Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Kevin Kostner

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1, 2
AutorPoruka
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48590

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 10 Avg - 22:26

Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48590

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 10 Avg - 22:28

Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48590

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 10 Avg - 22:32


Nazad na vrh Ići dole
Dala

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 30208

Godina : 30

Lokacija : U reči

Učlanjen : 29.10.2014

Raspoloženje : Nizvodno od juce


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sub 17 Dec - 19:52

Kevin Majkl Kostner (engleski: Kevin Michael Costner) (rođen 18. januara 1955.) američki filmski glumac i režiser koji je često producent svojih filmova. On je jedan od retkih glumaca koji nikada nisu snimili ni jedan nastavak svojih najuspješnijih filmova ili uloga koje su ostvarili.

Školovanje

Nenametljiv i tih kao osoba, ali ipak jedan od najprepoznatljiviih lica današnjeg Holivuda, Kevin Kostner proveo je detinjstvo u stalnoj selidbi, jer je to zahtevao očev posao. Talenat i svestranost pokazuje već kao dečak pevajući u crkvenom horu, pišući poeziju i pohađajući časove kreativnog pisanja. U srednjoj školi postiže uspehe i poznat je kao fudbalska, košarkaška i bejzbol zvezda. Upisuje California State University, gde je diplomirao poslovni menadžment.

Nema baš puno osoba koje bi ovako zacrtan put tako drastično zaokrenuli. Očito je ljubav prema filmu i težnja ka umetnosti prevladala i Kostner je počeo odlaziti na večernje časove glume, pet dana nedeljno. U to vreme oženio se i svojom ljubavi sa fakulteta, Sindi Silvom, i počeo raditi u marketinškoj agenciji.

Odlazak u Holivud

Sve se promenilo jednog dana kada je slučajno naleteo na Ričarda Burtona koji ga je savetovao da krene putem koji stvarno želi i, ako je to gluma, neka jednostavno postane glumac. Uskoro daje otkaz i odlazi u Holivud gde je radio kao vozač kamiona i autobusa koji je prevozio filmske zvezde kući.

6 godina je čekao pravu priliku koja je došla s filmom The Big Chill (1983), zbog kojeg ga je redatelj Lorens Kasdan zapamtio i angažovao u vesternu Silverado (1985) i to kao glavnog glumca.

Filmska karijera

Dve godine kasnije Kostner će dobiti pravu priliku sa filmovima No Way Out i The Untouchables (oba 1987). Bejzbolska iskustva iz srednje škole pomogla su mu u dva bejzbol filma: Bull Durham (1988.) i Field of dreams (1989.). Oba filma su postigla značajan uspeh u boks ofisu, pa se Kostner mogao posvetiti režiji. Sa budžetom od 18 miliona dolara odlazi snimati vestern bajku kakvu Holivud nije godinama video, Dances With Wolves (1990.).

Film je dobio dva Oskara u kategorijama za najbolji film i za najboljeg režisera i zaradio je gomilu para, a Kostnerova slava je upečaćena. Zatim je snimio drugu kostimiranu epsku bajku Robin Hood: Prince of Thieves (1991.) koji je takođe zabeležio značajan uspeh u boks ofisu. Iste godine glumi u hitu Olivera Stonea JFK (1991), za koji mu je uloga bila ponuđena tek kada je istu odbio Harison Ford. Kasnije će se njihovi putevi često ukrštavati.

Činilo se da Kostner ne može pogrešiti jer je i sledeći film, The Bodyguard (1992), sa poznatom pjevačicom Vitni Hjuston, gledajući novčani dobitak, prošao fenomenalno. Ipak, došlo je i vreme kada mu je krenulo nizbrdo. Filmovi: Perfect World (1993.), Waterworld (1995.) i Postman (1997.) su dočekani s razočarenjem.

1997. će propustiti izvanrednu ulogu predsednika SAD-a u blokbasteru Air Force One koja je bila pisana baš za njega. Kostner je čak i učestvovao u nastanku scenarija 1996. Morao je odustati od uloge zbog kašnjenja filma The Postman, pa je nazvao Harisona Forda i ponudio mu ulogu koju je ovaj sa oduševljenjem prihvatio, a kasnije je često komentarisao kako mu je neizmerno zahvalan zbog toga.

Nakon razočarenja režiserskih ostvarenja Waterworld (1995) i The Postman (1997), snimio je romantičnu dramu Message in a Bottle (1998) i ponovno se vratio ulozi omiljenog sportiste u For Love of the Game (1998).

U uspešnom Thirteen Daus (2000.) drugi je put portretirao Džon F. Kenedija. Zadnje režisersko ostvarenje u kojem i glumi jednog od glavnih kauboja, je vestern Open Range (2003.), koji nije postigao ni približno dobre kritike kao Dances With Wolves. Ipak, svakako je pozitivnije ocenjen od filmova The Postman ili Waterworld. Najveću zaslugu Open Range duguje kamermanu Džejms Murou.

Privatan život

Rastao se od svoje prve ljubavi, Sindi Silva, sa kojom ima troje dece i verio se sa Kristinom Baumgartner 2003. Roditelj je jednog vanbračnog deteta za koje mu je utvrđeno očinstvo krvnom pretragom i čija je majka Bridget Rooney.

