Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Eddy Grant

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Eddy Grant   Uto 6 Sep - 12:03

Eddy Grant


Eddy Grant (rođen Edmond Montague Grant, 5. mart 1948, u Plaisance, Gvajana) je britanski reggae muzičar. Od "Black skin, Blue Eyed Boys" kroz "Living on The Frontline", Eddy Grant je prepoznat kao glasni promoter društveno-političkih komentara, kulture i dostignuća savremenih crnih ljudi. Eddy-ev minuciozan način snimanja je u velikoj meri odgovoran za njegov ugled - on je svirao svaki pojedinačni instrument, pjeva svaki vokalni dio i producira svaki trag na svim njegovim solo albuma je malo poznata činjenica.

Kada je bio još dječak, njegovi roditelji su emigrirali u London, Velika Britanija, živio je u Kentish Town i išao u školu Acland Burghley Sekundary Modern u Tufnell Park-u. U poslijeratnom razdoblju (od 1960 nadalje) i prigradskoj okolini, bio je izložen uticaju rock and rolla,Chuck Berry-a i nastajanju pop-muzike. Ova rana kombinacija etničkih i komercijalnih pop utjecaja su kulminirali kada Eddy osniva grupu Equals, vjerojatno najbolji i svakako prvi multi-rasni pop / rock outfit koji je zadobio međunarodna priznanja.Svoj prvi hit je imao 1968 godine, kada je kao gitarista i tekstopisac u grupi The Equals napisao pesmu "Baby Come Back". Pesma se ponovo nasla na mestu broj jedan i kasnije kad je bila pokrivena od Pato Banton-a. Sledeći hit je bila pesma "Viva Bobby Joe".
Sa 23, pritisci na njegovo užurbano snimanje i raspored turneja raspored uzela je svoj danak. kao veliki konzument čaja i veran vegetarijanac, Grant je pretrpio teške srčane udare koji su ga je prisilili da preduzme velike korake koje se tiču njegove budućnosti.



1971 godine, Eddy odlazi kući u Guynnna-u nakon teže bolesti, napušta grupu The Equals i započinje svoju solo karijeru.
Takođe, kao mudar biznismen, 1972 on započinje rad u prvom crnom studiju za snimanje u Europi, Coach House, i počinje snimati vlastitu muziku pod imenom Ice Records. Kao rezultat toga, mislio je da će biti jedini koji posjeduje prava na sve njegove pjesme. Godine 1979, Grant snima "Living On A Frontline" za distributersku kuću Columbia Records, koja je kupila prava za sve njegove snimke uključujući i pesme snimljene sa grupom Equals.

1981 godine se seli na Barbados i gradi studio komplex Blue Wave. Tada otprilike seli i Ice Records distribuciju u Europi u RCA Records i snima album, "Killer on the Rampage". Odnos s RCA pokazao se izrazito povoljno kad je album izdvojio hitove "I Don't Wanna Dance" i "Electric Avenue". Obje ove pjesme su se našle na UK Top pet, a "I Don't Wanna Dance" na mestu broj jedan UK charta Septembra/Oktobra 1982 godine.
Često koristi svoje pesme u političke svrhe , naročito protiv u to vreme apartheida u Južnoj Africi.
Godine 1982, njegov solo singl "I Don't Wanna Dance" je proveo tri nedelje na mestu broju jedan na UK Singles Chart-u, a njegov album Killer On The Rampage se nasao u Top Ten Albumima te iste godine.
"Electric Avenue" je bio i u Velikoj Britaniji i u SAD-u na mestu broj 2 u 1983, i prodaje se u više od milijun primjeraka. Osim toga, kasniji remix pjesme je bio u UK Top Ten hit ponovo u 2001.
Godine 1984 Grant je imao manji hit singl u SAD-u s originalnom pesmom koja je pratila Michael Douglas-a i Kathleen Turner u filmu Romancing the Stone, uprkos tome što je producent filma odlučio da sve delove pesme, sem dela solo gitare izbaci iz filma.Pjesma se nije pojavila na soundtracku. Grant objavljuje pesmu kao singl s izvornim videom iz scena iz filma dok ga nije ponovno preuredio bez Romancing the Stone klipova.
Njegov kasniji singl "Gimme Hope Jo'anna", za vrijeme apartheid režima (gde 'Joanna' služi kao skraćenica za Johannesburg, Južna Afrika) bila je pesma o apartheidu u toj zemlji, te je nakon toga zabranjena u Južnoj Africi.

