Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Bruce Willis

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Black Wizard

Master
Master


Muški
Poruka : 30492

Učlanjen : 30.03.2011


PočaljiNaslov: Bruce Willis   Ned 9 Okt - 1:58



Walter Bruce Willis (rođen 19. ožujka 1955. u Idar-Obersteinu, Njemačka), američki glumac i pjevač. Pod svjetlima reflektora se pojavio krajem osamdesetih kao holivudski glavni, ali i sporedni glumac, osobito poznat po ulozi Johna McClanea u serijalu Umri muški. Willis je bio u braku s Demi Moore, a prije razvoda 2000. su dobiil tri kćeri. Objavio je nekoliko albuma te se pojavio u nekoliko televizijskih serija. Nastupio je u preko šezdeset filmova, uključujući Pakleni šund, Sin City, Neslomljivi, Armageddon i Šesto čulo.

Filmovi u kojima je nastupio zaradili su između 2,55 i 3,04 milijardi dolara samo na sjevernoameričkim box officeima, što ga uvrštava na šesto mjesto najuspješnijih glavnih glumaca, odnosno na osmo uključujući sporedne uloge.

Tijekom karijere je osvojio mnoga priznanja te javno izrazio potporu vojnim snagama Sjedinjenih Država.


Rani život

Willis je rođen u Idar-Obersteinu u Njemačkoj u obitelji Nijemice Marlene, koja je radila u banci, i Davida Willisa, američkog vojnika. Willis je bio najstarije od četvero djece (Florence, David i Robert). Nakon što je otpušten iz vojske 1957., Willisov otac je preselio obitelj u Penns Grove u New Jersey, gdje je radio kao varilac i tvornički radnik. Roditelji su mu se rastali 1972. dok je Willis bio u pubertetu. Uvijek se izdvajao od vršnjaka, iako je mucao tijekom djetinjstva. Pohađao je Penns Grove High School u svojem rodnom gradu. Kako se mogao bolje izraziti na pozornici gdje je prestao mucati, Willis je počeo nastupati u kazalištu, a u srednjoj školi je nastupao u dramskoj sekciji te bio predsjednik učeničkog vijeća.

Po završetku srednje škole, počeo je raditi kao zaštitar, a kasnije i kao prijevoznik za tvornicu u Deepwateru, New Jersey. Dao je otkaz nakon mu je kolega ubijen na poslu te postao poznat po kafićima. Naučio je svirati harmoniku i pridružio se R&B bendu zvanom Loose Goose. Nakon neuspješnog pokušaja da postane privatni istražitelj (uloga koju će igrati u televizijskoj seriji Slučajni partneri kao i u filmu iz 1991., Prljavi igraju prljavo), Willis se vratio glumi. Upisao se u dramski program na Sveučilištu Monteclair State, gdje je dobio u ulogu u produkciji Mačke na vrućem limenom krovu. Napustio je školu na prvoj godini i preselio se u New York.

Willis se vratio u kafiće, no ovaj put u potrazi za honorarnim poslom. Nakon bezbroj audicija, ostvario je debi u broadwayskoj produkciji Neba i zemlje. Nakon toga se pojavio u produkciji Fool For Love, televizijskoj seriji Poroci Miamija i reklami za Levis'.


Karijera

Willis je napustio New York i zaputio se u Kaliforniju kako bi nastupio na nekoliko audicija za razne televizijske serije. Prijavio se za seriju Slučajni partneri (1985.-'89.), i u konkurenciji tri tisuće drugih glumaca dobio ulogu Davida Addisona Jr. Glavna uloga pomogla mu je da stekne status komičara, a serija se snimala pet sezona. Na vrhuncu popularnosti serije, proizvođač napitaka Seagram je unajmio Willisa kao promotora njihovih proizvoda Golden Wine Cooler; u dvije godine su mu isplatili između pet i sedam milijuna dolara. Unatoč tome, Willis je odlučio da neće obnavljati ugovor nakon što je 1988. odlučio da više neće konzumirati alkohol. Jedna od njegovih prvih većih uloga bila je u filmu Blakea Edwardsa iz 1987., Spoj na slijepo zajedno s Kim Basinger i Johnom Laroquetteom. No, tada ga je neočekivani preokret u obliku filma Umri muški lansirao u zvijezde. Izveo je većinu vratolomija u filmu, a film je zaradio 138,708,852 dolara. Kako je polučio veliki komercijalni uspjeh, kasnije su snimljena tri nastavka. Osim toga, posudio je glas bebi koja govori u filmu Gle tko to govori i njegovom nastavku.

