Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Steve McQueen

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:28




Steve McQueen
(1930. - 1980. )



Steve McQueen Mcqueen


Terrence Steven "Steve" McQueen (24. mart 1930 – 7. novembar 1980) bio je američki filmski glumac
koji se smatra jednom od najvećih akcijskih zvijezda svih vremena, a u svoje vrijeme je stekao
nadimak "Kralj kulerštine" ("The King of Cool)".
   Popularnost je stekao likovima mačističkih "antiheroja" u akcijskim filmovima 1960-ih i 1970-ih,
a s kojima se voljela identificirati mlada, kontrakulturi sklona publika. Nakon nastupa u filmu
The Towering Inferno, postao je najbolje plaćena filmska zvijezda na svijetu.
   Usprkos teške naravi i čestih svađa s režiserima i producentima, uživao je velike honorare i bio
često angažiran u prestižnim projektima.
   McQueen je bio poznat i kao vatreni auto i moto-entuzijast. Za vrijeme studija glume se uzdržavao
kao profesionalni vozač motocikla, a kasnije je postao poznat i po odbijanju da angažira kaskadere
u najopasnijim scenama, uključujući antologijsku scenu potjere automobilima u filmu Bullitt.


wikipedija


Steve McQueen Steve_McQueen


Paranoidan, agresivan, macho tip koji je bio zloglasno zahtjevan
na snimanjima svojih filmova, a obožavao je brze automobile,
motore, žene, drogu i alkohol


Nova biografija Stevea McQueena prikazuje slavnog hollywoodskog glumca kao velikog
zavodnika koji je bio potpuno uvjeren u djelovanje svojih čari na ljepši spol. Njegov
prijatelj, glumac Joe Turkel, ispričao je angedotu kad se Steve McQueen vozio
motociklom i na uglu jedne ulice u Los Angelesu vidio zgodnu djevojku. Dovezao se
do nje i rekao: "Hajde dušo, ja sam Steve McQueen, dođi, idemo se malo...".
Djevojka je skočila na njegov motor i jednostavno su se odvezli.


Steve McQueen Steve-mcqueen-22


Biografija ga prikazuje i kao paranoidnog, agresivnog, macho tipa koji je bio zloglasno
zahtjevan na snimanjima svojih filmova, a obožavao je brze automobile, motore, žene,
drogu i alkohol.

Bio je oženjen tri puta, ali je stalno varao svoje žene. Napustio ga je otac, a majka ga
je zanemarivala, te je McQueen uvijek bio obuzet strahom da će izgubiti svoju slavu i
novac, kako je posvjedočio njegov prijatelj i česti filmski partner Robert Vaughn. Jedina
stvar u koju je bio siguran bio je njegov učinak na žene. Pratile su ga poput stada, kao
da je Bog, kazao je Vaughn.

Na snimanju filma 'Soldier In The Rain' 1963. godine Steve McQueen, koji je tada bio
oženjen, spavao je s obje svoje filmske partnerice, Chris Noel i Tuesday Weld.

Njegova veza s glumicom Barbarom Leigh na snimanju filma 'Junior Bonner' 1971. godine
stavila ga je u situaciju ljubavnog trokuta s Elvisom.

Steve McQueen Mcqueen460_614325S0


Steve McQueen bio je poznat po osvajanju glavnih glumica na snimanjima svojih filmova

No, imao je i mračnu stranu, o kojoj je u biografiji pričala engleska glumica Shirley Anne Field,
koja je otkrila da je pretukao jednu djevojku s kojom je spavao tokom snimanja filma
'The War Lover' 1962. godine.

Njegova je reputacija osvajača glavnih glumica bila poznata u Hollywodu. Osam godina mlađa
glumica Ali MacGrow, udana za producenta Roberta Evansa, nećkala se prihvatiti ulogu supruge
u filmu 'The Getaway' sa Steveom McQueenom. "Znala sam da ću upasti u ozbiljnu nevolju sa
Steveom", rekla je. Snimanje je bilo burno, jer kad bi se naljutio, Steve je išao spavati s
djevojkama koje su se uvijek motale oko njega.


..............
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:34


Steve McQueen Steveali460_614326S0

Steve McQueen i Ali MacGraw 1972. godine na snimanju filma 'Leptir'


McQueen i MacGraw su se vjenčali 1973. godine i ona od tada nije snimila niti
jedan film sve do 1978. godine, kada su se rastali.

Biografija donosi još jednu njegovu angdotalnu izjavu: "Zovu me šovinističkom
svinjom. Jesam, i baš me briga."

