Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Cream

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

Abu Dabi

Muški
Poruka : 130835

Učlanjen : 07.04.2011


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Cream   6 - Cream Sat610Čet 29 Nov 2012, 16:35

Cream

6 - Cream Cream band

Kada znate da je u nekom bendu svirao Eric Clapton znate da se radi o velikom bendu jer tako utjecajni glazbenik gdje god da je svirao ostavio je trag (Yardbirds, Cream, Blind Faith, John Mayall's Bluesbreakers...), a osim toga može se pohvaliti i jako uspješnom dugogodišnjom solo karijerom. Iako je trio Cream postojao nekih dvije godine u kojih su izdali četiri studijska albuma na kojima se nalazi veliki broj hitova: "I Feel Free", "N.S.U.", "I'm So Glad", "Stange Brew", "Sunshine Of Your Love", "White Room", "Badge", koju je Clapton napisao u suradnji sa George Harrisonom za zadnji Creamov album "Goodbye",...
Basist i pjevač Jack Bruce i bubnjar Ginger Baker su prije Creama bili članovi Graham Bond Organisation koji se bazirao na jazzu, a Jack Bruce je bio i član Bluesbreakers i Manfred Mann, dok je Ginger Baker nakon raspada bend s Clapton svirao u Blind Faithu, još jednom kratkokarijernom bendu. Sva trojica su bili veliki glazbenici i improvizatori, koji su htjeli su pobjeći od standardnog rock-R&B-blues zvuka - htjeli su slobodu istraživanja i improvizacije.

Tako je nastao Cream jedan od najvećih blues-rock-hard rock senzacija šezdestih godina. Tri genijalca osvojila su svijet i zasjela na top ljestvice, postali su zvijezde što je sve utjecalo na njihov ego, a sve je to vodilo brzom raspadu benda. Dok se Clapton može pohvaliti i velikom karijerom nakon raspada sad legendarnog benda, Jack Bruce i Ginger Baker nisu ostvarili zapažene karijere iako su ostali u svijetu glazbe.
U glazbenom opusu sastava Cream bilo je tradicionalnih blues skladbi poput "Crossroads" i "Spoonful", ali i modernog bluesa kao "Born Under a Bad Sign", ali i neobičnih skladbi poput "Strange Brew", "Tales of Brave Ulysses" i "Toad". Njihove najveće uspješnice bile su skladbe "I Feel Free" (Britanija, #11), "Sunshine of Your Love" (S.A.D., #5), "White Room" (S.A.D., #6), "Crossroads" (S.A.D., #28) i "Badge".
Sastav Cream je zajedno s grupom The Jimi Hendrix Experience izvršio velik i presudan utjecaj na rock glazbu, napose na direktne sljedbenike Led Zeppelin, Deep Purple i The Jeff Beck Group u 60-im godinama 20. stoljeća.


Diskografija
1966. – Fresh Cream
1967. – Disraeli Gears
1968. – Wheels of Fire
1969. - Goodbye
1970. – Live Cream
1972. – Live Cream, volume II

(Muzika.hr)










love
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

Abu Dabi

Muški
Poruka : 130835

Učlanjen : 07.04.2011


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Čet 29 Nov 2012, 16:36









love
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

Abu Dabi

Muški
Poruka : 130835

Učlanjen : 07.04.2011


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Čet 29 Nov 2012, 16:37









love
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

Abu Dabi

Muški
Poruka : 130835

Učlanjen : 07.04.2011


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Pet 30 Nov 2012, 12:13









love
Nazad na vrh Ići dole
neno

MODERATOR
MODERATOR

neno

Muški
Poruka : 35998

Učlanjen : 09.02.2014

Raspoloženje : ~~~


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Sre 07 Sep 2016, 22:39

Nazad na vrh Ići dole
neno

MODERATOR
MODERATOR

neno

Muški
Poruka : 35998

Učlanjen : 09.02.2014

Raspoloženje : ~~~


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Sre 07 Sep 2016, 22:41

Nazad na vrh Ići dole
neno

MODERATOR
MODERATOR

neno

Muški
Poruka : 35998

Učlanjen : 09.02.2014

Raspoloženje : ~~~


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Sre 07 Sep 2016, 22:42

Nazad na vrh Ići dole
neno

MODERATOR
MODERATOR

neno

Muški
Poruka : 35998

Učlanjen : 09.02.2014

Raspoloženje : ~~~


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Sre 07 Sep 2016, 22:44

Nazad na vrh Ići dole
neno

MODERATOR
MODERATOR

neno

Muški
Poruka : 35998

Učlanjen : 09.02.2014

Raspoloženje : ~~~


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Sre 07 Sep 2016, 22:45

Nazad na vrh Ići dole
neno

MODERATOR
MODERATOR

neno

Muški
Poruka : 35998

Učlanjen : 09.02.2014

Raspoloženje : ~~~


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Sre 07 Sep 2016, 22:46

Nazad na vrh Ići dole
neno

MODERATOR
MODERATOR

neno

Muški
Poruka : 35998

Učlanjen : 09.02.2014

Raspoloženje : ~~~


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Sre 07 Sep 2016, 22:49

Nazad na vrh Ići dole
neno

MODERATOR
MODERATOR

neno

Muški
Poruka : 35998

Učlanjen : 09.02.2014

Raspoloženje : ~~~


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Sre 07 Sep 2016, 22:53

Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

malalila

Ženski
Poruka : 52070

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Ned 04 Dec 2016, 02:12









"Treba otimati radost danima koji beze "
 Majakovski
Nazad na vrh Ići dole
Salome

Master
Master

Salome

Ženski
Poruka : 5432

Lokacija : tamo daleko

Učlanjen : 11.05.2018

Raspoloženje : podnosljivo


6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610Sre 13 Feb 2019, 20:34

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




6 - Cream Empty
PočaljiNaslov: Re: Cream   6 - Cream Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Cream
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-