Krajem osamdesetih, Willis je ostvario osrednji uspjeh kao pjevač, snimivši pop-blues album nazvan The Return of Bruno, koji je uključivao hit singl "Respect Yourself". Kako snimanja nisu bila uspješna, Willis se nekoliko puta vraćao u studio za snimanje. Početkom devedesetih, karijera mu je krenula nizbrdo nakon nastupa u nekoliko promašaja kao što su, između ostalih, Vatromet taštine, Smrtonosna zona i film u kojem je bio jedan od scenarista, Hudson Hawk. Nastupio je u glavnoj ulozi u seksualnom trileru Boja noći (1994.) za koji kritika nije imala riječi hvale, dok je ipak postao popularan na videu. No, novi poticaj njegovoj karijeri dala je sporedna uloga u Paklenom šundu Quentina Tarantina. 1996. je bio izvršni producent crtića Bruno the Kid u kojem se pojavila njegova digitalizirana verzija. Osim toga, pojavio se u glavnim ulogama u Dvanaest majmuna i Petom elementu. No, krajem devedesetih, karijera mu je opet pošla krivim smjerom nakon nastupa u Šakalu, Opasnoj šifri i Doručku šampiona. Međutim, sve je nadomjestio hit Michaela Baya Armageddon, najuspješniji film 1998. Iste godine se u PlayStation igri Apocalypse pojavio njegov glas i lik.

1999. je nastupio u Šestom čulu M. Nighta Shyamalana. Film je ostvario i kritički i komercijalni uspjeh te pomogao u podizanju zanimanja za njegovu karijeru. Jednom se morao pojaviti u Prijateljima bez honorara jer je izgubio okladu od Matthewa Perryja, kolege iz filmova Ubojica mekog srca i Povratak ubojice mekog srca. 2000. je za svoj nastup u Prijateljima osvojio Emmy za najboljeg gostujućeg glumca u humorističnoj seriji (glumio je oca mnogo mlađe djevojke Rossa Gellera). Willis je dobio ulogu Terryja Benedicta u Oceanovih jedanaest (2001.), ali je odustao zbog rada na novom albumu. U Oceanovih dvanaest (2003.) se pojavio u cameo ulozi kao on sam. Nedavno je nastupio u Planetu terora, polovici Grindhousea kao zlikovac, vojnik mutant. Bila je to njegova druga suradnja s Robertom Rodriguezom nakon Sin Cityja.


Privatni život

Na premijeri filma Zasjeda, Willis je upoznao glumicu Demi Moore koja je bila u vezi s Emiliom Estevezom. Vjenčali su se 21. studenog 1987. i dobili tri kćeri (Rumer Glenn Willis (rođena 1988.), Scout LaRue Willis (1991.) i Tallulah Belle Willis (1994.). Razveli su se 18. listopada 2000. Nisu se javno očitovali o razlozima rastanka. Willis je rekao "Osjećao sam da sam podbacio kao otac i muž time što nisam uspio učiniti sve da brak funkcionira" i zahvalio Willu Smithu za pomoć da prebrodi razvod. Willis i Moore trenutno dijele skrbništvo nad tri kćeri koje su dobili tijekom trinaestogodišnjeg braka. Od prekida su se javile glasine kako će se par ponovno vjenčati, ali Moore se kasnije udala za mlađeg glumca Ashtona Kutchera. Willis je ostao u dobrim odnosima i s Moore i s Kutcherom te čak prisustvovao njihovu vjenčanju. Od razvoda je bio u vezi s modelima Mariom Bravo Rosado i Emily Sandberg, a bio je povezivan i s Brooke Burns, sve dok nisu prekinuli 2004. nakon deset mjeseci.Willis je u jednom trenutku bio luteran, ali sudeći prema izjavi iz srpnja 1998. za časopis George, više ne prakticira vjeru:
"Organizirane religije su općenito, po mom mišljenju, vrste pred nestankom. One su bile vrlo važne kad nismo znali zašto se sunce miče, zašto se vrijeme mijenja, zašto se pojavljuju uragani ili vulkani. Moderna religija je kraj moderne mitologije. Ali ima još ljudi koji Bibliju interpretiraju doslovno. Doslovno! Mislim da to nije pravi način. I to čini Ameriku super, znate?"

