Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Pet Shop Boys

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Pet Shop Boys   Sre 18 Jun - 22:26

Pet Shop Boys


Pet šop bojs (eng. Pet Shop Boys) su britanski elektropop-duet, koga čine Nil Tenant (vokali, klavijature, povremeno gitara) i Kris Lov (klavijature i povremeno vokali).

Pored svoje muzike, pišu i produciraju muziku drugih umetnika i pišu filmsku muziku. Do danas su u svetu prodali oko 100 miliona nosača zvuka.[1]. Od 1986. imali su 22 hita među 10 najpopularnijih u UK, uključujući četiri prva mesta: West End Girls, It's a Sin, Always on My Mind i Heart. Od sredine 80ih postali su popularni u svetu.

Primili su nagradu BRIT 2009. za izuzetan doprinos muzici. Njihov najnoviji album, pod imenom Yes, pušten je u prodaju 23. marta 2009

Diskografija

Albumi

1986. Please
1987. Actually
1988. Introspective
1990. Behaviour (USA: Behavior)
1990. Discography − The complete Singles Collection
1993. Very
1993. Very Relentless
1996. Bilingual
1999. Nightlife
2002. Release
2003. Pop Art - The Hits
2006. Fundamental
2006. Fundamentalism (Limited Edition)
2009. Yes
2009. Yes etc. (Special Edition)

Singlovi

1985. West End Girls
1986. Love Comes Quickly
1986. Opportunities (Let's Make Lots Of Money)
1986. Suburbia
1987. It's A Sin
1987. What Have I Done To Deserve This? (sa Dasti Springfild)
1987. A New Life
1987. Rent
1987. Always On My Mind
1987. Do I Have To
1988. Heart
1988. Domino Dancing
1988. Left To My Own Devices
1989. It's Alright
1990. So Hard
1990. Being Boring
1991. Where The Streets Have No Name (I Can’t Take My Eyes Off You)/How Can You Expect To Be Taken Seriously?
1991. Jealousy
1991. DJ Culture
1991. Was It Worth It?
1993. Can You Forgive Her?
1993. Go West
1993. I Wouldn't Normally Do This Kind Of Thing
1994. Liberation
1994. Yesterday, When I Was Mad
1995. Paninaro '95
1996. Before
1996. Se A Vida É (That’s The Way Life Is)
1996. Single-Bilingual
1997. A Red Letter Day
1997. Somewhere
1999. I Don't Know What You Want But I Can't Give It Any More
1999. New York City Boy
2000. You Only Tell Me You Love Me When You're Drunk
2002. Home And Dry
2002. I Get Along
2002. London
2003. Miracles
2004. Flamboyant
2006. I'm With Stupid
2006. Minimal
2006. Numb
2007. She's Madonna (sa Robi Vilijamsom)
2007. Integral
2009. Love etc.
2009. Did You See Me Coming? (od 19. juna 2009)


wikipedija








Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Sre 18 Jun - 22:27




Jedina dva člana kasnije veoma značajnog i slavnog elektro-pop sastava "Pet Shop Boys" nikada se nisu videli niti čuli pre sudbinskog susreta koji će ih povezati u više decenija dugu poslovnu i privatnu vezu, a živeli su sasvim razdvojene živote u različitim krajevima Engleske.

Nil Tenant (Neil Tennant) došao je iz Njukasla na studije istorije na Univerzitetu Severni London. Usput je svirao gitaru i čelo u lokalnoj hipi-folk grupi. Stekavši diplomu, nakon kraćeg traganja za pravim poslom, postaje novinar, a uskoro i pomoćnik urednika poznatog britanskog pop-magazina "Smash Hits".

Za to vreme student arhitekture iz Liverpula, Kris Lou (Chris Lowe), svirao je klavir i trombon u bendu koji je obrađivao stare pop i džez hitove. Životna shvatanja su mu se promenila kada je prvi put čuo muziku iz filma "Groznica subotnje večeri", pa je i on krenuo put prestonice odlučan da započne nov život.

Istorijski susret dogodio se 1981. u prodavnici ploča na Kings roudu. Pošto su otkrili da imaju identična interesovanja za muziku i još štošta, Nil i Kris su počeli da se druže i stvaraju muziku. Sasvim slučajno, kako to već biva kada se poklope zvezde, Nil je otputovao u Njujork da intervjuiše tada već velike zvezde Stinga i grupu "Police", a sa sobom je poneo i prve uspelije snimke novonastale grupe koju su nazvali po prijateljima zaposlenim u prodavnici kućnih ljubimaca. Demo trake je pustio poznatom producentu Bobiju Orlandu, čijim se radovima divio u mladosti. Iskusno uvo nanjušilo je golem potencijal u "demonima" britanskog intelektualca, pa im je obezbedio "pravo" snimanje, a tako urađena pesma "West End Girls" postaje hit na podijumima San Franciska i Los Anđelesa.

Nešto kasnije, za "Pet Shop Boys" se čulo i u Francuskoj i Belgiji, dok je uspeh u Imperiji došao tek nakon ugovora s moćnom izdavačkom kućom "Parlophone". U međuvremenu je i Tenant napustio novinarsku karijeru, pa se potpuna posvećenost muzici namah isplatila: ponovo snimljena "West End Girls" postaje hit broj jedan u SAD, Kanadi, Hongkongu, Finskoj, Norveškoj, Izraelu i na Novom Zelandu, s ukupnim tiražem od preko milion i po kopija. Nakon toga sve je išlo mnogo lakše.

