| Parovi koji se svađaju imaju bolji brak | |
|
Autor | Poruka |
---|
Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Pet 20 Jan - 18:08 | |
| Parovi koji se svađaju imaju bolji brak[You must be registered and logged in to see this image.]PAROVI koji se nikada ne svađaju u vezi ili braku trebali bi malo razmisliti, barem ako je vjerovati Davidu Codeu, savjetniku za brakove. Svađanje sa partnerom, pogotovo ono konstruktivno, jako je dobra stvar za brak. Brak bez svađe samo je varka, a parovi koji misle da to znači da nemaju problema, jako se varaju. Izbjegavanje konflikta može dovesti do udaljavanja od partnera, a umjesto da kažemo što mislimo, zatvaramo se i okrećemo kompjuterima, poslu ili se bavimo djecom do te mjere da uopće više ne viđamo partnera. Svađanje je vrsta strasti, a time pokazujemo da nam je još uvijek stalo do partnera, ali i do samih sebe. Puštanje partnera da radi nešto što nam se ne sviđa znači gubitak poštovanja prema sebi, što ćemo s vremenom zamjerati partneru. Svađa znači i komunikaciju, a bez nje će svaka veza propasti. Parovi koji se hvale činjenicom da se nikada ne svađaju često su oni koji se iznenada razvode, jer je otkrivena nevjera jednog od partnera. Postoji naravno razlika između dobrog i lošeg svađanja. Dobre svađe rješavaju se relativno brzo, i to kompromisom. Obje strane poštuju što drugi misli i spremne su poslušati cijelu priču, bez ubacivanja u riječ ili vikanja i vrijeđanja. Loše svađe završavaju bez rješenja, uključuju vrijeđanje i deranje, a na kraju obje strane ostaju ljute i razočarane. Loše su svađe loše za brak, no one dobre itekako mogu pomoći da se on još učvrsti. Potrebno je samo paziti da se stvari ne izmaknu kontroli, ali činjenica je da su parovi koji se svađaju dugoročno sretniji od onih koji postaju toliko isfrustrirani šutnjom da im je jedina opcija razvod. (Index.hr) |
|
| |
Shadow ADMIN
Poruka : 97443
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : Samo
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Sub 21 Jan - 13:21 | |
| Svadjati se sa nekim a kontsruktivno razgovarati o nečemu su dva sasvim različita pojma. Svađom se ništa ne može postići sem trenutne nervoze i besa, dok osnovna stvar zbog koje je do te svađe došlo, prođe bez ikakvog rešenja. Dok razgovorom i usaglašavanjem stavova i viđenja problema sa njegove i moje strane može dovesti do na kraju lepog i prijatnog osećanja razumevanja i povezanosti sa partnerom. Svađe su obična glupost i nezrelo ponašanje ... |
|
| |
wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Sub 21 Jan - 13:35 | |
| Ne volim da se svadjam ali volim da razgovaram o svemu .. Mislim da razgovor i medjusobna komunikacija dosta toga dobrog donesu u vezi a mala svadjica ponekad zna da stvari začini ..tako da..nemam ništa protiv malih svadja ako iz njih izadje nešto dobro a stvari zbog kojih je došlo do prepirke razjasnimo. Kod nas je posle svadje sve sladje ..a kod drugih ne znam .. [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
Juliie Član
Poruka : 135
Učlanjen : 22.01.2012
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Ned 22 Jan - 18:02 | |
| Svadja je samo gubljenje vremena. Ne verujem da parovi koji se svadjaju imaju bolji brak,al opet kada bi sve bilo tiho i mirno pocinje da vlada monotonija,sto je mozda i gore od svadje. |
|
| |
Dinka
Poruka : 29514
Godina : 40
Učlanjen : 26.09.2011
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Pon 23 Jan - 18:31 | |
| Sasvim je normalno da u braku dolazi do nesporazuma. Ne mora da to uvek bude borba za dominaciju, jednostavno i mekim stvarima svako ima svoje mišljenje. Da li će dokazivati vikanjem, galamom, treskanjem u sto, stvar je temperamenta, praga tolerancije, i svih onih malih a velikih sitnica od kojih je sazdan svako. Kažu da je bolje rešavati i svadjom, nego bii zajedno a biti svako sam sa svojim mišljenjem....Tu je već otudjenost dobrano zakucala na vrata, a ona je prvi znak da je nešto trulo.....Ja ovo teoretski. Možda me praksa demantuje - nekad. |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Uto 31 Jan - 23:05 | |
