Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Milan Srdoč

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Ivkic

  

avatar

Muški
Poruka : 16474

Godina : 34

Lokacija : Negde u Srbiji

Učlanjen : 05.09.2012


PočaljiNaslov: Milan Srdoč   Sub 27 Okt - 16:53

Milan Srdoč (Rijeka, 3. januar 1920. – Beograd, 7. januar 1988.) je bio jugoslovenski filmski glumac. Srdoč je bio jedan od poznatijih komičara u jugoslovenskoj posleratnoj kinematografiji. Umro je u 68. godini.

Rođen je 3. januara 1920. godine u Rijeci kao sin brodokovača, a odrastao na periferiji Beograda gde je izučio metalostrugarski zanat u brodogradilištu na Čukarici. Amaterski se bavio glumom, a kao dete je već igrao u Nušićevoj „Gospođi ministarki“. Posle tramvajske nesreće, neko vreme igra u Lutkarskom pozorištu u Beogradu; od 1948. u zaječarskom pozorištu, a pedesetih u Beogradskom dramskom pozorištu gde igra manje uloge. Potom igra u Narodnom pozorištu, da bi potom prešao na status slobodnog umetnika i posvetio se filmu i televiziji. Nastupio je u oko četrdeset filmova. Još za njegovog života tada novo naselje u gradu Rijeci je dobilo ime po njemu - Srdoči, jer se razvijalo na području njegovoga rođenja.



Filmografija:

1954. Sumnjivo lice
1956. Veliki i mali
1957. Potraži Vandu
1957. Doktor
1958. Četiri kilometra na sat
1958. Te noći
1958. April i detektivi
1959. Osma vrata
1959. Kirija
1959. Noći i jutra
1959. Sam
1959. Kampo Mamula
1960. Rođendan u studiju
1960. Ortaci
1960. Kota 905
1960. Akcija
1961. Trka
1961. Parče plavog neba
1961. Nebeski odred
1962. Sjenka slave
1962. Naša kola
1963. Zemljaci
1963. Licem u lice
1964. Narodni poslanik
1964. Novi
1964. Nikoletina Bursać
1964. Na slovo, na slovo
1964. Među jastrebovima
1964. Prometej s otoka
1965. Doći i ostati
1965. Popodne jednog Fauna
1965. Funta sa štednje knjižice
1965. Kralj petroleja
1965. Lavirint smrti
1966. Do pobedata i po nea
1966. Dobričina
1966. Kod sudije za prekršaje
1967. Protest
1967. Koraci kroz magle
1967. Divlje seme
1967. Naša napast domaća
1967. Budućnost sveta
1967. Nemirni pijanac
1967. Volite se ljudi
1967. Palma među palmama
1967. Nevidni bataljon
1967. Dežurna ulica
1968. Prevara iz ljubavi
1968. Novi život
1968. Sunce tuđeg neba
1968. Parničari Rakac
1968. Goli čovjek
1968. Maksim našeg doba
1969. Rastanak
1969. Kad sam bio vojnik
1969. Golubovici dvorski
1969. Suvišni
1969. Muzikanti
1970. Burduš
1971. Bubašinter
1971. Diplomci
1971. Hronika palančkog groblja
1972. Prosjaci i sinovi
1972. Haus am Meer
1973. Neven
1973. Susedi
1973. Kamiondžije
1974. Čovik i po
1974. Obraz uz obraz
1975. Dole sa oružjem
1975. Zimovanje u Jakobsfeldu
1975. Salaš u malome ritu
1975. Povratak lopova
1975. Soba sa pet zidova
1975. Pozorište u kući
1976. Babino unuče
1978. Lude godine
1978. Povratak otpisanih
1979. Pakleni otok
1979. Poletarac
1979. Nije daleko
1979. Usijanje
1980. Duvanski put
1980. Došlo doba da se ljubav proba
1980. Kružna putovanja
1980. Vruć vetar čovek u gipsu
1980. Poseban tretman
1980. Samo za dvoje
1981. LJubi, ljubi, al' glavu ne gubi
1981. Čeličenje Pavla Pletikose
1981. Baza na Dunavu
1981. Šesta brzina
1982. Hoću živjeti
1982. Priče iz radionice
1982. Doktorka na selu
1982. Suton Karlo
1983. Mrtvi se ne vraćaju
1983. Jesen Đuke Dražetića
1983. Halo taksi
1983. Kakav deda, takav unuk
1983. Idi mi, dođi mi
1984. Ne tako davno
1984. Prokleta avlija
1984. Lazar
1984. Jaguarov skok
1985. Žikina dinastija
1985. Neuspela mućka
1985. Crveni i crni
1986. Od zlata jabuka
1986. Razvod na određeno vreme
1986. Druga Žikina dinastija
1986. Sekula i njegove žene
1986. Medved 007
1986. Posljednji skretničar uzanog kolosijeka
1987. Hajde da se volimo
1987. Vuk Karadžić
1988. Neka čudna zemlja
1988. Ortaci










Nazad na vrh Ići dole
 
Milan Srdoč
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Milan Srdoč
» Milan Rakić
» Milan Rakić
» Milan Kundera
» Milan Dedinac
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-