Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Enrike Iglesijas

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5  Sledeći
AutorPoruka
Nera

Super Član
Super Član

Nera

Ženski
Poruka : 804

Učlanjen : 06.06.2011


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sre 7 Sep - 10:28

Enrike Iglesijas  Enrique-iglesias


Enrike Migel Iglesijas Prejsler (Enrique Miguel Iglesias Preysler; rođen 8. maja 1975. u Madridu, Španija) je španski pevač, koji živi i radi u SAD.

Iglesijas je prodao preko 50 miliona albuma širom sveta, više nego ijedan drugi izvođač iz Španije ikada.

Njegova pesma "Can You Hear Me?" bila je zvanična pesma Evropskog prvenstva u fudbalu 2008. Takođe, njegovih osamnaest numera našlo se na 1. mestu Bilbord liste latinskih singlova u SAD, kao i dva na engleskom. Njegovih četrnaest singlova bilo je na prvom mestu top listi širom sveta.

Enrike Migel Iglesijas Prejsler rođen je 8. maja 1975. u Madridu, Španija. On je treće i najmlađe dete španskog pevača Hulija Iglesijasa i španske manekenke filipinskih korena Isabel Prejsler. Njegova starija sestra Čabeli je [novinar]ka, a stariji brat Hulio Iglesijas Mlađi takođe pevač. Hulio i Isabel su se razveli 1978. godine, i Hulio se, zbog svoje muzičke karijere, preselio u Majami, Florida.

1983. godine, Enrikeov deda dr Hulio Iglesijas Puga je bio kidnapovan od strane terorističke organizacije ETA. Plašeći se za bezbednost svoje dece, Isabel je poslala svoju decu da žive s ocem u Majamiju.

Enrike je maturirao 1993. godine i upisao Univerzitet u Majamiju, ali ga je napustio zbog muzičke karijere. Nije želeo da njegov otac zna da se on bavi muzikom, tako da je u početku koristio ime "Enrike Martinez". Martinez je bilo prezime njegovog menadžera Fernana Martineza. Takođe nije želeo da mu prezime Iglesijas pomogne u građenju svoje sopstvene karijere, nije želeo da ga svuda prati "sin Hulija Iglesijasa". Potpisao je ugovor sa manjom izdavačkom kućom "Fonovisa" i otišao u Toronto, Kanada, da snima svoj prvi album.

Privatni život

2002. godine, Iglesijas je počeo da se zabavlja sa ruskom teniserkom Anom Kurnjikovom. Njih dvoje su se upoznali na snimanju video spota za njegovu pesmu "Escape". U tom spotu, Ana Kurnjikova glumi devojku u koju je on zaljubljen, i na kraju spota postaju par. Od tada, njih dvoje su u vezi. Često se postavlja pitanje da li su njih dvoje u vezi, braku, ili su rastavljeni. Tokom 2007. i 2008. godine, mediji su prenosili vesti o njihovom raskidu, a sam Iglesijas je rekao da su bili venčani, i da su se razveli; kasnije je u intervjuima rekao da je to bila samo šala, i da su njih dvoje i dalje zajedno.


Diskografija

Albumi

1995: Enrique Iglesias (na španskom jeziku)
1997: Vivir (na španskom)
1998: Cosas del Amor (na španskom)
1998: Remixes (kompilacija remiskovanih hitova)
1999: Enrique (na engleskom jeziku)
1999: Bailamos Greatest Hits (kompilacija hitova)
2001: Escape (na engleskom)
2002: Quizás (na španskom)
2003: 7
2007: Insomniac
2008: Enrique Iglesias: 95/08 Exitos (kompilacija hitova)
2008: Greatest Hits (kompilacija hitova)


Najveći hitovi na španskom

1995: "Si Tú Te Vas"
1996: "Experiencia Religiosa"
1996: "Por Amarte"
1996: "No Llores Por Mí"
1996: "Trapecista"
1997: "Enamorado Por Primera Vez"
1997: "Sólo En Ti"
1997: "Miente"
1998: "Esperanza"
1998: "Nunca Te Olvidaré"
1999: "Bailamos"
1999: "Ritmo Total"
2001: "Héroe"
2002: "Mentiroso"
2003: "Quizás"
2003: "Para Qué La Vida"
2007: "Dímelo"
2008: "Dónde Están Corazón?"
2008: "Lloro Por Ti"