| Svađa je ključ uspješne veze, a ljutnja u tišini 'recept' za kraj Zamjeranje u tišini rezultira nakupljenim bijesom, dok se konstruktivnom svađom oslobađa stres, saznaje uzrok problema i omogućuje dobra komunikacija[You must be registered and logged in to see this image.] Probleme treba rješavati, a ne potiskivati i šutjeti Da svađanje ne mora nužno biti loše, potvrđuju i znanstvenici. Svađanje jedanput na tjedan tajna je čvrste i sretne veze, otkriva zajednička studija internet stranice Shaadi.com i agencije za istraživanje tržišta IMRB provedena u Indiji, prenosi Daily Mail. Gotovo 44 posto bračnih parova vjeruje kako svađa zapravo otvara prostor za dobru komunikaciju. Svađanje i konstruktivno rješavanje problema smanjuje stres u vezi za razliku od nakupljanja i ne rješavanja istih. Stručnjaci upozoravaju da je konstruktivno svađanje najbolje za rješavanje problema, dok "guranje pod tepih" može dovesti samo do predbacivanja. - Istraživanje pokazuje da svađanje može biti korisno i konstruktivno, no ne treba zaboraviti da vrlo lako može rezultirati i suprotnim, odnosno krajem veze - ističe profesor William Doherty sa Sveučilišta Minnesota. Iako određene svađe mogu biti konstruktivne, neke mogu biti i izrazito destruktivne, nasilne i ogorčene, a samim time i loše za vezu. Nije toliko bitno da li se parovi svađaju, nego kako se nose s tim, dodaje. - Dok se svađaju partneri barem pokušavaju saznati što njihovog partnera muči, umjesto da u tišini nakupljaju ljutnju i kasnije predbacuju jedno drugome. Tišina može biti samo destruktivna i dovesti do kraja veze - ističe bračni savjetnik Bernie Slutsky. Najbolje je početi lagano, bez napadanja i optuživanja, jer će partner postati defenzivan, objašnjava profesor Doherty. (24sata.hr) |
|
| |
Black Wizard Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Sre 1 Feb - 17:55 | |
| Iskreno, čisto sumnjam da je tako.
Svađa je neprijatelj, veliki neprijatelj i kao svaki neprijatelj ne može biti dobra jer izaziva postavku ultimatuma a svaki ultimatum znači da jedan ima više prava od drugoga, zanemaruje se jednakost, vuče ka raskolu ....
Ne, svađa nije dobra ni u kom pogledu. |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Sre 1 Feb - 21:01 | |
| Ne znam što se pod svađom podrazumijeva. Za mene je svađa diskusija sa malo glasnijim govorom do vikanja. Bez letećih tanjura, šamara, prijetnji, ultimatuma i sličnih stvari. To bi već ubrojio u primitivizam. |
|
| |
Dinka
Poruka : 29514
Godina : 40
Učlanjen : 26.09.2011
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Sre 1 Feb - 21:25 | |
| Ja sam za to da se kaže šta ima da se kaže, da se koriguje jedna i druga strana, da se ne "guta" i skuplja nezadovljstvo....Kakav će ton imati taj " razgovor", zavisi od temperamenta osoba i koječega još, da ne elaboriram u nedogled |
|
| |
Enigma MODERATOR
Poruka : 55658
Učlanjen : 29.03.2011
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Ned 25 Mar - 22:42 | |
| wouu znamo se posvadjat toliko da perje leti na sve strane , al nam posle svadje od sexa do klope svee mnogo sladje [You must be registered and logged in to see this image.]iskreni smo do boli , svak kaže što ima i teramo dalje ko da niš nije bilo |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Sre 19 Nov - 23:51 | |
| Nikad se nismo posvadjali, ni kad smo se zabavljali, ni kad smo počeli da živimo. Nema šanse da bilo ko, ili bilo šta nas dvoje posvadja. Da se recimo desi svadja, pre bi od mene dobio šut kartu nego seks. |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Čet 20 Nov - 0:21 | |
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Pon 24 Nov - 0:33 | |
| Ja se čak ne družim sa parovima koji se svadjaju. Niti ih cenim, niti ih poštujem. |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak Pon 24 Nov - 17:41 | |
| A možda se svađaju zbog tebe? |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Parovi koji se svađaju imaju bolji brak | |
| |