(Ostale pesme, poput "War Party" takođe su bili politički protesti, "The only decoration is the one upon the grave" i "Living On The Front Line")
Godine 1991, Grant je bio domaćin prve godišnje dodele nagrada na Caribbean Music Awards-u u Harlemskom Apollo Theateru u New Yorku.
Kasnije se Grant više fokusira na Ice Records, i počinje ponovnom izdavanju snimki Calypso i soca umjetnicima, poput Mighty Sparrow, Burne Lion, Lord Melody i drugima. Godine 1993 Grant se vraća u svoju rodnu Gvajana-u i počinje da glumi u Darrell Wasyk's Senf Bath (film). Grant je bio u braku 40 godina i ima četvero djece. Trenutno radi u njegovom studiju i Pepperpot Nightclub-u.

2001 godine, Eddy Grant, izdaje kompilacijski album The Greatest Hits.
2008 Grant kreće na svoju prvu UK turneju posle više od dvadeset godina, gde pravi koncerte u Londonu's Bush Hallu, Brighton Concorde 2, Cambridge Junction, Norwich Riva, a Manchester akademija 2. On je također nastupio na Nelson Mandelinom 90-tom rođendanu u Londonskom Hyde Parku, i na Glastonbury, Oxegen and T Parku.

Još uvijek koristi svaku priliku da iskaže svoju političku zabrinutost. Međutim, tokom nastupa na britanskom radiju 20. juna 2008, nije želeo da priča na temu patnje naroda Zimbabvea, navodeći nepovjerenje prema načinu izveštavanja o tamošnjim događajima u novinama.

Učestvovao je na ceremoniji zatvaranja Indian Premier League u Južnoj Africi 24. maja 2009.



Diskografija:

1977 Message Man
1979 Walking on Sunshine
1980 Love in Exile
1981 Can't Get Enough
1982 Killer on the Rampage
1984 Going for Broke
1986 Born Tuff
1988 File Under Rock
1990 Barefoot Soldier
1992 Paintings of the Soul
1993 Soca Baptism
2001 Hearts and Diamonds
2006 Reparation

Live albums

* Live at Notting Hill (1981)

Compilation albums

* All The Hits (1984)
* Walking on Sunshine (The Best of Eddy Grant) (1989)
* Greatest Hits (1997, EMI)
* Hits From the Frontline (1999, )
* Hit Collection (1999)
* The Greatest Hits (2001)
* Greatest Hits Collection (2001, )
* The Very Best of Eddy Grant - Road To Reparation (2008, )

Singles


1979 "Living on the Front Line"
Walking on Sunshine
"Walking on Sunshine"
1980 "Do You Feel My Love"
1981 Can't Get Enough of You"
"I Love You, Yes I Love You"
1983 "I Don't Wanna Dance"
1984 "Electric Avenue"
"Living on the Front Line" / "Do You Feel My Love" (re-issue)
"War Party"
"Till I Can't Take Love No More"
1984 "Romancing the Stone"
"Boys in the Street"
1988 "Gimme Hope Jo'anna"
"Harmless Piece of Fun"
"Put a Hold on It"
1989 "Walking on Sunshine" (re-issue)
2001 "Electric Avenue" (Remix)
"Walking on Sunshine" (Remix)



Izvor:wikipedija








Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Uto 6 Sep - 12:05

I don't wanna dance












Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85817

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Uto 13 Sep - 9:03


















Nazad na vrh Ići dole
crni_biser

Super Član
Super Član

avatar

Ženski
Poruka : 549

Godina : 30

Lokacija : Treći kamen od Sunca

Učlanjen : 11.09.2011

Raspoloženje : očajno


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Čet 15 Sep - 16:17

Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sub 17 Sep - 22:47









Nazad na vrh Ići dole
Boa

Elita
Elita


Poruka : 1253

Učlanjen : 22.08.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Pon 19 Sep - 23:26

Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Pon 12 Mar - 21:06









Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Pon 12 Mar - 21:06









Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85817

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Pon 19 Nov - 22:04
















Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85817

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Pon 19 Nov - 22:14
















Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47412

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Pon 13 Maj - 12:26




Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:00









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:01









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:01









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:08









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:10









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:14









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:17









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:19









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:20









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:25









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:36









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
katarina

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 75132

Učlanjen : 06.06.2011


PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   Sre 8 Apr - 14:43









Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Eddy Grant   

Nazad na vrh Ići dole
 
Eddy Grant
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Eddy Grant
» Eddy Wata
» Reggae muzika / stilovi
» Crna Magija
» Hugh Grant - Hju Gran
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-