Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebook


Delite | 
 

 Salt-n-Pepa

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97381

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Salt-n-Pepa Empty
PočaljiNaslov: Salt-n-Pepa   Salt-n-Pepa Sat610Uto 6 Sep - 13:45

Salt-n-Pepa

Salt-n-Pepa Salt-N-Pepa-THEN

Salt-n-Pepa je Američki hip hop trio iz Queensa, New York, oformljen 1985 godine. Grupu su činile Cheryl James, (Salt ), Sandra Denton ( Pepa ), i Deidra "Dee Dee" Roper ( Spinderella ). Prodali su oko 15 miliona albuma i singlova širom sveta. Salt-n-Pepa je najprodavanija ženska rep grupa.
Do kasnih 80-tih, hip-hop je bio na putu da postane samo muško dominantni oblik umjetnosti, pa je zbog toga značaj pojave Salt-n-Pepa veći. Kao prvo svi su članovi bile žene (čak i njihov DJ je bio žena) i grupa je otvorila vrata za njih u hip-hop muzici.

Salt-n-Pepa Salt_n_pepaundated-med-big

Salt-n-Pepa je bila više pop orijentirana od mnogih svojih suvremenika, budući da su njihove pjesme bile prvenstveno party i ljubavne himne. Ali, pjesme poput 'Push it' i 'Shake Your Thang' su obeležile grupu i postavile je kao jednu od hit pop grupa tokom kasnih 80-ih. Salt-n-Pepa je uprkos očekivanjima i postala jedna od rijetkih hip-hop umjetnika koji je imala dugoročnu karijeru. Zajedno s LL Cool J, trio ima velike hitove 80-tih i 90-ih, i, ako ništa drugo, bili su na vrhuncu svoje popularnosti u 1994, kada je 'Shoop "i" Whatta Man " njihov treći album, bio u prvih deset na top listama.

Cheryl 'Salt' James i Sandy 'Pepa' Denton radile su u Sears dućanu u Queensu, New York, kada je njihov suradnik, a Charylin dečko, Hurby 'Luv Bug' Azor pitao da li žele da urade duo rap na pjesmu koju je radio za njegovu školu u New Yorku Centru za medijske umjetnosti. Pjesma je objavljena kao singl pod imenom grupe "Super nature" u ljeto 1985, i ona je postala underground hit, i bila je 46-ta na nacionalnoj R & B ljestvici. Azor, koji je postao njihov menadžer, je producirao njihov debi 1986 Hot, Cool & Vicious, koji je također istakao i DJ Pamelu Green. Nakon velikog uspeha ovog singla grupa menja ime u Salt-n-Peper.

Salt-n-Pepa Images?q=tbn:ANd9GcRaWkzxBv6Wxce3LW1zYhm6-IGlGeDEHHpWFUiSoCYb1rVLQKI1

Tri singla s Hot, Cool & Vicious - "My Mike Sounds Nice", "Tramp", "Chick on the Side" - postali su hitovi u 1987 a DJ na radio stanici u San Franciscu, remiksirao je pesmu "Push it, i pesmu" Tramp", i ona je postala lokalni hit. "Push It" je ubrzo puštena na nacionalnoj tv i postala veliki hit, penjući se do broja 19 na pop ljestvicama, i jedna je od prvih rap pesama koji ce biti nominirana za nagradu Grammy.

Remix album svih Salt-n-Pepa hitova je objavljen u 1989 dok grupa priprema treći album, "Blacks Magic". Po izlasku albuma "Blacks Magic" je bio dočekan s jakom recenzijom i prodajom. Pesma "Exspression" je provela osam nedelja na vrhu rap ljestvice, dok drugi singl s albuma, "Let's Talk About Sex", postaje njihov najveći pop hit do tada, penjući se na broj 13. Oni su kasnije ponovo snimili tu pesmu kao safe-sex rap, 'Let's Talk About AIDS-a. "

Salt-n-Pepa Push_It_by_Salt-N-Pepa_single_cover

Potpisivanjem ugovora sa London / Polygram, izdaju album " Very Necessary" 1993godine. Album je bio privlačan i seksi i pre rasprodaje a njihov novi, sofisticirani zvuk ubrzo je postao veliki hit. Budući da je promocija albuma " Very Necessery" počela da jenjava članice Salt-n-Pepa su se okrenule glumi. Obe su se pojavile 1993 u komediji Tko je čovjek? Stephena Thomas Erlewina. Pesma 'Shoop' je dostigla mesto broj četiri na pop ljestvicama. "Whatta Man", duet sa vokalnom grupom En Vogue, dosegao broj tri na obe pop i R & B ljestvice u 1994 godini. Posljednji singl s albuma, "None of Your Business", bio je manji hit, ali je osvojio nagradu Grammy za najbolji Rap Performance 1995.

