Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Sanšajn

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Nera

Super Član
Super Član

avatar

Ženski
Poruka : 804

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Sanšajn   Sre 7 Sep 2011 - 8:35



Sanšajn je beogradski hip-hop/metal (hard kor) sastav koji je 1993. godine osnovao pevač Branko Bojović, poznat i kao Bane Sanšajn, ili Bane Džimbrovski. Pored njega, članovi grupe su bili Bogi (vokal), Đole Ramirez (vokal, tekstopisac), Staća (gitara), Kojot (bas), DJ Andrej (skreč, ritam mašina, klavijature), Buca, Jole i Nefa (bubnjevi). Bane i Đole 1993. osnivaju bend kome je Bane dao ime Sanšajn po prodavnici ploča u Denveru u kojoj se prodavale ploče sa crnačkom muzikom. Posle dosta klupskih nastupa u beogradskim klubovima, uspevaju da objave svoj prvi album pod nazivom Ljubavna likvefakcija. Pesma Žaklina traži sponzora postaje veliki hit i tokom i 1996. se radi na narednom albumu koji je po izlasku Sanšajn uzdigao dosta visoko i doneo veliku popularnost, pre svega pesmom Misli mene gone, koja je nedeljama bila hit na radio stanicama, a spot za tu pesmu se konstantno vrteo na televiziji. Drugi album je nazvan Š. G. T. M. i izašao je za Metropolis rekords, tada najznačajniju izdavačku kuću u rok muzici. Uvidevši neophodnost lajv nastupa koji nije klasičan hip-hop nastup, jer je bend stekao široku publiku, Bane odlučuje da okupi ljude koji bi svirali u bendu. Tako Bogi postaje treći vokal, gitarista postaje Staća iz tadašnje hevi-metal grupe Bladbet, dok je bas-gitaru zasvirao Kojot iz hard-kor grupe Ajzbrn, a za gramofonima se našao DJ Andrej, a bubnjar postaje Buca. Ovako okupljeni njih sedmorica početkom 1997. održavaju dvodnevni koncert u KST-u pred oduševljenom publikom i tako su najavili svoju nadolazeću popularnost i energija koju su širili na nastupima je ponela tadašnje mlade ljude i opredelila ih da slušaju Sanšajn. Te godine na muziku grupe Plejboj Đole Ramirez je napisao tekst za veliki hit Kokain koji se uskoro pojavio postao jako popularna pesma, koju je ispratio i spot u kome se po prvi put pojavio ceo bend, a za spotove u tom periodu im je bio zadužen Mehanikal dak u kome je, inače, Bogi radio. Veliki koncert u Hali sportova okuplja nekoliko hiljada ljudi 14.02.1998. na Dan zaljubljenih i taj koncert do tada je retko koji srpki bend moga da napravi i održi pred tolikom publikom. Predgrupa je bila Ajzbrn. Tokom 1998. se radilo na trećem albumu koji je možda i najbolji i muzički najraznovrsniji od svih. Izlazi krajem 1998. pod nazivom Neću da se predam, a prateći spot je bio za pesmu Iza horizonta, koji do tada kao takav spot nije viđen kod nas i uburkao je javnost zbog toga što je neko uspeo da vidi političku pozadinu samog spota. Ubrzo nastupa bombardovanje i rat, ali bend ne prestaje sa svirkom, pa su nastupi uredno održavani širom Srbije.

Diskografija

Ljubavna likvefakcija, 1995, Jugodisk
Š. G. T. M., 1996, Metropolis
Kokane (singl), 1997, Metropolis
Ljubavna likvefakcija(reizdanje), 1995, Metropolis
Neću da se predam, 1998, Metropolis
Lajv! (koncertni album), 2001, Metropolis
Ša bilo?!, 2002, Komuna
Again gettin' wicked (singl), 2005, Komuna
Fight the devil, 2007, Multimedia records



wikipedija.org
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Sanšajn   Sre 7 Sep 2011 - 8:51









Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85817

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Sanšajn   Uto 13 Sep 2011 - 8:52


















Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Sanšajn   Sre 8 Feb 2012 - 19:01









Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Sanšajn   Pon 14 Maj 2012 - 16:52









Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Sanšajn   Pon 14 Maj 2012 - 16:53









Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85817

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Sanšajn   Ned 28 Jul 2013 - 20:21
















Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Sanšajn   

Nazad na vrh Ići dole
 
Sanšajn
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Sanšajn
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-