Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Ricard Bah

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5  Sledeći
AutorPoruka
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:06

Richard David Bach zvan Riki (23. jun 1936 -) je američki književnik i avijatičar, najpoznatiji po filozofskom romanu Jonathan Livingston Seagull koji je početkom 1970-ih postao međunarodni bestseller. U njemu, kao i u romanu Illusions: The Adventures of a Reluctant Messiah je iznosio stav prema kome su fizička ograničenja i smrtnost ljudskih bića najobičnija iluzija; također tvrdi da je potomak Johanna Sebastiana Bacha. Mnoge njegove knjige se također bave letenjem, a on sam je bio pilot od dobi od 17 godina kada ga je oborila japanska kamikaza,srećom završio je u bolnici uz lakše ozlijede mozga.

U septembru 2012. je teško ozlijeđen kada se njegov avion srušio na New York, trinaestero ljudi je poginulo a osmero je lakše ozlijeđeno.Još uvijek sretno živi u Americi.

Bibliografija

Stranger to the Ground (1963) Dell reprint (1990), ISBN 0-440-20658-8
Biplane (1966) Dell Reprint (1990), ISBN 0-440-20657-X
Nothing by Chance (1969) Dell Reprint 1990, ISBN 0-440-20656-1
Jonathan Livingston Seagull (1970) Macmillan, ISBN 0-380-01286-3
A Gift of Wings (1974) Dell Reissue (1989), ISBN 0-440-20432-1
There's No Such Place As Far Away (1976) Delta (1998), ISBN 0-385-31927-4
Illusions: The Adventures of a Reluctant Messiah (1977), ISBN 0-385-28501-9
The Bridge Across Forever: A Love Story (1984) Dell Reissue (1989), ISBN 0-440-10826-8
One (1988) Dell Reissue 1989, ISBN 0-440-20562-X
Running from Safety (1995) Delta, ISBN 0-385-31528-7
Out of My Mind (2000) Delta, ISBN 0-385-33490-7
The Ferret Chronicles (pet pripovjetki):
Air Ferrets Aloft (2002) Scribner, ISBN 0-7432-2753-0
Rescue Ferrets at Sea (2002) Scribner, ISBN 0-7432-2750-6
Writer Ferrets: Chasing the Muse (2002) Scribner, ISBN 0-7432-2754-9
Rancher Ferrets on the Range (2003) Scribner, ISBN 0-7432-2755-7
The Last War: Detective Ferrets and the Case of the Golden Deed (2003) Scribner, ISBN 0-7432-2756-5
Curious Lives: Adventures from the Ferret Chronicles (2005) Hampton Roads Publishing Company, ISBN 1-57174-457-6
Flying: The Aviation Trilogy (2003) Scribner, ISBN 0-7432-4747-7, Collected edition containing
Stranger to the Ground
Biplane
Nothing by Chance
Messiah's Handbook: Reminders for the Advanced Soul (2004), ISBN 1-57174-421-5
Hypnotizing Maria (2009), ISBN 1-57174-623-4








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:07









Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:08

"Ponekad nam se čini da više nema znajeva na svetu – da više nema vitezova, i da više nijedna princeza ne luta tajanstvenim šumama i svojim osmehom očarava jelene i leptire."









Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  


Poslednji izmenio Laida dana Čet 5 Jul - 11:56, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:08

"Veoma mi je drago što nismo u pravu. Ne samo da su princeze, vitezovi, čarobnjaci i zmajevi, tajne i pustolovine, svuda oko nas, već predstavljaju jedinu istinsku stvarnost ovoga sveta!"








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:08

"Ipak, gospodari stvarnosti nas još uvek posećuju u snovima govoreći nam da nismo izgubili štit koji nas brani od zmajeva i da još uvek posedujemo ogromnu snagu munje koja nam omogućava da menjamo svet kad god to poželimo. Intuicija nam šapuće da nismo prah – mi posedujemo magiju!"








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:09

"Sam.

Uobražavam li ja da ona postoji?

Tišina."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:09

"Baš i nije neka pustolovina, razmišljao sam, provesti deset godina kao putujući cirkusant, u starom dvokrilcu. U početku je bilo pomalo neizvesno. Sada je sve toliko bezbedno i poznato da bih se mogao preseliti u porodični album sa slikama. Posle stotog poniranja, u stanju sam da ga izvedem zatvorenih očiju. Posle traženja u hiljaditoj gomili sveta, počinjem da sumnjam da se srodne duše pojavljuju na pokošenim poljima."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:09

Letenjem zarađujem dovoljno novca da nikada ne budem gladan. Ali, ne saznajem ništa novo, jednostavno postojim."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:09

"Uvek joj se vraćam.

Ta žena nije plod moje mašte, pomislio sam, moja nada nije besmislena."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:10

""Jesi li srećan? Da li u ovom trenutku radiš upravo ono što bi najviše na svetu voleo da radiš?""