U prosincu 1979. dijagnosticiran mu je rak prouzročen azbestom. Imao je 50 godina.
Pokušavao se iziječiti vitaminskim injekcijama i bizarnim dijetama, a nakon operacije
uklanjanja tumora u vratu i trbuhu u Meksiku, umro je od srčanog zastoja sljedećeg
jutra, 7. studenog 1980. godine.

jutraranji.hr
17.10.2013.


Steve McQueen 26Photo


Steve McQueen 1274254d1383785906-day-history-steve-mcqueen-dies-steve-mcqueen-porsche-911

















"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:38




Steve McQueen LoveWithTheProperStranger-1

Kakva divna slika, Stiv sa Natali Vud...love




Poslednji izmenio malalila dana Čet 21 Nov - 11:33, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:40

Steve McQueen Steve-mcqueen

Stiv i Zaklin Bise











"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:41

Secate se ove scene iz filma "Leptir"?

Steve McQueen Steve_mcqueen_new_4a_medium


Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:44

Steve McQueen Steve_mcqueen_new_2a_medium












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:45

Steve McQueen Steve-McQueen1












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:45

Steve McQueen Steve-mcqueen-steve-mcqueen-7573797-1024-768












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:47

Steve McQueen Burninrubber4












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:52

Filmografija

Girl on the Run (1953)
Somebody Up There Likes Me (1956)
Never Love a Stranger (1958)
The Blob (1958)
The Great St. Louis Bank Robbery (1959)
Never So Few (1959)
The Magnificent Seven (1960)
The Honeymoon Machine (1961)
Hell Is for Heroes (1962)
The War Lover (1962)
The Great Escape (1963)
Soldier in the Rain (1963)
Love with the Proper Stranger (1963)
Baby the Rain Must Fall (1965)
The Cincinnati Kid (1965)
Nevada Smith (1966)
The Sand Pebbles (1966) – nominacija za Oscara za glavnog glumca
Think Twentieth (1967) (short subject)
Bullitt: Steve McQueen's Commitment to Reality (1968) (kratkometražni)
The Thomas Crown Affair (1968)
Bullitt (1968)
The Reivers (1969)
Le Mans (1971)
On Any Sunday (1971) (dokumentarni)
Junior Bonner (1972)
The Getaway (1972)
The Life and Legend of Bruce Lee (1973) (dokumentarni)
Papillon (1973)
The Towering Inferno (1974)
Dixie Dynamite (1976) (cameo)
Bruce Lee, the Legend (1977) (dokumentarni)
An Enemy of the People (1978) (također izvršni producent)
Tom Horn (1980) (također izvršni producent)
The Hunter (1980)

wikipedija

Pogledajte ovaj dokumentarac, odlicno napravljen.




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:53

Steve McQueen Steve-mcqueen-and-his-1963-ferrari-250-gt












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:54

Steve McQueen Steve_mcqueen_gallery_7












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:55

Steve McQueen Bullitt












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:57

Steve McQueen Steve_mcqueen_jeans












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 14:58





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 15:00














"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 15:01














"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 15:02













"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 15:08




Papillon


Steve McQueen 200px-Papillon_ver1


Papillon (u bivšoj Jugoslaviji distribuiran i pod naslovom Leptir) je američki igrani film
snimljen 1973. u režiji Franklina J. Schaffnera. Po žanru je kombinacija pustolovnog
i zatvorskog filma, a radnja mu se temelji na istoimenoj knjizi francuskog osuđenika
Henrija Charrierea (čiji lik tumači Steve McQueen) koji je u njoj opisao svoja višegodišnja
nastojanja da pobjegne iz zloglasnog zatvora u Francuskoj Gvajani.
Iako je, zbog udaljenih tropskih lokacija, bio jedan od najskupljih filmova svog vremena,
Papillon je doživio veliki komercijalni uspjeh, a sam Steve McQueen ga je opisao kao najdraži
fiolm u svojoj karijeri. Smatra se jednim od najboljih hollywoodskih filmova 1970-ih.

wikipedija


Steve McQueen 39



Steve McQueen 6111693563_f996930142_z




Poslednji izmenio malalila dana Pon 18 Nov - 15:23, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 15:09














"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 15:11














"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Pon 18 Nov - 15:11














"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Čet 21 Nov - 11:34

Steve McQueen Steve_mcqueen_natalie_wood














"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Čet 21 Nov - 11:35

Steve McQueen Steve-McQueen-and-Natalie-Wood-steve-mcqueen-32283298-500-679












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52047

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610Čet 21 Nov - 11:36

Steve McQueen Bf7cde38a6b4dc3d2677a0cdcd409a00












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




Steve McQueen Empty
PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Steve McQueen Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Steve McQueen
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-