Willis posjeduje vlastitu filmsku produkcijsku kompaniju zvanu Cheyenne Enterprises koju je 2000. osnovao sa svojim poslovnim partnerom Arnoldom Rifkinom.




Politički pogledi

Willis je 2007. izjavio kako ne podržava Rat u Iraku, ali da voli "podržati mlade muškarce i žene koji su tamo i sudjeluju u ratu". Podržao je svakog republikanskog predsjedničkog kandidata osim Boba Dolea 1996. jer je Dole kritizirao Moore zbog njene uloge u filmu Striptiz. 2000. je pozvan da održi govor na Nacionalnoj republikanskoj konvenciji,[22] a i dalje javno podržava pravo na posjedovanje oružja. Kritizirao je religijsko pravo i njegov utjecaj na republikansku stranku. U veljači 2006. se pojavio na Manhattanu kako bi promovirao film 16 blokova. Jedan novinar je pokušao upitati Willisa što misli o trenutnim događajima, ali ga je glumac prekinuo u pola rečenice:
"Dosta mi je odgovoranja na ovo jebeno pitanje. Ja sam republikanac tek toliko što želim manju vladu i njeno upletanje. Želim ih zaustaviti u tome da seru po mojem i tvojem novcu i novcu od poreza od kojeg dajemo 50 posto... svake godine. Želim da budu fiskalno odgovorni i želim da ti prokleti lobisti napuste Washington. Neka učine to i reći ću ja sam republikanac... Mrzim vladu, OK? Ja sam apolitičan. Zapiši to. Ja nisam republikanac."

U nekoliko intervjua iz lipnja 2007. je izjavio kako je zadržao neke republikanske vrijednosti, ali je trenutno neovisan. U intervjuu za lipanjsko izdanje Vanity Faira, Willis je rekao kako sumnja kako je Lee Harvey Oswald sam ubio Johna Kennedyja te izrazio uvjerenje kako su neki ljudi povezani s atentatom i danas i danas moćni.

2006. je predložio kako bi SAD trebao izvesti invaziju na Kolumbiju kako bi se spriječila trgovina drogom. U nekoliko intervjua za USA Weekend, Willis je rekao kako podržava velike plaće nastavnicima, te kako je razočaran američkim sustavom posvajanja i odnosom prema Indijancima. Dodao je kako podržava pravo na posjedovanje oružja:
"Svatko ima pravo nositi oružje. Ako oduzmete oružje ilegalnim vlasnicima, tada su samo ljudi koji imaju oružje negativci. Čak će i pacifist postati nasilan ako ga netko pokuša ubiti. Borio bi se za svoj život."


Zanimanje za vojsku

Tokom svoje filmske karijere, Willis je tumačio nekoliko vojnih ličnosti u filmovima kao što su Opsadno stanje, Hartov rat, Suze boga sunca i Grindhouse. Odrastavši u vojnoj obitelji, Willis je javno podržavao američke oružane snage. 2003. je posjetio Irak u sklopu turneje United Service Organization, pjevajući s vojnicima sa svojim bendom, The Accelerators.

Neki vojni izvori sugeriraju kako se Willis pokušao unovačiti u vojsku kako bi se borio u Drugom iračkom ratu, ali je odbijen zbog dobi. Vjerovalo se da je ponudio milijun dolara bilo kojem civilu koji pronađe terorističke vođe Osamu bin Ladena, Aymana al-Zawahirija ili Abu Musab al-Zarqawija; međutim, u lipanjskom izdanju Vanity Faira iz 2007. je izjavio kako je izjava bila hipotetska te nije trebala biti shvaćena doslovno. Willis je kritizirao i medije zbog praćenja rata, prigovarajući kako se tisak fokusira na negativne aspekte rata:
"Otišao sam u Irak zbog onoga što sam vidio kad sam bio tamo s vojnicima - većinom mladi klinci - pomažu ljudima u Iraku; pomažu im da ponovno dobiju struju, pomažu im da otvore bolnice, pomažu im da dobiju vodu, ali to ne čujete na vijestima. Čujete, 'X ljudi je ubijeno danas,' što je, mislim, loša usluga. To je kao pljuvanje na te mlade muškarce i žene koji se tamo bore da pomognu toj zemlji."




