Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Snoop Dogg

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Snoop Dogg Empty
PočaljiNaslov: Snoop Dogg   Snoop Dogg Sat610Sre 19 Sep - 20:49

Snoop Dogg 428px-Snoop_Dogg_Hawaii

Kordozar Kalvin Broudus Jr. (engl. Cordozar Calvin Broadus, Jr.; 20. oktobar 1971.) je američki hip hop muzičar, glumac i producent iz Long Biča poznatiji pod pseudonijumom Snup Dog.

Snoop Dogg 450px-Snoop_Dogg_Live

Nadimak je dobio od svoje majke koja ga je prozvala Snupi po junaku crtane serije Čarli Braun i Snupi šou. Na početku njegove karijere umetničko ime mu je bio Snup Dogi Dog (engl. Snoop Doggy Dogg) da bi 1998. godine, nakon napuštanja matične izdavačke kuće Det rou rekords skratio ime na Snup Dog. Takođe je poznat po tome što je popularizovao sleng termin „-izl“, koji se koristi kao sufiks ili infiks. Muzikom je počeo da se bavi zajedno sa svojim prijateljem Vorenom Dži-jem, inače polubratom poznatog repera Dr. Drea koji je odmah uočio njegov kvalitet. Poznat je i kao veliki prijatelj pokojnog Tupak Šakura. Pored solo karijere bio je član grupa 213 i Dog Paund Gengsta (Di-Pi-Dži).

Njegov rođak Nejt Dog je takođe uspešan ritam i bluz pevač.

Diskografija

* 1993.: Doggystyle
* 1996.: Tha Doggfather
* 1998.: Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told
* 1999.: No Limit Top Dogg
* 2000.: Tha Last Meal
* 2002.: Paid tha Cost to Be da Boss
* 2004.: R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece
* 2006.: Tha Blue Carpet Treatment
* 2008.: Ego Trippin'
* 2009.: Malice 'n' Wonderland
* 2011.: Doggumentary

Snoop Dogg 400px-Snoop_Dogg_%40_D%C3%B8gnvill_2009_09

Filmografija

* 1994: Murder Was the Case
* 1998: Caught Up
* 1998: Half Baked (cameo appearance)
* 1998: Da Game of Life
* 1998: Hot Boyz
* 1998: Ride
* 1999: Whiteboyz
* 1999: Urban Menace
* 2000: Tha Eastsidaz
* 2000: Up in Smoke Tour
* 2001: Baby Boy
* 2001: Training Day
* 2001: King of the Hill
* 2001: Bones
* 2001: The Wash
* 2003: Malibu's Most Wanted
* 2003: Old School
* 2004: Starsky & Hutch
* 2004: Soul Plane
* 2004: Volcano High
* 2005: Boss'n Up
* 2005: Racing Stripes
* 2006: The Tenants
* 2006: Weeds
* 2006: Hood of Horror
* 2007: Arthur and the Invisibles
* 2007: Monk
* 2007: The Boondocks
* 2008: Singh Is Kinng
* 2008: Snoop Dogg's Father Hood
* 2009: Futurama: Into the Wild Green Yonder
* 2009: Dogg After Dark: Himself
* 2009: Xavier: Renegade Angel
* 2009: Brüno
* 2009: Falling Up
* 2010: Down for Life
* 2010: One Life to Live as Calvin Broadus
* 2010: Straight Outta L.A.
* 2010: Freaknik: The Musical
* 2010: Malice n Wonderland
* 2010: Big Time Christmas

Izvor: Wikipedia








Snoop Dogg 4285547593


Snoop Dogg 2lwq2yh


Snoop Dogg 4285547593
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Snoop Dogg Empty
PočaljiNaslov: Re: Snoop Dogg   Snoop Dogg Sat610Sre 19 Sep - 20:51













Snoop Dogg 4285547593


Snoop Dogg 2lwq2yh


Snoop Dogg 4285547593
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Snoop Dogg Empty
PočaljiNaslov: Re: Snoop Dogg   Snoop Dogg Sat610Sre 19 Sep - 20:53









Snoop Dogg 4285547593


Snoop Dogg 2lwq2yh


Snoop Dogg 4285547593
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Snoop Dogg Empty
PočaljiNaslov: Re: Snoop Dogg   Snoop Dogg Sat610Ned 28 Jul - 23:58









Snoop Dogg 4285547593


Snoop Dogg 2lwq2yh


Snoop Dogg 4285547593
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Snoop Dogg Empty
PočaljiNaslov: Re: Snoop Dogg   Snoop Dogg Sat610Pon 29 Jul - 0:01









Snoop Dogg 4285547593


Snoop Dogg 2lwq2yh


Snoop Dogg 4285547593
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




Snoop Dogg Empty
PočaljiNaslov: Re: Snoop Dogg   Snoop Dogg Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Snoop Dogg
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-