Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

  Tiësto

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Tiësto   Uto 6 Sep - 16:28

DJ Tiësto


Tajs Fervest (hol. Tijs Michiel Verwest) je rođen u Bredi, Sjeverni Brabant , Holandija 17. januara 1969 godine, poznatiji kao Tiësto, jedan je od vodećih trance DJ-a u svijetu.

Iako je koristio mnoge pseudonime kao dj i producent, najuspešniji je kao DJ Tiësto. Ipak, njegove najnovije produkcije stoje bez predznaka "DJ" pa je u sadašnje vrijeme poznat samo kao "Tiësto". Svoj uspjeh može zahvaliti sad već legendarnom remixu za singl "Silence" kojeg u originalu izvodi Delerium feat. Sarah McLachlan.

"Silence" je bila prva trance pjesma u istoriji koja se puštala na radio emisijama u SAD-u, a čak 10 nedelja je provela među TOP 10 Billboardove lestvice. Isto tako, veliki uspjeh postigao i remiksujući trance klasik "Adagio for Strings".



Tiesto je sa dj-ingom počeo već na školskim zabavama, da bi u razmaku od 1985 - 1993. godine postao rezident u nekoliko klubova u Holandiji. Tokom tih početnih godina producirao je pod pseudonimima "Da Jokes" i "DJ Limited".

No, prekretnica je zasigurno bio klub "The Spock" (Breda), gdje je mogao svirati ploče po svojem ukusu te razvijati svoj jedinstveni stil, svakog vikenda od 22h do 04h. Sredinom 90-tih počinje sa produkcijom da bi 1997. godine osnovao izdavačku kuću "Black Hole Recordings". Njegova izdavačka kuća kao i "Magik Muzik" etiketa nastavljaju sa vizijom Tiësta. Ubrzo nakon, slijede i prvi potpisi za "Black Hole Recordings", u vidu dj-a kao što su Cor Fijneman, Ton TB, and Mark Norman.

Od umjetničkih albuma možemo izdvojiti "In My Memory" i "Just Be" na kojima se nalaze hit singlovi kao što su Flight 643, Traffic, Lethal Industry, Adagio for strings i Just be. Njegov serijal "Magik", koji je išao u čak 7 nastavaka je bio najprodavani trance mix ikad. Također, Tiësto već godinama izdaje i serijal "In Search Of Sunrise", da bi prošle godine objavio i četvrti nastavak. Ove godine, točnije krajem aprila izlazi i peto izdanje ovog serijala, "In Search Of Sunrise" gdje je kao temu Tijs izabrao Los Angeles.



Inače, Tiësto postaje poznat krajem 90' kada svira na ID&T Innercity patryu i na početku novog stoleća kada svira "Tiesto Solo", set od čak šest sati. Njegov prvi solo koncert, održan 10. maja 2003. godine u Arnhemu, Holandija, koji je okupio čak 25 000 svojih obožavatelja. Koncert je održan i sljedeće godine, opet uz veliki uspjeh tako da je Tiesto ovaj show ponovio i u susednoj Belgiji gdje je nanovo okupio veliki broj obožavatelja, čak 20 000. Karte za svaki koncert su bile rasprodane u svega nekoliko sati.

20. avgusta 2005. godine održao je svoj koncert u nekoliko gradova u Americi, pred 10.000 posetioca. Uprkos odloženim nastupima u New Orleansu i Miamiju zbog nevremena Tiësto je već potvrdio svoju poziciju dosadašnjim nastupima. Na jesen 2005. odlazi na, pokazati će se vrlo uspješni "Central European Tour" gdje se Tijs susreće sa neočekivano dobrim odazivom, između 10 000 i 15 000 obožavatelja. Tiesto je u sklopu te turneje posetio redom Hrvatsku, Slovačku, Makedoniju, Rumunjsku, Mađarsku, Češku, Poljsku , Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Tijs je prvi dj koji je čak tri godine zaredom proglašen kao 'No. 1. DJ u svijetu', 2002., 2003., i 2004. godine. 2004. godine Tiësto svira na otvaranju Olimpijskih igara u Atini, koje je pratilo oko 2 milijarde gledaoca širom sveta što je izuzetan uspeh.



