Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Branislav Lečić

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Branislav Lečić   Pon 10 Okt - 10:53

Branislav Lečić



Branislav Lečić (Šabac, 25. avgust 1955) je srpski glumac.Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1978. godine u klasi profesora Minje Dedića. Impresivne glumačke pojave, već ulogom delikventa u filmu „Specijalno vaspitanje“ (1977) Gorana Markovića, postavlja parametre za dalje tumačenje neprilagođenih osoba. Posebno se ističe odlučnim, beskompromisnim likovima, čvrsto uverenim u ispravnost svojih postupaka. Veoma zapaženu i istaknutu ulogu ostvario je u TV seriji „Sivi dom“ (1984), režisera Darka Bajića. Vrlo je uspešan i u pozorištu, za šta je bio višestruko nagrađivan. Jedan je od osnivača najznačajnijih alternativnih pozorišnih grupa koje su bitno uticale na pozorišni život u zemlji. Član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1980. godine.



Pored glume, bavi se i političkim radom: vodio je tzv. „Plišanu revoluciju“ (protest kod Terazijske česme), a nakon pobede demokratskih partija i petooktobarskih promena, bio je ministar za kulturu u prvoj demokratskoj vladi Srbije, koju je predvodio dr. Zoran Đinđić, a koja je izabrana 25. januara 2001. godine. Nakon izdvajanja Čedomira Jovanovića iz Demokratske stranke, postaje jedan od osnivača Liberalno-demokratske partije (2005), a zatim i član predsedništva stranke. 2007. godine napušta LDP,a u maju 2010. godine, pristupa Demohrišćanskoj stranci Srbije. Oženjen Ninom Radulović, tata Ivana, Ane i Lava.



Još osamdesetih godina, jedna od najgledanijih predstava JDP-a bila je Ludi od ljubavi, u kojoj je briljirao sa Vladicom Milosavljević. Trenutno u svom matičnom pozorištu JDP igra u predstavi "Nije smrt biciklo da ti ga ukradu". U Zvezdara teatru, najgledanija predstava prethodne sezone je bila „Generalna proba samoubistva“ u kojoj tumači dve uloge. Od prošle sezone, glumi i u predstavi „Samoudica“ u Ateljeu 212. Branislav Lečić se oprobao i u dečijem pozorištu Boško Buha u predstavi „Zmajovini pangalozi“. U Narodnom pozorištu od sezone 2011/2012. godine igra u predstavi Kanjoš Macedonović.



Filmografija :
God.     Naziv     Uloga

1977.     Ančika Dumas    
1977.     Specijalno vaspitanje    
1979.     Ti međutim stojiš na velikoj reci    
1980.     Hajduk    
1980.     Interesi    
1981.     Kraljevski voz    
1981.     Piknik u Topoli    
1981.     Dečko koji obećava    
1981.     Baza na Dunavu    
1981.     Svetozar Marković    
1981.     Sedam sekretara SKOJ-a    
1982.     Venerijanska raja    
1982.     Direktan prenos    
1983.     Igmanski marš    
1984.     Ubica    
1984.     Formula 1    
1985.     Srebrena lisica    
1985.     Miklošićeve sirene    
1985.     Tombola    
1985.     Ljubavne priče    
1985.     Priče iz fabrike    
1986.     Vrenje    
1986.     Crna Marija    
1986.     Rodoljupci    
1986.     Trgovci i ljubavnici    
1986.     Divlji vetar    
1986.     Sivi dom     Crni
1987.     Oktoberfest    
1987.     Vuk Karadžić    
1988.     Život sa stricem    
1988.     Čavka    
1988.     Rudi    
1989.     Boj na Kosovu    
1989.     Masmediologija na Balkanu    
1989.     Seobe    
1990.     Balkanska perestrojka    
1990.     Ljeto za sjećanje    
1990.     Gluvi barut    
1991.     Metla bez drške 3    
1991.     Čaruga    
1991.     Moj brat Aleksa    
1991.     Holivud ili propast    
1992.     Bulevar revolucije    
1992.     Prvi put s ocem na jutrenje    
1992.     Aleksa Šantić    
1993.     Tri karte za Holivud    
1994.     Pokvarenjak    
1994.     Rođen kao ratnik    
1994.     Ni na nebu, ni na zemlji    
1995.     Podzemlje    
1994-1995.     Otvorena vrata    
1996.     Sudbina jednog razuma    
1996.     Bila jednom jedna zemlja    
1997.     Balkanska pravila    
1998-1999.     Porodično blago    
2000.     Tajna porodičnog blaga    
2002.     Porodično blago 2    
2002.     Lavirint    
2003.     Profesionalac    
2006.     Šejtanov ratnik    
2007.     Urota    
2008.     Na lepom plavom Dunavu    
2008.     Pečat
2007-2008.     Vratiće se rode    
2008.     Sveti Georgije ubiva aždahu    
2008.     Human Zoo
2008.     Zaustavi vreme    

wikipedija








Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Pon 10 Okt - 10:54

"Tri karte za Holivud"









Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47427

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Čet 2 Jul - 12:51

Pre dva dana sam gledala pozorisnu predstavu "Unosno mesto".
Celokupna predstava je napravljena odlicno.Posebno naglasavam izuzetno odigranu
ulogu Akima Akimoviča Jusova koju je odigrao Branislav Lecic.
Preporucujem da pogledate ovu predstavu.Gotovo sve uloge su maestralno odigrane.
Izvanrednu ulogu je odigrao i Srdjan timarov.Cela glumacka ekipa je odlicna.




Poslednji izmenio malalila dana Uto 13 Dec - 2:20, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47427

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Čet 2 Jul - 12:54









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47427

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Pon 7 Mar - 10:52









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47427

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Pon 7 Mar - 10:54









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47427

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Pon 7 Mar - 10:55









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić


Poslednji izmenio malalila dana Uto 13 Dec - 2:21, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47427

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Pon 7 Mar - 10:56









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47427

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Pon 7 Mar - 10:57









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47427

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Pon 7 Mar - 10:59









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47427

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Uto 13 Dec - 2:24









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47427

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Uto 13 Dec - 2:32


"Pokvarenjak" - film o velikom piscu Čarlsu H. Bukovskom. 
Scenario je adaptacija književnih dela Čarlsa H. Bukovskog, najpoznatijeg bitnika među
piscima I usmeren na život samog Bukovskog, njegovo detinjstvo I otpor prema ocu despotu.
 Rušenjem despotizma, Bukovski širi svoja krila I, večito žedan, ulazi u život. 
Dva izuzetna songa po stihovima Bukovskog uradio je kompizitor Zoran Hristić, a
interpretirala Ana Sofrenović.
Adarapracija teksta I režija: Slobodan Ž. Jovanović
Direktor fotografije: Dragoljub Mančić
Scenografija: Slobodan Rundo
Kostimograf: Suzana Tanasković

Igraju: Branislav Lečić I Ana Sofrenović








Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47427

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   Pet 16 Dec - 5:09









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Branislav Lečić   

Nazad na vrh Ići dole
 
Branislav Lečić
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Narodni poslanik- Branislav Nušić
» Branislav Crnčević
» Branislav Nusic
» Branislav Lečić
» Branislav Nušić
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-