Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Zilijet Binos (Juliette Binoche)

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Čet 24 Maj - 21:42



Zilijet Binos (Juliette Binoche)




Žilijet Binoš (fr. Juliette Binoche, rođena 9. marta, 1964. godine u Parizu) je francuska glumica.


Biografija

Rođena je u Parizu od oca filmskog reditelja i majke glumice. Sa petnaest godina otišla je na školovanje u specijalnu srednju školu za umetnost, posle koje je upisala Nacionalni konzervatorijum dramskih umetnosti u Parizu.
Sa osamnaest godina stekla je malu ulogu u nezavisnom filmu „Liberti Bele“ (Liberty Belle). Dok je pokušavala da izgradi glumačku karijeru, narednih pet godina radila je kao službenica u gradskom sekretarijatu i kao slikarski model.
Imala je 24 godine kada je dobila prvu veliku ulogu u filmu Filipa Kaufmana „The Unbearable Lightness of Being“. Taj performans doneo joj je mnogo nagrada i ponuda za glumu u budućim filmskim ostvarenjima kao što je „Tri boje: plavo“ (filmska trilogija Tri boje Kristofa Kiješlovskog) zahvaljujući kom je dobila nagradu Cezar za najbolju glumicu. Za istu nagradu bila nomonovana pet puta tokom karijere.
Godine 1996. igra Hanu, kanadsku medicinsku sestru koja leči ranjenog neznanca tokom Drugog svetskog rata, u filmu „Engleski pacijent“, zahvaljujući kom je dobila Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu i pored favorizovane Luran Bakal.
Film „Čokolada“ donosi joj 2000. godine nominaciju za Oskara po drugi put. Ovaj film je snimljen po romanu Žoane Haris (nagradu je tad dobila Džulija Roberts za ulogu u filmu „Erin Brokovič“).
Žilijet Binoš je najplaćenija francuska glumica. Ima dvoje dece: Rafaela (sa Andreom Haleo) i Hanu (sa francuskom glumcem Benotom Magimelom).




Filmografija:

Paris, Je T'aime (2007)
Breaking & Entering (2006)
Caché (2005)
Bee Season (2005)
In My Country (2005)
Jet Lag (2003)
The Widow Of Saint-Pierre (2001)
Alice And Martin (2001)
Chocolat (2000)
The Lovers On The Bridge (1999)
Children Of The Century (1999)
A Couch In New York (1996)
Engleski pacijent (The English Patient) (1996)
Konjanik na krovu (The Horseman On The Roof) (1995)
Tri boje: Crveno (Three Colors: Red) (1994)
Tri boje: Plavo (Three Colors: Blue) (1993)
Tri boje: Belo (Three Colors: White) (1993)
Wuthering Heights (1992)
Damage (1992)
Women & Men 2 (1991)
The Lovers On The Pont-Neuf (1991)
The Unbearable Lightness Of Being (1988)



 ( wikipedija )













Poslednji put izmenio malalila dana Ned 13 Nov - 2:11, izmenio ukupno 4 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Čet 24 Maj - 21:52



Poslednji izmenio malalila dana Ned 13 Nov - 2:12, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Čet 24 Maj - 22:00
















Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:18

,


Poslednji izmenio malalila dana Ned 13 Nov - 2:14, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:19



Poslednji izmenio malalila dana Ned 13 Nov - 2:15, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:20



Poslednji izmenio malalila dana Ned 13 Nov - 2:16, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:21









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:26









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:26









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:27









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:27



Poslednji izmenio malalila dana Ned 13 Nov - 2:19, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:28









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:29




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:33






Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:36









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:36









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:37









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Uto 21 Jan - 3:40

Prelepa scena..pogledajte je...










Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Pet 24 Jan - 10:49









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Pet 24 Jan - 10:54



Film "Orkanski visovi"
"Wuthering Heights", 1992.


Cathy Earnshaw Heathcliffova je sestra po mlijeku, štaviše, ona je njegova druga polovica. Kada ih vanjske i unutrašnje sile razdvoje, Heathcliff se osvećuje onima koje smatraodgovornima, čak i idućoj generaciji. Vječni klasik Emily Bronte o ljubavi i osveti. Bezvremena priča o Heathcliffu i Cathy – strast rođena iz nužde, koju konvencije nisu priznale, opsesija toliko snažna da je nadišla sam život.
Cathy Earnshaw bila je desetogodišnje dijete, a njezin stariji brat Hindley imao je 16 godina kada je njihov otac doveo musava 12-godišnjeg dječaka na Orkanske visove. Taj će dječak zauvijek promijeniti njihove živote. Heathcliff, kojeg je gospodin Earnshaw opisao kao Božji dar, bio je odgajan kao brat Earnshawove djece. Tako je i bilo dok je gospodin Earnshaw bio živ. Međutim nakon njegove smrti Hindley je protjerao Heathcliffa u staje. Postavši šutljiv i surov muškarac, Heathcliff je blizak jedino s Cathy, neobuzdanom i svojeglavom mladom ženom neopisive ljepote. Njihovo prijateljstvo cvjeta usprkos svim Hindleyjevim nastojanjima da ih razdvoji. Međutim sve će se promijeniti kada Cathy upozna Lintone, Edgara i njegovu sestru Isabellu, u Thrushcross Grangeu. Svojom otmjenošću i šarmom pokazat će Cathy mnogo kulturniji život. To je početak tragedije koja slijedi. Heathcliff se ne može natjecati sa sofisticiranim Lintonima te shvaća da će biti lišen svega što drži vrijednim u svom životu. Cathy se odluči udati za Edgara Lintona i time se odrekne svoje sudbine. Heathcliff započinje strahovit osvetnički put na kojem želi uništiti ne samo sadašnju generaciju nego i njezine nasljednike.

Režija: Peter Kosminsky
Uloge: Juliette Binoche, Ralph Fiennes, Janet McTeer, Sophie Ward, Simon Shepherd

banjalukain



Zilijet Binos i Ralf Fajns:





Poslednji izmenio malalila dana Pet 24 Jan - 11:00, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Pet 24 Jan - 10:55



Poslednji izmenio malalila dana Ned 13 Nov - 2:21, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Pet 24 Jan - 11:03









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Pet 24 Jan - 11:05









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Pet 24 Jan - 11:06









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47442

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   Pet 24 Jan - 11:08









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Zilijet Binos (Juliette Binoche)   

Nazad na vrh Ići dole
 
Zilijet Binos (Juliette Binoche)
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Zilijet Binos (Juliette Binoche)
» Leksikon...
» Olivier Martinez
Strana 1 od 3Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-