Pogotovo u Holandiji, ali i širom sveta, Tijsov muzički talent donosi mu veliku popularnost, i gotovo "mitski status".

Moto: "Osjećam energiju mnoštva i pokušavam je uzvratiti, da stvorim jedinstvo."

Zanimljivost: Nikada nije mislio da ce biti DJ jer se u to vrijeme i baš nije moglo živeti od DJ-inga, a da nije DJ, vjerojatno bi bio - kuvar!

Pseudonimi: Aliases: Allure, Da Joker, DJ Tiësto, DJ Limited, Drumfire, Hammock Brothers, Paradise In Dubs, Passenger, Roze, Stray Dog, Tiësto, Tom Ace, i Wild Bunch.

Također je sarađivao sa dj-ima kao što su Cor Fijneman i Tony Montana. Zajedno sa Benno De Goeijem činio je "Kamaya Painters", sa Armin van Buurenom projekt "Alibi" te "Gouryellu" zajedno sa Ferry Corstenom.

Ovaj veliki filantrop svojim nastupima učestvovao je u prikupljanju sredstava za žrtve tsunamija, a 2006. proglašen je zvaničnim ambasadorom Dance4Life fondacije za dizanje javne svijesti o HIV/AIDS-u, nakon čega je zajedno sa Maxi Jazzom iz Faithless-a snimio istoimeni single. Saradna s talijanskim modnim dizajnerom Giorgio Armanijem dovela je do proizvodnje ograničenog izdanja Tiesto majica, koje se mogu kupiti u Armani prodavnicama širom svijeta – putem dobrotvornih akcija do sada je sakupio preko 300,000 US$.

U nizu nagrada i priznanja koja je dobio je i nedavna pobjeda u čak četiri kategorije na 24th Winter Music Conference, održanoj u Majamiju 26. marta 2009 i to: Najbolji solo-umjetnik, u kojoj je premašio imena kao što su Madonna i Britney Spears, Najbolji svjetski DJ, Najbolji podcast za njegov šou Tiesto's Club Life koji se emituje na stanici Radio538, kao i Najbolji cjeloviti DJ Mix za kompilaciju „In Search of Sunrise 7 – Asia“.

Tiesto je poznat po tome da na turneji koristi najbolju sound i light opremu: tako je u augustu 2008. u Londonu priredio spektakl s ekranom od 200 kvadratnih metara, 200,000 watt sound sistemom i 300,000 watt osvjetljenjem!

Diskografija

Albumi

2001 - In My Memory
2002 - In My Memory [Bonus Disc]
2004 - Parade of the Athletes
2004 - Just be
2007 - Elements of life
2007 - Elements of life [Limited Edition 2CD]
2009 - Kaleidoscope

