Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama.
 
PrijemČesto Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupiHimna Haoss ForumaFacebookGoogle+


Delite | 
 

 Peter Gabriel

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Peter Gabriel   Uto 5 Feb - 23:18




Peter Gabriel






Peter Brian Gabriel (13. februar 1950 -) je engleski pjevač, muzičar i kompozitor koji je slavu stekao
kao glavni pjevač i flautist progresivnog rock benda Genesis.Nakon što je 1975. napustio Genesis,
Gabriel je nastavio uspješnu solo-karijeru čijim se vrhuncem obično smatra So, njegov album iz 1986.
koji je bio komercijalno najuspješniji u njegovoj karijeri. Na njemu je snimio pjesmu "Sledgehammer",
koja je godine 1987. osvojila rekordnih devet MTV-jevih nagrada i poslije postala poznata kao najizvođenija
u historiji MTV-ja.[2]Gabriel je nakon toga postao poznat i kao jedan od najistaknutijih humanitaraca među
svjetskim muzičarima, kao i promotor svjetske etno muzike.

Diskografija

Peter Gabriel 1 (Car) (1977.)
Peter Gabriel 2 (Scratch) (1978.)
Peter Gabriel 3 (Melt) (1980.) / Ein deutsches Album (1980.)
Peter Gabriel 4 (Security) (198.2) / Deutsches Album (1982.)
Birdy (1985.)
So (1986.)
Passion (1989.)
Us (1992.)
OVO (2000.)
Long Walk Home (2002.)
Up (2002.)
Scratch My Back (2010.)
New Blood (2011.)









Poslednji izmenio malalila dana Uto 5 Feb - 23:30, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   Uto 5 Feb - 23:19





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   Uto 5 Feb - 23:24




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   Uto 5 Feb - 23:25





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   Uto 5 Feb - 23:28





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   Uto 5 Feb - 23:31





Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   Pon 14 Okt - 16:20

Наступ Питера Гебријела у Комбанк арени - Beograd




Poslednji izmenio malalila dana Čet 23 Jan - 21:17, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   Pon 14 Okt - 16:20




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   Pon 14 Okt - 16:21




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   Pon 14 Okt - 16:21




Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   Čet 23 Jan - 21:18

Nazad na vrh Ići dole
malalila

MODERATOR
MODERATOR

avatar

Ženski
Poruka : 48522

Lokacija : Haoss

Učlanjen : 04.01.2012


PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   Čet 23 Jan - 21:19

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Peter Gabriel   

Nazad na vrh Ići dole
 
Peter Gabriel
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Similar topics
-
» Peter Gabriel
» Gabriel Garsia Marques
» Numerologija
» Piter Brojgel Mladji
» Peter Paul Rubens
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Haoss Forum :: Muzika, Film, Net :: Muzika :: Biografije Muzičkih Izvodjača-