu po zadatom natalnom horoskopu nije ni omogućeno.

Karma, koja je uzročnik postojećeg života i kvaliteta življenja uslovljenog teškim ili povoljnim događajima, jeste složen mehanizam uzroka i posledica. Možda najbolja definicija karme je u izreci koja se pripisuje Guru Rimpočeu, a glasi: “Ako hoćeš da znaš svoj prošli život, pogledaj svoje sadašnje stanje; ako hoćeš da znaš svoj budući život, pogledaj svoja sadašnja dela“. Vremenska nit vrlo je bitna...Karmu ne treba uzeti ni kao nagradu ni kao kaznu, već kao posledicu činjenja običnih svakodnevnih stvari, kao i onih najkrupnijih koje se mogu ticati kompletne lične sudbine i sudbine drugih.


Kako promeniti karmu 4285547593


Kako promeniti karmu 2lwq2yh


Kako promeniti karmu 4285547593
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Kako promeniti karmu Empty
PočaljiNaslov: Re: Kako promeniti karmu   Kako promeniti karmu Sat610Uto 24 Jun - 0:01

TRI VRSTE


Ova razlika u težini između uzroka i posledica unapred je predviđena postojanjem tri nivoa karme, odnosno tri vrste delanja koje podstiču i iniciraju događaje. Prisutno trojstvo je znak pored puta koji ukazuje na mogućnost menjanja događaja, i na mogućnost prevazilaženja problema. Na prvom mestu je teška, jaka ili kako god je nazvali, skoro nepromenjiva karma, koja najčešće deluje na samo telo putem teških, često neizlečivih bolesti. U slučaju ovakve karme najvažnije je na vreme početi rad na sebi, kako bi se predupredila i, samim tim, smanjila negativna ispoljavanja aspekata.
Druga po redu je promenjiva karma, uslovljena uglavnom karakterom, koja suštinski reaguje u skladu sa izrekom: „Kakve su ti misli, takav ti je život“. Ova karma se prevazilazi radom na sebi, samokontrolom i učenjem strpljenju i konstantnoj samokontroli.

Nešto između pomenute dve karme jeste treća vrsta, pomalo nezgodna za definisanje i obuzdavanje, jer se često ispoljava u posebnim i netipičnim prilikama, kada je moć reakcije i autokontrole smanjena. I ovde je neophodan ozbiljan rad na sebi i puno truda u prevazilaženju tegoba, ali osoba sa ovakvom karmom sama ne može prevazići njenu negativnu snagu, već se mora precizno proračunati koji periodi i planete daju potporu promeni ličnosti.
U natalnoj karti, koja služi kao sredstvo dijagnoze, lako je uočiti koja od ove tri karme upravlja osobom i koja se metoda mora primeniti.

Misli i telo čine jedinstvo ispoljenog uticaja horoskopa, pa samim tim mora postojati šema, obrazac, ili nešto tome nalik iz čega se može videti na koji način će spoj misli, odnosno duha, sa telom koje jeste materija, funkcionisati.

Indijska gnoza i njihova verzija astrologije, zvana Đotiš, dosta se oslanjaju na sistem čakri, sedam energetskih vrtloga, koji u korespodenciji sa istim brojem planeta čine temeljni sklop čoveka.


Kako promeniti karmu 4285547593


Kako promeniti karmu 2lwq2yh


Kako promeniti karmu 4285547593
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Kako promeniti karmu Empty
PočaljiNaslov: Re: Kako promeniti karmu   Kako promeniti karmu Sat610Uto 24 Jun - 0:04

SEDAM VRTLOGA


Korenska čakra MULADARA veza je sa materijalnim svetom i osnovna je sklopka koja vezuje čoveka sa životom na planeti Zemlji. Smeštena je na dnu kičmenog stuba, tačnije ispod, jer čakre kao vrtlozi energije nemaju organsko mesto, već položaj u energetskom telu. U osnovi ovo je čakra koja određuje nivo nečije energije i želje spram života u materijalnom svetu. Bavi se fizičkim opstankom, sigurnošću, novcem, a ima jak uticaj na zdravlje. U disbalansu donosi jak strah od smrti i veliku brigu za egzistenciju.

Druga po redu, jeste čakra SVADISTANA, smeštena u donjem delu želuca, kontroliše seksualnu i stvaralačku energiju, kao i osećaj za estetiku i umetnost u osnovnoj materijalnoj formi. Neuravnotežena, stvara nenormalnu vezanost, želju za posedovanjem, ljubomoru, bezobzirnost, sujetnost i nesklonost saradnji sa drugim ljudima.

MANIPURA, treća čakra, u predelu solarnog pleksusa upravlja vitalnošću, izraženoj u jakoj volji, snazi karaktera, zdravoj ambiciji, velikodušnosti, organizacijskim i upravljačkim sposobnostima. U tom smislu, predstavlja snagu preobražaja i važan faktor u postizanju celine i jedinstvenosti bića kroz sjedinjavanje različitih delova planetarnih uticaja propuštenih kroz svih sedam čakri. Zbog toga njeno delovanje, koje nije u balansu, može da dovede do nesposobnosti pomirenja suprotnih težnji naše prirode i osujećenja procesa samoostvarenja. Takve osobe postaju sebično usmerene samo na sebe i svoje interese, hvalisave, agresivno dominantne, destruktivne ili bojažljive i isfrustrirane, ali u svakom slučaju - autodestruktivne.