Filmografija
Stacy's Knights (1982.)
Chasing Dreams (1982.)
Night Shift (1982.)
Frances (1982.)
Table for Five (1983.)
"Velika Jeza" (The Big Chill - 1983.)
Testament (1983.)
The Gunrunner (1984.)
Fandango (1985.)
Silverado (1985.)
American Flyers (1985.)
Sizzle Beach, U.S.A. (1986.)
Shadows Run Black (1986.)
"Nedodirljivi" (The Untouchables - 1987.)
"Bez izlaza" (No Way Out - 1987.)
Bull Durham (1988)
"Polja snova" (Field of Dreams - 1989.)
"Osveta" (Revenge - 1990.) (i izvršni producent)
"Ples s vukovima" (Dances with Wolves - 1990.) (i režiser i producent)
Madonna: Truth or Dare (1991.) (documentary)
"Robin Hud: Princ lopova" (Robin Hood: Prince of Thieves - 1991.) (i producent)
JFK (1991.)
Oliver Stone (1992.) (dokumentarni film)
Beyond 'JFK': The Question of Conspiracy (1992.) (dokumentarni film)
"Telohranitelj" (The Bodyguard - 1992.) (i producent)
Amazing Stories: Book One'' (1992).
"Savršeni svet" (A Perfect World - 1993.)
A Century of Cinema (1994.) (dokumentarni film)
Wyatt Earp (1994.) (i producent)
The War (1994)
"Vodeni svet" (Waterworld - 1995.) (i režiser i producent)
Tin Cup (1996.)
Sean Connery, an Intimate Portrait (1997.) (dokumentarni film)
"Poštar" (The Postman - 1997.) (i režiser i producent)
"Poruka u boci" (Message in a Bottle - 1999.) (i producent)
For Love of the Game (1999.)
Play It to the Bone (1999.)
Thirteen Days (2000.) (i producent)
3000 Miles to Graceland (2001.)
Dragonfly (2002.)
"Otvorena prostranstva" (Open Range - 2003.) (i režiser i producent)
The Upside of Anger (2005.)
Rumor Has It (2005.)
The Guardian (2006.)
The Tortilla Curtain (2006.) (i producent)

Izvor: Wikipedia








“Volimo se, jer su nam slabosti iste.”- Jonathan Swift
Nazad na vrh Ići dole
Dala

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 30208

Godina : 30

Lokacija : U reči

Učlanjen : 29.10.2014

Raspoloženje : Nizvodno od juce


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sub 17 Dec - 19:53









“Volimo se, jer su nam slabosti iste.”- Jonathan Swift
Nazad na vrh Ići dole
Dala

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 30208

Godina : 30

Lokacija : U reči

Učlanjen : 29.10.2014

Raspoloženje : Nizvodno od juce


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sub 17 Dec - 19:53









“Volimo se, jer su nam slabosti iste.”- Jonathan Swift
Nazad na vrh Ići dole
Dala

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 30208

Godina : 30

Lokacija : U reči

Učlanjen : 29.10.2014

Raspoloženje : Nizvodno od juce


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sub 17 Dec - 19:53









“Volimo se, jer su nam slabosti iste.”- Jonathan Swift
Nazad na vrh Ići dole
Dala

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 30208

Godina : 30

Lokacija : U reči

Učlanjen : 29.10.2014

Raspoloženje : Nizvodno od juce


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sub 17 Dec - 19:54

Kevin Kostner dobio Stivena Boldvina na sudu

Glumci Kevin Kostner i Stiven Boldvin našli su se na sudu nakon što je Boldvin tužio Kostnera za odštetu od 17 miliona dolara, jer mu je ugrozio posao sa naftom. Dva sata nakon što je zatvorena poslednja rasprava, porota je odbila tužbu kao neosnovanu.

Boldvin je u tužbi tvrdio kako su Kostner i njegov prijatelj Patrik Smit ugrozili njegov posao sa naftnom kompanijom "BP".

- Moje ime mi znači više od novca, i nisam hteo da se nagodim - rekao je Kevin Kostner nakon sudske rasprave u Nju Orleansu.

Zvezda filma "Telohranitelj" ponudio je naftnoj kompaniji "BP" 32 centrifuge koje razdvajaju vodu od nafte još 2010. godine, a kada je posao zaključen, Stiven Boldvin već je bio prodao akcije u Kostnerovoj firmi, a kada je saznao da je posao sklopljen osetio se oštećenim.

Izvor: Blic








“Volimo se, jer su nam slabosti iste.”- Jonathan Swift
Nazad na vrh Ići dole
Dala

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 30208

Godina : 30

Lokacija : U reči

Učlanjen : 29.10.2014

Raspoloženje : Nizvodno od juce


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sub 17 Dec - 19:54

Slavni glumac je u subotu uveče doputovao u srpsku prestonicu zbog snimanja novog filma Lika Besona.



Bijonse nam je doputovala u popodnevnim, a Kevin Kosten u večernjim časovima. I dok se ona krije glumac je, nakon što je ostavio kofere u hotelu "Kristal", večerao u jednom restoranu na Vračaru.

List "Blic" piše da je glumac na večeri ostao oko dva sata, a uz pratnju obezbeđenja restoran je napustio nešto pre ponoći.

Kostner je u Srbiju doputovao zbog snimanja filma "Three Days To Kill" Lika Besona, koji će jednim delom biti snimljen u studiju u Šimanovcima, gde je Besonova producentska kuća ranije snimala ostvarenje "Lock out".

Pored Kostnera u filmu igraju i Amber Herd, Hejli Stajnfeld i Koni Nilsen, ali nije poznato hoće li i oni nešto snimati u Beogradu ili će Kevina sačekati u Parizu gde će biti nastavljeno snimanje "Three Days To Kill".

Izvor: Mondo








“Volimo se, jer su nam slabosti iste.”- Jonathan Swift
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   

Nazad na vrh Ići dole
 
Kevin Kostner
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Kevin Kostner
» Šta se desilo sa zvezdom "Sam u kući"?
» Biografije poznatih košarkaša
» Moramo razgovarati o Kevinu (We Need to Talk About Kevin)
Strana 2 od 2Idi na stranu : Prethodni  1, 2

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-