Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Dino Merlin

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Muški
Poruka : 131063

Učlanjen : 07.04.2011


PočaljiNaslov: Dino Merlin   Uto 28 Feb - 12:37

Dino Merlin






Edin Dervišhalidović (rođen 12. septembra 1962. u Sarajevu), poznatiji pod scenskim imenom Dino Merlin, je jugoslovesnki i bosanski muzičar i tekstopisac. Jedan je od najpoznatijih pevača/tekstopisaca u Bosni i Hercegovini, a takođe popularan u ostalim državama bivše Jugoslavije.

Muzička karijera

Grupa Merlin

Edin Dervišhalidović je osnovao grupu Merlin 1983. i bio je njen pevač i tekstopisac. Sa grupom Merlin je snimio 5 studijskih albuma: "Kokuzna vremena" 1985, "Teško meni sa tobom (a još teže bez tebe)" 1986, "Merlin (album)" 1987, "Nešto lijepo treba da se desi" 1989. i "Peta strana svijeta" 1990.

Solo karijera

Svoju solo karijeru Dervišhalidović je započeo 1991. godine pod scenskim imenom "Dino Merlin". i snimio je četiri studijska albuma " Moja bogda zna", "Fotografija" 1995, "Sredinom" 2000, "Burek" 2004. i dva koncertna albuma, "Vječna vatra" 1999. i "-{Live Koševo 2004}-" 2005.
Dino Merlin je napisao prvu himnu Bosne i Hercegovina po imenu Jedna si jedina. Takođe je uzeo učešća na takmičenju za pesmu Evrovizije u Dablinu 1993. (Dino je bio pisac pesme "Sva bol svijeta") i u Jerusalimu 1999. (pevavši "Putnici" sa francuskom pevačicom Beatris). Dino Merlin je takođe učestvovao na ostalim velikim evropskim festivalima, kao što je Kopenhagen 1996. i Turkovizija 1997. Njegova promotivna turneja za album "Sredinom", koji je objavljen 2000, je uključivala više od 200 koncerata, sa spektakularnim nastupom na Olimpijskom stadionu Koševo, pred 80.000 gledalaca. Album "Sredinom" je bio najprodavaniji u Bosni i Hercegovini i preodavan je u svim državama koje su nekad bile delovi bivše Jugoslavije.

Album Burek

Trenutni album Dina Merlina je " Burek", koji je objavljen 2004. Ovaj album se još uvek prodaje širom bivše Jugoslavije i ostalih zemalja. Dve popularne pesme sa ovog albuma su " Burek" i "Supermen". Supermen je otpevao zajedno sa učesnikom Pesme Evrovizije 2004. Željkom Joksimovićem.

Diskografija

Sa grupom Merlin

Kokuzna vremena - 1985.
Teško meni sa tobom (a još teže bez tebe) - 1986.
Merlin - 1987.
Nešto lijepo treba da se desi - 1989.
Peta strana svijeta - 1990.
Solo albumi

Moja bogda sna - 1993.
Fotografija - 1995.
Sredinom - 2000.
Burek - 2004.
Ispocetka - 2008
Koncertni albumi

Vječna vatra" - 1999
Live Koševo 2004. - 2005.
Kompilacije

Balade - 1995.
Najljepše pjesme - 1995.
Rest of the Best - 1996.


(Vikipedija)












love
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Muški
Poruka : 131063

Učlanjen : 07.04.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Uto 28 Feb - 17:44









love
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Muški
Poruka : 131063

Učlanjen : 07.04.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Sre 29 Feb - 0:20









love
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Sre 9 Maj - 21:09









Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Sre 9 Maj - 21:10









Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Sre 9 Maj - 21:12









Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Muški
Poruka : 131063

Učlanjen : 07.04.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Sre 9 Maj - 21:34









love
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

avatar

Ženski
Poruka : 230160

Učlanjen : 28.10.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Sre 13 Mar - 20:50

Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

avatar

Ženski
Poruka : 230160

Učlanjen : 28.10.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Sre 13 Mar - 20:54

Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

avatar

Ženski
Poruka : 230160

Učlanjen : 28.10.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Sre 13 Mar - 20:59

Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Muški
Poruka : 131063

Učlanjen : 07.04.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Ned 25 Maj - 18:32









love
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

avatar

Ženski
Poruka : 230160

Učlanjen : 28.10.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Pet 30 Maj - 0:24

Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

avatar

Ženski
Poruka : 230160

Učlanjen : 28.10.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Pet 30 Maj - 0:29

Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

avatar

Ženski
Poruka : 230160

Učlanjen : 28.10.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Pet 30 Maj - 0:34

Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

avatar

Ženski
Poruka : 230160

Učlanjen : 28.10.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Pet 30 Maj - 0:38

Nazad na vrh Ići dole
Markoni

Master
Master

avatar

Muški
Poruka : 7998

Lokacija : Evropa

Učlanjen : 16.10.2011

Raspoloženje : Uvek Dobro


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Pet 30 Maj - 0:41

Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

avatar

Ženski
Poruka : 230160

Učlanjen : 28.10.2011


PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   Pet 30 Maj - 0:44

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Dino Merlin   

Nazad na vrh Ići dole
 
Dino Merlin
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Dino Merlin
» Dino Merlin
» Ovako golu Merlin Monro niste videli
» Ejmi Vajnhaus pronađena mrtva!
» Izložbe - dešavanja
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-