Centralna, četvrta ili srčana čakra, ANAHATA, u središtu je grudnog koša i predstavlja sedište čovekovog astroenergetskog, odnosno duhovnog sistema koji je upravljač materijalnog. Daje ljubav i samilost, romantičnost i osetljivost, maštovitost i kreativnost, intuiciju i dobro pamćenje, prilagodljivost, ljubaznost i skromnost. Kod naprednih pojedinaca koji rade na sebi, ovaj centar pruža doživljaj trajnog unutrašnjeg mira i sposobnost za bezuslovnu ljubav. Ukoliko je van balansa, stvara se nestabilnost, lakomislenost, preterana osetljivost, povredljivost, ogorčenost, ljubomora i nesposobnost opraštanja sebi i drugima.

Peta čakra, VIŠUDA, sa sedištem u području grla, odgovorna je za sposobnost razlikovanja i donošenja odluka. Kada je njeno delovanje uravnoteženo, takve osobe poseduju snažan analitički i oštroumni intelekt, sigurnost u odlučivanju, umešnost, rečitost, dobro pamćenje, duhovitost, efikasnost u akciji i osećaj odgovornosti. Bilo kakva neravnoteža izražava se u vidu nesigurnosti u sebe i svoje odluke, zatim kao cinizam i sumnja u postojanje životne svrhe, nestrpljivost, nespretnost, zaboravnost, sklonost brigama i mešanje u stvari drugih ljudi.

Šesta po redu je AJNA, čeona čakra. Odgovorna je za opštu ekspanziju života, širenje svesti, optimizam, sreću i veru u postojanje više stvarnosti izvan granica materije. Dobro energetski pozicionirana daje čula koja su u stanju da iskuse transcendentalnu realnost, intuicija postaje vodič, a ljubav stanje božanske predanosti.
Šesta čakra se često naziva i trećim okom, ne samo zato što se nalazi između dva materijalna oka, već i zato što se njenim buđenjem otvaraju nove mogućnosti viđenja. U slučaju neravnoteže javlja se loše rasuđivanje, fanatizam, sklonost preterivanju, beg od stvarnosti, halucinacije i samozavaravanje.

Sedma čakra, SAHASRARA, krunska čakra, smeštena je na vrhu glave i odgovorna za našu povezanost sa sveukupnom stvarnošću i doživljaj jedinstva sa njom. Ova čakra samo pojedinim natusima dozvoljava prelaz u više stanje svesti. Kada je ulaz za iskustvo jedinstva blokiran, osoba postaje zatvorena prema svojim i tuđim duhovnim doživljajima, doživljava negativne osećaje i misli, sa pomanjkanjem vere u sebe i strahom od gubitka Ega i povezanosti sa svetom.

Osim sedam čakri, koje su povezane sa planetama od Sunca do Saturna, u čovekovom energetskom sklopu ima još
88. 000 tačaka. Iz ovog drevnog znanja stare civilizacije uzele su akupunkturu i akupresuru, sistem stimulacije energije koji čoveka drži u balansu i održava mu zdravlje. Možda će zvučati banalno, ali kineske borilačke veštine prenose legendu o tehnici nazvanoj „dodir smrti“, koju su znali odabrani, a koja je učila kako pritisak ili udarac precizno u energetsku tačku može da ubije ili paralizuje čoveka. Iako legenda, astrologija upravo pokazuje da je ovo moguće.
Horoskop utiče na čoveka, tačnije pogledom u natalnu kartu, kao pregledom nekakve šeme ili uputstva, jasno se vide slabe tačke, mesta pada energije, ali i ona druga, jaka i pozitivna koja daju snagu. Putem natalne karte moguće je utvrditi ne samo slabosti, već i načine kao te slabosti zaobići.

U astrologiji nema oduzimanja, samo sabiranja. Sabiraju se planete, njihova snaga, simbolika, povezanost sa čakrama i energetskim meridijanima, međusobni aspekti, i zbir svih ovih uticaja jeste ljudski život sa svim manama i vrlinama, zadovoljstvima i razočarenjima. Što se pre pristupi redovnom praćenju natala i svih onih aspekata koji se dešavaju, zaustaviće se negativni uticaji i tendencije kod osobe, odnosno ispunjavanjem astrološke simbolike kontrolisaće se protok energija i usklađivati sa snagom planeta. U konkretnim situacijama sprečiće se oni svakodnevni ekcesi i konflikti, koji mogu loše uticati na ličnost i zdravlje čoveka.


astrodream.


Kako promeniti karmu 4285547593


Kako promeniti karmu 2lwq2yh


Kako promeniti karmu 4285547593
Nazad na vrh Ići dole
Daksi

Elita
Elita

avatar

Ženski
Poruka : 1492

Učlanjen : 06.08.2014


Kako promeniti karmu Empty
PočaljiNaslov: Re: Kako promeniti karmu   Kako promeniti karmu Sat610Sub 9 Avg - 13:49

Menjate karmu radom na sebi .....to jedini ispravan put.Naravno mozete i da ne radite nista......

KARMA nije izvor horoskopa vec samo njen deo i to manji.DEO JE SUDBINA A NAJVECI SLOBODNA VOLJA!!!!!!!!!!!!!!!E taj najveci deo malo ko koristi jer sa sobom nosi preuzimanje odgovornosti za svoj zivot .....
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Kako promeniti karmu Empty
PočaljiNaslov: Re: Kako promeniti karmu   Kako promeniti karmu Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Kako promeniti karmu
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Nauka :: Astronomija :: Astrologija-