Willis je izjavio kako želi "snimiti pro-ratni film u kojem će američki vojnici bii prikazani kao hrabri ratnici za slobodu i demokraciju."Film će pratiti članove 24. pješadijske postrojbe koja je provela dosta vremena boreći se u Mosulu, za što su primili mnoga odličja. Film bi se temeljio na zapisima blogera Michaela Yona, bivšeg člana američkih specijalnih postrojbi. Willis je opisao radnju filma kao "momci koji čine to što čine za vrlo malo novca kako bi obranili i borili se za ono što smatraju slobodom."


Filmografija

*Film

1980. The First Deadly Sin
1982. The Verdict
1985. A Guru Comes
1987. Blind Date
1988. The Return of Bruno
1988. Sunset
1988. Die Hard
1989. That's Adequate
1989. In Country
1989. Look Who's Talking
1990. Die Hard 2
1990. Look Who's Talking Too
1990. The Bonfire of the Vanities
1991. Mortal Thoughts
1991. Hudson Hawk
1991. Billy Bathgate
1991. The Last Boy Scout
1992. The Player
1992. Death Becomes Her
1993. Loaded Weapon 1
1993. Striking Distance
1994. North
1994. Color of Night
1994. Pulp Fiction
1994. Nobody's Fool
1995. Die Hard with a Vengeance
1995. Four Rooms
1995. Twelve Monkeys
1996. Last Man Standing
1996. Beavis and Butt-Head Do America
1997. The Fifth Element
1997. The Jackal
1998. Mercury Rising
1998. Armageddon
1998. The Siege
1999. "Franky Goes to Hollywood"
1999. Breakfast of Champions
1999. The Sixth Sense
1999. The Story of Us
2000. The Whole Nine Yards
2000. Disney's The Kid
2000. Unbreakable
2001. Bandits
2002. Hart's War
2002. Grand Champion
2003. Tears of the Sun
2003. Rugrats Go Wild
2003. Charlie's Angels: Full Throttle
2004. The Whole Ten Yards
2004. Ocean's Twelve
2005. Hostage
2005. Sin City
2006. Alpha Dog
2006. 16 Blocks
2006. Fast Food Nation
2006. Lucky Number Slevin
2006. Over The Hedge
2007. The Astronaut Farmer
2007. Perfect Stranger
2007. Grindhouse
2007. Nancy Drew
2007. Live Free or Die Hard
2008. What Just Happened
2008. Assassination of a High School President
2009. Surrogates
2010. Cop Out
2010. The Expendables
2010. Red
2011. Set Up
2011. Catch .44
2012. The Cold Light of Day (filming)
2012. Lay the Favorite (filming)
2012. G.I. Joe: Retaliation (filming)
2012. Looper (post-production)
2012. The Expendables 2 (pre-production)
2013. Kane & Lynch


*Televizija

1984. Miami Vice
1985. The Twilight Zone
1985–89. Moonlighting
1996–97. Bruno the Kid
1997. Mad About You
1999. Ally McBeal
2000. Friends
2002. True West
2005. That '70s Show


*Producent

1988. Sunset
2002. The Crocodile Hunter: Collision Course
2007. The Hip Hop Project


wikipedia, vikipedija
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96950

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Uto 1 Nov - 0:11









Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96950

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Uto 1 Nov - 0:14









Nazad na vrh Ići dole
Mina

  

avatar

Ženski
Poruka : 7926

Učlanjen : 15.11.2011


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Uto 20 Mar - 12:49

Kao i svaki glumac, u želji da uspe, napušta studije i seli se u Njujork. Tamo dobija sitne, pozorišne uloge, pojavljuje se kao kaskader u filmovima, a za potrebe preživljavanja konobariše. Trud se isplatio! Brus dobija ulogu u detektivskoj seriji “Slučajni partneri” (Moonlighting), na kojoj radi čak četiri godine, i dobija nagradu Emi za najboljeg glumca u TV serijama.