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:10

"Ako ti se jedna vrata zatvore, kažu, druga će ti se otvoriti. Posmatram vrata koja su se upravo zalupila, na kojima velikim slovima piše "PUTUJUĆI CIRKUS". Iza njih nalaze se paketi i kutije pustolovina koje su me od onog kakav sam bio pretvorile u ovo što sam sada. Kucnuo je čas da krenem dalje. Gde su ta vrata koja su se upravo otvorila?"








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:10

"San mi je doneo odgovor. Napredni, savršeni ljudi mogu predložiti, ili nagovestiti odgovor, ali je isključivo na meni da donesem odluku o tome šta mi valja činiti. I ja sam odlučio da ne želim da živim sam."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:11

Ono što nas očarava, istovremeno nas vodi i štiti. Strasna predanost bilo čemu što volimo – jahtama, avionima, idejama – rađa lavinu čarobnih sila, koje osvetljavaju put u budućnost, pojednostavljuju pravila, ublažavaju prepreke, stišavaju negodovanja, nose nas preko provalija, strahova i sumnji."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:36

"Ko je ova neznanka kraj mene? Predstavlja li nasmejani odgovor univerzuma na moje strahove, slučajnost poslatu da mi razveje sumnje? Možda. Sve je moguće."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:36

"Dok smo u petoj brzini jurili autoputem broj 65, duž četiri stotine pedeset kilometara koji dele Luisvil od Birmingema, okretoh svesku na poleđinu i počeh da sastavljam spisak: Savršena žena. Posle devete stranice, izgubih hrabrost. Svaki napisani redak bio je važan, svaki redak morao je da bude njena osobina. A, s druge strane, niko na ovome svetu nije takav... čak ni ja sam nisam dorastao sopstvenim merilima!"








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:37

"Želja je uvek praćena snagom da se pretvori u stvarnost."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:38

Ah, "Priručnik za Mesiju", pomislih, ko zna gde se sada nalazi. Verovatno zaoran u polju, gde sam ga bacio na dan Simodine smrti. Knjiga koja se sama otvara na stranici najpotrebnijoj čitaocu. Jednom sam je nazvao čarobnom knjigom i on se žestoko naljutio. Odgovore možeš pronaći bilo gde, rekao mi je, čak i u prošlogodišnjim dnevnim novinama. Zatvori oči, pomisli na bilo koje pitanje, dodirni bilo koji članak ili natpis i dobićeš odgovor."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:39

Da bi bilo šta uneo u svoj život, zamisli da je već kraj tebe."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:39

Tako je to sa mentalnim sposobnostima: kada su vam potrebne, jednostavno nestanu."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:39

"Sudeći prema najmudrijim umovima na planeti, svi ljudi sveta se međusobno poznaju čak iako se nisu lično sreli, ali to je mala uteha za onoga ko traži jednu određenu osobu. "Dobar dan, gospođice. Sećate li me se? Pošto podsvest nema prostorne i vremenske granice, sigurno ćete se setiti da smo stari prijatelji...""








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:39

"Pronaći ću svoju ženu kada za to kucne čas, pomislih, i ni trenutak ranije."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:40

""Oprostite", rekoh i podigoh vreću za spavanje sa susedne stolice. "Zaboravio sam ovo maločas. Zaboravio bih i dušu da je nisam vezao kanapom za telo.""








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:40

"Ti su trenuci zaista posebni u likovnoj umetnosti, književnosti, filmu, baletu, jer tada sami sebe posmatramo u ogledalu slave. Kupujući knjigu, plaćajući ulaznicu, mi zapravo pljeskamo, izražavamo zahvalnost za uspešan rad. Obuzima nas radost kada film ili knjiga koju volimo dospe na vrh najgledanijih ili najprodavanijih."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:40

"Sve što nam je potrebno možemo saznati iz knjiga. Prvo nešto pročitamo, zatim se zadubimo u pojedinosti, onda malo vežbamo, i već smo pravi stručnjaci u bacanju noževa, automobile popravljamo poput pravih mehaničara, a esperanto govorimo kao da nam je maternji jezik."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Laida

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 19900

Lokacija : I reč je dodir.. ako znaš..

Učlanjen : 26.04.2018

Raspoloženje : Igra uma


PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   Čet 5 Jul - 11:40

"Uprla je pogled u mene dok sam joj postavljao pitanje, zatim ga skrete ulevo i naviše, ka mestu koje pogledom tražimo kada pokušavamo da se setimo davno zaboravljenog znanja. Pogled skrećemo udesno i naviše (to sam naučio iz knjiga) kada tragamo za novim saznanjima."








Zagrljaj vodi do mesta gde se šapuće  
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Ricard Bah   

Nazad na vrh Ići dole
 
Ricard Bah
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Džulija Roberts (Julie Roberts)
» Ričard Klajderman
» Biografije Muzičkih Izvođača (Spisak)
Strana 1 od 5Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Umetnost i Kultura :: Književnost-