Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Bryan Adams

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52070

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Sub 1 Dec - 5:18


Bryan Adams

Bryan Adams Bryan-adams

Bryan Adams (5. novembar 1959.) je kanadski kantautor, gitarist i fotograf.

Biografija

Kad mu je bilo 10 godina, stric mu je poklonio njegovu prvu gitaru, nakon čega je Bryan počeo
pokazivati interes za muziku. Njegov otac to nije odobravao. Ubrzo nakon toga je uslijedila
rastava Bryanovih roditelja, te on odlazi živjeti sa svojom majkom i bratom u Vancouver.
Sa 15 godina napušta školu i započinje učiti svirati klavir.

1979. Adams je napravio svoj prvi doprinos u muzici kada zajedno s Jimom Vallenceom
(kojeg je poznavao već par godina, bubnjarom grupe Prism) snima duet. Snimili su demo
i nakon par početnih neuspjeha, primili su prvu ponudu tvrtke A&M. Bryanov prvi album je
izdan 1980. Njegov drugi album "You Want It You Got It" je dospio na tržište 1981.
(iako nije postigao ogroman uspjeh). 1983., Bryan zajedno sa gitaristom Keithom Scott
i bubnjarom Mickeyem Curry (službeni članovi banda), Tommyem Mandelom (pijanista)
i Daveom Taylor snimio treći studijski album pod nazivom "Cuts Like A Knife". Ovo je
njegov prvi veliki uspjeh, sve zahvaljujući pjesmama poput "Cuts Like A Knife",
"Straight From The Heart", "This Time" i "I'm Ready". Ovaj treći album sadrži i
pjesmu "The Best Was Yet To Come", koja je napisana i posthumno posvećena
Dorothy Stratten.
1984. je bila uspješna za Bryana jer je, zahvaljujući izlasku
njegovog novog albuma, "Reckless", osvojio nekoliko nagrada i priznanja (primjerice
Juno Awards). Nezaboravne pjesme poput "Heaven", "Summer of '69", "Run To You",
te duet s Tinom Turner, "It's Only Love", i danas se smatraju klasičnim rock temama.
1987. je izdat njegov peti album, "Into The Fire", iako nije bio tako uspješan u usporedbi
s prethodnim.
1988. u Werchteru, u Belgiji, Bryan je održao svoj, kako većina smatra, najneobičniji koncert
- Live! Live! Live!. Na koncertu je prisustvovalo preko 50.000 ljudi. Ovaj knocert je predstavljao
klasičan podsjetnik na postignute uspjehe, posebno na "Cuts Like A Knife" i "Reckless".
Dogovoreno je da će prijenos koncerta biti na televiziji, ali su uspjeh i veličina događaja bili
toliki da je odlučeno da će u potpunosti biti izložen na tržištu, tako da se ovaj koncert može
naći i na cd-u, kao dio Bryanove diskografije.
Već 1990. učestvuje u stvaranju albuma "The Wall", jednom od najvećih i najbolje plaćenih u
historiji, zajedno sa mnogim umjetnicima u svijetu rocka. Među njima je bio i band Scorpions
i Sinead O' Connor. Bryan je interpretirao pjesme "Young Lust" i "Empty Spaces"
(duet s Rogerom Waters).
1991. uslijedio je novi studijski album "Waking Up the Neighbours" čiji su najveći uspjesi
pjesme "(Everything I Do) I Do It For You", "Thought I'd Died And Gone To Heaven",
"Can't Stop This Thing We Started", "Do I Have To Say The Words?" i "There Will Never
Be Anther Tonight"
1994. zajedno sa Stingom i Rod Stuartom, Adams je formirao trio koji je snimio pjesmu
"All For Love". Iste godine učestvuje i u koncertu "Pavarotti And Friends 2" na kojem
izvodi pjesme "Please Forgive Me", "O' Sole Mio", "All For Love" i "La traviata:
"Libiamo ne'lieti calici" (Brindisi)" zajedno s drugim umjetnicima.
1996. Bryan ponovo pjeva u duetu, ovaj put s Barbrom Streisand, a kao rezultat njihove
saradnje nastaje pjesma "I Finally Found Someone". Iste godine na tržište izlazi i njegov
novi album "18 Til I Die". Pjesme s novog albuma, poput "Let's Make A Night To Remember",
"The Only Thing That Looks Good On Me Is You", "18 Til I Die" i "Star", postigle su ogroman uspjeh.
2002. Bryan snima soundtrack za animirani film "Neustrašivi Spirit" (Spirit: Stallion Of
The Cimmarron). Tema filma zasniva se na priči o divljem i nesalomljivom konju, čiju slobodu
remeti sami čovjek. Bryan sklada i druge pjesme što rezultira novim albumom koji je dobio čak
i svoju francusku verziju, Spirit: L'etalon Des Plaines.

Diskografija:

Bryan Adams (1980)
You Want It You Got It (1981)
Cuts Like A Knife (1983)
Reckless (1984)
Into The Fire (1987)
Live! Live! Live! (1989)
Waking Up The Neighbours (1991)
So Far So Good (1993)
18 Til I Die (1996)
MTV Unplugged (1997)
On A Day Like Today (1998)
The Best Of Me (1999])
Spirit: Stallion Of The Cimarron (2002)
Spirit: L'étalon des plaines Francés (2002)
Room Service (2004)
Anthology (2005)
11 (2008)












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52070

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Sub 1 Dec - 5:21


1994. zajedno sa Stingom i Rod Stuartom, Adams je formirao
trio koji je snimio pesmu:
"All For love "









"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52070

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Sub 1 Dec - 5:27


1994. godine učestvuje i u koncertu "Pavarotti And Friends 2"
i peva " O Sole Mio"









"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52070

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Sub 1 Dec - 5:34




Bryan Adams & Tina Turner -" It's Only Love"













"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52070

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Sub 1 Dec - 5:36











"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52070

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Sub 1 Dec - 5:40












"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52070

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Sub 2 Feb - 11:35



Izložba fotografija Brajana Adamsa

Kanadski pevač Brajan Adams već godinama se uspešno bavi fotografijom.
Ovih dana je u Diseldorfu otvorena postavka njegovih radova na kojoj je
izloženo 150 fotografija. Adams je slikao poznate osobe i vojnike ranjene
u Afganistanu i Iraku.


Bryan Adams Foto6_620x0

Bryan Adams Foto5_620x0

Bryan Adams Foto3_620x0

Bryan Adams Foto2_620x0

Bryan Adams Foto1_620x0

Bryan Adams Foto_620x0

Foto: Tanjug, AP
novosti.rs
Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Ned 10 Mar - 0:21

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Ned 10 Mar - 0:25

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Ned 10 Mar - 0:28

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Uto 17 Jun - 17:36

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Uto 17 Jun - 17:37

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Uto 17 Jun - 17:37

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Uto 17 Jun - 17:39

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Uto 17 Jun - 17:42

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Uto 17 Jun - 17:46

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Uto 17 Jun - 17:59

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Uto 17 Jun - 17:59

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Uto 17 Jun - 18:00

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Uto 17 Jun - 18:02

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Uto 17 Jun - 18:04

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Sre 18 Jun - 9:13

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Sre 18 Jun - 9:14

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Sre 18 Jun - 9:14

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610Sre 18 Jun - 9:15

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




Bryan Adams Empty
PočaljiNaslov: Re: Bryan Adams   Bryan Adams Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Bryan Adams
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 4Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-