Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Kevin Kostner

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85802

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Kevin Kostner   Pon 9 Maj - 11:42

Kevin Costner


Kevin Kostner

18 Januar 1955, Lynwood, California, USA




Kevin Kostner (Kevin Costner) rođen je 18. januara 1955. godine u Kaliforniji. U srednjoj školi se aktivno bavio bejzbolom i sanjao o tome da postane profesionalni bejzbol igrač. Tokom fakulteta radio je honorarno u jednoj marketinškoj agenciji, a po završetku studija manje se bavio marketingom, ali je često učestvovao na audicijama za uloge u pozorištima. Ubrzo je ušao u jednu privatnu pozorišnu grupu i usledile su prve uloge.

Njegov filmski debi bio je u filmu "The Big Chill". Problem je, međutim, bio u tome što je Kostner u ovom filmu dobio mnogo manje važnu ulogu nego što je bilo predviđeno. Naime, reditelj je isekao većinu scena sa Kostnerom, tako da je njegova uloga postala marginalna, zbog čega su mu su u Holivudu podsmevali; to ga, međutim, nije sprečilo da nastavi dalje.

Narednih godina odbijao je mnoge uloge, sve do 1987. godine, kada je igrao u filmu "Nedodirljivi". Ta uloga, kao i naredna, u filmu "No Way Out", Kostnera su podigle na tzv. A status u Holivudu. Devedesetih godina Kostner je imao uloge prvenstveno u komercijalno orijentisanim filmovima. Reč je, naravno, o filmovima "Robin Hud" i "Telohranitelj", sa Vitni Hjuston.

Ipak, Kostner je svog prvog Oskara dobio kao režiser filma "Ples sa vukovima". Ovaj film je zaradio preko 900 miliona dolara. Poslednjih desetak godina svoju karijeru je unapredio filmovima "Tin Cup", "Poruka u boci" i "Trinaest dana".

Kostner je 12 godina bio u braku sa koleginicom sa fakulteta i sa njom ima troje dece. Par se razveo 1994. godine, a Kostner ima još jedno dete iz veze sa jednom američkom TV voditeljkom.

Filmografija
Stacy's Knights (1982.)
Chasing Dreams (1982.)
Night Shift (1982.)
Frances (1982.)
Table for Five (1983.)
"Velika Jeza" (The Big Chill - 1983.)
Testament (1983.)
The Gunrunner (1984.)
Fandango (1985.)
Silverado (1985.)
American Flyers (1985.)
Sizzle Beach, U.S.A. (1986.)
Shadows Run Black (1986.)
"Nedodirljivi" (The Untouchables - 1987.)
"Bez izlaza" (No Way Out - 1987.)
Bull Durham (1988)
"Polja snova" (Field of Dreams - 1989.)
"Osveta" (Revenge - 1990.) (i izvršni producent)
"Ples s vukovima" (Dances with Wolves - 1990.) (i režiser i producent)
Madonna: Truth or Dare (1991.) (documentary)
"Robin Hud: Princ lopova" (Robin Hood: Prince of Thieves - 1991.) (i producent)
JFK (1991.)
Oliver Stone (1992.) (dokumentarni film)
Beyond 'JFK': The Question of Conspiracy (1992.) (dokumentarni film)
"Telohranitelj" (The Bodyguard - 1992.) (i producent)
Amazing Stories: Book One'' (1992).
"Savršeni svet" (A Perfect World - 1993.)
A Century of Cinema (1994.) (dokumentarni film)
Wyatt Earp (1994.) (i producent)
The War (1994)
"Vodeni svet" (Waterworld - 1995.) (i režiser i producent)
Tin Cup (1996.)
Sean Connery, an Intimate Portrait (1997.) (dokumentarni film)
"Poštar" (The Postman - 1997.) (i režiser i producent)
"Poruka u boci" (Message in a Bottle - 1999.) (i producent)
For Love of the Game (1999.)
Play It to the Bone (1999.)
Thirteen Days (2000.) (i producent)
3000 Miles to Graceland (2001.)
Dragonfly (2002.)
"Otvorena prostranstva" (Open Range - 2003.) (i režiser i producent)
The Upside of Anger (2005.)
Rumor Has It (2005.)
The Guardian (2006.)
The Tortilla Curtain (2006.) (i producent)

Izvor:wikipedia



Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:31









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:31









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:32









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:32









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:33









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:34









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:34









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:35









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:36









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:37









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:38









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:44









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:45









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:51









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:51









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:52









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:53









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:54









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:56









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:57









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:58









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75121

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 29 Apr - 18:59









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48631

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Čet 30 Apr - 16:59





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48631

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   Sre 10 Avg - 22:25

" Nesalomivi "


Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Kevin Kostner   

Nazad na vrh Ići dole
 
Kevin Kostner
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Kevin Kostner
» Šta se desilo sa zvezdom "Sam u kući"?
» Biografije poznatih košarkaša
» Moramo razgovarati o Kevinu (We Need to Talk About Kevin)
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-