Kompilacije

1995 - Forbidden paradise 3 - The quest for Atlantis (Basic Beat Recordings)
1995 - Forbidden paradise 4 - High as a kite (Basic Beat Recordings)
1996 - Lost treasures 1 - Isle of Ra (Basic Beat Recordings)
1996 - Forbidden paradise 5 - Arctic expedition (Basic Beat Recordings)
1996 - Lost treasures 2 - Concerto for sonic circles (Basic Beat Recordings)
1997 - Lost treasures 3 - Creatures of the deep (Basic Beat Recordings)
1997 - Forbidden paradise 6 - Valley of fire (Basic Beat Recordings)
1997 - Magik 1 - First Flight (Blackhole Recordings)
1998 - Forbidden paradise 7 - Deep forest (Basic Beat Recordings)
1998 - Magik 2 - Story of the Fall (Blackhole Recordings)
1998 - Magik 3 - Far From Earth (Blackhole Recordings)
1998 - Global Clubbing
1998 - Space Age 1.0 (Blackhole Recordings)
1999 - Space Age 2.0 (Blackhole Recordings)
1999 - Magik 4 - A new Adventure (Blackhole Recordings)
1999 - In Search of Sunrise 1 (Blackhole Recordings - Songbird)
1999 - Live at Innercity, Amsterdam-Rai (Incl. Video Tape Of Live Set & Preperations in Breda) (ID&T)
2000 - Summerbreeze (Nettwerk)
2000 - In search of sunrise 2 (Blackhole Recordings - Songbird)
2000 - Magik 5 - Heaven Beyond (Blackhole Recordings)
2000 - Magik 6 - Live in Amsterdam (Blackhole Recordings)
2001 - Revolution Mix (Ministry Of Sound)
2001 - Magik 7 - Live in Los Angeles (Blackhole Recordings)
2002 - In search of sunrise 3 (Panama) (Blackhole Recordings - Songbird)
2003 - Nyana ((Blackhole Recordings - Magik Muzik)
2005 - In Search Of Sunrise 4 (Latin America) (Blackhole Recordings - Songbird)
2006 - In Search Of Sunrise 5 (Los Angeles) (Blackhole Recordings - Songbird)
2007 - In Search Of Sunrise 6 (Ibiza) (Blackhole Recordings - Songbird)
2008 - In Search Of Sunrise 7 (Asia) (Blackhole Recordings - Songbird)

Singlovi

1996 - DJ Tiësto - The Tube - with Greg Storm
1996 - DJ Tiësto - Shandar - with Greg Storm
1996 - DJ Tiësto - Long Way Home - with Greg Storm
1998 - DJ Tiësto - Theme Form Norefjell - with Cor Fijnem
1998 - DJ Tiësto, Montana & Storm - Gimme Some Sugar - with Greg Storm and DJ Montana
1999 - DJ Tiësto - Sparkles - with Cor Fijneman
1999 - DJ Tiësto, Montana & Storm - Bleckentrommel - with Greg Storm and DJ Montana
2001 - DJ Tiësto - Magik Journey - with Geert Huinink and Lizet van Beek
2001 - DJ Tiësto - Close to you - with Jan Johnston
2001 - DJ Tiësto - Dallas 4 pm
2001 - DJ Tiësto - In my memory - with Nicola Hitchcock
2001 - DJ Tiësto - Obsession - with Tom Holkenborg a.k.a. Junkie XL
2001 - DJ Tiësto - Battleship Grey - with Kirsty Hawkshaw
2001 - DJ Tiësto - Lethal Industry
2001 - DJ Tiësto - Flight 643
2001 - DJ Tiësto - Urban Train - with Kirsty Hawkshaw
2001 - DJ Tiësto - Surburban Train - with Ronald van Gelderen and Kirsty Hawkshaw
2001 - DJ Tiësto - Magik Journey (DJ Tiësto's Old School Trance Mix)
2002 - DJ Tiësto - 643 (Love's On Fire) - Met Oliver Klein/Jürgen Driessen, vocals Suzanne Palmer
2003 - Adagio for strings (Tiësto Remix)
2003 - DJ Tiësto - Traffic
2004 - DJ Tiësto feat. BT - Love Comes Again
2004 - DJ Tiësto - Just Be
2004 - DJ Tiesto - Adagio for strings
2010 - DJ Tiësto - Who Wants to Be Alone (feat. Nelly Furtado)

DVD izdanja

2003 - DJ Tiësto - Another day at the office
2003 - Tiësto in Concert
2004 - Tiësto in Concert 2


Izvor:wikipedija








Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Tiësto   Uto 6 Sep - 16:29











Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Tiësto   Sre 7 Sep - 0:32









Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85808

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Tiësto   Uto 13 Sep - 10:46




















Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Tiësto   Čet 27 Okt - 13:13









Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85808

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Tiësto   Pet 13 Apr - 17:41


















Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Tiësto   Sub 14 Apr - 18:42









Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Tiësto   Sub 14 Apr - 18:44









Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Tiësto   Sre 14 Nov - 22:56









Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Tiësto   Sre 14 Nov - 22:59









Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Tiësto   

Nazad na vrh Ići dole
 
Tiësto
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-