Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Steve McQueen

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:28




Steve McQueen
(1930. - 1980. )






Terrence Steven "Steve" McQueen (24. mart 1930 – 7. novembar 1980) bio je američki filmski glumac
koji se smatra jednom od najvećih akcijskih zvijezda svih vremena, a u svoje vrijeme je stekao
nadimak "Kralj kulerštine" ("The King of Cool)".
   Popularnost je stekao likovima mačističkih "antiheroja" u akcijskim filmovima 1960-ih i 1970-ih,
a s kojima se voljela identificirati mlada, kontrakulturi sklona publika. Nakon nastupa u filmu
The Towering Inferno, postao je najbolje plaćena filmska zvijezda na svijetu.
   Usprkos teške naravi i čestih svađa s režiserima i producentima, uživao je velike honorare i bio
često angažiran u prestižnim projektima.
   McQueen je bio poznat i kao vatreni auto i moto-entuzijast. Za vrijeme studija glume se uzdržavao
kao profesionalni vozač motocikla, a kasnije je postao poznat i po odbijanju da angažira kaskadere
u najopasnijim scenama, uključujući antologijsku scenu potjere automobilima u filmu Bullitt.


wikipedija





Paranoidan, agresivan, macho tip koji je bio zloglasno zahtjevan
na snimanjima svojih filmova, a obožavao je brze automobile,
motore, žene, drogu i alkohol


Nova biografija Stevea McQueena prikazuje slavnog hollywoodskog glumca kao velikog
zavodnika koji je bio potpuno uvjeren u djelovanje svojih čari na ljepši spol. Njegov
prijatelj, glumac Joe Turkel, ispričao je angedotu kad se Steve McQueen vozio
motociklom i na uglu jedne ulice u Los Angelesu vidio zgodnu djevojku. Dovezao se
do nje i rekao: "Hajde dušo, ja sam Steve McQueen, dođi, idemo se malo...".
Djevojka je skočila na njegov motor i jednostavno su se odvezli.





Biografija ga prikazuje i kao paranoidnog, agresivnog, macho tipa koji je bio zloglasno
zahtjevan na snimanjima svojih filmova, a obožavao je brze automobile, motore, žene,
drogu i alkohol.

Bio je oženjen tri puta, ali je stalno varao svoje žene. Napustio ga je otac, a majka ga
je zanemarivala, te je McQueen uvijek bio obuzet strahom da će izgubiti svoju slavu i
novac, kako je posvjedočio njegov prijatelj i česti filmski partner Robert Vaughn. Jedina
stvar u koju je bio siguran bio je njegov učinak na žene. Pratile su ga poput stada, kao
da je Bog, kazao je Vaughn.

Na snimanju filma 'Soldier In The Rain' 1963. godine Steve McQueen, koji je tada bio
oženjen, spavao je s obje svoje filmske partnerice, Chris Noel i Tuesday Weld.

Njegova veza s glumicom Barbarom Leigh na snimanju filma 'Junior Bonner' 1971. godine
stavila ga je u situaciju ljubavnog trokuta s Elvisom.




Steve McQueen bio je poznat po osvajanju glavnih glumica na snimanjima svojih filmova

No, imao je i mračnu stranu, o kojoj je u biografiji pričala engleska glumica Shirley Anne Field,
koja je otkrila da je pretukao jednu djevojku s kojom je spavao tokom snimanja filma
'The War Lover' 1962. godine.

Njegova je reputacija osvajača glavnih glumica bila poznata u Hollywodu. Osam godina mlađa
glumica Ali MacGrow, udana za producenta Roberta Evansa, nećkala se prihvatiti ulogu supruge
u filmu 'The Getaway' sa Steveom McQueenom. "Znala sam da ću upasti u ozbiljnu nevolju sa
Steveom", rekla je. Snimanje je bilo burno, jer kad bi se naljutio, Steve je išao spavati s
djevojkama koje su se uvijek motale oko njega.


