Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Demi Moore

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85817

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Demi Moore   Pon 9 Maj - 13:52

Demi Moore


Demi Mur (eng. Demi Moore) je američka filmska glumica, koja je rođena 11. novembra 1962. godine u Roswell, (Novi Meksiko, SAD). Devedesetih godina glumeći u filmovima kao što su: Duh, Indecent Proposal i Striptiz postaje jedna od najpoznatijh glumica u Holivudu.

Biografija

Rođena je kao Demetria Gene Guynes u Pitsburgu (Pensilvanija), 11. novembra 1962. godine. Kao dete je imala težak i nestabilan život. Njen biološki otac Čarls Harmon je napustio njenu majku Virdžiniju dok je bila trudna svega dva meseca, kao rezultat toga uzela je prezime svoga očuha Danny Guynes. U toku detinstva često se selila iz jednog mesta u drugo, da bi napokon 1976. godine dospela u Los Anđeles (Kalifornija). Na nagovor
svoje tadašnje pijateljice Nastasije Kinski (Nastassja Kinski) počinje da se bavi glumom. Kasnije se sreće sa Fredijem Murom i udaje se za njega 1979. godine. Šest godina kasnije se rastaje sa njim, a prezime Mur zadržava, koje i danas nosi. Početkom osamdesteih se slikala naga, ali te fotografije nisu objavljene sve dok nije postala poznata.

Njena filmska karijera počinje sa filmom Parazit, 1982. godine, a kasnije su
usledili filmovi kao što su: Sedmi znak (1988), Duh (1990), A Few Good Men (1992), Indecent Proposal (1993) , Disclosure (1994), Striptiz (1996) i mnogi drugi.

Privatni život

Bila je udata za glumca Brusa Vilisa, sa kojim ima tri kćerke (Rumer, Scout i Tallulah). Pojavila se naga 1991. godine u časopisu Vanity Fair, dok je bila trudna sa kćerkom Scout, a kasnije se ponovo slikala za Vanity Fair, noseći obojeno odelo. Njezin trenutni suprug je glumas Ešton Kučer.

Filmografija

Parazit (Parasite) (1982)
Young Doctors in Love (1982)
Blame It on Rio (1984)
No Small Affair (1984)
St. Elmo's Fire (1985)
About Last Night... (1986)
One Crazy Summer (1986)
Wisdom (1986)
Sedmi znak (The Seventh Sign) (1988)
We're No Angels (1989)
Duh (Ghost) (1990)
Nothing But Trouble (1991)
Mortal Thoughts (1991)
The Butcher's Wife (1991)
A Few Good Men (1992)
Indecent Proposal (1993)
A Century of Cinema (1994) (dokumentarac)
Disclosure (1994)
Your Studio and You (1995)
The Scarlet Letter (1995)
Now and Then (1995)
The Juror (1996)
The Hunchback of Notre Dame (1996) (glas)
Striptiz (Striptease) (1996)
Beavis and Butt-Head Do America (1996) (glas)
G.I. Jane (1997)
Deconstructing Harry (1997)
I Think I Cannes (1997) (pojavljivanje)
Passion of Mind (2000)
Charlie's Angels: Full Throttle (2003)
Half Light (2005)
Bobby (2006)

Poznati glumci sa kojim je sarađivala
Majkl Kejn (Blame It on Rio)
Tom Kruz (A Few Good Men)
Džek Nikolson (A Few Good Men)
Robert Redford (Indecent Proposal)
Majkl Daglas (Disclosure)
Alek Boldvin (The Juror)


Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96950

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Demi Moore   Sre 7 Sep - 23:49









Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 45930

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Demi Moore   Ned 2 Jun - 13:27








Poslednji izmenio malalila dana Ned 2 Jun - 13:47, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 45930

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Demi Moore   Ned 2 Jun - 13:28








Poslednji izmenio malalila dana Ned 2 Jun - 13:47, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 45930

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Demi Moore   Ned 2 Jun - 13:32



FILM "DUH " - 1990.









Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 45930

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Demi Moore   Ned 2 Jun - 13:34







Pogledajte, prelep video, muzika je odlicna,
dobro uklopljeno happy
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 45930

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Demi Moore   Ned 2 Jun - 13:46




FILM " STRIPTIZ " - 1996.












Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 45930

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Demi Moore   Ned 2 Jun - 13:46





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 45930

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Demi Moore   Ned 2 Jun - 13:49





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 45930

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Demi Moore   Ned 2 Jun - 13:51





Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Demi Moore   

Nazad na vrh Ići dole
 
Demi Moore
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Bruce Willis
» Demi Moore
» Henry Moore
» Sosevi i prelivi
» Gary Moore
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-