Akcioni heroj i još mnogo toga

Slede uloge koje su ga proslavile. Uloga u “Umri muški” (Die Hard) i tri nastavka istog filma svrstavaju ga u grupu holivudskih akcionih heroja. Nakon toga uloge su se nizale. Pojavio u se u preko 60 filmova, pamtite: “Petparačke priče” (Pulp Fiction), “Boja noći” (Color of Night), “Dvanaest majmuna” (Twelve Monkeys), “Armagedon” (Armageddon), “Peti element” (The Fifth Element), “Šakal” (The Jackal), “Šesto čulo” (The Sixth Sense), “Grad greha” (Sin City) i “Ubica mekog srca” (The Whole Nine Yards).

Pojavio se i u popularnim serijama “Vesele sedamdesete” (That ’70s Show) i “Prijatelji” (Friends).

Obožava bluz, svira usnu harmoniku, a imao je i svoj bend:



Slatki zavodnik

Kada se pojavio, zaveo je naše mame, tetke, starije sestre. Imao je neku blagu, a opet i grubu lepotu, zaštitnički stav. Imao je onaj X faktor koji ga je odmah markirao kao holivudskog zavodnika. Delio je scenarije i ljubio mnoge lepotice poput Madone (Madonna), Šeron Stoun (Sharon Stone), Monike Beluči (Monica Bellucci), Nikol Kidman (Nicole Kidman), Hali Beri (Halle Berry), Mile Jovović, Džesike Albe (Jessica Alba).

Ipak, veza njegovog života bila je sa koleginicom Demi Mur. Bili su u braku 13 godina, iz kog imaju tri ćerke. Razlog razvoda i dalje je nepoznat, dosta puta spekulisalo se o pomirenju. Demi i Brus i dalje žive u komšiluku.

Nakon razvoda bio je u vezi sa američkom glumicom i modelom Bruk Berns (Brooke Burns), koju pamtimo po ulozi u “Čuvarima plaže” (Baywatch).



Brus se ponovo oženio i to, naravno, neodstupajući od obrasca – model plus glumica Ema Heming (Emma Heming) sadašnja mu je izabranica. Da je srećan sa novom ženom – jeste! Ema mu je rodila četvrtu ćerku. Da ljubav cveta sudi i linija ženskih parfema Lovingly by Bruce Willis, koju je specijalno lansirao za svoju mladu ženu.

Otac i zaštitnik

Brus ima četiri ćerke i jako im je privržen. Žene obožava, ali ih i neizmerno ceni i poštuje. Nakon razvoda, njegova bivša žena Demi Mur udala se za daleko mlađeg glumca Eštona Kučera (Ashton Kutcher). Ešton je bio neveran i Demi je zapala u veliku depresiju, a usledila je i anoreksija. Brus nije mogao da se pomiri sa tim i otišao je da se direktno obračuna sa preljubnikom. Kako izvori pišu, mladi Ešton je nakon razgovora posramljeno plakao. Brus mu je očigledno objasnio kako se postupa sa princezama.


Brus će verovatno određene scene petog dela filma "Umri muški" snimiti u Beogradu
Tajno snimanje u Beogradu

Brus je nedavno sa ekipom petog dela filma “Umri muški” posetio i našu prestonicu. Moguće lokacije snimanja bile bi Skupština, Centralni zatvor i Glavna železnička stanica. Znam osobu koja će sigurno otići po autogram.

Šoumen

Oduševio je gledaoce emisije Dejvida Letermana (David Letterman) kada je ušetao sa sirovim mesom na glavi imitirajući stajling koji promoviše kontroverzna Lejdi Gaga (Lady Gaga).



Da li je hteo da je isproziva ili sakrije ćelu ostaće nerazjašnjeno

Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Sub 10 Okt - 17:32









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Sub 10 Okt - 17:33









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Sub 10 Okt - 17:33









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Sub 10 Okt - 17:46









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Sub 10 Okt - 17:46









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Sub 10 Okt - 18:17









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Sub 10 Okt - 18:17









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Sub 10 Okt - 18:26









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   Sub 10 Okt - 18:27









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Bruce Willis   

Nazad na vrh Ići dole
 
Bruce Willis
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Bruce Willis
» Zanimljivosti sa zvijezdama
» Hulk
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-