Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Shaggy

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Shaggy   Uto 6 Sep - 13:59

Shaggy



Shaggy Orville Richard Burrell, rodjen 22. oktobra 1968 godine u Kingston, Jamaica, poznat pod umetničkim imenom Shaggy, je reggae pevač, poznat po singlu " Bombastic" i " It wasnt Me". Primećen je po specifičnom bariton glasu i kažu da je nadimak i izgled uzeo od crtanog lika Shaggy Rogersa iz crtanog filma Scooby Doo-a.
Sa 18 godina se preselio u Bruklin, i 1987 godine je uzimao časove pevanja. Primećen je godinu dana kasnije dok je pevao na ulici sa prijateljima. 1988 godine se prijavljuje u vojsku i učestvuje u Operaciji Desert Storm tokom Zalivskog rata. U to vreme je usavrsio svoj glas tokom dosadnih i monotonih marširanja i tu je i dobio inspiraciju za pesmu "Bombastic".

1990 godine, nakon povratka iz Persijskog zaliva, odlučuje da nastavi svoju muzičku karijeru i izdaje njegov prvi hit "Oh Carolina" koja je bila dancehall obrada reggae pesme Folkes Brothersa koja se pojavila u filmu Sheron Stone "Sliver". Te iste godine, pojavljuje se na Kenny Dopeovom hip hop albumu "The Unreleased Project" i počinje saradnju sa producentima kao Sting International, Don One, Lloyd Spiderman Cambell i Robertom Livingstonom.

1993 godine objavljuje svoj prvi debi album "Pure Plasure" koji uključuje sve njegove dotadašnje singlove, a1994 godine izdaje album "Original Doberman".



Sada već poznat u Evropi, 1995 godine kreće na turneju po Americi i izdaje album "Bombastic" čija vodeća pesma postiže tiraž od preko milion prodatih kopija. Pesma je dostigla treće mesto na Pop top listama i prvo mesto na R&B top listi. Album je proveo skoro godinu dana na prvom mestu Billboard reggae top listi kao najprodavaniji i takodje te godine je dobio i Grammy nagradu za najbolji Reggae album.

Shaggy nastavlja svoj uspeh sa svetskom turnejom, i snima duet pesmu sa Maxy Priestom "That Girl" 1996 godine. Sledeći solo album izdaje 1997 godine pod imenom "Midnite Lover" ali album nije imao zapažen komercijalan uspeh .



2001 godine izdaje album "Hot Shot" koji je imao dijamantski tiraž i tu se izdvajaju pesme "It wasnt me" i "Angel"i one se plasiraju na prvo mesto Billboard 200 i Uk Album top liste.
2002 godine izdaje "Lucky day" i 2005 album "Clothes Drop" koji nisu imali naročiti uspeh u Americi , ali su vrlo dobro bili kotirani u Evropi, naročito pesma "Hey Sexy Lady" i "Streinght of a Woman".
Od 2005 godine, uglavnom nastupa po festivalima, raznim sportskim manifestacijama,a 2009 godine snima pesmu Shaggy - Rise Again (sa Sean Paul, Sean Kingston, Alison Hinds, Shontelle Layne, Edwin Yearwood, Destra Garcia, David Rudder, KesDieffenthaller, Tessanne Chin, Etana & Belo), pesmu koju je sponzorisao Digicel, koja je postala himna na Haitima nakon velikog zemljotresa 12, januara te godine.
2010 godine saradjuje sa balkanskom grupom Sahara koju čine rumunski pevač Costi Ionita i bugarska pevačica Andrea, zatim Francuski DJ Bob Sinclair na pesmi "I Wanna" koja je objavljena 2010 godine u Evropi.

Discografija:

Albumi

1993: Pure Pleasure
1994: Original Doberman
1995: Boombastic US #34, UK #37 (Platinum)
1997: Midnite Lover (Platinum)
2000: Hot Shot US #1, UK #1 (6x Platinum)
2002: Lucky Day US #24 (Gold)
2005: Clothes Drop US #144
2007: Intoxication
2008: Best of Shaggy: The Boombastic Collection UK #22


Singlovi:

"Oh Carolina" , "Nice and Lovely" , "Soon be Done" , "Big Up" , "In the Summertime" , "Boombastic" ,"Why You Treat Me So Bad?" , "Something Different" ,"The Train Is Coming" ,"Day Oh" ,"In the Summertime '96" ,"That Girl" , "My Dream" , "Piece Of My Heart" , "It Wasn't Me" , "Angel" ,"Luv Me, Luv Me" ,"Dance & Shout" / "Hope" , "Me Julie" · "Hey Sexy Lady" · "Strength Of A Woman" · "Get My Party On" · "Wild 2Nite" · "Ultimatum" · "Church Heathen" , "Bonafide Girl" , "What's Love" ,"Feel The Rush" ,"Fly High".

Grammy Awards

1996 Boombastic Won
2002 "It Wasn't Me" feat. rik rok Nominated
2006 Clothes Drop Nominated
2008 Intoxication Nominated

American Music Awards

2002 Shaggy Favorite Male Pop/Rock Artist Nominated
2002 Shaggy Favorite Rap/Hip-Hop Artist Nominated
2002 Shaggy Favorite Internet Artist of the Year Nominated

wikipedija
Izvor.wikipedija








Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Shaggy   Uto 6 Sep - 14:01











Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85817

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Shaggy   Sre 7 Sep - 10:06
















Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85817

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Shaggy   Sub 17 Sep - 23:33


















Nazad na vrh Ići dole
Boa

Elita
Elita


Poruka : 1253

Učlanjen : 22.08.2011


PočaljiNaslov: Re: Shaggy   Pon 19 Sep - 23:21

Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85817

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Shaggy   Čet 24 Nov - 23:23
















Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Muški
Poruka : 131063

Učlanjen : 07.04.2011


PočaljiNaslov: Re: Shaggy   Ned 15 Apr - 17:40









love
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Muški
Poruka : 131063

Učlanjen : 07.04.2011


PočaljiNaslov: Re: Shaggy   Ned 15 Apr - 17:41









love
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Muški
Poruka : 131063

Učlanjen : 07.04.2011


PočaljiNaslov: Re: Shaggy   Ned 15 Apr - 17:42









love
Nazad na vrh Ići dole
Emelie

Master
Master

avatar

Ženski
Poruka : 229585

Učlanjen : 28.10.2011


PočaljiNaslov: Re: Shaggy   Sub 23 Feb - 23:26

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Shaggy   

Nazad na vrh Ići dole
 
Shaggy
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Shaggy
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-