Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Pierce Brosnan

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 46017

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Pierce Brosnan   Sre 2 Jul - 4:01




Pierce Brosnan







Pierce Brendan Brosnan (Drogheda, Grofovija Louth, Irska, 16. svibnja 1953.),
irsko-američki glumac i producent

Pierce Brosnan je rođen u Droghedi, County Louth, Irskoj i živio je u mjestu Navan,
County Meath sve dok se nije preselio u Englesku u mlađoj životnoj dobi (što je
kasnije objasnio jer je u svojim filmovima, uspješno igrao i Irce i Engleze). Njegov
otac napustio je obitelj dok je Pierce bio dijete, i iako su se kasnije ponovno sreli,
nikad nisu imali blizak odnos. Njegova najpopularnija uloga je svakako ona britanskog
tajnog agenta James Bonda. Smrt njegove žene Cassandre Harris, ostavila ga je
samohranim ocem s troje djece - Christopherom i Charlotte iz Cassandrina prva
života, te Seanom. Nakon Cassandrine smrti, ponovno se oženio s Keely Shaye
Smith, s kojom ima dvoje djece.

Filmovi u kojima je nastupao:

  • "Caitlin" kao John Malcolm Brinnin (2008)
  • "Mamma Mia!" kao Sam Carmichael (2008)
  • "Married Life" kao Richard (2008)
  • "The November Man" kao nepoznata uloga (2007)
  • "The Topkapi Affair" kao Thomas Crown (2007)
  • "Butterfly on a Wheel" kao Tom Ryan (2007)
  • "Seraphim Falls" kao Gideon (2006)
  • "Matador" kao Julian Noble (2005)
  • "Nakon sumraka" (After the Sunset) kao Max Burdett (2004)
  • "Pravila privlačnosti" (Laws of Attraction) kao Daniel Rafferty (2004)
  • "Umri drugi dan" (Die Another Day) kao James Bond (2002)
  • "Evelyn" kao Desmond Doyle (2002)
  • "Krojač Paname" (The Tailor of Panama) kao Andrew "Andy" Osnard (2001)
  • "Svijet nije dovoljan" (The World Is Not Enough) kao James Bond (1999)
  • "Siva sova" (Grey Owl) kao Archie Grey Owl (1999)
  • "The Match" kao John MacGhee (1999)
  • "Afera Thomasa Crowna" (The Thomas Crown Affair) kao Thomas Crown (1999)
  • "Nećak" (The Nephew) kao Joe Brady (1998)
  • "Quest for Camelot" kao kralj Arthur (1998)
  • "Sutra nikad ne umire" (Tomorrow Never Dies) kao James Bond (1997)
  • "Robinson Crusoe" kao Robinson Crusoe (1997)
  • "Danteov vrh" (Dante's Peak) kao Harry Dalton (1997)
  • "Mars napada" (Mars Attacks!) kao Donald Kessler (1996)
  • "Ogledalo s dva lica" (The Mirror Has Two Faces) kao Alex (1996)
  • "Zlatno oko" (GoldenEye) kao James Bond (1995)
  • "Noćna straža" (Night Watch) kao Michael "Mike" Graham (1995)
  • "Ljubavna afera" (Love Affair) kao Ken Allen (1994)
  • "Ne pričaj sa strancima" (Don't Talk to Strangers) kao Patrick Brody (1994)
  • "Slomljeni lanac" (The Broken Chain) kao Sir William Johnson (1993)
  • "Tatica u suknji" (Mrs. Doubtfire) kao Stuart "Stu" Dunmeyer (1993)
  • "Vlak smrti" (Death Train) kao Michael "Mike" Graham (1993)
  • "Entangled" kao Garavan (1993)
  • "Live Wire" kao Danny O'Neill (1992)
  • "Čovjek kosilica" (The Lawnmower Man) kao Dr. Lawrence Angelo (1992)
  • "Žrtva ljubavi" (Victim of Love) kao Paul Tomlinson (1991)
  • "Murder 101" kao Charles Lattimore (1991)
  • "Mister Johnson" kao Harry Rudbeck (1990)
  • "The Heist" kao Neil Skinner (1989)
  • "The Deceivers" kao William Savage (1988)
  • "Taffin" kao Mark Taffin (1988)
  • "Četvrti protokol" (The Fourth Protocol) kao Valeri Petrofsky/James E. Ross (1987)
  • "Remington Steele: The Steele That Woludn't Die" kao Remington Steele (1987)
  • "Nomads" kao Jean Charles Pommier (1986)
  • "The Mirror Crack'd" kao Jamie (1980)
  • "The Long Good Friday" kao Irac (1980)
  • "Resting Rough" kao nepoznata uloga (1979)
  • "Murphy's Stroke" kao Edward O'Grady (1979)


wikipedija


Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 46017

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sre 2 Jul - 4:02



Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 46017

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sre 2 Jul - 4:18

Film "Zrtva ljubavi " - " Victim of love " - 1991.









Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 46017

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sre 2 Jul - 4:19

Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 46017

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sre 2 Jul - 4:29




Film " Robinzon Kruso " - 1993.






Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 46017

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sre 2 Jul - 4:35

Film "Danteov vrh " -" Dante's Peak  " -1997.




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 46017

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sre 2 Jul - 4:37

Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 46017

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sre 2 Jul - 4:38

Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 46017

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sre 2 Jul - 4:45




Film "Zlatno oko " - "Golden Eye "
- 1995.





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 46017

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sre 2 Jul - 4:50

Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 46017

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sre 2 Jul - 4:50

Nazad na vrh Ići dole
Dala

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 24410

Godina : 29

Lokacija : U reči

Učlanjen : 29.10.2014

Raspoloženje : Nepredvidivo


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sub 17 Dec - 19:45

Pirs Brosnan

16 Maj 1953, Navan, County Meath, Ireland




Pirs Brosnan, poznatiji kao agent 007, rođen je 16. maja 1953. godine u Irskoj. Njegov otac napustio je porodicu pre nego što je Pirs napunio godinu dana, tako da je poznati glumac sve do jedanaeste godine, kada se sa majkom seli u London, živeo sa majčinim roditeljima.

Brosnan je napustio školu sa 15 godina i postao član Londonskog dramskog centra, gde je učio glumu naredne tri godine. Prve nastupe imao je u okviru ovog centra u pozorišnim predstavama. Sledeći korak do popularnog agenta bile su TV serije. Glumio je i u tri britanske serije, uglavnom nacionalnog karaktera.

Potom su usledile prve uloge u filmovima o Džejmsu Bondu. Posle prvog filma, stanica NBC, koja je emitovala najpre seriju o popularnom detektivu, raskinula je ugovor nezadovoljna novim likom Džejmsa Bonda kog je glumio Pirs Brosnan. To je otvorilo mesto za novog glumca i Brosnana je ubrzo zamenio Timoti Dalton.

Pošto je izgubio ulogu koja mu je, kako se kasnije ispostavilo, savršeno odgovarala, Brosnan je počeo da glumi u drugim filmovima; njegov film "Ljubavne afere" postigao je zavidan uspeh. Nekoliko godina kasnije, Brosnan dobija poziv da se ponovo pojavi u ulozi tajnog agenta, pošto je Timoti Daltnon sa ovom ulogom doživeo ogroman neuspeh.

Film "Goldeneye" označio je povratak Pirsa Brosnana u ulozi agenta 007. Profit od preko 350 miliona dolara, koliko je doneo ovaj film, obezbedio mu je uloge u narednim filmovima o Džejmsu Bondu. Ostaće upamćen po tome što je imao najviše uloga detektiva u filmu.

Godine 1991. Brosnanu je umrla supruga od raka, a 1999. venčao se sa Keli Smit, TV voditeljkom. Ima dva sina.








happy
Nazad na vrh Ići dole
Dala

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 24410

Godina : 29

Lokacija : U reči

Učlanjen : 29.10.2014

Raspoloženje : Nepredvidivo


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sub 17 Dec - 19:46

Pirs Brosnan

Pirs Brendon Brosnan (eng. Pierce Brendan Brosnan) je irski filmski glumac i producent. Rođen je 16. maja 1953. godine, a najprepoznatljiiji je po ulogama o Džejms Bondu: Zlatno oko, Sutra nikad ne umire, Svet nije dovoljan i Umri drugi dan.

Privatni život

Brosnanova žena australijska glimica Kasnadra Heris(Cassandra Harris) je umrla od raka. Pirs se ponovo oženio tek 2001. godine sa Kili Šaj Smit(Keely Shaye Smith). U julu 2003. godine kraljica Elizabeta II (Queen Elizabeth II) ga je odlikovala medaljom britanskog carstva. Brosnan 2004. godine postaje državljanin SAD-a. Trenutno ima tri sina sa kojima živu u Malibu(Kalifornija).

