Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Billy Zane

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Billy Zane   Pon 5 Dec - 10:07

Billy Zane




William George "Billy" Zane, Jr. (24. veljače. 1966, Chicago, Illinois, SAD) je američki glumac najpoznatiji po ulozi Caledona Hockleya iz kultnog filma "Titanic (1997)".



Rani život

Billy je rođen u Chicagou u saveznoj državi Illinois 1966 godine. Roditlji su mu bili Thalia i William George Zane. Pravo prezime Zaneova je Zanetakos jer su mu roditelji dijelom Grci. Njegova starija sestra je Lisa Zane, također glumica. Billy je maturirao u Francis W. Parker školi i pohađao kamp umijetnosti.

Karijera

1980-te

Prva ozbiljna glumačka uloga bila je uloga prijatelja zloglasnog Biffa Tannena u filmu "Povratak u budućnost" 1985. Kasnije je Zane ponovno glumio u nastavku 1989 godine. Dobio je ulogu u trileru "Dead Calm" s Nicole Kidman.



1990-te

Prvi puta se samostalno pojavio u nisko budžetnom filmu "Megaville" 1990 godine.1993 godine igrao je u filmu "Snajper". Prvi viosoko budžetni film bio mu je "Fantom". Svijetsku slavu stekao je filmom "Titanic" koji je osvojio 11 "Oscara" što do tada još nikome nije uspijelo. Billy je glumio pokvarenog tajkuna koji je želio oženiti djevojku Rose (Kate Winslet), ali mu to nije uspijelo zahvaljujući Jacku Dawsonu (Leonardo Di Caprio).



2000-te

2000 godine snimio je film "The Beliver". Billy je jako dobar pjevač pa je tako nastupio na mnogim Broadwayskim predstavama. Glumio je u mnogim filmovima, ali nikada nije stekao slavu "Titanica".



Filmografija (najznačajnije)


1985. Povratak u budučnost Match
1989. Povratak u budučnost 2 Match
1991. Megaville Palinov/Jensen
1993. Snajper Richard Miller
1996. Fantom The Phantom/Kit Walker
1996. Glava iznad vode Kent
1997. Titanic Caledon Hockley
1999. Kleopatra Marko Antonije
2001. Zoolander Glumi sebe
2001. The Beliver Curtis Zampf
2005. Posljednja kap Oates
2005. Memory Taylor Briggs
2009. Don Juan Don Juan



wikipedija








Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85817

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Pet 23 Dec - 9:40

''The Phantom''


















Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:10









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:12









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:14









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:14









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:16









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:17









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:18









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:18









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:23









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:23









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:26









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:27









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:31









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:33









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:34









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:36









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:38









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:42









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:43









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:44









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:44









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 0:47









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
sav@

VIP
VIP

avatar

Muški
Poruka : 13873

Lokacija : Srbija

Učlanjen : 08.08.2011


PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   Sub 9 Maj - 13:41


Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Billy Zane   

Nazad na vrh Ići dole
 
Billy Zane
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Billy Zane
» Billy Ocean
» Dastin Hofman
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-