|
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 18:45 | |
| “Mislim da su psi najnevjerovatnija bića; daju bezuvjetnu ljubav. Za mene su oni uzor života.” – Gilda Radner |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 18:46 | |
| “Sreća je topli psić.” – Charles Schulz |
|
| |
Gost Gost
| “Ako čovjek teži pravednom životu, njegov prvi korak prema tome je ne nauditi životinjama.” – Albert Einstein |
|
| |
Gost Gost
| “Jadan pas, za života najbolji prijatelj, prvi koji će pozdraviti, najistaknutiji kada treba obraniti.” – Lord Byron |
|
| |
Gost Gost
| “Kada bi životinje mogle govoriti, pas bi bio vrlo otvoren momak, ali mačka bi imala rijetku draž da nikada ne kaže niti riječ previše.” – Mark Twain |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 18:47 | |
| “Volim svinje. Psi se ugledaju na nas. Mačke na nas gledaju s visoka. Svinje se prema nama ponašaju kao da smo jednaki.” – Winston Churchill |
|
| |
Gost Gost
| “Najveće zadovoljstvo s psom je što pred njim možete ispasti budala, a on ne samo da vas neće izgrditi, već će i sam napraviti budalu od sebe.” – Samuel Butler |
|
| |
Gost Gost
| “Životinje su moji prijatelji… a ja ne jedem svoje prijatelje.” – George Bern |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 18:50 | |
| “Životinje se nikada ne brinu o Raju ili Paklu. Poput mene. Možda se zato toliko dobro slažemo.” – Charles Bukowski |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 18:51 | |
| “Volim mačke jer uživam u svom domu; i malo pomalo one postaju njegova vidljiva duša.” – Jean Cocteau |
|
| |
Gost Gost
| “Niti jedna životinja nema više slobode od mačke…mačka je najveći anarhist.” – Ernest Hemingway |
|
| |
Gost Gost
| “Prosječan pas je bolja osoba od prosječne osobe.” – Andy Rooney |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 18:52 | |
| “Pas je gospodin; nadam se da ću u njegov Raj, a ne čovjekov.” – Ma |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 18:52 | |
| “Imam vrlo staru i vrlo vjernu privrženost psima. Sviđaju mi se jer uvijek opraštaju.” – Albert Camus |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 18:53 | |
| "Psi razgovaraju, ali samo sa onima koji znaju kako da ih saslušaju." - Orhan Pamuk |
|
| |
Gost Gost
| - "Životinje postoje u svetu, zbog svojih razloga. One nisu stvorene zbog ljudi, baš kao što ne postoje crnci zbog belaca i žene zbog muškaraca." - Alis Voker |
|
| |
Gost Gost
| - "Ako su u stanju da osete ljubav, odanost i zahvalnost, onda su životinje bolje od mnogih ljudi." - Džejms Heriot |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 18:59 | |
| - "Mi možemo suditi o srcu čoveka, prema tome kako se ponaša prema životinja." - Imanuel Kant |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 18:59 | |
| - “Ja ne znam kako životinje razumeju stvari, ali jasno je da one razumeju. Verovatno postoji jezik koji nije sastavljen od reči, ali sve na svetu razumeju. Verovatno postoji duša skrivena u svemu i uvek mogu da razgovaram sa mojom drugom dušom, bez zvuka. " |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 19:00 | |
| - "Za savršeno društvo niko ne treba da ima manje od četiri noge." |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 19:01 | |
| Horacije (65.-8. pr.n.e., klasični rimski pjesnik) Riskiraj i budi mudar! Prestani ubijati životinje! Onaj tko izšpekulira samo jedan sat savršenog života, nalik je seljaku koji čeka da rijeka presuši, umjesto da je prijeđe. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 19:01 | |
| Thomas Alva Edison (1847.-1931., američki pronalazač, između ostalog: žarulje, gramofona i mikrofona) Ja sam vegetarijanac i antialkoholičar, jer tako mogu bolje upotrebljavati svoj mozak. Nenasilje je put do više etike, koja je cilj svekolike evolucije. Sve dok ne prestanemo nanositi zlo svim živim bićima i dalje ćemo biti samo divljaci. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 19:03 | |
| Jean Paul (1763.-1825., njemački pjesnik) Pravedni Bože! Koliko mnogo sati mučenja životinje je zalemljeno za jednu minutu svečanosti za čovjekov jezik. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 19:03 | |
| Aleksandar von Humbolt (1769.-1859., osnivač znanst. istr. Zemlje) Svirepost prema životinjama ne može opisati niti kraj pravog obrazovanja niti kraj erudicije. Ona je jedna od naznakovitijih poroka nižeg i prostog naroda. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izreke o životinjama Sre 28 Avg - 19:13 | |
| Leonardo da Vinci (1452.-1519., talijanski univerzalni genije, umjetnik i znanstvenik) Čovjek je zaista kralj životinja, jer njegova svirepost nadmašuje njihovu. Mi živimo od smrti drugih. Mi smo hodajuće grobnice! Ja sam se još u najmlađoj dobi odrekao jedenja mesa. Doći će vrijeme kada će ljudi ubijanje životinja promatrati istim očima kao i ubojstvo čovjeka. Onaj tko ne cijeni život, nije ga ni zaslužio. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Izreke o životinjama | |
| |
|
| |
|
Danas u 1:08 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...