Njihov peti album " Brand New " (1997 ) je prošao manje zapažen ali su se izdvojili hitovi kao " R U Ready" i "Gitty Up". Album sa njihovim najvećim hitovima " The best Of " je objavljen u Evropi Januara 2000 godine. Bez novih albuma tokom tog perioda članice odlučuju da napuste muzičku industriju i oni se zvanično prestaju da postoje 2002 godine.
2004 godine se pojavljuju na dodeli nagrada "VH-1s Hip Hop Honors" izvodeći pesmu What a Man sa En Vogue. Iako prvi put nastupaju nakon šest godina, Salt-N-Pepa odlučuju da se ponovo oforme 2007 godine.
Maja 2009 godine, prave koncert u Honolulu, Hawaii , zajedno sa SWV i Lisa Lisa. Naziv šoa je bio " Ladies of the 80s ", i zatim nastupaju na festivalima 2010 godine. Oktobra 2010 dobijaju nagradu " I am Hip Hop Award "

Diskografija:

* 1986: Hot, Cool & Vicious (Platinum)
* 1988: A Salt with a Deadly Pepa (Gold)
* 1990: Blacks' Magic (Platinum)
* 1993: Very Necessary (5x Platinum)
* 1997: Brand New (Gold)

Nagrade i nominacije:

* American Music Awards
o 1995: Favorite Hip-Hop Artist (nominated)
o 1995: Favorite R&B/Soul Duo or Group, (nominated)

* Grammy Awards
o 1989: Best Rap Performance by a Duo or Group "Push It" (nominated)
o 1992: Best Rap Performance by a Duo or Group "Let's Talk About Sex" (nominated)
o 1995: Best R&B Performance by a Duo or Group: "Whatta Man" (w/ En Vogue) (nominated)
o 1995: Best Rap Performance by a Duo or Group "None of Your Business"(winner)

* MTV Video Music Awards
o 1994: Best Dance Video "Whatta Man" -winner
o 1994: Best R&B Video "Whatta Man" - winner
o 1994: Best Choreography In A Video "Whatta Man" - winner
o 1995: Best Dance Video "None of Your Business" (nominated)
* 2nd Annual VH1 Hip Hop Honors Honoree



Izvor: Wikipedija








Salt-n-Pepa Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97381

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Salt-n-Pepa Empty
PočaljiNaslov: Re: Salt-n-Pepa   Salt-n-Pepa Sat610Uto 6 Sep - 13:46












Salt-n-Pepa Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

wild filly

Ženski
Poruka : 85778

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


Salt-n-Pepa Empty
PočaljiNaslov: Re: Salt-n-Pepa   Salt-n-Pepa Sat610Uto 13 Sep - 10:19













Salt-n-Pepa 4285547593


Salt-n-Pepa 2lwq2yh


Salt-n-Pepa 4285547593
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97381

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Salt-n-Pepa Empty
PočaljiNaslov: Re: Salt-n-Pepa   Salt-n-Pepa Sat610Sre 8 Feb - 19:55









Salt-n-Pepa Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

Shadow

Ženski
Poruka : 97381

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


Salt-n-Pepa Empty
PočaljiNaslov: Re: Salt-n-Pepa   Salt-n-Pepa Sat610Pon 14 Maj - 18:54









Salt-n-Pepa Haoss10
Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Salt-n-Pepa Empty
PočaljiNaslov: Re: Salt-n-Pepa   Salt-n-Pepa Sat610Pet 12 Apr - 21:58

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Salt-n-Pepa Empty
PočaljiNaslov: Re: Salt-n-Pepa   Salt-n-Pepa Sat610Pet 12 Apr - 22:02

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost
avatar


Salt-n-Pepa Empty
PočaljiNaslov: Re: Salt-n-Pepa   Salt-n-Pepa Sat610Pet 12 Apr - 22:07

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




Salt-n-Pepa Empty
PočaljiNaslov: Re: Salt-n-Pepa   Salt-n-Pepa Sat610

Nazad na vrh Ići dole
 
Salt-n-Pepa
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-