Mada su svoju muziku sami najčešće opisivali kao disko, zvuk benda je u osnovi čist sintetizovani i naglašeno melodičan pop, s povremenim derivacijama različitih andergraund dens elemenata kao što su haus, elektro, džangl i tehno. Vizuelno visokostilizovani, a poetski nadahnuti i blago angažovani, nikada nisu skrivali seksualno opredeljenje, koje im je nakon obrade numere grupe "Village People" - "Go West", obezbedilo status gej ikona. Nakon debi albuma "Please" iz 1986, usledila su još tri velika izdanja do kraja decenije: "Actually", "Introspective" i najpoznatije - "Behaviour".

Devedesetih je delimično opala neposredna popularnost dvojca, ali je zato uticaj na mlada pokoljenja muzičkih stvaralaca, posebno onih sa DJ scene, porastao do neverovatnih razmera, što veliki broj novostasalih zvezda s posebnim ponosom ističe u intervjuima. Posle odlične prodaje poslednjeg kompilacijskog albuma - "Pop Art - The Hits" iz 2003, te niza živih izvođenja saundtreka za čuveni nemi film Sergeja Ajzenštajna "Oklopnjača Potemkin" od nastupa na Trafalgar skveru u Londonu septembra 2004. naovamo, "Pet Shop Boys" završavaju i potpuno novo studijsko ostvarenje - "Fundamental", koje će se u prodavnicama pojaviti 22. maja.

Grupa "Pet Shop Boys" nastupiće na Exit festivalu na glavnoj bini.








Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Sre 18 Jun - 22:29

Otkrivamo vam 10 interesantnih činjenica o Pet Shop Boysima:

1. Pet Shop Boys su napisali singl "The Loving Kind" za grupu "Girls Aloud". Oni se takođe pojavljuju u pesmi grupe "The Killers" - "Joseph, Better You Than Me", zajedno sa Eltonom Džonom.

2. Pet Shop Boys su na početku karijere bili pod velikim uticajem njujorške hip-hop scene. Naime, numera "West End Girls" je bio prvi singl sa prizvukom repa koji je stigao do vrha liste u Velikoj Britaniji. Međutim, rep u tom periodu nije bio široko priznat i mnogi ljudi su samo mislili da Nil govori, umesto da peva.

3. Prva dva albuma Pet Shop Boys su nazvana "Please" i "Actually" zbog toga što je Nila i Krisa zabavljala detinjasta ideja da ljudi odlaze u prodavnice i kažu: I'd like the Pet Shop Boys album, Please" i "I'd like the Pet Shop Boys album, Actually".

4. Pet Shop Boys su mrzeli pop aristrokratiju 80-tih godina prošlog veka. Nil Tenant, dok je radio kao novinar za "Smash Hits", često je korstio frazu "kao da pank nikada nije postojao" kako bi na svoj originalan način opisao novu vrstu pop-rok super zvezda.

5. Na albumu "Actually" nalazila se i pesma "Kings Cross" u kojoj postoji stih "mrtvi i ranjeni su sa obe strane - znate da je to samo pitanje vremena". Pesma se praktično pojavila u trenutku (novembar 1987. godine) kada je na stanici Kings Kros u Londonu u požaru straladala 31 osoba. Istina je da je album u prodaju pušten dva meseca pre tragične nesreće.

6. Prvi televizijski intervju koji su Pet Shop Boys dali bio je za emisiju "TV AM" koju je vodila Selina Skot i koji se emitovao u ranim jutarnjim časovima. Za vreme gostovanja Kris Lov je zaspao u studiju.

7. Nil Tenant nikada nije krio svoju homoseksualnu orijentaciju ali je "iz ormana" zvanično izašao 1994. godine kada je u intervjuu za magazin "Attitude" objavio da je gej. Kris nikada nije komentarisao svoju seksualnost, međutim u muzičkom svetu kolaju priče da je više godina u vezi sa bivšim menadžerom Tomom Votkinsom.

8. Iako je rođen u Blekpulu, Kris Lov je veliki fan londonskog Arsenala. On je producirao i bio je deo tima koji je 1993. godine napisao singl "Do the Right Thing" koji je izvodio bivši kapiten
"tobdžija" Ian Rajt. Pesma je stigla do 43. mesta na UK listi singlova.



9. Kris je imao i bizarnu ulogu u popularnoj australijskoj seriji "Neighbours". On se u "poršu 911 kabriolet" zastavio ispred dve sredovečne dame, koje je pitao da li znaju gde se nalazi studio za snimanje. Gospođe ga nisu prepoznale, a jedna od njih je prokomentarisala da "simpatičan Britanac možda jednog dana i uspe u muzici".

10. Pevač Nil Tenant je 70-tih godina radio u britanskoj redakciji kompanije Marvel Comics. Jedan od njegovih zadataka je bio da proučava ženske likove u stripovima i da odluči da li pojavom i karakterom odgovaraju zahtevima tržišta Velike Britanije.








Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Sre 18 Jun - 22:31









Nazad na vrh Ići dole
Shadow

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 96963

Lokacija : U svom svetu..

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : Samo


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Sre 18 Jun - 22:31









Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:25

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:27

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:27

Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85808

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:29
















Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:31

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:32

Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85808

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:32
















Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:34

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:47

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:47

Nazad na vrh Ići dole
wild filly

ADMIN
ADMIN

avatar

Ženski
Poruka : 85808

Lokacija : divljina

Učlanjen : 28.03.2011

Raspoloženje : uvek extra


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:48
















Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:48

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:55

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:56

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Čet 19 Jun - 23:58

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Pet 20 Jun - 0:00

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Pet 20 Jun - 0:01

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Pet 20 Jun - 0:20

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Pet 20 Jun - 0:20

Nazad na vrh Ići dole
Gost

Gost


PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   Pet 20 Jun - 0:21

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Pet Shop Boys   

Nazad na vrh Ići dole
 
Pet Shop Boys
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Pet Shop Boys
Strana 1 od 4Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-