Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Snoop Dogg

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85808

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Snoop Dogg   Sre 19 Sep - 20:49



Kordozar Kalvin Broudus Jr. (engl. Cordozar Calvin Broadus, Jr.; 20. oktobar 1971.) je američki hip hop muzičar, glumac i producent iz Long Biča poznatiji pod pseudonijumom Snup Dog.



Nadimak je dobio od svoje majke koja ga je prozvala Snupi po junaku crtane serije Čarli Braun i Snupi šou. Na početku njegove karijere umetničko ime mu je bio Snup Dogi Dog (engl. Snoop Doggy Dogg) da bi 1998. godine, nakon napuštanja matične izdavačke kuće Det rou rekords skratio ime na Snup Dog. Takođe je poznat po tome što je popularizovao sleng termin „-izl“, koji se koristi kao sufiks ili infiks. Muzikom je počeo da se bavi zajedno sa svojim prijateljem Vorenom Dži-jem, inače polubratom poznatog repera Dr. Drea koji je odmah uočio njegov kvalitet. Poznat je i kao veliki prijatelj pokojnog Tupak Šakura. Pored solo karijere bio je član grupa 213 i Dog Paund Gengsta (Di-Pi-Dži).

Njegov rođak Nejt Dog je takođe uspešan ritam i bluz pevač.

Diskografija

* 1993.: Doggystyle
* 1996.: Tha Doggfather
* 1998.: Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told
* 1999.: No Limit Top Dogg
* 2000.: Tha Last Meal
* 2002.: Paid tha Cost to Be da Boss
* 2004.: R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece
* 2006.: Tha Blue Carpet Treatment
* 2008.: Ego Trippin'
* 2009.: Malice 'n' Wonderland
* 2011.: Doggumentary



Filmografija

* 1994: Murder Was the Case
* 1998: Caught Up
* 1998: Half Baked (cameo appearance)
* 1998: Da Game of Life
* 1998: Hot Boyz
* 1998: Ride
* 1999: Whiteboyz
* 1999: Urban Menace
* 2000: Tha Eastsidaz
* 2000: Up in Smoke Tour
* 2001: Baby Boy
* 2001: Training Day
* 2001: King of the Hill
* 2001: Bones
* 2001: The Wash
* 2003: Malibu's Most Wanted
* 2003: Old School
* 2004: Starsky & Hutch
* 2004: Soul Plane
* 2004: Volcano High
* 2005: Boss'n Up
* 2005: Racing Stripes
* 2006: The Tenants
* 2006: Weeds
* 2006: Hood of Horror
* 2007: Arthur and the Invisibles
* 2007: Monk
* 2007: The Boondocks
* 2008: Singh Is Kinng
* 2008: Snoop Dogg's Father Hood
* 2009: Futurama: Into the Wild Green Yonder
* 2009: Dogg After Dark: Himself
* 2009: Xavier: Renegade Angel
* 2009: Brüno
* 2009: Falling Up
* 2010: Down for Life
* 2010: One Life to Live as Calvin Broadus
* 2010: Straight Outta L.A.
* 2010: Freaknik: The Musical
* 2010: Malice n Wonderland
* 2010: Big Time Christmas

Izvor: Wikipedia















Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85808

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Snoop Dogg   Sre 19 Sep - 20:51




















Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85808

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Snoop Dogg   Sre 19 Sep - 20:53
















Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85808

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Snoop Dogg   Ned 28 Jul - 23:58
















Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85808

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Snoop Dogg   Pon 29 Jul - 0:01
















Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Snoop Dogg   

Nazad na vrh Ići dole
 
Snoop Dogg
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-