Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Buddha Bar

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Buddha Bar   Uto 6 Sep - 11:55

Buddha Bar




Muzika Buddha Bar serija je kompilacija lounge, chill out muzike i world muzike. Serija je izrađena od strane DJ-a i Buddha Bar osnivača Claude Challe koji sastavlja i producira prva dva albuma. Seriju je nastavio s različitim DJ-jevima, uključujući i DJ Ravin, Sam Popat, i David Vişan.

Buddha Bar je također izdao 'Buddha Bar Nature "i" Buddha-Bar Ocean', komponovano i producirano od Arno Elias-a, kompozitora 'Amor Amor "iz Buddha Bara 2 i Amanaska. To je uključivalo DVD Nature i ocean snimke u režiji Allain Bougrain-Dubourg-a.



Claude Challe je rođen u Tunisu 1945 godine. On je DJ i vlasnik kluba, najprepoznatljiviji kao Buddha Bar koje je naziv oba njegova kluba i naziv za niz chill-out kompilacije koje je snimio. Challe se seli u Francusku u dobi od tri godine. Sa 19 godina bio je vlasnik frizerskog salona u Parizu, i postao poznat kao "čovjek sa zlatnim makazama". Challe kasnije napušta salon i živi kao emigrant na ostrvu Sardinija, u hipi komuni. Fan svih stvari sa zapada, mladi Challe putovao je u Indiju, Nepal i Indoneziju. Po povratku u Francusku, bio je uveden u muziku Andreas Vollenweider-a, izvodjačem world i new age muzike i Ennio Morricone-om, poznatom po svojim soundtrack temamaa. Tada se uključuje u pariški noćni život.

Vodio je niz francuskih klubova, uključujući Le Prive (1974), Le Centre Ville u Les Halles (1979), Les Bains-douches (1984), El Divino na Ibizi (1992) i Buddha Bar (1996). restoran / klub je postao omiljeno odredište i dovelo do Challe-ove Buddha Bar mix kompilacije. Inspiriran prizorima i zvucima iz prirode, on ih inkorporira u klubovima koje vodi a naročito u klubu Buddha Bar u Parizu.

Challe je producirao "Reveillon de Mondes", na kome je prisustvovalo 50.000 ljudi, i održan u Vincennes-u, predgradju Pariza, u saradnji s radio stanicom, Radio Nova.

Godine 1996 Challe osniva izdavačku kuću Chall'o music da bi obezbedio platformu za svoju kompilaciju, kombinaciju opuštajuće istočno / zapadne muzike koju je svirao u klubu. 1999 je izdao svoju prvu Buddha Bar kompilaciju. Sledeća izdanja su imala različite producente, ali mix relax i chill-out muzike je ostao isti. Dela koji su se pojavila na kompilaciji uključuju i Nusrat Fateh Ali Khan-a, Deepak Ram-a, Faithless i Gotan Project.

Diskografija:

Albumi:

Volume 1 (1999 Mixed by DJ Claude Challe)
Volume 2 (2000 Mixed by DJ Claude Challe)
Volume 3 (2001 Mixed by DJ Ravin)
Volume 4 (2002 Mixed by DJ David Vişan)
Volume 5 (2003 Mixed by DJ David Vişan)
Volume 6 (2004 Mixed by DJ Ravin)
Volume 7 (2005 mixed by DJ Ravin and David Vişan)
Volume 8 (2006 produced by George V Records,mixed by Sam Popat)
Volume 9 (April 16, 2007 produced by George V Records, mixed DJ Ravin)
Volume 10 (2008 produced by George V Records, mixed DJ Ravin)
Volume 11 (2009 produced by George V Records, mixed DJ Ravin)
Volume 12 (2010 produced by George V Records, Wagram, mixed DJ Ravin)
Buddha Bar Amnesty International (2001Mixed by DJ Jean-Pierre Danel)
Buddha Bar Nature, Arno Elias (the first original Buddha Bar composed and produced by Arno Elias)
Buddha Bar Ten Years -December 2006


Izvor:wikipedija








Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Uto 6 Sep - 11:56









Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85817

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Uto 13 Sep - 8:20


















Nazad na vrh Ići dole
Boa

Elita
Elita


Poruka : 1253

Učlanjen : 22.08.2011


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Ned 25 Sep - 3:06

Nazad na vrh Ići dole
Boa

Elita
Elita


Poruka : 1253

Učlanjen : 22.08.2011


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Ned 25 Sep - 20:09

Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Sre 8 Feb - 20:17









Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96952

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Uto 14 Avg - 23:49









Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Muški
Poruka : 131063

Učlanjen : 07.04.2011


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Sre 17 Dec - 23:54









love
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Muški
Poruka : 131063

Učlanjen : 07.04.2011


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Sre 17 Dec - 23:55









love
Nazad na vrh Ići dole
Abu Dabi

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Muški
Poruka : 131063

Učlanjen : 07.04.2011


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Sre 17 Dec - 23:57









love
Nazad na vrh Ići dole
Buba

  

avatar

Ženski
Poruka : 11977

Učlanjen : 13.01.2013


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Čet 18 Dec - 15:57









Nazad na vrh Ići dole
Buba

  

avatar

Ženski
Poruka : 11977

Učlanjen : 13.01.2013


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Čet 18 Dec - 15:58









Nazad na vrh Ići dole
Buba

  

avatar

Ženski
Poruka : 11977

Učlanjen : 13.01.2013


PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   Čet 18 Dec - 16:06









Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Buddha Bar   

Nazad na vrh Ići dole
 
Buddha Bar
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Buddha Bar
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-