..............
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:34




Steve McQueen i Ali MacGraw 1972. godine na snimanju filma 'Leptir'


McQueen i MacGraw su se vjenčali 1973. godine i ona od tada nije snimila niti
jedan film sve do 1978. godine, kada su se rastali.

Biografija donosi još jednu njegovu angdotalnu izjavu: "Zovu me šovinističkom
svinjom. Jesam, i baš me briga."

U prosincu 1979. dijagnosticiran mu je rak prouzročen azbestom. Imao je 50 godina.
Pokušavao se iziječiti vitaminskim injekcijama i bizarnim dijetama, a nakon operacije
uklanjanja tumora u vratu i trbuhu u Meksiku, umro je od srčanog zastoja sljedećeg
jutra, 7. studenog 1980. godine.

jutraranji.hr
17.10.2013.





















Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:38






Kakva divna slika, Stiv sa Natali Vud...love




Poslednji izmenio malalila dana Čet 21 Nov - 11:33, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:40



Stiv i Zaklin Bise









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:41

Secate se ove scene iz filma "Leptir"?




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:44












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:45












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:45












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:47












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:52

Filmografija

Girl on the Run (1953)
Somebody Up There Likes Me (1956)
Never Love a Stranger (1958)
The Blob (1958)
The Great St. Louis Bank Robbery (1959)
Never So Few (1959)
The Magnificent Seven (1960)
The Honeymoon Machine (1961)
Hell Is for Heroes (1962)
The War Lover (1962)
The Great Escape (1963)
Soldier in the Rain (1963)
Love with the Proper Stranger (1963)
Baby the Rain Must Fall (1965)
The Cincinnati Kid (1965)
Nevada Smith (1966)
The Sand Pebbles (1966) – nominacija za Oscara za glavnog glumca
Think Twentieth (1967) (short subject)
Bullitt: Steve McQueen's Commitment to Reality (1968) (kratkometražni)
The Thomas Crown Affair (1968)
Bullitt (1968)
The Reivers (1969)
Le Mans (1971)
On Any Sunday (1971) (dokumentarni)
Junior Bonner (1972)
The Getaway (1972)
The Life and Legend of Bruce Lee (1973) (dokumentarni)
Papillon (1973)
The Towering Inferno (1974)
Dixie Dynamite (1976) (cameo)
Bruce Lee, the Legend (1977) (dokumentarni)
An Enemy of the People (1978) (također izvršni producent)
Tom Horn (1980) (također izvršni producent)
The Hunter (1980)

wikipedija

Pogledajte ovaj dokumentarac, odlicno napravljen.




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:53












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:54












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:55












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:57












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 14:58





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 15:00












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 15:01












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 15:02











Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 15:08




Papillon





Papillon (u bivšoj Jugoslaviji distribuiran i pod naslovom Leptir) je američki igrani film
snimljen 1973. u režiji Franklina J. Schaffnera. Po žanru je kombinacija pustolovnog
i zatvorskog filma, a radnja mu se temelji na istoimenoj knjizi francuskog osuđenika
Henrija Charrierea (čiji lik tumači Steve McQueen) koji je u njoj opisao svoja višegodišnja
nastojanja da pobjegne iz zloglasnog zatvora u Francuskoj Gvajani.
Iako je, zbog udaljenih tropskih lokacija, bio jedan od najskupljih filmova svog vremena,
Papillon je doživio veliki komercijalni uspjeh, a sam Steve McQueen ga je opisao kao najdraži
fiolm u svojoj karijeri. Smatra se jednim od najboljih hollywoodskih filmova 1970-ih.

wikipedija











Poslednji izmenio malalila dana Pon 18 Nov - 15:23, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 15:09












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 15:11












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Pon 18 Nov - 15:11












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Čet 21 Nov - 11:34














Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Čet 21 Nov - 11:35












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47344

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   Čet 21 Nov - 11:36












Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Steve McQueen   

Nazad na vrh Ići dole
 
Steve McQueen
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Steve McQueen
» Steve Hanks
» Bruno Di Maio
» Stevan Todorović
» Steve Spazuk
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-