Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Svetlana Bojković

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
Ivkic

  

avatar

Muški
Poruka : 16494

Godina : 34

Lokacija : Negde u Srbiji

Učlanjen : 05.09.2012


PočaljiNaslov: Svetlana Bojković   Sre 13 Nov - 0:54


Svetlana „Ceca“ Bojković (14. decembar 1947, Beograd) je srpska glumica filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je započela 1967. godine, filmom Jednog dana moj Jamele, da bi deset godina kasnije ostvarila svoj najveći uspeh na filmu, zahvaljujući ulozi Mike u socijalnoj drami Pas koji je voleo vozove. Ceca je devedesetih svakako bila najveća domaća televizijska zvezda zahvaljujući ulogama u izuzetno popularnim TV serijama Siniše Pavića: najpre kao Emilija Popadić u Boljem životu, zatim kao sestra Antonija u Srećnim ljudima, i na kraju kao Valerija Gavrilović u Porodičnom blagu.

Iz braka sa glumcem Milošem Žutićem ima kćerku, takođe glumicu Katarinu Žutić. Bojkovićeva se 2011. godine udala po treći put, za diplomatu Slavka Kruljevića, ambasadora Republike Srbije u Finskoj. Naredne godine se preselila u Helsinki, i okončala karijeru.

Svetlana je 1978. dobila Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli, za ulogu u filmu Pas koji je voleo vozove, a 2003. godine postala je prva dobitnica nagrade Žanka Stokić.

Bojkovićeva je diplomirala na Akademiji za pozorište, film, radio, i televiziju u Beogradu. Ostvarila je veliki broj uloga u pozorištu, kao i na filmu i na televiziji, od kojih treba istaći sledeće : „Pas koji je voleo vozove“ (1977), „Neka druga žena“ (1981), „Halo taksi“ (1983), „Bolji život“ (TV serija) (1987 — 1991), „Smrt gospođe ministarke“ (TV) (1991), „Srećni ljudi“ (TV serija) (1993 — 1996), „Porodično blago“ (TV serija) (1998 — 2001).

Filmografija

1960.-te
1967. Jednog dana moj Jamele
1968. Pod staklenim zvonom
1968. Ljubitelj golubova
1968. Prvoklasni haos
1968. Ledeno ljeto
1969. Veličanstveni rogonja
1969. Obična priča
1969. Preko mrtvih
1969. Jednog dana ljubav
1969. Tri serenade
1969. Krčma na glavnom drumu

1970.-te
1970. Protekcija
1970. Omer i Merima
1970. Đido Ljubica
1970. Rođaci Ana
1970. Selo bez seljaka
1971. Vežbe iz gađanja
1971. Čedomir Ilić
1971. Kuda idu divlje svinje
1972. Sami bez anđela
1972. Afera nedužne Anabele
1972. Amfitrion 38
1972. Čučuk Stana
1972. Izdanci iz opaljenog grma
1973. Nesreća
1973. Poslednji
1973. Hotel za ptice
1973. Naše priredbe
1973. Obraz uz obraz
1973. Pozorište u kući 2
1974. Mister Dolar
1974. Zakletva
1974. Brak, sveska prva
1974. Dimitrije Tucović
1975. Lepeza ledi Vindemir
1975. Otpisani
1975. Dragi, budi mi nepoznat
1976. Aranđelov udes
1976. Izgubljena sreća
1976. Čast mi je pozvati vas
1977. Pas koji je voleo vozove
1977. Jedan dan
1977. Žena na kamenu
1977. Nikola Tesla
1978. Misao
1978. Pučina
1978. Igra u dvoje
1978. Povratak otpisanih (TV serija)

1980.-te
1980. Beogradska razglednica 1920
1980. Pozorišna veza
1980. Sunce
1981. Crvena kraljica
1981. Neka druga žena
1981. Svetozar Marković
1982. Tri sestre
1983. Sumrak
1983. Poslednje sovuljage i prvi petli
1983. Halo taksi
1984. Ljetovanje na jugu
1985. X+Y=0
1985. Priče iz fabrike
1986. Neozbiljni Branislav Nušić
1987-1988. Bolji život
1989. Bolji život

1990.-te
1990. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove
1990. Ljubav je hleb sa devet kora
1991. Smrt gospođe Ministarke
1991. Konak
1990-1991. Bolji život 2
1992. Policajac sa Petlovog brda (film)
1993. Policajac sa Petlovog brda (TV serija iz 1993)
1993-1994. Srećni ljudi
1994. Vukovar, jedna priča
1994. Policajac sa Petlovog brda (TV serija iz 1994)
1996. Joj, Karmela
1996. Filumena Marturano
1995-1996. Srećni ljudi 2
1997. Ptice koje ne polete
1998. Lagum
1998-2001. Porodično blago
1999. Proputovanje

2000.-te
2001. Budi fin
2001-2002. Porodično blago 2
2002. Zona Zamfirova
2003. Mansarda
2003. M(j)ešoviti brak (serija)
2006. Šejtanov ratnik
2006-2007. Bela lađa
2007. Pozorište u kući
2008. Bela lađa 2
2008. Gorki plodovi
2007-2008. Ulica lipa
2009. Mansarda 2

2010.-te
2010. Ono kao ljubav
2010. Lud, zbunjen, normalan
2010. Neke druge priče
2011. Selo gori, a baba se češlja (TV serija)
2011. Mali ljubavni bog














Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47412

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Svetlana Bojković   Čet 14 Nov - 0:10



"Pas koji je voleo vozove " - 1977.








Nazad na vrh Ići dole
 
Svetlana Bojković
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Svetlana Bojković
» Svetlana Velmar-Janković
» Svetlana Ceca Ražnatović
» Svetlana Polic
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Film :: Biografije Glumaca i Glumica-