Filmografija
The Topkapi Affair (2006)
Seraphim Falls (2006)
The Matador (2005)
Laws of Attraction (2004)
After the Sunset (2004)
Evelyn (2002)
Umri drugi dan, Die Another Day (2002)
The Tailor of Panama (2001)
The Thomas Crown Affair (1999)
Svet nije dovoljan, The World is Not Enough (1999)
Quest for Camelot (1998)
Dante's Peak (1997)
Sutra nikad ne umire, Tomorrow Never Dies (1997)
Robinson Crusoe (1997)
The Mirror Has Two Faces (1996)
Mars Attacks! (1996)
Zlatno oko, GoldenEye (1995)
Love Affair (1994)
Mrs. Doubtfire (1993)
The Lawnmower Man (1992)
Mister Johnson (1990)
Noble House (1988)
The Fourth Protocol (1987)
Nomads (1986)
The Long Good Friday (1980)

Izvor: Wikipedia








happy
Nazad na vrh Ići dole
Dala

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 24410

Godina : 29

Lokacija : U reči

Učlanjen : 29.10.2014

Raspoloženje : Nepredvidivo


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sub 17 Dec - 19:46

Došao nam Pirs Brosnan

Bivši Džejms Bond stigao sinoć u Srbiju, gde će snimati film "The november man". U četvrtak slavi 60. rođendan.

Pirs Brosnan doleteo je iz Londona sa dva sata zakašnjenja, a na VIP izlazu aerodroma "Nikola Tesla" dočekala ga je Indija Riven Oksenberg, njegova asistentkinja i unuka princeze Jelisavete Karađorđević, piše "Blic".

Crnom limuzinom otišao je u hotel "Hajat", gde će boraviti narednih nekoliko dana. Bivši Bond proslaviće i 60. rođendan u četvrtak u Beogradu, a zatim odlazi u Crnu Goru gde će snimiti deo scena za film. Potom ga očekuje povratak u Beograd, i nekoliko nedelja snimanja u srpskoj prestonici.

Film "The november man", prati operativca CIA koji je pozvan da učestvuje u misiji koja je za njega veoma lična, jer mora da se bori protiv bivšeg učenika, koga igra Dominik Kuper i koji je upleten u smrtonosnu igru koja uključuje visoke zvaničnike CIA i ruskog predsednika.

Zgodnom glumcu ovo neće biti prva poseta Beogradu, jer je još 1986. godine u prestonici snimao film i seriju "Put oko sveta za 80 dana".

Nedavno je Beograd ugostio Kevina Kostnera, a uskoro će Selmu Hajek.

Izvor: Mondo








happy
Nazad na vrh Ići dole
Dala

Urednik
Urednik

avatar

Ženski
Poruka : 24410

Godina : 29

Lokacija : U reči

Učlanjen : 29.10.2014

Raspoloženje : Nepredvidivo


PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   Sub 17 Dec - 19:46

Preminula ćerka Pirsa Brosnana

Glumac je slomljen zbog smrti svoje usvojene ćerke Šarlote Emili koja je preminula u 42. godini od raka jajnika.



Od iste bolesti umrla je i njena majka Kasandra, koja se udala za Brosnana 1980. godine, kada je Šarlot imala devet godina.


Šarlot se tri godine borila sa ovom opakom bolešću, ali je bitku izgubila prošlog petka.

"Moja draga ćerka Šarlot Emili podlegla je teškoj bolesti. Bila je okružena braćom, sinovima i mužem do poslednjeg trenutka. Borila se uzvišeno, hrabro i ponosno. Svi se molimo za nju i nadamo se da će uskoro naći lek za ovu groznu bolest. Hvala vam svima na podršci", rekao je glumac.

Brosnan je usvojio Šarlot 1986. godine, kada je preminuo njen biološki otac Dermont Haris.

Prema pisanju "Dailymaila", glumac je ovu tužnu vest primio tokom snimanja filma "Novembar Man" u Srbiji.








happy
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Pierce Brosnan   

Nazad na vrh Ići dole
 
Pierce Brosnan
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Pierce Brosnan
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-