Svetski hitovi

1999: "Bailamos"
1999: "Rhythm Divine"
2000: Be With You
2000: "Sad Eyes"
2000: "Could I Have This Kiss Forever" (sa Vitni Hjuston)
2001: "Hero"
2002: "Escape"
2002: "Maybe"
2002: "La Chica De Ayer"
2003: "Quizas"
2003: "Para Qué La Vida"
2003: "Addicted"
2007: "Do You Know/Dímelo"
2007: "Tired Of Being Sorry"
2008: "Can You Hear Me?"
2008: "Away"
2008: "Takin' Back My Love" (sa Siarom)

Filmografija

2003: Bilo jednom u Meksiku
2007: Dva i po čoveka (TV)


wikipedija
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97381

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sre 7 Sep - 13:57









Enrike Iglesijas  Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97381

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sre 7 Sep - 14:04









Enrike Iglesijas  Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
crni_biser

Super Član
Super Član

crni_biser

Ženski
Poruka : 549

Godina : 32

Lokacija : Treći kamen od Sunca

Učlanjen : 11.09.2011

Raspoloženje : očajno


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Pon 12 Sep - 15:02

Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Uto 13 Sep - 9:01











Enrike Iglesijas  4285547593


Enrike Iglesijas  2lwq2yh


Enrike Iglesijas  4285547593
Nazad na vrh Ići dole
Boa

Elita
Elita

Boa

Poruka : 1249

Učlanjen : 22.08.2011


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Pet 16 Sep - 13:20

Nazad na vrh Ići dole
Gothic

  

Gothic

Muški
Poruka : 4155

Učlanjen : 30.03.2011


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Pet 16 Sep - 14:02

Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Pet 16 Sep - 14:09









Enrike Iglesijas  4285547593


Enrike Iglesijas  2lwq2yh


Enrike Iglesijas  4285547593
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97381

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Pet 16 Sep - 18:44









Enrike Iglesijas  Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

Abu Dabi

Muški
Poruka : 130835

Učlanjen : 07.04.2011


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Pet 16 Sep - 19:28









love
Nazad na vrh Ići dole
Boa

Elita
Elita

Boa

Poruka : 1249

Učlanjen : 22.08.2011


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sub 17 Sep - 0:08

Nazad na vrh Ići dole
Enigma

MODERATOR
MODERATOR

Enigma

Ženski
Poruka : 55658

Lokacija : misterija

Učlanjen : 29.03.2011


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sub 17 Sep - 17:16











Enrike Iglesijas  F58bac5ba8ea5be9d9aaad224ee63fcc
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Pet 30 Sep - 23:56









Enrike Iglesijas  4285547593


Enrike Iglesijas  2lwq2yh


Enrike Iglesijas  4285547593
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Pet 30 Sep - 23:57









Enrike Iglesijas  4285547593


Enrike Iglesijas  2lwq2yh


Enrike Iglesijas  4285547593
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Uto 4 Okt - 13:22











Enrike Iglesijas  4285547593


Enrike Iglesijas  2lwq2yh


Enrike Iglesijas  4285547593
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97381

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Čet 20 Okt - 11:49









Enrike Iglesijas  Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

Abu Dabi

Muški
Poruka : 130835

Učlanjen : 07.04.2011


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Uto 21 Feb - 1:28









love
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97381

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sub 25 Feb - 11:15









Enrike Iglesijas  Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sre 25 Apr - 22:45









Enrike Iglesijas  4285547593


Enrike Iglesijas  2lwq2yh


Enrike Iglesijas  4285547593
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sre 9 Maj - 22:02









Enrike Iglesijas  4285547593


Enrike Iglesijas  2lwq2yh


Enrike Iglesijas  4285547593
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sre 9 Maj - 22:34









Enrike Iglesijas  4285547593


Enrike Iglesijas  2lwq2yh


Enrike Iglesijas  4285547593
Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sre 13 Mar - 21:59

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sre 13 Mar - 22:02

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Sre 13 Mar - 22:07

Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610Uto 15 Jul - 0:10









Enrike Iglesijas  4285547593


Enrike Iglesijas  2lwq2yh


Enrike Iglesijas  4285547593
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




Enrike Iglesijas  Empty
PočaljiNaslov: Re: Enrike Iglesijas    Enrike Iglesijas  Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Enrike Iglesijas
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 5Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-