Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Ray Charles

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Ray Charles   Pon 27 Maj - 19:02

Реј Чарлс
(1930.-2004.)






Реј Чарлс Робинсон (енгл. Ray Charles Robinson, Олбани, САД, 23. септембар 1930 — Беверли Хилс,
САД, 10. јун 2004), познатији по скраћеном имену Реј Чарлс, био је амерички музичар. Током
педесетих година 20. века, Чарлс је био један од зачетника Соул музичког стила, који је настао
комбинацијом ритам и блуза, госпела и блуза. Највећи утицај на његову музику имали су
тадашњи џез, блуз, ритам и блуз и кантри уметници, а неки од њих су Арт Татум, Нат Кинг
Коул, Луј Џордан, Чарлс Браун и Луј Армстронг.
Френк Синатра је назвао Чарлса „јединим правим генијем у шоу бизнису“. Часопис Ролинг
стоун сврстао га је 2004. на 10 место своје листе „100 највећих уметника свих времена“,
и поново 2008. на друго место листе „100 највећих певача свих времена“.


Diskografija Rej Carlsa

Filmografija


Swingin' Along (1961)
Ballad in Blue (1964)
The Big T.N.T. Show (1966) (documentary)
The Blues Brothers (1980)
Limit Up (1989)
Listen Up: The Lives of Quincy Jones (1990) (documentary)
Love Affair (1994)
Spy Hard (1996)
The Extreme Adventures of Super Dave (2000)
Blue's Big Musical Movie (2000)
Ray (2004)


wikipedija









Poslednji put izmenio malalila dana Sre 12 Okt - 19:19, izmenio ukupno 3 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Pon 27 Maj - 19:04





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Pon 27 Maj - 19:05



Secate li se pesme "Vreme za plakanje",
prelepa a zaboravljena pesma.. happy




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Pon 27 Maj - 19:07





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Čet 30 Maj - 19:10




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Čet 30 Maj - 19:11




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Ned 3 Maj - 18:21









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malena72

  

avatar

Ženski
Poruka : 21331

Učlanjen : 29.05.2013


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Pon 1 Jun - 4:16

Rodio se u gradu Albanyu, država Georgia u SAD-u. Roditelji su mu bili Bailey i Aretha Robinson. Otac je napustio obitelj vrlo rano. Kad je imao pet godina, umro mu je godinu dana mlađi brat koji se utopio u kadi na otvorenome. Nedugo nakon toga počela ga je napadati sljepoća, a sa samo sedam godina potpuno je oslijepio. Nikad sa sigurnošću nije otkrio razlog za ovakav invaliditet, no glasine kruže da je to posljedica glaukoma. Pohađao je Floridsku školu za gluhe i slijepe u mjestu St. Augustin. Nakon tog iskustva, ide živjeti samostalno. Nadaren za glazbu, svirao je klavir. Majka i otac mu umiru. 17 godina bio je teški ovisnik o heroinu. Uhićen je triput, ali nije bio u zatvoru nakon uspješnog odvikavanja. Kažnjen je godinom dana uvjetne kazne 1966. godine. Snimio je mnogo ploča i mnogo hitova. Poznata je pjesma „Hit the road Jack.“ Žestoki protivnik rasne segregacije i nasilja nad crnim stanovništvom Amerike, otkazao je koncert 1961. zbog toga što su u dvorani bila rasno podijeljena sjedala. Ženio se dva puta, ali se oba puta razveo. Ipak sa sedam različitih žena začeo je 12-ero djece, a nadživjelo ga je 21 unuče i petero praunučadi. U 73. godini umro je od bolesti jetre na Beverly Hills












It's not the size of the dog in the fight , but the size of the fight in the dog....

Mark Twain
Nazad na vrh Ići dole
malena72

  

avatar

Ženski
Poruka : 21331

Učlanjen : 29.05.2013


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Pon 1 Jun - 4:18









It's not the size of the dog in the fight , but the size of the fight in the dog....

Mark Twain
Nazad na vrh Ići dole
malena72

  

avatar

Ženski
Poruka : 21331

Učlanjen : 29.05.2013


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Pon 1 Jun - 4:18









It's not the size of the dog in the fight , but the size of the fight in the dog....

Mark Twain
Nazad na vrh Ići dole
malena72

  

avatar

Ženski
Poruka : 21331

Učlanjen : 29.05.2013


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Pon 1 Jun - 4:22




Born to lose, I've lived my life in vain
Every dream has only brought me pain
All my life I've always been so blue
Born to lose and now I'm losing you.

Born to lose, it seems so hard to bear
How I long to always have you near
You've grown tired and now you say we're through
Born to lose and now I'm losing you.

Born to lose, my every hope is gone
It's so hard to face that empty dawn
You were all the happiness I knew
Born to lose and now I'm losing you.

There's no use to dream of happiness
All I see is only loneliness
All my life I've always been so blue
Born to lose and now I'm losing you
Born to lose and now I'm losing you.








It's not the size of the dog in the fight , but the size of the fight in the dog....

Mark Twain
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Pet 1 Jul - 17:56









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Pet 1 Jul - 17:56









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Sre 3 Avg - 20:12









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Sre 3 Avg - 20:12









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Sre 12 Okt - 19:18









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
sav@

VIP
VIP

avatar

Muški
Poruka : 13873

Lokacija : Srbija

Učlanjen : 08.08.2011


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Sre 12 Okt - 19:25


Nazad na vrh Ići dole
sav@

VIP
VIP

avatar

Muški
Poruka : 13873

Lokacija : Srbija

Učlanjen : 08.08.2011


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Sre 12 Okt - 19:26

Nazad na vrh Ići dole
sav@

VIP
VIP

avatar

Muški
Poruka : 13873

Lokacija : Srbija

Učlanjen : 08.08.2011


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Sre 12 Okt - 19:27

Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Ned 6 Nov - 0:49









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 47309

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   Ned 6 Nov - 0:51









Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti.
Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme. 
M.Antić
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Ray Charles   

Nazad na vrh Ići dole
 
Ray Charles
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Charles Bukowski
» Charles Dickens
» Charles Bukowski (Čarls Bukovski)
» Bukowski Charles
» Ray Charles
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-